Ghiocei de martie - aprilie 2009 ***223***
Raspunsuri - Pagina 22
Gaza22 spune:
Ei, pt ca ma aflu in toane bune si mai incolo vom fi ff ocupati asa ca nu stiu ce timp de palavre o sa mai am, desi e ff tarziu si maine o sa fiu rupta de somn m-am hotarat sa va povestesc cum a fost in Polonia si sa pun cateva poze. Asa ca daca nu cititi mesajele pt ca sunt la sfarsit de capitol va mananc de vii. Oricum va avertizez ca o sa le dau copy-paste in urmatorul capitol. Asta daca o sa am timp.
Asadar cum a fost in Polonia, mai precis Varsovia ca mai mult nu am reusit sa vedem din lipsa de masina. Varsovia dupa cum poate stiti a fost distrusa complet de catre nemti in urma unui bombardament din timpul celui de-al doilea razboi mondial dar si datorita ocupatie rusesti. Fiind resedinta regala si in apropierea locului de bastina a cavalerilor teutoni, era o frumusete de oras cu palate si caldiri somptuase. De altfel toata tara este presarata cu castele. Astfel din dorinta de a pastra o mereu vie istoria lor polonezii au reconstruit dupa poze si schite vechi tot centrul orasului exact asa cum arata el inainte de bombardament. V-am pus o poza sa vedeti cum arata si inainte.WWII.
Astazi Varsovia are un centru vechi superb, plin de terase cu flori, trasuri, oameni veseli, muzica clasica pe acorduri de Chopin. Restul orasului este o impletitura intre cladiri cu iz sovietic si zgarie nori moderni, doar ca aceasta impletitura pare usor mai placuta decat in alte state fost sovietice pt ca beneficiind de posibilitatea de a construi de la zero polonezi au facut totul ca la carte, bulevarde largi, gara in centrul orasului dar trenurile merg pe dedesubt si ies la lumina doar la periferia Varsoviei, piste de biciclisti si parcuri cat cuprinde. Uneori ai senzatia ca te plimbi intr-un orasel lego atat de ordonat pare totul. Nu va mai spun cat e de curat, ce liniste e si cat de civilizata ese toata lumea. La capitolul papa de remarcat sunt portiile imense pt minim 2 persoane o portie, eu nu stiu cum de pot ei manca atata ca nu sunt o natie grasa din contra. Asadar papa mult si bun indiferent de specific. De remarcat sunt carnatii multi si de tot felu, fripturile cu sos de ciuperci sau fructe in special friptura de rata, prajitura specifica cu care v-am servit la ziua mea si dupa care imi ploua in gura si acum si inghetata, muuuuulta ingetata si gofre cu gem, cu frisca cu fructe. Oriunde te duci polonezii manaca gofre si inghetata fie ca e vara fie ca e iarna. Cea mai comuna e o inghetata la cornet de la dozator care are vre-o 15 cm inaltime e haioasa tare. Ce am mai papat interesant a fost ciorba lor specifica. Marius a zis ca are gust de bocanc. Se serveste in tigaite mici cu smaltul sarit si e o fiertura cu salata cateva bucati de carnat si ou fiert. Chiar te simti ca pe front in timpul razboiuli cand o mananci, da...n-am murit si nici rea nu mi s-a parut. Ce am vizitat? muuuuulte parcuri cu veverite si pauni sirate si porumbei, palate de tot felul si pt ca sunt profund marcati de suferinta razboiului monumente inchinate eroilor, ziduri de cetati, ghetourile in care au fost izolati evreii. La shopping nu ne-am descurcat stralucit pt ca preturile nu sunt ff mici daca nu sunt promotii, papa insa e muuuuult mai ieftina ca la noi. Vremea e cam friguroasa si ploua destul de mult, cel mai ciudat e ca se face intuneric deabia pe la vre-o 12 noaptea si soarele rasare pe la 4 dimineata asa ca daca n-ai jaluzele la geam esti mancat. Stai si te uit pe tavan ca degeaba numeri oile, la lumina care e afara oricat de obosit ai fi somnul nu prea se lipeste de tine. Cam asa e in Varsovia. Revin sa va spun ce-am facut noi si cu ce impresii ne-am intors. Dar ca sa nu va plictisiti va dau intai pozele sa le savurati.
www.dropshots.com/Gaza22#albums/Polonia" target="_blank">Noi in Polonia
Mami de Gazii mica si frumoasa
Primul Anisor 
Gaza22 spune:
Capitolul 2
Cum ne-am simtit noi?
Gazii mica a fost in forma maxima. Intalnirea cu tati a fost cel mai frumos moment, cateva zile a stat practic lipta de el. A si of topic si noua ne-a prins bine mica pauza pe care am avut-o asa ca si pt noi cei mari revederea a fost taaare dulce. Sa revin la Mazti meu, a mancat de a spart, a dormit de a rupt chiar si cate 4 ore la somnul de dupamiaza si dupa parerea noastra a evoluat ff mult. Probabil faptul ca eram mereu pe afara, ca a vazut lucruri noi si a socializat ff mult desi mai putin cu copii. Cel mai mult ne-au impresionat parcurile de o curatenie sclipitoare si o frumusete rara. Si chiar daca iarba era cat cuprinde si nu zicea nimeni nimic daca te jucai in iarba sau lasai copilul sa alerge pe gazon, totusi acest calcat pe iarba se facea cu moderatie si respect. M-a marcat lucrul asta