BV Giorgia,roxanici,Eladea ! mai-iun2010(99)
Raspunsuri - Pagina 14
Madamar spune:
Vad fetele ca vb-iti despre slinguri, multumite sau nu de achizitie? Isi merita banii, efortul de a-l pune acolo pe bebe? Eu ma gindesc la faptul ca tot trebuie scos, schimbat pampers...
Artu, exista pozitie burta pe burta care sa poat fi folosita si la dormit? adik daca adoarme copilul asa sa te poti intinde cu el pe burta ta, etajat ca acum, cind ne scrii:)?
Inca nu sunt decisa daca sa luam sau nu, pentru ca mi se pare ca e complicat de utilizat, iar tocmai de un alt lucru nefolositor nu duc eu lipsa acum:), ca am o groaza! Am intrat pe site-ul cu wrap-uri si mi s-a parut cumva mai usor de purtat, din ce am vz in filmulet. La sling mi se pare complicat si faptul ca trebuie comandat pe dimensiuni...si ca ar trebuie 2 diferite pentru mine si sotz...ma rog, temeri! PAREREA VOASTRA DECI!?
Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arturicii Am revenit de la dr. Sabina are 4700 gr (+400gr in 18 zile) si 56.5cm (nascuta cu 50). Este in continuare in categoria "miniona" insa pt graficele de aici... aici inante sa intri la dr te ia in primire asistenta; ea o masoara, cantareste, pune o gramada de intrebari (inclusiv daca o tinem in scaunul de masina cand ne deplasam) apoi te muti la dr. Cata, eu stiu ca pozitia pe sold e pt prunci mai mari; incearca si vezi daca vi se potriveste cea burta pe burta Ioana, Philip, Yann, Sabina |
Deci exista burta pe burta, inteleg ca asta e secretul succesului la tine: hands free, sa poti ingriji si de gemeni;)!?
Madamar spune:
citat din mesajul lui ancutzicab Buna dragelor! Intru mai rar ca de... am doi bubulini! In primul rand, felicitari noilor mamici Roxanici, Giorgia, Ramona80, Teuta, Tigruta, Ck_29, Ioana1234 si bun venit bebelusilor! Sa fie sanatosi, norocosi, papaciosi si sa ii ocoleasca, colicii! Am reusit sa citesc doar putin din capitolul anterior si sper sa recuperez, dar pana atunci... Artu - merci mult pentru articolul cu puseurile de crestere, cu adevarat util Nana, Mary - felicitarile, respectul si admiratia mea pentru perseverenta cu care ati abordat problema alaptatului! Mary - ai incercat sa il infesi pe Tudor? La noi functioneaza perfect. Cum o vad ca incepe sa isi agite mainile, o infas repede si se calmeaza rapid. Poate incercati si voi. Nati - imi pare teribil de rau ca aveti asa probleme cu alaptatul. O pentru recuperare cat mai rapida. Corina - m-am intristat foarte tare cand ti-am citit postul. Eu l-am alaptat pe Luca in parc fara absolut nicio problema. La fel si acum cu Maya. Nimeni nu s-a luat de mine, nu a spus vreo vorba urata. Si in zona mea sunt destule persoane de la care te-ai astepta la asa ceva. Incearca sa nu pui la suflet si convinge-l pe Vlad ca e un lucru absolut firesc si ca ar trebui sa te sustina. Si, apropo de acoperit, niciodata nu am facut asta. Pur si simplu, bluza sus si mufat direct. Mai citesc si revin. Inclusiv cu vesti despre noi. pentru toate mamicile si burticile (cate or mai fi 2 in 1). Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10 |
Anca, incerc sa-l infas insa nu intotdeauna si reusesc:
1. daca e prea agitat, nu fac decit sa il supar mai rau...si vreau sa va spun ca deja pustiul imi bate din picioare de n-ai vazut!:))
2. deja i-s cam mici pelincile, si nu reusesc sa ii adun toate cele decit daca e rapus de oboseala si nu mai opune rezistenta. Daca insa e prea agitat... n-ai vazut ce munca! Si ajungem la rezultatul nedorit: bebe isteric
Madamar spune:
