Mamici de Sept-Oct'10 alaturi de David (87)
Raspunsuri - Pagina 16
Fistiq spune:
Ana, dar bunica face ce face pt ca are pareri diferite de ale tale sau sunt doar rautati si orice zici/faci trebuie sa fii contrazisa? Am citit ce ai descris depsre partea cu gatitul si de aia te intreb ![]()
Si cum a reactionat cind a aflat ca esti insarcinata? Adica se bucura, nu comenteaza...?
----------------------------------------------
cu BB probabil Tudor intr-o burticuta de 26+
tanamera spune:
Raluca
merci mult.
Eu nici inainte de sarcina nu taceam in fata socrilor sau a parintilor mei,imi spuneam intotdeauna punctul de vedere.Cred ca dupa ce vine bebe o sa fiu ca o leoaica
,o sa "musc" din ei daca isi dau prea mult cu parerea.O sa am noroc cu sotul meu care e un mediator innascut.
Summertime sa stii ca ai mare dreptate pe partea cu sexul,rezolva mult mai multe decat credem noi.
http://lbdf.lilypie.com/QU3kp2.png
lucianna_83 spune:
:))))), RalucaElenaM.....toate listele din lume, si daca le incepi de acum nu acopera toate situatiile....si sa vezi cand deja incepe sa mearga, te lovesti de alti copii/parinti in parc...alte idei, si doar nu poti sa le faci observatie sau sa le dai lista in ceea ce priveste copilul tau :)))))
mama intr-o seara era suparata pe o vecina ca i-a dat pufuleti lui Raul, "sigur intentionat i-a dat ca stia ca e murdar pe maini" 
....culmea e ca ea avea punga in mana si copilul s-a dus sa ia, ce era sa faca, sa nu-i dea? mai ales ca ne cunoastem....
Si asa daca nu sunt pe faza, am intalnit o gramada de bunici "bunevoitoare" in parc care aveau diverse chestii de mancare in mana si vroiau sa-i indese si lui in gurita
....ca ma apuca groaza....si poate erau alimnte inca netestate de mine 
Iar cu jucariile....o lunga si stufoasa poveste...
22+
si mamica lui Raul Andrei 22.08.2008
eveline spune:
Tanamera si eu as opta pentru coacerea pe aragaz...face fum da asta-i treaba. Alternativa ar fi in cuptor, dureaza mai mult si nu ies la fel de gustoase. Ai intrebat de cuptor cu microunde...no way... pocnesc (explodeaza) si nici nu cred ca se coc...
M-am invoit de la servici...am varza pe aragaz, am pus si de-o fripturica din carne macra de porc si ma apuc de clatite...si daca tot am niste branza de vaci ramasa de ieri de la papanasi, fac si cu branza la cuptor (peste care o sa pun smantana cu zahar) si cu dulceata de visine.
Apropo de bunici....ai mei parinti m-au crescut extrem de strict pe mine si pe al meu frate...mai ales igiena si mancarea. Acum s-au mai muiat, o data cu trecerea timpului insa cu igiena stricty au ramas. Ma bucur ca sunt mai exteriorizati in ceea ce privesc sentimentele fata de fetita mea (pe mine nu tin minte sa ma fi pupat tata vreodata, in schimb pe Bia o alinta cu adevarat)...cat despre igiena mare noroc am avut cu ei...cat m-am straduit n-am reusit sa fac ce au facut ei: ei au obisnuit-o efectiv pe Bia sa se spele pe dinti, sa se spele inainte de fiecare masa pe maini si de cate ori vine de afara sau dupa ce foloseste toaleta, sa manance civilizat si de 32 ori pe zi. Asta pentru ca eu am considerat tot timpul ca e prea mica si are timp sa le invete asa ca "au pus ei piciorul in prag" intre 2 si 3 ani cand eu m-am intors la servici si am lasat-o cu ei (apoi a mers la gradi). In rest ii fac poftele dar nu exagereaza...sunt super OK. Se mai intampla sa nu-mi cinvina ceva dar pun in balanta avantajele si niciodata nu e ceva atat de grav incat sa iasa "scantei". Socrii....ce sa zic...n-as avea incredere sa-i las cu Bia dar nici nu se ofera...asa ca e umai bine. Ne vizitam, ne gratulam, pa si pusi...e perfect.
