SUPTUL DEGETELULUI - CUM SCAPAM DE ASTA?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Nu va suparati dar de ce ardeiul iute este traumatizant? Eu nu ii dau cu asa ceva pentru ca imi este teama ca duce mana la ochi dar altfel... Mie mi se pare mai traumatizant sa rada copiii de el. Si stiu ce spun. Asta influenteaza mult mai mult decat niste ardei iute sau piper.

La un bebelus nu mi se pare deplasat sa-si suga degetul (am si d-asta o bucata) dar la 4 ani... se vede urat plus ca este neigienic pentru ca fii-miu si-l baga indiferent de unde ne aflam si pe ce a pus mana. Este un tic pe care nu si-l poate controla. Si daca el nu poate, voi incerca eu sa-l controlez indiferent de cat mi se va spune ca traumatizez ciopilul. Prefer un copil traumatizat de o solutie contra bagatului degetului in gura decat traumatizat de glumele copiilor pe seama lui.

Mirela d... se vede ca vorbesti in necunostinta de cauza. Din pacate in ultimul timp forumul asta este plin de astfel de persoane ...
Al meu este cel de 9 ani si ca sa te lamuresc .... un copil nu-si suge niciodata degetul de fata cu ceilalti. Mai mult cei care ii sunt prieteni in nici un caz nu rad de el... a invatat astfel muulte despre prietenia adevarata... Dar el a fost educat sa nu rada de ceilalti copiii... si si-a ales prieteni care sunt educati in acelasi spirit... Imi pare bine ca nu a intalnit copii ca al tau, care probabil este invatat sa rada de ceilalti odata ce tie ti se pare "de ras".

IRA... iti doresc succes .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Mirela vrei o solutie? Uite aici o solutie - degetul udat cu apa, presarat cu chinina si invelit in tifon. Astfel daca vrea sa-l suga prin tifon, va fi foarte amar. Si nici nu se va putea spala sau clati cu apa, pentru ca oricum chinina ramane impregnata in tifon.
DAR daca tot spui ca este un "tic pe care nu poate sa-l controleze", eu ti-as sugera sa mai citesti putina psihologie despre ticuri, ce insemna, de unde vin...

In alta ordine de idei, vorbesc in calitate de copil care si-a supt degetul - mult timp. A trecut de la sine, cand nu am mai avut nevoie de comfortul si alinarea pe care reprezenta suptul degetului.

Mami si Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Lacul acela amar Ecrinal sau cum s-o mai numi celalalt e atat de amar incat nu mi s-a dus din gura nici dupa 3 portii de mancare si am atins doar cu limba buzele care le pusesem pe unghia fetei sa verific daca s-a uscat. Deci va imaginati cum l-a simtit ea cand a bagat degetul in gura si l-a supt! Prima oara a vomat si a plans. Dupa 2-3 saptamani am prins-o ca sugea degetul cu nonsalanta la 10 minute dupa ce i-am aplicat lacul. Are 2 ani si 11 luni.
Eu am vazut o fetita de 11 ani in Paris care dormea cu degetul in gura si m-am speriat, insa nu am de gand sa mai incerc nimic traumatizant pt ea. E destul ca i-am scos biberoanele total, ca i-am scos scutecul ca o pun sa se imbrace/dezbrace singura sa manance singura, etc.
Sper sa se rezolve din toamna la gradi unde nu va avea voie cu jucarii de acasa. A mea nu poate suge degetul fara Pluto. In timp ce suge degetul da o ureche de a lui Pluto pe la nasuc si cealalta ureche o "toarce" intre degetele de la cealalta manuta. Deci e un intreg agregat la noi.

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kya

Mirela vrei o solutie? Uite aici o solutie - degetul udat cu apa, presarat cu chinina si invelit in tifon. Astfel daca vrea sa-l suga prin tifon, va fi foarte amar. Si nici nu se va putea spala sau clati cu apa, pentru ca oricum chinina ramane impregnata in tifon.
DAR daca tot spui ca este un "tic pe care nu poate sa-l controleze", eu ti-as sugera sa mai citesti putina psihologie despre ticuri, ce insemna, de unde vin...

In alta ordine de idei, vorbesc in calitate de copil care si-a supt degetul - mult timp. A trecut de la sine, cand nu am mai avut nevoie de comfortul si alinarea pe care reprezenta suptul degetului.

Mami si Sanziana

In primul rand, multumesc pentru solutie, numai ca la 4 ani e cam greu sa il fac sa tina tifonul pe degetele. Ca el stie singura si sa si-l scoata si sa se spele pe maini.
In al doilea rand, nu originile ticului ma intereseaza pentru ca le stiu ci cum scapam de el. (Fac o paranteza ca sa spun ca nu am citit in carti ci am discutat direct cu un psiholog).
Din pacate, finalul mesajului tau imi da de inteles ca tu crezi ca ticurile vin din lipsa confortului si alinarii din familie. Si uite cum sunt judecata ca nu imi iubesc probabil suficient copilul fara sa fiu cunoscuta. Este pacat. Dar adaca asta te face pe tine si pe alte persoane sa se simta mai bine, atunci credeti ca noi nu ne pupam copilul, nu il ingrijim, il ignoram si alte chestii de genul acesta.

