Suntem in clasa a doua :2010-2011
Raspunsuri - Pagina 16
madyrizi spune:
mey, sigur treceti clasa a II-a cu asa teme?
asta nu mai e vacanta...
cu siguranta l-as ajuta la cateva din fise.
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
sorana spune:
Iasmin eu nu cred ca se poate intampla nimic daca se duce cu temele nefacute. Consider ca elegant din partea parintelui este sa se duca la invatatoare si sa ii zica ceva gen "am fost plecati toata vara" sau "copilul a fost la bunici la tara" si nu si-a facut temele si asta e.
Oricum ministerul zice sa nu se dea teme deloc pe perioada de vara. Ceea ce se da este la categoria "recomandat" si nu "obligatoriu".
Ceea ce nu inseamna caeu n-o pun pe fi-mea sa si le faca. Dar nici nu sunt multe nici nu consider ca se chinuie rau facand o ora pe saptamana (ca mai mult nu face).
Sorana si Monica (7 ani)
Iasmin08 spune:
Nu, Sorana
, o ora pe saptamana nu-i mult chiar deloc. Ca al meu petrece cam 4 ore pe zi (intinse rrrrrrrau de tot) ca sa termine caietul ala nenorocit.
Dar fisele de care zice Faby cred ca iau ceva mai mult de o ora, mai ales ca trebuie copilul sa se apuca sa faca un rezumat. Eu daca ilpun pe al meu sa faca rezumat, apoi ohoho, sa te tii, ca nu mai termina...![]()
Iar din cate zice Faby a avut ceva carti de citit (ca si al meu, dar n-a citit o pagina, in schimb macar am lucrat la caietul de vacanta).
Eu tot zic la plural ''am lucrat'' ca stau cu ''biciul'' pe el: ''hai, exercitiul urmator, citeste-l tare sa aud si eu. Bun, acuma ce faci? Acuma ce-ti cere? Dar aici? Ce operatie" etc....
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Flowers spune:
Nu-i bine sa aiba prea multe teme in vacanta, dar nici deloc cum este in cazul nostru. Ma tot framant ce sa-i mai dau sa citeasca/scrie. Noroc cu voi.
Apropos, Sabina, am luat si eu de la biblioteca Little women, se numeste Cele patru fiice ale dr. March. Vad ca-i incantata, citeste acum.
Mady, iti spun impresii daca ajung. Dupa ce-am postat mesajul, Bria a facut febra-enterocolita.Febra i-a mai trecut dar la stomac nu s-a inchegat si trebuie sa plecam poimaine
.
happiness spune:
Noi am terminat caietul de vacanta,cu 65 de pagini mate/romana/educatie pentru sanatate,destul de simplute,la mate,dar la romana in genul celor din clasa a II a,adica sa citeasca un textulet si sa rezolve apoi sarcini de lucru(raspuns la intrebari,sinonime/antonime etc).Am vrut sa fie gata inca de pe acum pentru ca miercuri plecam la mare si nu ne mai gandim la scoala,macar o saptamana.Oricum,ea a lucrat si la scoala,mult,saptamanile astea.La romana au lucrat ortograme,iar la mate adunari/scaderi cu trecere peste ordin,ecuatii,operatii cu paranteze si probleme usoare si grele.Daca la adunare ii vine foarte usor,l;a scdaeri cu trecere peste ordin e mai greu,inca dureaza ceva pana afla rezultatul,dar ma gandesc ca o sa ii intre in reflex totusi.De citit citeste doar daca o pun eu,nu comenteaza,dar nici nu ii face mare placere,fapt care ma cam intristeaza,ca mie tare imi placea sa citesc inca de micuta.Nu stiu ce ar fi facut daca ar fi avut de scris si fise de lectura...
Sabina,sanatate multa!
pentru copilasi si mamicile lor!Vacanta linistita in continuare,sa ne bucuram cat mai e!
sorana spune:
Uau Happi voi ati facut multe in vacanta.
Noi abia pe la pag 25 din cele 54 ale caietului de vacanta.
Cred ca in ultima saptamana o sa fac si eu un pic cu ea, cateva probleme, cateva dictari.
Evident, daca isi termina pana atunci caietul, daca nu, macar sa termine caietul ala.
Iar materia de a II-a o lasam pentru clasa a II-a ![]()
De citit mai citeste dar rar de capul ei. Daca as lasa-o inpace cred ca ar citi 2-3 pagini pe saptamana
. Altfel, mai citeste de gura mea.
Sorana si Monica (7 ani)
faby57 spune:
Multumesc de sfaturile pe care mi le-ati dat ,problema cu comentariile apar la povesti gen Palatul de Clestar,Cuore,Amintiri din Copilarie,Dumbrava Minunata,Povestiri de Ion Agarbiceanu(nu stim ce povesti ne trebuiesc,oare toate),Fabule de Lev N. Tolstoi(tot asa nu stim daca toate)si Stefan cel Mare si Vrancioaia.De citit le citeste si nici nu face galagie ca trebuie sa citeasca ,problema e ca nu reuseste sa faca rezumatul asa cum trebuie.Caietul mai avem si noi vre-o 2-3 zile(face o pag la mate si una la rom).Si eu m-am gandit ca la acele lecturi(de care v-am spus mai sus) nu vom face rezunat, ce poate sa ne faca.Probabil ca nu vom fi luati de copii foarte buni ,ca in clasa intai dar nu am de gand sa-l fac sa nu-i mai placa sa mearga la scoala din cauza unor rezumate.
O zi buna si concediu placut tuturor celor care pleaca in concediu si binenteles vacanta placuta in continuare.
Iasmin08 spune:
Noi ....am reusitttttttt
!. In sfarsit ''my son'' a terminat caietul de vacanta, caietul ala criminal ptr care m-am enervat de 1000 de ori ca zacea nedeschis cu zilele. Dar astazi a reusit si l-a terminat
. Victorie!
Eiiiiii, de-acum ar trebui sa mai citeasca o pagina pe zi din...orice (si ziar sa fie, numai sa citeasca).
(acuma in mod normal ar trebui sa ne apucam sa terminam problemele din culegerea de clasa I - aia pe care nu am terminat-o inca, si sa ne apucam cu spor de cea de clasa a doua... yeah, right...Abia am reusit sa il fac sa termine caietul asta... Pfffff, ce culegere...
)
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
sorana spune:
Bravo Iasmin 

Noi de-abia pe la jumatea caietului ala amarat. Mai mult de 2 pagini pe zi nu face. Si nu mai mult de 2 zile pe saptamana.
Asta e. Pana in septembrie om dovedi noi caietul ala.
Sorana si Monica (7 ani)
faby57 spune:
Vad ca e liniste pe forum,toata lumea e plecata in concediu
.Si noi ne-am intors de la bunici.Acum ne-am apucat din nou de lectii.mai avem 6 pag la caietul de vacanta si binenteles multe lecturi de citit.(si facut rezumat
.Sper sa le terminam pana la inceputul scolii.Stie cineva un site de unde sa copii carti ,pt ca nu gasesc o caerte pe care trebuie sa o citeasca si ma gandeam ca fac un downloadde pe net.Vacanta placuta in continuare.