SUPTUL DEGETELULUI - CUM SCAPAM DE ASTA?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mittzzi spune:

Si baietelul meu de 4 ani are acest "prost" obicei de a-si suge degetelul. Nu fac presiuni asupra lui, eu gandesc ca va trece cu timpul, deja nu il mai foloseste atat de des , acum numai la nani si-l baga in gurita. El nu a folosit niciodata suzeta si-a supt degetelul din prima zi. Mi-era mai usor sa-l dezvat de suzi.
Nu-mi ramane decat sa urmaresc subiectul poate vine cineva cu o solutie mai putin traumatizanta decat bandaje, oja, piper, ardei iute etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Nu va suparati dar de ce ardeiul iute este traumatizant? Eu nu ii dau cu asa ceva pentru ca imi este teama ca duce mana la ochi dar altfel... Mie mi se pare mai traumatizant sa rada copiii de el. Si stiu ce spun. Asta influenteaza mult mai mult decat niste ardei iute sau piper.

La un bebelus nu mi se pare deplasat sa-si suga degetul (am si d-asta o bucata) dar la 4 ani... se vede urat plus ca este neigienic pentru ca fii-miu si-l baga indiferent de unde ne aflam si pe ce a pus mana. Este un tic pe care nu si-l poate controla. Si daca el nu poate, voi incerca eu sa-l controlez indiferent de cat mi se va spune ca traumatizez ciopilul. Prefer un copil traumatizat de o solutie contra bagatului degetului in gura decat traumatizat de glumele copiilor pe seama lui.

Asa ca eu astept solutii si nu sa ma convinga careva ca nu are rost sa fac nimic in directia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Eu i-am capiat pe ai mei de cap cu suptul degetului, eram deja in clasele V-VIII si tot mi-l mai sugeam. Au apelat la "n" solutii, de la observatii, la mustrare mai severa si ironii, la piper si invelit degetul, la ars cu bricheta... Si n-au rezolvat nimic, mai tare ma incapatanam, cred ca numai ca sa fac invers decat ei... Am renuntat de buna voie, dar tarziu, foarte tarziu.

Tu vb serios?? Cum adica ti-au ars degetele cu bricheta? Mi se pare o metoda cat se poate de barbara ... mai ramanea sa ti-l taie de tot, ca sa nu mai existe tentatia suptului si le-au facut pe toate. Brrr ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mittzzi spune:

Da, mie mi se par toate aceste metode babesti traumatizante pentru un copilas. Adica sa-i pun ardei iute pe deget si apoi sa-l privesc cum plange de la usturime si sa stau impasibila ca am facut un lucru spre binele lui?! Nu mersi. Acum fiind mai mare incercam sa-i explicam pe cat poate intelege el ca este un lucru care ii face rau: este neigienic, se stramba dintisorii etc si deja se observa o imbunatatire a situatiei respectiv isi suge degetelul doar la culcare.Speram in curand cu mult tact si rabdare sa scapam de degetel si la nani.
In colectivitate nu a avut probleme de genul sa rada x sau y de el, este un gest atat de des intalnit la copii incat cred ca ei nici nu observa la varsta asta daca colegul lui tine degetul in gurita si mai ales sa le treaca prin cap sa faca comentarii rautacioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Depinde de varsta copilului care baga degetelul in gura. La 9 ani cum am citit cazuri.... eu cred ca ceilalti remarca.

In fine, eu cred ca multe exagerati cu traumatizarea. Ori nu cunoasteti sensul cuvantului. Am remarcat la multe subiecte ca nu se cunoaste sensul adevarat al cuvantului si in dorinta de a arata cat de perfecte suntem ca mame demonstram ca nu "traumatizam" copilul.

Cum ziceam, daca are cineva sfaturi fiabile, va rog sa le scrieti pentru ca acesta era subiectul nu cat de perfecte sunteti unele ca mame pentru ca le explicati copiilor si ei inteleg ca doar si ei sunt copiii perfecti. Eu nu sunt o mama perfecta si s-ar parea ca nici copiii mei nu sunt (ca nu vor sa inteleaga sub nici o forma ca dupa ce pui mana in nisipul in care probabil si-au facut nevoile cativa caini nu este bine sa bagi mana in gura). Suntem normali cu totii.