Va doresc o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Mirela m-ai inteles gresit, din pacate. Eu nu te judec - habar n-am cum e familia ta, ce i se aplica cel mai bine si care este modul vostru optim de functionare. Tu esti singura in masura sa iei vreo decizie in ceea ce va priveste.

Spun doar ca parerea mea este ca acest supt al degetului are (in majoritatea cazurilor) o cauza la nivel psihic. Si ca in loc sa se incerce eliminarea efectului, mai eficient este sa se caute si sa se elimina cauza.

Mami si Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Am inceput operatiunea "Lacul".

Am aplicat lacul la pranz, in timpul somnului. La trezire am avut parte de o portie de plans, cel mai probabil de la dinti (in premiera a facut o febra ciudata, strict in zona capului, exact cum povestea mama k faceam si eu in perioada cresterii dintilor).

Reatia rea nu a avut-o Elizxa, ci eu insami. Am plans mai dihai decat ea si m-a incercat plansul toata dupa-amiaza.

In restul zilei am vazut clar k isi apropie degetele mari de cap insa evita sa si le bage in gura. S-a jucat absolut normal si pe afara si in casa, a mancat normal, a baut tot lapticul.

Deci, deocamdata, succes total. Insa aviz mamelor cu o anume sensibilitate...

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Revin iata un articol despre problema in discutie:

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Arta-de-a-fi-parinte/suptul-degetului_207

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Dragii mei, intrucat ma primit pe PM rugamintea sa dau unele amanunte despre lacul pe care l-am folosit, am considerat oportun sa scriu si aici, sa stie toata lumea:

Noi am cumparat "MAVALA STOP" de la farmacia Sensi Blu de la Piata 1 Mai, pret 31,30 lei.

Da, rezultatul este exceptional in privinta obiceiului cu degetelul avand in vedere faptul k i l-am aplicat fix de 2 ori - mai exact pe data de 30 iunie si apoi sambata trecuta, pe data de 3 iulie. Prima data doar pe unghiile degetelor mari si apoi si pe unghiile aratatoarelor pt k mi s-a parut k vrea sa le suga pe acelea. Vreau sa spun k nici in somn nu si le mai suge aproape deloc, iar k reactie nu imi dau seama sa fi avut vreuna - ma refer la plans intens, nervozitate, etc. De plans a plans in dupa-miaza datei de 30, dupa prima aplicare, insa as putea sa pun asta pe seama amigdalitei pultacee cu care s-a ales sapt trecuta.

Mai precizez k efectul ramane zile intregi, ieri a vrut sa vada ce mestec fara sa stie ea (mestecam guma), mi-a atins limba cu unghiuta si imediat am simtit amar.

Produsul este made in Switzerland - precizez acest fapt in speranta k astia din vest-europa au o legislatie mai restrictiva in privinta substantelor periculoase.

Referitor la alergie, de asemenea nu stiu sigur k a fost de la Mavala sau de la Ospen - tratamentul pe care l-a urmat sapt care a trecut. Sincer vorbind, as prefera de 1000 de ori sa fie de la lac, cel mai probabil nu va recidiva cu suptul degetelului, si atunci stam linistiti. Daca, insa, e de la Ospen, e mai trist - Ospen contine penicilina, iar asta ma face sa banuiesc o posibila alergie la penicilina. Ramane de cercetat acest aspect.

Mult succes in demersul vostru, eu zic sa nu va lasati influentati de diversi din jurul vostru, incl bunici, cum k ii faceti rau copilului. Decizia va apartine exclusiv in calitate de parinti iar, daca vorbim de pericole, un pericol mult mai mare ar putea sa fie deformarea degetului supt si/sau a dentitiei.

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada26dada spune:

Salut.Si eu am aceasi problema.Fetita mea in varsta de 4 ani si 5 luni nu vrea sa renunte sub nici o forma la suptul degetului.am reusit in urma cu 2 ani sa o fac sa renunte cu ajutorului albastrului de metil.in cateva zile scapasem de aceasta problema si eram foarte incantata...insa dupa 2 luni a revenit.intai prin somn,iar apoi si in timpul zilei.acum,orice ar face e ce degetul in gura.am incercat si cu ardei iute,cu solutie de la farmacie si din nou cu albastru de metil,dar fara rezultat.poti incerca si tu metoda asta,poate la tine va avea rezulatat.mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Mavala Stop este ideal pt dezobisnuirea de suptul degetului.
Citeste mesajul lui IRA_LIZA.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput