Licurici de ianuarie-februarie 2009 (111)
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
cami_antonia spune:
cristina da carol a facut si febra
sau doar moale?
hai curaj
se va face bine in curand
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
sdcristian spune:
a avut febra dar de la otita
cu aia am terminat
de cand l-ai vazut tu a slabit 2 kg ...
iuliacris spune:
Cristi, sper sa-si revina puiul cat de repede, tare nasol cu scaunele moi.
Bebelusi, sunt destule chestii rele in America si mi-e draga Romania, vorba lui Cami, o sa ma adaptez. Cred doar ca mi-e mai usor in State.
Nici noi nu mancam asa multe mezeluri, mi-e doar pofta cand vin aici sa mananc ce n-am acolo. Lui Cipri ii place doar salamul de Sibiu (nu imitatiile), mie imi fac cu ochiul mai multe.
Carla e foarte fericita aici, tot dupa matza se tine
Poze...
...si iar poze
Iulia & Carla
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Carmen_Marieta/Carmen_Marieta.jpg)
Carmen_Marieta spune:
Cami stai linistita avem destul timp. Acum nici eu nu am sunat ca eram cu familionul dupa mine( mama+tata), la anul incerc sa merg si cu sotul din dotare in concediu, si o sa lasam pensionarii sa doarma iar noi venim la un suc..
Nu am avut ce sa fac si am plecat cu parintii, dar i-am spus sotului daca nu merge cu mine nu mai plec( mama e de aur, tata e foarte dificil..).
Pup, poate noaptea asta puteti sa va odihniti atat tu cat si Antonia.
Am observat ca nu a mai scris Selene s-a intamplat ceva cu ea?
Poze ..
Stefanel cel mititel este un nazdravanel... 12+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Fetelor Pyc, Roxana, Irina...este posibil ca un copil sa aiba alergie la proteina din lapte de vaca si totusi la testele cutanate sa nu iasa? Sa fac si testele de sange?
eu am suspiciunea asta, ca A. e alergic la laptele de vaca, ii place f mult, bea cam 500 de ml pe zi, plus inca 500 de formula.
Ce teste de sange sa cer? Cum se numesc?
Deocamdata i-am scos laptele de vaca, ii dam lapte de orez si de soia. Pot sa ii dau lapte de migdale?
Cred ca infectiile lui repetate la ureche plus lichidul ala au legatura si cu laptele de vaca. Cat nu i-am dat nu a mai facut, cum i-am reintrodus laptele de vaca, am luat-o de la capat.
Pyc sa iti fie de bine varicela! Recuperare usoara!Apraope ca te invidiez zau!
Dark sper ca Mister Mister e mai bine azi si a scapat de febra.
Cristi, multa sanatate lui Carol, lasa ca recuperati voi greutatea, important este sa se faca bine.
Anuc, o imbratisare calda pentru tine! Cum te mai simti?
Ahhh si mie imi plac mezelurile romanesti, gasim si aici la magazinele rusesti sau poloneze, dar nu asa mare diversitate.
Cat despre mezelurile americane, bleah, sunt oribile, dulci si gretoase. Branzeturi tot asa la magazinele arabesti, gasim cascaval si telemea bulgareasca 12-15 dolari kilogramul.
Delia am vazut ca nu ti-a raspuns nimeni, aici de cate ori A. a avut strep throat sau altceva necesitand antibiotic mi s-a dat liber de la doctor ca dupa 24-48 de ore sa il duc in colectivitate.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
bebelusi spune:
Miere, Vlad este alergic la laptele de vaca si mananca lapte de vaca dar de 1.5 grasime, vad ca la asta nu are nici o reactie. Daca ii dau de 3 % grasime, imediat reactioneaza. Incearca lapte slab
Mami puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 11 saptamani
Cutiuta cu bijuterii
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
pyc spune:
Miere eu nu stiu, dar mi se pare putin probabil ca Aidan sa fie alergic si cu teste negative.....Cert e ca alergia asta poate aparea la orice varsta, adica daca odata i-au iesit testele negative,nu inseamna ca ele nu se pot pozitiva pe parcursul vietii. Daca tu ai o suspiciune semnificativa, poate ar trebui repetate testele....imi dau si eu cu parerea, caci sincer nu ma pricep:)
Ziua mea ideala s-a soldat cu o gaura semnificativa in buget, din cauza ....soldurilor:) Groaznic cu internetul asta...si stand in casa bolnava si cheltui bani, mai multi decat daca as fi fost prin magazine! In general tricouri pt Paul, caci TOATE ii sunt patate etc...si abia a inceput vara...nu stiu cum reuseste sa le distruga in halul asta!
rein spune:
Spuneti-mi si mie despre varicela... raman semne dupa ce trec bubele? si ce se poate face sa nu se scarpine posesorul? asa, ca e bine de stiut
IRA_LIZA spune:
Buna seara si de la noi.
Anuc, am avut convingerea k ti-am scris si tocmai eu am tacut zilele astea k un pork mic ce sunt. Anuc, procedeaza exact asa cum crezi k e mai bine, viata ta ti-o traiesti tu, restul sunt spectatori. Cand iti revii sa-mi spui ce-ai facut cu programarea la dr Dan Gheorghe, sa stim ce facem.
Abia scapaseram de pneumonie k am facut buba la gatutz. Amandoua! eu - rosu in gat, Eliza - amigdala stanga purulenta. Are febra constant peste 38, azi-noapte pe la 2 - 2.30 avea 39.7. La medic am fost eu dimineata, ea mai inainte. Eu urmeaza sa fac exudat maine dimineata, Elizei i-a luat in seara asta - mi s-a parut cam ciudat, asta nu trebuia facut dimineata pe nemancate&nebaute???
Ira, mamica Elizei
pyc spune:
Rein la varicela nu prea ai ce sa faci.....in schimb sunt 2 chestii pe care sa nu le faci sub nicio forma:
-ca si medicamente: nu aspirina, nu ibuprofen sau alte antiinflamatorii(risc mare de asa numitul sdr Reye care e foarte grav), nu corticoizi(risc de a agrava varicela)
-nu dat pe bubitze cu niciun fel de pudra (gen pudra mentolata antimancarime, caci favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si suprainfectarea leziunilor cutanate)
In rest poti sa faci ce vrei:)
Paracetamol pentru febra, siropel cu antihistaminic pentru mancarime, clorhexidina ca si "dezinfectant" pe bubitzele mai urate, ca sa nu se suprainfecteze, taiat unghiile scurt, obligatoriu crema de protectie solara daca raman cicatrici, timp de minimum 1 an(ideal evitata expunerea la soare)......si rabdare:)
Pentru adulti....ideal vaccinare daca nu ati facut varicela, ca Doamne fereste de o varicela pe sarcina. In caz de contact cu un varicelos rapid vaccin in primele 3 zile de la contact, poate preveni aparitia bolii! La primul semn de boala (cam la 2 saptamani dupa contactul cu varicela) luat cat de repede un antiviral, gen valaciclovir .......nu previne aparitia bolii, dar previne complicatiile grave neurologice/pulmonare pe care le face adultul (pneumonia nodoasa din varicela adultului are mortalitate de 10%!!!)...si poate limita eruptia. Eu am luat foarte din timp si am facut doar un singur val de eruptie.....si o pneumonie usoara.
Pt pneumonie mi-au dat si antibiotic, pt prevenirea unei suprainfectii bacteriene.
Pt mancarime gama de medicamente pt adulti e mai variata.
Cam asta se face aici in varicela.....Lasati copiii sa faca varicela de mici, caci la adulti chiar sunt forme nasoale.