25+
si mamica de
Bianca
lucianna_83 spune:
alynta27, am gasit povestea mea.....pana acum am cautat-o
:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=151115&whichpage=16
22+
ana_25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Fistiq Ana, dar bunica face ce face pt ca are pareri diferite de ale tale sau sunt doar rautati si orice zici/faci trebuie sa fii contrazisa? Am citit ce ai descris depsre partea cu gatitul si de aia te intreb Si cum a reactionat cind a aflat ca esti insarcinata? Adica se bucura, nu comenteaza...? ---------------------------------------------- cu BB probabil Tudor intr-o burticuta de 26+ |
Pai ea a fost invatata toata viata sa comande si sa dea ordine,iar cand am aparut eu.....nu i-am acceptat atitudinea si m-am impus.Atat i-a trebuit!Nimic din ce fac sau spun nu e bine pt ca nu e facut la "sfatul" ei. Daca ea a zis sa fac varza si eu am facut fasole,bineinteles ca nu a fost buna. Eu nu am facut niciodata cum a vrut ea (daca nu mi s-a parut buna ideea) si de aceea e asa "rautacioasa". Eu sunt un pic mai" dili" si-mi place sa fac totul ca la carte,sa fie perfect si mai ales cand vreau eu nu cand mi se spune. In fine,as putea sa scriu un roman!
Aaa,si cu bucuratul.....s-a bucurat ea dar poti stii ce-i in sufletul omului?Atat a zis:aaa o sa avem un bb in casa! si a zambit!
Ana
24+
Maia Elena
adelena spune:
Eu cred ca nu putem generaliza situatia cu bunicii. Fiecare dintre noi isi doreste ce e mai bine pentru copilul si familia sa. Unele ne dorim "ajutor" din partea parintilor, altele vrem sa-i implicam cat mai putin...cel mai bine e sa incercam sa echilibram balanta in functie de situatie.
Eu, de felul meu mai posesiva, m-am bucurat ca mama n-a fost in tara cand l-am nascut pe David, iar soacra venea o data la 2-3 saptamani (chiar daca sta la 10 minute departare de noi)...bucuria n-a durat insa foarte mult pentru ca la un moment dat m-am simtit coplesita de toate...copil mic, nopti nedormite, mancare, curatenie...sotul m-a ajutat saracu foarte mult, dar pur si simplu ajunsesem intr-o stare de oboseala cronica. Imi pierise orice chef de viata, faceam totul mecanic, simteam ca ma prabusesc tot timpul.
Soacra mea, mai orgolioasa decat mine, daca nu i-am cerut ajutorul direct, cu rugaminti, nu m-a ajutat, apoi treptat s-a invatat ca eu ma descurc oricand si oricum si asa e si in ziua de azi.
Credeti-ma ca uneori imi pare rau ca nu am implicat-o pentru ca daca i-as cere-o acum, ar crede ca e un moft din partea mea. Imi e frica sa ma gandesc la ce ma asteapta cand va veni si bb, dar asa cum spuneam, o sa ma descurc cumva. sanatosi sa fim!![]()
27+ si mami David 03.05.2005
tanamera spune:
Eveline cuptorul nu e cu microunde,e din acela de tot ii face reclama la tv,flavorwave.
http://lbdf.lilypie.com/QU3kp2.png
summertime spune:
Lucianna, si acum vrei sa nasti tot normal??? 
-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 27 saptamani cu 
lucianna_83 spune:
adelena, cam asa simt si eu ca e cu socrela acum....dupa cateva certuri mi-a zis ca de buna voie nu mai vine, dar daca am nevoie s-o chem....evident ca aproape au trecut 2 ani si nici gand....dar de plans nu ma pot plange, cred ca daca simteam ca nu ma pot descurca cu 2, nu mai ramaneam insarcinata. Dar si sotul meu are destule responsabilitati in casa, iar cea mai mare este gateala principala. Eu sunt cu deserturile si mici chestii, dar felurile principale lui ii ies mai bine
. Poate cateodata e placut sa mai si gatesti, dar cand totul e cu program, trezit, mancat, plimbat, mancat, dormit, calcat, spalat, curatenie....si gateala devine ceva "peste". Iar noi poate mai mancam o salata, un ou...ceva de vara.....dar copilul chiar ca trebuie sa fie hranit corespunzator si sa nu-i lipseasca nimic intr-o zi.
22+