hermafrodism
dragi parinti va rog sa ma ajutati cu informatii daca cunoasteti sau aveti cazuri in care la un bebelus nu se poate stabili sexul.
noi avem niste prieteni care au un bebelus care nu poate fi declarat fetita sau baietel.
ar fi 2 variante:
1.are clitorisul foarte marit si labiile departate si ar fi fetita
2.are un penis subdezvolatat si urmeaza sa ii coboare outele in scrot ar fi baietel.
important e ca intre acele labii sau oute are un orificiu prin care face pipi.
va rog care cunoasteti asa cazuri sa ma indrumati ce trebuie facut.
va multumesc.
Raspunsuri
szivarvany spune:
S-au facut analizele genetice la copil ?
Ce parere are geneticianul ?
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Roxxy80 spune:
Imi dau si eu o parere neavizata. Nu se poate face o ecografie in urma careia sa se stabileasca daca are uter, ovare? Ma gandesc ca daca e fetita trebuie sa aiba uter si ovare, trompe uterine etc.
cryss_oana spune:
Daca gresesc,va rog sa ma corectati si sa ma iertati.Citisem cu totul intamplator,acum 4 ani,intr-o carte de psihologie ca in astfel de cazuri este indicat sa se astepte si sa vada inclinatiile copilului,adica ce comportament are,de fetita,sau baiat,apoi opereaza.Imi cer scuze inca odata,daca ce am spus pare aiurea.
roxanaz spune:
o asemenea decizie extrem de importanta se ia de catre medici impreuna cu parintii copilasului, in niciun caz pe forum.
Roxana
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cryss_oana Daca gresesc,va rog sa ma corectati si sa ma iertati.Citisem cu totul intamplator,acum 4 ani,intr-o carte de psihologie ca in astfel de cazuri este indicat sa se astepte si sa vada inclinatiile copilului,adica ce comportament are,de fetita,sau baiat,apoi opereaza.Imi cer scuze inca odata,daca ce am spus pare aiurea. Andreas-Georgian,comoara mea!!http://community.webshots.com/user/OanaAndreas?vhost=community |
Ciudat, avand in vedere faptul ca inclinatiile copiilor sunt in mare parte influentate de prejudecatile adultilor. Poate doar atractia fata de sexul opus poate da indicii clare dar mi se pare cam mult de asteptat pana atunci. Sigur testele genetice pot determina fara eroare sexul copilului. Chir am vazut un documentar despre o femeie cu organe sexuale absolut normale, care in urma unui test genetic facut in tinerete a aflat ca de fapt este barbat (cromozomi XY). Si femeia se simtise toata viata ciudat in pielea ei.
inaioana spune:
Accept, spui niste lucruri periculos de eronate! Cum , pisici, sa se stabileasca genul cuiva dupa orientarea sexuala? E una dintre cele mai mari enormitati citite pe aici vreodata.
Exista trei variabile cu care te nasti: genul biologic, identitatea de gen si orientarea sexuala. Orice combinatie intre ele e posibila chiar daca de regula genul biologic coincide cu identitatea de gen iar orientarea este catre genul opus. In orice caz, nu se influenteaza una pe alta si nu pot fi infuentate de "forte exterioare". Si nu, nu ai niciun argument stiintific pentru a ma contrazice.
Cauzele pentru care un copil are o forma oarecare de hermafroditism se stabilesc de catre medic pentru ca sunt foarte diverse. Normal ar fi sa se faca teste atat "fiziologice" (hormonale, ecografii etc) cat si genetice. Nu este insa cazul sa se intervina prin a stabili fortat un gen definitiv copilului pana nu ii este clara identitatea de gen, care se dezvolta si se vede mai incolo. Desi este de presupus ca daca un anumit gen biologic predomina, ea va fi identica cu el, nu e obligatoriu si parintii ar putea face mai mult rau.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
Ennni spune:
radu_claudia am vrut sa-ti trimit un mesaj privat dar nu ai activat pm, poti te rog sa-l activezi?
Eni
cryss_oana spune:
Accept,sunt deacord cu tine,eu am spus doar ce am citit despre asta.
Consider ca este o problema foarte delicata si cum s-a spus si mai sus,decizia se ia de catre medici si parintii copilului.
Totusi initiatoarea subiectului asteapta informatii despre astfel de cazuri.
J G spune:
Inaioana a raspuns mai bine deacat as fi reusit eu
Din cele cateva studii pe care le-am citit eu se recomanda o operatie dupa confirmarea identitatii de gen care se poate face relativ devreme (3-4 ani).
Fiica mea, de pilda, crescuta relativ "unisex" adica n-a avut haine de fetita in culori de fetita si in mod egal jucarii de toate felurile, atat din cele numite "pentru baieti" cat si "pentru fete" e clar acum ca alege poneii si se uita pe youtube la bebelusi si ingrijeste animalele etc...
Orientarea sexuala si-a manifestat-o chiar mai devreme, pe la 2 ani. Si eu am crezut mult timp ca influenta sociala este cea mai importanta insa acum observ ca nu e chiar asa.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
inaioana spune:
JG, merci.
S-a reununtat demult sa se presupuna ca identitatea de gen poate fi influentata si/sau determinata social sau prin "educatie", din nefericire chiar cu pretul unor persoane reale devenite triste experimente.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.