Si la noi intelege copilul ca nu este ok sa bage mana in gura numai ca o face involuntar. Este un tic deja. Am rabdare si tact dar daca se gaseste o solutie care sa rezolve problema mai repede, eu sunt dispusa sa incerc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ma abtin sa-ti sugerez care ar fi cea mai rapida metoda de a scapa de "problema"...nu se alta, dar mi-e teama ca nici aia nu ti s-ar parea traumatizanta.
Adica daca noi zicem ca ni se par barbare metode gen ardei iute, o facem ca sa ne dam perfecte, atat ai inteles tu.
Si oarecum te contrazici: spui ca e mai traumatizant pentru copil ca "rad copiii de el"...daca i-ar pasa atat de mult de batjocura celorlalti, ar renunta.
Sa fiu sincera, nu stiu de ce isi sug copiii de 4 ani degetele, dar sigur sunt explicatii. Eu as prefera sa-mi incurajez copilul sa nu-i pese de reactiile rautacioase ale celorlalti.
Imi pare rau ca de fapt tie ti-e rusine cu copilul tau, ti-e rusine si ciuda ca "se vede urat" si "rad copiii de el"

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Da, vorbeam serios, tatal meu era atat de disperat, incat a aplicat si metoda asta. Eram prin clasa a 4-a sau cat. Primul lucru pe care l-am facut dupa a fost sa-l bag in gura. Degetul mare, adica, cu alea aveam ce aveam. De la ambele maini. Cum spuneam, am renuntat tarziu, foarte tarziu.

Si ca mine, cu tarziu, mai stiu doua cazuri. Un baiat si o fata. E ca un refugiu.

Baiatul era in clasa a VIII-a si isi sugea involuntar degetul. In clasa, in timpul orelor. Au observat profesorii si si-au facut griji. Am inteles ca avea ceva probleme in familie.

In cel mai rau caz, se vor dezvata cand vor avea primul prieten / prima prietena. Ceea ce se va intampla destul de repede, avand in vedere vremurile.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Fetelor, am gasit oja aia.

Logica (logica???) imi spune k merita incercat; sufletul nu e chiar ok, Eliza a facut de curand o saptamana injectii plus aspirat de nasuc, iar la sfarsitul tratamentului, era oarecum transformata, mai agresiva decat de obicei, nu neaparat mai plangacioasa ci agresiva. As putea sa ma astept si acum la un asemenea efect.

...fapt este k, daca tot am deschis subiectul asta ieri, m-am uitat mai atenta la ea: are unghiutza de la degetul stang partial exfoliata in partea de sus si mai plata decat cea de la manutza dreapta, iar unul dintre dintii din fatza parca nu e aliniat cum trebue fata de ceilalti.

Ma duc sa citesc din urma.

Multumesc mult celor care mi-au dat ideea cu oja. va tin la curent pe parcurs cum evolueaa lucrurile. Uof, nu sunt f fericita. Dar poate exagerez eu.

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Ira, imi permit si eu un sfat.
Ca o paranteza, ai mei nu au supt nici unul degetelele, cel mic insa are suzeta.

Am citit undeva, nu mai stiu unde, o mamica care povestea despre acest lac amar. Ideea ei era sa pui lacul de unghii noaptea, in timp ce copilasul doarme, astfel incat sa nu-si dea seama ca voi sunteti cei care ii produceti aceste neplaceri.
Si cel mai important lucru este sa nu pomeniti despre degetel, cum ca ar fi amar sau sa intrebati daca i se pare neobijnuit sau altceva. Purtativa in mod normal, insa, dupa ce adoarme (bine de tot) aplicati acel lac pe unghiute. Din cate am inteles rezista si la spalat pe maini. Cred ca este foarte important sa fiti alaturi de copil in astfel de momente.
Nu stiu daca aceasta metoda este sau nu traumatizanta, insa ma gandesc ca daca copilul nu stie ca parintii vor anume sa-l faca sa renunte...va fi mai cooperant...

succes! si sa ne ti la curent!

bucatica mea!
proud

Participam la concurs! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20Love%20DC&page=0" target="_blank">ana-1 si ana-2

Povestea afiselor noastre :

Operatiunea: I Love DC!
O poveste cu si despre stejarii DC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Eu doar va urmaresc,anul trecut am deschis si eu un subiect dar era cu rosul unghiilor.Acum suntem tot la faza asta,roadee si roade.Ieri pt ca a fost foarte cald si nu a avut sosete le-a ros bine si pe cele de la picioare.
Eu nu am nici un sfat pentru ca la mine nu a tinut nimic..inca,poate doar sa ma apuc sa cumpar lacul cel amar si sa-l incerc.
Succes tuturor

Mergi la inceput