si chiar vroiam sa vi-l spun pt ca la noi se face mereu scandal in parcuri daca se calca pe zona verde. Da, insa am fost acum cateva zile in Herastrau si se daduse verde la calcatul pe iarba si erau pe gazon o gramda de oameni nu doar copii, care se tavaleau pe acolo, unii chiar intrasera cu bicicleta sau carutul. Deci romanul tot neam prost, pai va intreb eu acu nu-i mai bine totusi sa fie restrictii. Vrem ca in occident dar ne comportam tot ca niste tarani ( licenta poetica, n-am nimic cu taranii care de multe ori sunt oameni cu mult mai mult bun simt, asta ca sa nu se creeze confuzii.) O alta chestie care mi-a palcut era ca in parcurile cu locuri de joaca nu aveai voie sa fumezi. Locurile de joaca aveau o groapa special de nisip si nu ca la noi in majoritatea parcurilor unde locul de joaca e pavat cu nisip care trece si pe tobogane si pe leagane etc si te intorci acasa plin din cap pana in picioare. Nisipul era fin, nu din asta de santier ca la noi, asa ca puteai sa lasi copilul descult in locul respectiv, se scutura usor si nu se lipea de toate hainele. Locul era imprejmuit de bancute de lemn pe care stateau mamicile care vroiau sa se joace cu copii, oamenii mari nu intrau in nisip. Si pt ca tot vorbeati de dat-ul, luat-ul jucariilor altui copil si de regula parcului sa va spun cum era acolo. Locul de nisip avea jucariile lui acolo le gaseai in fiecare zi, in plus fiecare venea cu ce vroia, regula cu ce ai adus e al tuturor se aplica dar nu mereu. Erau mamici care nu prea lasau alti copii sa se joace cu jucariile personale si le tot strangeau in jurul copilului lor dar in marea majoritate a cazurilor totul era la comun, la sfarsit mamica se plimba pe la toti copii isi lua ce era al ei si plecau acasa, unele mai cu tact oferind o alta jucarie in schimb altele smulgand pur si simplu celuilalt copil jucaria din mana. Am vazut ca ati mai vorbit de aplanarea conflictelor dintre copii si implicarea mamei. In Polonia mamicile nu prea se bagau in conflictele copiilor. Stateau pe margine si lasau lucrurile sa se rezolve intre copii. Doar mamicile cu copii ff mici mai interveneau dar doar in cazuri de genul aruncat nisip in ochi si nicidecum pt o cearta pe jucarii. Si trebuie sa va spun ca, mie copii de acolo mi s-au parut ff rautaciosi si nu neaparat cu noi, unde poti sa zici ca e o bariera de comunicare ci in general, indiferent de varsta erau mult mai egoisti, mult mai rautaciosi cu cei mai mici decat ei. Cat am stat acolo n-am vazut un copilas sa cedeze de buna voie o jucarie sau locul la leagan, indiferent de varsta pe care o avea. O fi bine asa, o fi rau ? Ideea e ca Mitzi meu a invatat o lectie mare de comportament si socializare. Daca inainte dadea si nu prea o jucarie de a ei acu nici sa nu auda si se lasa cu plnsete si tipete daca incerc sa o fac sa renunte la ceva ce are in mana chiar daca nu e al ei obiectul respectiv. Grea dilema, nu stiu cum procedati voi dar eu sunt cam panicata ca o luam pe o cale care nu-mi place si orice metoda am aplicat nimic nu merge. O alta chestie interesanta era laptele praf. Acolo nu exista Nan1+, 2+ ci doar Nan junior de la 1-.. si se gasea ff rar ceea ce ma face sa cred ca mamicile din Polonia de la varsta de un an cam trec pe lapte normal si nu se mai incurca cu prafuri deastea.
Aaaa am uitat sa va zic de zborul cu avionul. Totul a fost ok, Gazii s-a comportat super bine, am avut voie si cu apa si cu lapte. La dus s-a jucat in continuu dar la coborare pilotul a fost cam idiot si presiunea a fost ff mare asa ca a plans pana am atins solul dupa care a adormit. E adevarat ca era obosita ca nu-si facuse somnul de pranz dar m-a cam speriat faza asta. Adormise bustean si nu s-a trezit decat in masina cand i-a auzit vocea lui tati. La intoarcere a fost ok si la urcare si la coborare iar intre a dormit de a rupt.
Si la incheiere un rezumat cu ce am invatat nou si ce abuzuri a savarsit Gazii mica: A baut bere, a mancat inghetata, a mestecat un pic de tutun, si-a spart buzita, s-a lovit la genunchi (va rog s nu radeti dar pt niste domnisoare ca noi e prima data si sunt evenimente notabile), a rupt toate florile posibile (si acolo erau muuuuuulte), a invatat sa urce si sa coboare scarile, sa trimita pupici cu degetul la plecare, sa-si puna margele la gat (ceea ce pe mine ma terifiaza), sa zica tata sau tita (inloc de tati) si cel mai imortant desi si pana acum era a devenit o maare plimbareata, de cum deschide ochii singurul obiectiv e sa mergem pa.
Gata, ca sunt obosita rau si oricum cred ca v-am plictisit deja. Mai aveam eu multe de zis dar vi le spun live la intalnirea din septembrie. Pup. Noapte buna.
Mami de Gazii mica si frumoasa
Primul Anisor 
dyana27 spune:
gaza superb concediu ati avut

; sunteti atat de frumosi toti.... si in peisajul ala... parca e alta lume acolo, cred ca nici nu se poate descrie cat e de frumos; m-am uitat deja de 2 ori la poze si tot ma minunez

si sa stii ca m-am gandit si eu sa merg la stomatolog sa-i taie gingiuta, doar ca cica nu prea se practica asa ceva decat in cazuri foarte grave; si nu e neaparat vorba de gingie, ca aia cedeaza repede, e vorba de modul cum isi fac loc prin alvelolele dentare sa iasa.... acolo-i durerea mare; si cu cat e mai complicat cu atat se umfla si gingiutele mai rau peste tot; azi nu pare sa mai aiba punguta aia cu infectie, doar ca e foarte rosu si umflat, dar asa a fost al toate maselele deci nu-mi fac probleme; astyept sa sparga primii colti si sa vad daca e ceva in neregula; azinoapte evident ca m-a tot carait si s-a trezit la 5
.... dar din fericire am reusit sa-l culc la lc pe la 7 fara ceva dupa ce ne-am jucat putin, si acuma-si face somnicul linistit

;
Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
MINUNEA MEA
cum am venit pe lume
dyana27 spune:
sunt plina de draci pana la cer si inapoi; s-a dus mami ieri la o doctorita, reumatolog, sa vada ce face cu criza asta; si dupa ce aia nu a fost in stare sa-i puna un diagnostic clar a dat-o la intors.... ca daca nu gaseste nimic clar ea crede ca e un "cancer ascuns"

; nu stie de care, nu stie de unde si cum.... da' daca nu -i gaseste diagnostic sigur asta e!!!!!!!!!!

'tu'ti gura ma'tii de doctorita de doi lei, pai daca nu esti capabila sa zici ceva bun taci dracu' din gura aia spurcata si nu mai vorbi cacaturi!!!!!! evident ca maica'mea e varza, adica na' stie ca aia a vorbit prostii.... dar atat i-a trebuit ca sa o darame complet!!!
; v-am mai zis eu ca e si foarte sensibila si fizic si psihic, pe ea orice grija o macina la maxim.... asa ca acuma mai am putin si ma arunc de la etaj de atitudinea pe care o are; sta nemiscata in pat, nu mananca.... n-are chef de nimic.... iar eu dupa ce ca aveam cacatul ala de depresie mai am putin si fac poc; aseara am avut un semiatac de panica (asa fac cand se acumuleaza prea multe) pe care l-am gestionat frumusel singura in baie, cu multa apa rece..... dar acum simt ca o iau si eu razna

Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
MINUNEA MEA
cum am venit pe lume
mart.apr09 spune:
Capitol Nou
Dodo-pui
PS:Off Dyana cati dr cretini pe lumea asta...sincer speram sa nu mai treaca multa lume prin ceea ce am trecut cativa ani buni...si uneori mai trec...dar incep sa ma imunizez si sa le rad in fata(asta-i viata
)