Bobocei de sept-oct 2008, la soare (295)
Raspunsuri - Pagina 21
300 spune:
Didi la ce teste gastro te gandesti?
Xor
in mod clar nu ai procedat corect, exista o limita de ore in care copilul poate fi tinut in scaun, la scoica stiu ca erau doua... dar vorba ta bine ca s-a terminat. Eu am scos-o pe Anda dins caun la drum lung si a acceptat relativ usor inapoi si la dus si la intors, a maraitp putin sa-mi arate ca nu e de acord dar atat. Copiii sunt inocenti, se conformeaza repede daca nu-i deranjeaza ceva major gen frica de cceva sau ca sunt lasati acolo. Bine, a fost vorba de 4, nu de 11 ore. 
In alta ordine de idei eu patesc cu pampers ce patesti tu cu libero, posibil sa se acomodeze pielea cu un anumit material. Ce imi place la astea pe care le folosesc eu e ca par mai bmbacioase, mie pampers mi se pare destul de plastifiat. Nu zic ca restul din comert sunt cine stie mare diferenta, totusi; e doar o chestiune de nuanta.
Poate o sa trec la scutece biodegradabile dar stiuc a sunt scumpe. Alea zic ei ca nu sunt albite cu clor ca astea obisnuite. Dar cat clor o ramane pe scutece dupa albit? Si daca am ajuns la albit stiati ca si faina e alba pentru ca o inalbesc? Bine, nu cu clor dar e un procedeu chimic.
luminita2008 spune:
va salut,
am copiii bolnavi, de-asta n-am mai dat pe aici. rosu in gat/raceala, cu febra, muci si tuse. toate intr-o forma muult mai usoara acum, febra revine abia dupa 10-12h (am vazut asta azi noapte, mi-a fost mila sa-i trezesc ptr antitermic
). nu mananca mai nimic, dorm haotic, cand f mult, cand f putin (acum Robi doarme de vreo 3 ore, in timp ce Edi chinuie o chitara in dormitor, a dormit fix 30min), cand 2 somnuri pe zi, ultimul pe la 18-19
, traiesc numai cu lapte, suc de fructe, sticksuri, pufuleti si biscuiti de 3 zile. eu mi-am pus nervii la pastrare pe bigudiuri si inclin sa sper ca suntem pe drumul cel bun.
n-am citit nimic din urma, nu stiu daca apuc sa recuperez azi. sper din suflet ca nu sunt probleme cu boboceii!
revin, daca mai apuc.
Ceata lui pitigoi: Luminita,
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
300 spune:
Piolica am ajuns sa cred ca unii pusti sunts etati sa se culce asa tarziu, am si eu una acasa si oricat o alerg, oricat nu o las sa doarma ziua, oricat, oricat tot la 12 se culca. Acum si mai tarziu
. Si ne trezim la 12. Deci 10-12 ore pe noapte plus 1-3 peste zi in general. Alea de peste zi numai la ore neortodoxe.
Acu va las, iesim pe-afara (tura de dimineata). SUnt 25 de grade deici n-o s amurim de caldura.
Azi a mancat tot singura ca aseara insa in scaunul de masa. ALta viata. De cand am transformat scaunul in masuta de desenat nu mai urla la el ca la luna cand il vede.
In alta ordine de idei m-ati uitat asa ca imi comand un butoi speacial cu psicina si gigolo numai pentru mine
. Adevarul e ca eu nu eram in butoi, eram doar belicoasa :)). Inca suuunt.
piolica spune:
Lumi, multa sanatate! Si Elsa e cu mucii-n barba si tuseste la greu, dar la noi au fost si schimbari mari de temperatura + ca-i ies doi canini. Dar e ff dezagreabil, noroc ca nu fac e febra.
Ramo, merci pt raspuns. Sistele sint la ore f aiuristice, nu are niciun program, ba adoarme la 13, ba la 17!!! Si ea merge la cresa, deci ar trebui sa aibe cit de cit un program, insa nu reusim in niciun chip sa anticipam cum va arata ziua de maine. Deja educatoarele s-au obisnuit cu ea, daca vad ca nu adoarme pe la 13, stiu ca va face o siesta pe la 16-17! Eu sint destul de maleabila, nu sint pt program strict pt copii, insa nici asa, este foarte greu de tinut ritmul si mi-e teama sa nu o afecteze in vreun fel.
