Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (58)
Raspunsuri - Pagina 21
ALEXA1985 spune:
Dosita TT la cate saptamani l-ai facut? Unde ? Si in cat timp ai primit rezultatul?
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dosita Mersi amelia_ilie! Si eu mananc portii mai mici, poate asta e cauza pentru care mananc mai des...Sa speram ca e doar atat, nu pot sa imi dau seama daca mananc mai mult, sau e aceeasi cantitate impartita in mai multe portii. Eu nu am facut amniocentaza, cu toate ca am 39 ani, tocmai din cauza riscurilor. Rezultatele la DT si TT au fost bune, nu avea rost sa risc, mai ales ca ma gandeam: chiar daca aflu ca e ceva in neregula cu bb, ce ma fac? Il omor? In nici un caz nu pot eu lua o asemenea decizie! E al meu, il voi creste si il voi iubi, oricum ar fi....Dar pana acum toate analizele si ecografia morfologica arata ca este totul in regula. 20+ ![]() |
19+
beatrice75 spune:
| citat din mesajul lui mirunam Beatrice, sper ca nu te-ai dus la nani, oricum maine iti trimit SMS dimineata. Ai grija inclusiv pe drum daca s-a scurtat colul. Stai intinsa in masina, la orizontala, nu sta in picioare pe la usa lui Badea, aveti grija la gropi si papa no-spa inainte sa pleci de acasa. Eu asa am facut cand am fost la Medlife cu contractii si col scurtat si muream de frica pe drum sa nu fie mai rau ca mpam ridicat din pat. Astept vesti! Miruna, iti multumesc pt tot!Ai dimineata l-am sunat pe Badea, tocmai ca sa nu ma duc sa stau pe la usi, mi-a zis ca e ok tratamentul dat la urgente, doar ca sa inlocuiesc uscosinul cu indometacin si maine sa merg la el la cabinet.Azi si maine stau la pat.Dureile n-au trecut definitiv. cred ca a fost si pe baza de stres, dar si raceala, ca 2 nopti am dormit cu usa de la balcon deschisa. Ufff!Ma uitam la sot ca avea lacrimi in ochi MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 20 + |
20+

Mami de baiat
beatrice75 spune:
Miruna, iti multumesc pt tot!Ai dimineata l-am sunat pe Badea, tocmai ca sa nu ma duc sa stau pe la usi, mi-a zis ca e ok tratamentul dat la urgente, doar ca sa inlocuiesc uscosinul cu indometacin si maine sa merg la el la cabinet.Azi si maine stau la pat.Dureile n-au trecut definitiv. cred ca a fost si pe baza de stres, dar si raceala, ca 2 nopti am dormit cu usa de la balcon deschisa.
Ufff!Ma uitam la sot ca avea lacrimi in ochi!
fetelor, multumesc pt incurajari!
20+

Mami de baiat
anymona spune:
buna dimineata tuturor si multumesc mult celor care mi-au raspuns la problema mea cu reducerea programului la 6 ore.
mi-am facut programare la un alt dr la o alta clinica si sper a reusesc. la mine e cumplit sa stau 9 ore la servici + 2 ore jumate pe drum (dus-intors)...sunt aproape 12 ore. nu am un servici greu, dar statul pe scaunul acela incomod de la birou atatea ore ma termina. nu mai vb de drum...
beatrice multa sanatate iti doresc...ai grija de tine si de bebe
si mie mi s-a scurtat colul in 2 sapt de la 46 mm la 31 mm, dar dr nu a zis ca ar fi o problema. atata timp cat este inchis cica e ok...
mi-am achizitionat si eu niste rochite de gravi de la kiabi (auchan)si sunt fff incantata. eu cumpar de la ei pt Clara de mult si sunt multumita de calitate
va pup si sa avem o saptamana plina numai de vesti bune
15+
+ Clara Maria (01/02/2006)
alinushca spune:
| citat din mesajul lui crisis81 Beatrice sper ca ai ajuns la medic si ca e totul ok. Oricum asteptam vesti. Vasari si pe mine m-ar incanta sa nasc acasa, in apa-in cada. De cand am ramas gravida am zis ca voi naste la privat ca sa nasc in apa. Acum cred ca devin mai responsabila pentru ca zic ca mai bine nasc la stat si fac economie la bani. Eu vergeturi am cu carul de cand am avut 93 kg.... dupa ce am facut FIV. S-au estompat odata cu slabitul si banuiesc ca acum vor aparea altele sau se vor acentua iar cele pe care le am deja. Si eu stiu ca foarte bun este uleiul de masline. Cris mami de Teodora si 21+ cu Sebastian Mihai![]() "Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie |
nu-i musai sa mai apara alte vergeturi. la prima sarcina am luat in total vreo 12 kg deci nu se poate spune ca m-am ingrasat in mod deosebit avand in vedere ca mare parte din astea 12 kg sunt copil, sange, lichid amniotic, uter marit si tzatze marite. insa mostenind pielea lui taica-miu am facut vergeturi extrem de multe si de urate si fara drept de apel. de data asta spre surprinderea mea, la 20 de saptamani inca nu au aparut decat vreo 2 razlete intr-un loc unde nu erau. pe unde au fost deja nu cred sa se mai faca vreuna. macar atat...
Mami de
(28.10.2008) si
bb2 20+
beatrice75 spune:
Maine poate fac si ecografie la Badea, dar asa cum ii spuneam si Mirunei ieri la telefon, chiar imi zicea o prietena care a nascut acum 2 ani ca intr-una din pozele de la ecograf, bebica apare cu manutele la urechi, de unde rezulta clar ca bebeii percep ultrasunetele de la ecograf ca pe niste zgomote puternice
20+

Mami de baiat
beatrice75 spune:
Fetelor, daca apar niste probleme la col, se mai poate recolta cultura col?Nu umbla acolo la el si nu-i bine?
20+

Mami de baiat
alinushca spune:
Beatrice, iti tin pumnii sa gasiti formula buna sa se opreasca contractiile si eventual sa nu trebuiasca sa stai pe la spital o tura!
amelia, poate zic prostii dar sigur poti afla pe net raspunsul clar. am citit parca de un risc de 1% de avort dupa amniocenteza. pentru niste medici care sunt obisnuiti sa faca avorturi la cerere pe banda rulanta probabil nu pare un risc foarte mare si se arunca destul de usor sa recomande amniocenteza. mai ales ca este chiar mai scumpa decat o nastere obisnuita la stat in schimb le cere mult mai putin timp si efort. asta e privirea cinica asupra lucrurilor. privirea obiectiva este ca oricine ar avea indicatie de asa ceva ar trebui sa se documenteze pe net sa sa evalueze si singura riscurile proprii care au determinat un rezultat prost la DT, TT si care T mai sunt. adica: un caz in familie de SD este ceva mult mai graitor si motiv mai serios de amniocenteza decat faptul ca mama fumeaza (ca poate daca s-a lasat cu 2 ani in urma de fumat s-au curatat toate chestiile toxice din organism...), sau decat faptul ca mama a mai pierdut candva o sarcina (chestie foarte frecventa si care nu are musai vreo influenta asupra calitatii genetice a copiilor pe care ii va naste). iar o privire de suflet asupra problemei este ca daca acel risc de 1% se adevereste, sufletul femeii va fi pustiit pentru restul vietii. e vorba totusi de omorarea unui copil cu buna stiinta. chiar si atunci cand copilul are SD cu adevarat, daca are norocul sa fie un copil sanatos in afara de SD, are si el dreptul sa experimenteze viata, sa se bucure de lumina, de vant, de cirese. am vazut copii cu SD. m-am bucurat ca parintii lor au ales viata pentru ei si nu moartea pe motiv ca ii scutesc de o suferinta. fericirea in viata nu o poate garanta nimeni copiilor nostri, nici macar sanatatea sau ca vor trai. ma opresc aci cu impresiile personale ca am un pitic infometat.
Mami de
(28.10.2008) si
bb2 20+ 
alinushca spune:
| citat din mesajul lui beatrice75 Fetelor, daca apar niste probleme la col, se mai poate recolta cultura col?Nu umbla acolo la el si nu-i bine? 20+ ![]() Mami de baiat |
umbla extrem de delicat. dar i-as spune totusi doctorului de grija asta pentru ca este justificata totusi logic.
pe de cealalta parte si sa ti se faca testele astea ar fi probabil de folos.
Mami de
(28.10.2008) si
bb2 20+

Emanuel Alexandru
si
mami de