citat din mesajul lui ancutzicab Am revenit, picea doarme, Luca se joaca, papito la cumparaturi si eu la butoane ... Sorana - bine ai revenit! Sabina - felicitari pentru botez! Corina - multumim de intrebari, uite, despre noi: Recuperarea merge rapid, parca mai bine decat la Luca, oricum, in urma cu vreo doua zile, bateam mingea cu fii-miu in parc. Epiziotomia e binisor, avand in vedere ca am avut si hematom, mai am o galmoaca care sper sa dispara in termenul legal de 6 saptamani. Mai raportam 1,5 kg din cele 9 luate in sarcina, laptic suficient (Doamne ajuta!), mai putintel seara cand suge mai des. Domnisoara mananca bine, si-a facut un super program (azi noapte, de exemplu, a dormit de la 12.30 la 7.00) - sper sa o tina, tineti-mi pumnii. E o bebita mai "eco": folosim in proportie de 90% scutece refolosibile, cel putin pana terminam pampersii pe care apucasem sa ii cumpar. E o haioasa, ii fac fundul cat o maaaare gogoasa, accidente cu scurgeri nu am avut pana acum si nici spalatul lor nu mi se pare atat de nasol pe cat anticipasem. Una peste alta, sunt multumita de ele, sper sa nu ma razgandesc pe parcurs. Servetele umede ii fac tot eu in casa si ii merge super cu ele, fara iritatii pana acum, la fel crema de fundulet. Dupa baie, folosesc la masaj un amestec de ulei de migdale, cocos, galbenele si masline, homemade. Pare sa ii priasca. Luca e incantat de Maya, o pupa, o mangaie - asta cand nu face crize de plans cand o alaptez si ma vrea neaparat in momentul ala. Pana acum am reusit sa jonglez cu programul lor, astfel incat sa impac si capra si varza. Am pus si cateva poze. Inca sunt in urma cu cititul asa ca ma opresc aici ca sa mai recuperez. Pupici. Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10 |
Invata-ne si pe noi: CUM FACI SERVETELELE UMEDE, CREMA DE FUNDULET SI DE UNDE SI CARE-S PROPORTIILE LA ULEI? Din ce spui acolo, tre' sa si miroase frumos, nu?
veronicach spune:
madamaroricum ai cumparat deja hainute dar eu am gasit acest site http://www.artconfex.ro/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=24&Itemid=11
mai este pana facem Botezul lui Mateiut dar am aruncat un ochi
chiar,,nu nasa trebuia sa-i cumpere hainutele?
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
Madamar spune:
citat din mesajul lui taty_ana tocmai ce am sters-o pe emma la ochisori cu ser fiziologic si mi-am adus aminte sa va zic si voua ...pentru cine nu stie gasiti la farmacie ser fiziologic in bidon la 500 ml numai la 3 lei!!!!!!!!!si noi pana acum am dat sute si sute de mii pe niste fiole minuscule care se terminau imediat...noroc de o prietena care mi-a zis....si il folosesc la nasuc,ochisori si pe fata cand o sterg... ieri am fost la o prietena care are bebe de 1 luna si lapte siroaie si daca emma dadea semne de foame zic ia sa vad daca suge la tine....mai ales ca de cateva zile eu n-am mai pus-o la san ca mai aveam 3 picaturi ametite...asaa, mai fetelor sugea fata mea de am ramas trasnita,parca nu era a mea...da si laptele curgea ca la biberon...la mine trebuia sa traaaaga bine sa curga ceva...imi era asa de ciuda ca n-am fost in stare sa fac lapte pt ea....da era si mica tare atunci cand am iesit din spital si eu fricoasa sa nu-mi slabeasca fata i-am dat formula of ....si prietena mea ii da si formula ...i-am tinut teorie sa-i dea numai san ca-i pacat la cat lapte are si i-am zis ca-i dau foc la cutia de lapte praf mamica fericita de Emma Antonia(02.05.2010) http://emma-antonia.weebly.com/ |
tatiana, pediatra ne-a spus sa nu folosim pentru fatza ser fiziologic pt ca se poate irita. Ne=a recomandat apa termala.
Pt nas si ochi, da, ser fiziologic.
Madamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui taty_ana
nici daca-i schimbi pampersul si o stergi cu servetele nu se trezeste? stiu ca papa se da la cerere dar in acelasi timp un nou nascut la maxim 4 ore ,4 ore jumate trebuie sa manance a mea cand era micuta,acum e mare avem 4 kg,dormea non stop si la 3 ore o trezeam sa-i dau papa,asa mi-a zis dr ca era prematur si la max 3 ore trebuia sa manance...acum urla de scoala tot blocul cand ii e foame fetelor la bebeii vostri au iesit bubite mici si rosii pe fata?cica ar fi de la caldura da zilele astea a fost chiar frig si fata tot le are pe fatza,in special in zona barbiei...eu zic ca alea sunt de la stersul de lapte ca-i curge din gura cand mananca...si daca da dati cu ceva sa treaca? mamica fericita de Emma Antonia(02.05.2010) http://emma-antonia.weebly.com/ |
Noua ne-a recomandat cum spuneam, apa termala si de la Avene crema Trixera, buna pt orice iritatie sau piscatura, spunea d-na dr.
flory_blanca spune:
Si noi folosim Nan1 la recomandarea pediatrului si intr-adevar multi folosesc. Sincer nici nu mai sti ce sa crezi care lapte e mai bun si care nu. Eu una stiam ca orice lapte praf constipa. Si a mea e constipata de cand cu laptele praf, zbiar si se chirceste de mi se rupe sufletul pentru ea. Daca nu s-ar chinui atat nu as avea treaba cat de des face. Noi am incercat si cu termometrul si cu Debridat, ceaiuri si gimnastica si a iesit pana la urma. Nici eu nu cred ca sunt bune medicamente la bb dar cand o vad chinuita si nu mai gasesc solutii cedez. Nu stiu daca e bine sau nu dar altceva nu stiu ce sa fac sa nu mai fie constipata si sa nu mai sufere. Imi venea cand o vedeam asa sa ii aduc o pruna sa o mananace doar doar o scapa.
Fetele care au gasit remedii pentru constipatie sa ne zica si noua. Iar mie personal mi-ar prinde bine nu doar tratarea ci si prevenirea.
Mami de fetita frumusica foc!
Iubirisca spune:
citat din mesajul lui flory_blanca Si noi folosim Nan1 la recomandarea pediatrului si intr-adevar multi folosesc. Sincer nici nu mai sti ce sa crezi care lapte e mai bun si care nu. Eu una stiam ca orice lapte praf constipa. Si a mea e constipata de cand cu laptele praf, zbiar si se chirceste de mi se rupe sufletul pentru ea. Daca nu s-ar chinui atat nu as avea treaba cat de des face. Noi am incercat si cu termometrul si cu Debridat, ceaiuri si gimnastica si a iesit pana la urma. Nici eu nu cred ca sunt bune medicamente la bb dar cand o vad chinuita si nu mai gasesc solutii cedez. Nu stiu daca e bine sau nu dar altceva nu stiu ce sa fac sa nu mai fie constipata si sa nu mai sufere. Imi venea cand o vedeam asa sa ii aduc o pruna sa o mananace doar doar o scapa. Fetele care au gasit remedii pentru constipatie sa ne zica si noua. Iar mie personal mi-ar prinde bine nu doar tratarea ci si prevenirea. Mami de fetita frumusica foc! |
Inteleg perfect prin ce treci, noi rezolvam problema cu supozitor, si mie imi vine uneori sa-i dau ceva "de om mare" sa se elibereze.
Tu ce ceaiuri ii dai? Despre Bonnisan ce stii, ai incercat?
arturicii spune:
Bilica, tare frumoasa este Surya! Sa fie sanatoasa!
Vivela , nervi de otel sa ai si sa incerci sa nu iti pierzi rabdarea....
Eu nu mai beau demult ceaiuri pt lactatie; iar la 3l de lichid pe zi nu ajung; insa s-a reglat f bine cantitatea, chiar si cu pauzele astea de 7-8 ore. (p.s. o fi de la inghetata? )
Nati
Tatyana, iti trebe un sling. Asa o sa taca si micuta si o sa poti face si treaba
Mary, sa aveti un botez frumos
Eu pe canapea si laptop pe scaun in stanga; scriu cu o singura mana; acum de ex Sabina sta pe picioarele mele si se hlizeste la ce e agatat pe perete
Si eu stau rezemata de manerul canapelei; nu am tinut-o niciodata cu mine culcata (cu ochii in tavan cum zici tu) ca eu nu pot; si cand doarme sta asa pe mine
Eu recomand din suflet slingul; e super! Pe langa ca e bun cand nu e cazul sa cari caruciorul, e super si in casa cand mai ai una alta de facut si puiul nu doarme; in sling una doua se calmeaza;
Eu am luat slingul mare ca oricum intra la apa; la wrap nu ma pricep deloc; da mie la sling mi-a placut ca il poti purta pe bebe cand creste si pe sold;
da, e un hands free
Teuta, bun revenit!
Ioana,
Philip, Yann, Sabina