Bobocei de sept-oct 2008, la soare (295)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Lumi, eu asa imi amintesc, ca era un cintecel, dar poate ca imi face mici feste memoria... Stiu ca am citit intr-o revista franceza desper cum trebuie spalati copiii pe dinti, insa nu cred ca acolo era cintecelul... sau poate ca da:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mimihoo

Lumi, sa le aspiri mucisorii ... sa nu mai dea in otita, puii mici!

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei

sunt stresata la maximum de asta, ptr ca nu merge treaba cu aspiratul deloc. mai rau plang, mai rau se fac mucii apoi, plus crizele de maselute si alea soldate tot cu muulti muci. le dau zyrtec, asta mai usuca mucii.
nu-ti mai zic ca m-a bagat barbatu' in sperieti de dimineata, ca e Edi rosu dupa ureche si ca nu-l lasa sa-l atinga. nici pomeneala, insa, am verificat, dar....
om trai, si-om vedea.

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Lumi nu prea stiu cu graficele de greutate.Ce stiu ca regula ca la 1 an trebuie sa isi tripleze greutatea de la nastere si in al doilea an sa ia cam 2,5-3 kg adica cam 200-250g pe luna.Deiu a fost si mare a avut 4 kg la 1 an avea mai mult decat triplu si vad ca a pus deja in al doilea an cam 2 kg.El e inalt intr-adevar e cred la limita superioara sau ceva peste la inaltime.
Multa putere e greu tare cu ei cand sunt bolnavi si la tine sunt si 2.Te pup tare esti extraordinara.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilandia spune:

Citat:
citat din mesajul lui piolica

Mimihoo, aici nu le spala dintii la cresa, asa ca nu am incotro, trebuie sa o obisnuiesc eu cumva. Si eu ma gindeam sa intreb la cresa, poate daca o sa vada alti copii o sa invete si ea. Eu 'incerc' sa o spal dimineata si seara, insa nu stiu ce pot sa-i fac, ca refuza periuta. Poate e si de la gingiutele inflamate de la canini. Am tot spalat-o cu tampoane sterile infasurate pe deget, ca aici nu am gasit periuta din aia degetar, si cind am fost in Ro am uitat sa caut, insa nu am avut mare succes nici asa. Xor nu o spal cu nicio pasta de dinti, aici pastele sint de la 2 ani in sus, o spal numai cu apa.

daca dati peste cintecelul ala care se vehicula pe forum acum ceva timp, dat-mi si mie de veste. :)

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

eu am cumparat de curind o pasta de dintzi cu aroma de capsuni pentru copii din DM ..si copii mei cer tot timpul sa ii spal pe dintzi...cel putin Izabella e innebunita daca nu ii dau periuta unsa cu acea pasta sa se spele ea pe dintzi..

Pina de curind ii spalam cu nenedent (Izabella) si alta pasta fara arome tot din DM (Stefan)...ei bine asta cu aroma de capsuni le-a deschis apetitul pentru spalat pe dintzi.

Lidia, mami de Stefan si Izabella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilandia spune:

Citat:
citat din mesajul lui luminita2008

am mai citit din urma:

muuh, irina, lidia, nausica, anamona, sabinel, nushulica, laureta, joy, va pup tare, merci de urari!

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

SANATATE MULTA hunisorilor !!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Pio
Vroiam sa te intreb Elsa adoarme sigurica in camera ei??
Sunt bobocei care adorm singuri??Haideti faceti-ma invidoasa.

da, Elsa adoarme/doarme singura. Dar de cele mai multe ori dureaza destul de mult pina adoarme, sare, se joaca, face numai nebunii! Asa ca noi si acum avem patutul cu barele alea laterale, ne e teama sa i-l transformam in patut junior, ca nu ar sta nicio clipa acolo. Ar bantui la greu prin casa. Cred ca pe la 2 ani, 2 ani si ceva, ar trebui sa o punem in patut junior, insa mi-e teama ca o sa fie o proba foarte grea, si pt ea si pt noi!

Voi cind aveti de gind sa le faceti camera de junior la bobocei? Stiu ca unele dintre voi au facut asta, felicitari, insa pe cei care inca sint in patut cu bare laterale sau cu mama si cu tata in pat, cind vreti sa-i mutati in patut junior?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Pio noi am vrea deja acum depinde cand reusim sa vindem apart si sa luam unul mai mare sau casa.Il avem scos la vanzare de vreo 5 luni insa nimic concret pana acum.
Chiar pe langa altele am si stresul asta ca nu stiu ce sa aleg sotul meu ar vrea casa adevaru e ca si eu insa nu ne permitem casa decat undeva la periferie(4-5km de oras-centru) si asta mi se pare cam incomod.Off de aceea eu as alege apart.Sa vedem.
Acum avem un apart cu 2 camere si nu avem spatiu sa ii amenajam camera insa de abia astept.

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirabilandia

eu am cumparat de curind o pasta de dintzi cu aroma de capsuni pentru copii din DM ..si copii mei cer tot timpul sa ii spal pe dintzi...cel putin Izabella e innebunita daca nu ii dau periuta unsa cu acea pasta sa se spele ea pe dintzi..

Pina de curind ii spalam cu nenedent (Izabella) si alta pasta fara arome tot din DM (Stefan)...ei bine asta cu aroma de capsuni le-a deschis apetitul pentru spalat pe dintzi.

Lidia, mami de Stefan si Izabella

merci, aici e cam cu dus intors pastele de dinti. o sa ma uit si eu pe net, pt ca in farmacii am vazut numai pentru copii mai mari de 2 ani. pentru ce grupe de virsta e pasta asta de dinti? are fluor cumva? ca mie mi-e cam teama de fluorul din pastele de dinti, eu ii dau Elsei o mica doza de fluor pe zi impreuna cu vitamina D, insa aia este doza maxima / zi. De la 2 ani o pot spala pe dinti cu pasta de dinti speciala virstei, insa tb scoasa doza de fluor pe care i-o administrez acum.
Eu ma tot gindisem la spalat pe dinti cu apa simpla. Iar de la 2 ani cu pasta de dinti. Pediatra Elsei mi-a zis sa nu insist, pina nu-i apar toti caninii, adica sa nu fie lipsa intre dinti, plus ca gingiile sa nu fie iritate. Insa vad ca dintii Elsei se cam ingalbenesc, de unde si urgenta mea in a gasi o solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Didi, Anda ia in greutate constant, de exemplu din august pana in aprilie a luat o medie de 200 de grame/ luna. Nu stiu cum s-au distribuit, dar din martie pana in aprilie luase 200 de grame sigur ca s-a intamplat sa o cantaresc lunar (atunci avea 9900g). De asemenea, i-a crescut piciorul constant, luna asta a ajuns la 21 si vad ca deja e mai inalta decat arcada de la tobogan desi stiu sigur ca luna trecuta nu dadea cu capul de ea :).Iar de mancat, mananca atunci cand vrea ea, tind sa cred ca e o mica anemie combinata cu o mare lipsa de interes pentru mancare si ambele se trateaza. Paraziti nu au iesit la analize.

Lumi, multa sanatate hunilor si tie energie sa mai rezisti, e greu cu doi ca se si imbolnavesc unul de la celalalt...

Pio, ai mare dreptate in ce scrii, luam masuri, ce sa facem. Mai intai sa termin reorganizarea dulapurilor si ma duc o perioada la valcea ca vreau strand si stat la soare si mi-e dor de Raluca. Iar husband va veni in weekend pe la noi si deci treburile casnice vor disparea din peisaj. Apoi ma mut la soacra-mea la tara si o stau vreo luna si acolo. Banuiesc.

Legat de iesit, imi place de mor sa iesim in 3 fie si doar la cumparaturi. Am reusit sa facem o misculatie la banca si rata va fi mai mica o perioada, asa ca ne vom si permite sa reziolvam niste chestii care ramasesera in coada de peste. Incet va fi mai bine. Si noi am sta pe ghimpi daca am lasa copilul "singur". Familia nu prea e disponibila ca e vacanta si a plecat care-ncontro dar la VL sau la tara se schimba treaba, le facem cadou nepotica magica si ne facem si noi de cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

300, te inteleg cand te plangi de viata de cuplu. La noi a inceput sa mearga ceva mai bine caci in jurul orei 20 sunt amandoi in camera lor. Asa ca restul serii il avem pentru noi; discutam, ne uitam la un film, etc. De iesit in roas insa mai rar caci Lucia nu e un copil care sa poata fi lasat deocamdata cu un baby sitter. Oricum nu mai e ca inainte si cu asta trebuie sa ne obisnuim.
Dya, si Lucia adoarme singura. De pe la vreo 8 luni. A mai avut perioade cand se trezea noaptea si ma striga dar dupa ce ma vedea se intorcea si se culca la loc. Avem rutina noastra veche si... merge. Asa a fost si Stefan, cam de pe la un an s-a obinsuit sa adoarma singur. La Lucia e mai simplu caci il stie si ep Stefan deasupra (dorm in pat supraetajat) sau daca mergem undeva se au unul pe altul, nu sunt singuri.
Piolica, Xor, Lucia poarta marimea 24. Am citit undeva ca un copil care are laba piciorului mare arata ca va fi o persoana inalta sau ma rog ca genetic exista aceasta predispozitie. Asa ca nu imi pun problema ca e laboasa deocamdata. Oricum ce pot sa-i fac? Sa-i bandajez picioarele ca in unele culturi asiatice? Sunt ai nostri si sunt perfecti asa cum sunt: nasosi, labosi, pitici, lungani, urechiati sau mai stiu eu cum.

Mergi la inceput