Xor spune:
300 - 

Lumi - iar raceala? dar o pauza nu mai faceti si voi totusi??
Cu somnul...Mark adoarme in jurul orei 22 (uneori putin mai devreme alte ori nitelus mai tarziu) si doarme pana pe la 8,30 cu aceeasi marja de eroare. Are un singur somn la pranz, de la 12 -12,30 si doarme intre 2 si 3 ore...nu stiu daca e mult sau putin cat doarme dar programul asta il are de vreo jumatate de an...nu se trezeste noaptea decat daca are vreo problema, in rest...doarme...ca un prunc ce este
revin
piolica spune:
Dya, am gresit, folosim Huggies nr 5 si nu pampers... + cele eco de la Naty (care nu au clor, sint facute din materiale biodegradabile din amidon de porumb fara OGM-uri)
300 spune:
Pio, pe mine incepe sa ma fecteze lipsa de viata personala. Per ansamblu m-am obisnuit sa fac ce fac cu ea in fundul meu dar noi nu mai avem, viata de cuplu si incepe sa se simta. Plus ca tot timpul intervine cate ceva de facut si nici nu iesim ca lumea sa ne aerisim si noi creierii macar. In putinul timp lber ne trezim ca facem curatenie, reparam lucruri
. Eu sunt pentru lasat vraiste si plecat unde vad cu ochii cand nu mai pot, al meu e mai metodic, vrea sa termine intai ce-are de facut si apoi sa vada de ce-i mai ramane timp. Cred ca se vede cine sta cu copilul, ca am devenit la fel de haotica precum ea. Sau ea e ca mine. Nu stiu, viata mea e un amalgam de chestioi neterminate si reluate la infinit insa am luat-o ca pe o trasatura a vietii cu copil mic. Nu-mi pot permite sa fiu categorica, sa am pretentii de la bebe, incerc sa ma mulez pe antiprogramul ei, chiar daca nu reusesc mereu.
Am reusit s-o imbrac desi imi tragea mereu de mana sa nu-i inchei o bretea de la rochita. Pana la urma i-am tras un perdaf ca mi-am pierdut rabdarea :))
iepurila spune:
la iasi tooooot mai ploooo!!!1 si aveam si noi dezlegare la iesit in lume 
dya in principiu folosesc pampers (nr 5). dar am descoperit de vreo luna puffies si zau de nu mi se par mai ok.
oricum sper sa scapam de pampers curand.
lumi, imi pare rau ca iar sunteti raciti. un puuup dulce.
Monica multa sanatate lui Dragos.
Intrebare: mai dati calciu la bobocei? de care?
Mimihoo spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iepurila la iasi tooooot mai ploooo!!!1 si aveam si noi dezlegare la iesit in lume ![]() dya in principiu folosesc pampers (nr 5). dar am descoperit de vreo luna puffies si zau de nu mi se par mai ok. oricum sper sa scapam de pampers curand. lumi, imi pare rau ca iar sunteti raciti. un puuup dulce. Monica multa sanatate lui Dragos. Intrebare: mai dati calciu la bobocei? de care? Cea mai fericita mami - ELENA (21 Octombrie 2008) Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce. |
imi pare rau ca ploua, sper sa nu fie inundatii
Eu i-am dat Sofiei Ca+vit C 1000, Sandoz, cate 1/4 pe zi. Ii imparteam pastila eferverscenta in 4 si foloseam doar o bucatica pe zi.
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
Didididi spune:
Ramo, din articolele citite de mine, copii care nu mananca pot avea pb cu FE, parziti, reflux gastro, alte probleme de digestie care duc la balonare, senzatii de voma, sau nimic, ei asimiland f bine ce mananca. Acestea duc in final la stationari de greutate, cum a fost cazul lui Edwin. Copila ta din poze arata f bine proportionata; nu ia in greutate?
Iepurila nu am dat niciodata CA lui Mihai. Stiu ca vara nu se da- se pot face alergii.
Lumi, tot raciti sunt hunii? Cred ca tare greu iti este cu 2
.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)