desprecopii:sa ne amintim...

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Mirosul de sarmale si bunatati, bradul si caldurica din casa, colinzile si mai ales cadourile puse miraculos sub brad (cand eram mai mari ca atunci cand eran copii si venea mosul in persoana n-i se taia respiratia nu alta!)le voi purta vesnic in suflet oriunde as merge si acum incerc sa le transmit si copiilor mei aceleasi amintiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexa06 spune:

Ooooo, legat de Craciun,cred ca toata lumea are amintiri frumoase in aceasta perioada,nu se poate sa nu -ti amintesti si sa-ti doresti sa fie la fel ca atunci cand esti copil. In primul rand pregatirile pentru Craciun, cand la toata lumea miroase a mancare,cozonaci, toti merg sa-si cumpere cate un bradut,mai mic sau mai mare,mie imi placea tare mult sa pregatesc ornamentele si sa-l impodobesc alaturi de fratele si sora mea,apoi asteptam sa vina Mosul,si abia asteptam sa desfacem ...cateodata dimineatacadourile,sa stam impreuna cu familia la " masa de Craciun " sa mancam bomboane din brad, indiferent cate dulciuri am fi avut in casa,alea ne trebuiau...eheee, perioada asta a Craciunului e....mirifica.
Acum am copii,Razvan e marisor, acum intelege cel mai bine ce inseamna Craciunul si abia astept sa simta si el asta,el stie, il asteapta deja pe Mos, dar sunt multe altele care trebuie sa le stie despre Craciun .

http://community.webshots.com/user/allexa06

allexa,mami de baietei Razvan Ioan si Stefan Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Ca tot se apropie sarbatorile si acum mai simt mirosul de sarmale facute de bunica pe plita sobei, cozanacii aia mari si buni care imprastiau in toata casa un miros senzational si bradul frumos impodobit pe care nu doar o data era sa il dobor. Aaaa si mai sunt amintirile cu iernile alea grele, cu multa zapada, cu mers prin omatul cel mai mare (si acum mare fiind cand am chef sa ma prostesc ma duc pe unde e zapada neumblata si mare ) si cu stat afara pana imi inghetau toate cele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

mie mi-e dor sa merg cu colindatul...si sa inghet bocna...si mi-e dor de drumul inapoi spre casa...cand pe la toate portile mirosea a cozonac...prajituri si mancare.

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melaroxy spune:

eu imi amintesc de Mos Niculae.....eram cu parintii in bucatarie si vb despre ce vreau s-mi aduca mos niculae, ce dulciuri, ce haine... si eram fericita si abia asteptam sa ma culc si sa ma trezesc sa vad cadourile dorite. dar surpriza, mosul venise un pic mai devreme pe 5 seara cu tot ce imi doream eu si un pic mai mult. e o amintire f placuta pt ca nu intelegeam pe unde intrase, eu eram treaza, parintii langa mine, nici nu am observat cand mama plecase doar pana la toaleta.....oare pe ce gaura a chei intrase Mosul?

Mergi la inceput

Mi-am adus aminte,si acum imi vine sa rad,sora mea ,mai mica cu un an decat mine,ea in fiecare an cauta cadourileprin casa ,bineinteles ca le gasea , caci mama avea o singura ascunzatoare in casa,de care noi, bineinteles ca stiam .Cu toate ca stiam ca acolo pune mama cadourile,nu ma uitam, pt ca imi placea sa fie surpriza . Dar venea sora-mea si-mi zicea" ; vrei sa stii ce-ti aduce Mosul ?" Normal ca nu putem rezista tentatiei,dar ma uitam doar pe jumatate ,si cand desfaceam cadourile,trebuie sa ma prefac un pic surprinsa....Dar chiar ma enerva sora-mea ca -mi spunea,eu , chiar vroiam sa fie surpriza.
- Ne amuzam de nu se putea cand mama primea de Mos Nicolae cate o ceapa, un cartof sau cate o nuca
- imi amintesc cu placere cand mergeam la derdelus si stateam pana tarziu, ne dadeam cu sania sau "pe picioare " , numai ca ghetele mele de iarna aveau talpa prea zimtata si nu alunecau pe partie si ma incaltam cu adidasii si asa alunecaaaaam .Dar va dati seama ce-mi inghetau picioarele,dar pt mine nu conta.Imi luam sosete de lana apoi imi trageam peste cate o punga din plastic,ca0mi intra zapada si ma udam si abia apoi ma incaltam si asa mergeam afara .Cu toate ca stiu ca pt mine nu conta ca inghet, ca ma ud, eram f fericita acolo cu copii la derdelus,dar eu acum nu cred ca l-as lasa pe Razvan sa plece asa afara
- imi placea mie de un baiat care venea si el la derdelus si abia asteptam sa se izbeasca cu sania in a mea ...si sunt multe, multe amintiri...

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu vreau halva din aia romaneasca, facuta din seminte de floarea soarelui. stie cineva daca se mai gaseste/fabrica pe undeva?

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

eu vreau halva din aia romaneasca, facuta din seminte de floarea soarelui. stie cineva daca se mai gaseste/fabrica pe undeva?

Bazar general pe DC

hi, in germania o sa o gasesti la magazinele/ supermarketurile turcesti.

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina30

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

hi, in germania o sa o gasesti la magazinele/ supermarketurile turcesti.

nu de-aia turceasca. eu vreau din aia romaneasca, care se gasea pe vremuri in alimentarele romanesti. nu mai stiu unde se fabrica, nici ce culoare avea hartia. dar avea un gust foarte bun.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput