PEPENASII de iul/aug'08 sarbatoresc DOI ani (189)
Raspunsuri - Pagina 9
monalac spune:
mai3,am fost cu cris la psiholog la v gomoiu,at cand avea miscarile acelea necontrolate ale globilor oculari.am fost si la neurolog si la psiholog.e drept ca doar de 2 ori,insa nu ne a lamurit cu nimic,era o psihologa care nu stia cum sa ne expedieze mai repede[ca de,era la stat!!] si care in afara de ''cati ani ai?'',''unde lucreaza mami si tati?'',''vaai,ce destept esti'',nu l a intrebat mare lucru.
de psiholog in buc deocamdata nu poate fi vb,suntem in gaura rau de tot,iar in gr m am interesat,nu sunt psihologi specializati pe psihologie infantila[sunt cateva fete care fac terapie cu copii autisti,asta pe cont propriu,dar eu le cunosc si sunt varza...]
la impartasit am mers cand era mai mic,acum nu mai reusesc s ajung pt ca nu vrea sa stea nemancat pana la 10 45,cand sunt impartasiti copiii.
MADA,sa vad cum va fi la gradinita,sper sa fie ok si sa i mai ocupe timpul,pt ca at cand se joaca cu copiii e de nerecunoscut...
SUN,
nu stiu ce sa mai zic,sunt multe de spus,dar nu ma pot exprima...
mi e mila de tata,l au trimis acasa ca n au ce sa i mai faca si ii e rau,si na,desi n am fost eu prea apropiata,e totusi tata....
ioana spune:
Mai3, noi am fost anul trecut la salina (Praid) si mergem si anul asta, pentru baiat, ca tare bine i-au facut curele de salina plus mare din ultimii 5 ani. E drept, cu Ilinca nu am intrat decat de vreo doua ori in salina, ca era prea frumos afara! Aveam leagan,nisip,iarba, mai mergeam pe malul Tarnavei sa aruncam cu pietre in apa... Si, bineinteles, dormea la pranz (ca si acum, de altfel). Am vazut insa in subteran si copii mici de tot, sub un an. La doi ani, nu cred sa mai existe vreo restrictie. De astia de doi-trei ani erau cu zecile (sutele). Noua ne place foarte mult si profitam de ocazie sa vedem si Sovata, Sighisoara, chiar Sibiul.
Tot pentru iesence: despre ce terasa din Bucium vorbeati acum doua-trei pagini? Noi anul trecut am fost la Pensiunea Mirage, tot in Bucium, sus, vis-a-vis de intrarea in rezervatie, are loc de joaca pentru copii, e foarte ok. Ma gandeam insa sa mai avem o varianta, de aceea va intrebam.
LA MULTI ANI TUTUROR PEPENASILOR care si-au aniversat cei doi anisori! Sa creasca mari, frumosi si sanatosi!
Din ciclul "nu-i voie, e rusine": pe banca, in parc, Ilinca se juca cu un camion in a carui remorca erau mai multe jucarii. Alaturi, o fetita cu tatal ei. Si-ar fi dorit si ea sa se apropie de camion, dar tatal ii spune (tare, clar, sa aud si eu):" Numai baietii se joaca cu camioanele, tu esti fetita!" A mea se joaca si cu masini, mingea este preferata ei, camion, calut, orice. Daca are un frate mai mare, ce sa fac... Mai impinge ea la un carut de papusi din cand in cand, dar fara prea multa convingere.
Ma intorc la treaba, acum, cand doarme Ilinca, mai prind si eu o ora de lucru fara sa ma intrerupa nimeni.
Numai bine,
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).
maitreyi spune:
moni sorry ca s-a inteles altceva din mesajul meu. sterge-l din minte ca nu conteaza...
mona copiii pana la 7 ani pot fi impartasiti chiar daca mananca. eu asa stiu. si noi am patit-o in bucuresti sa nu o impartaseasca pe la 2 luni ca mancase. la Mitropolie impartasesc dupa Tatal Nostru. in parohia unde mergem noi insa o primeste si dupa ce se termina Slujba, oricand. noua ne-a spus sa nu o lasam neimpartasita mai mult de 40 de zile.
sanatate tatalui tau! 
ioana uite www.gradinaolimp.ro/oferta.html" target="_blank"> aici
multumesc pt raspunsul cu salina. la praid i-as trimite si eu desi am inteles ca ar fi si la slanic moldova una?
-----
Mami de
roza +
26 s 
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE 
Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
bobitamica spune:
SUN,MONA...va multumesc frumos

.
M-am tot gandit daca sa scriu aici sau nu...si va multumesc din suflet. Probabil ca fiecare dintre noi are slabiciunile ei. Am sa va scriu de ce pentru mine este atat de important sau marcant. In copilaria mea eu am fost foarte, foarte bolnava. Mama mea de doar 21 de ani mergea de cate 3-4 ori/zi cu mine la policlinica. Ajunsesera sa o dea afara. La doar un an si 2 luni am fost depistata cu luxaatie de sold si am stat in ghips aporpae 9 luni de zile .
Dar cel mai geru a fost cand mamei dupa o luna perioada in care slabisem foarte tare si aratam destul de rau i s-a spus ca as avea leucemie. Mama a plecat de acolo fara sa mai poata gandi. Si acum cand imi povesteste imi vine sa o tin in brate si sa o pup de 1 milion de ori. Dar nu a fost sa fie asa,aveam intr-adevar o anemie severa,dar care s-a tratat.
Cam asa am fost si eu cand la nastere mi s-a spus ca Irina are retard,ca este microcefala si ca ulterior este posibil sa nu i se dezvolte creierul.Si a fost tot o eroare. Ii multumesc lui Dumnezu ca am un copil care stie deja toate literele,numerele,formele culorile. Vorbeste ,ma inteleg perfect cu ea,stie povesti si cantecele si multe altele.Este foarte inteleapta pentru cei 2 ani ai ei. Ma iertati ca m-am intins atat,dar am vrut sa va spun de ce sunt alaturi de toate mamele a caror copii din nefericire au fost diagnosticati cu aceasta boala.
MONI...
. Si ai scris de mi-a mers la suflet...cred ca de asta m-am emotionat si eu asa....Acum chiar stiu ca suntem cam la fel....
MONA...eu stiu un psiholog un pentru copii. Este o tipa,are 30 de ani si lucreaza foarte bine cu copiii. Este foarte buna. Nu stiu ce preturi practica,dar daca vrei poti merge o data la ea sa iti spuna parerea ei.
Eu sunt fan psiholog....v-am spus..in momentele mele foarte grele am apelat si sunt fericita. Nu ma simt atat de puternica sa pot trece singura peste toate....
In ceea ce priveste cariera si eu sunt departe de ce mi-as fi dorit sa fac,dar am inceput sa ma impac cu ideea. Si intr-adevar acest lucru se intampla de cand o am pe Irina.
Si sunt de acord cu SUN...este important ca dupa ce copiii zboara din cuib sa nu ramanem singuri cuci si ca doi straini... fiecare trebuie sa aiba micile lui placeri. As vrea ca Irina sa isi faca viata pe care si-o doreste,iar eu va trebui sa fiu ocupata tocmai pentru a nu fii super posesiva,cum se dovedeste ca sunt acum.![]()
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
ioana spune:
Foarte frumos, habar nu aveam ca exista asa ceva. Merci, Maitreiy! Nu am inteles, totusi, e si restaurant,putem lua masa acolo intr-o duminica, sau doar pentru petreceri?
Am fost si la Slanic Moldova, doar intr-o scurta vizita, nu pentru tratament (chiar eram gravida cu Ilinca, daca stau bine si ma gandesc). Si acolo este bine, sunt locuri de joaca, un restaurant, nu te plictisesti.
Numai bine tuturor,
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).
maitreyi spune:
ioana e doar pt party-uri
-----
Mami de
roza +
26 s 
Slava Tie, Doamne!
maitreyi spune:
ca si loc de luat masa si sa aiba si copii unde se zbengui mai este si casa livaki cu specific grecesc fata in fata aproximativ cu intrarea de la socola. mancarea e delicioasa iar spatiul pt copii e f fain amenajat insa nu are umbra...
-----
Mami de
roza +
26 s 
Slava Tie, Doamne!
ioana spune:
Am fost la casa Livaki... Ilinca avea un an si trei luni. Se zbenguia in chestiile acelea pentru sarit, plasele alea... si intr-o secunda a disparut! A cazut prin lateral, nu erau bine prinse. Iar eu si taxu stateam lipiti de salteaua aceea, dar a cazut prin partea opusa... Din fericire, nu a patit nimic, dar noi am tras o sperietura zdravana! In rest, mancarea foarte buna, personalul amabil, nimic de zis.
ariadnabr spune:
Intru scurt si la obiect.
Sunisor cu tot sufletul vreau sa ne vedem, am hotarat insa ca vom merge direct la Braila. Iti las pe privat nr de telefon si daca aveti drum la Tulcea in perioada 8-17 iulie, dati un stop over pi la Braila si aparem in gasca si noi
In Bucuresti vom fi din nou pe 29 iulie, ziua cand plecam. Avion avem abia la 11 noaptea
asa ca va fi o zi lunga, daca cineva isi doreste sa ne vaza...vom fi probabil prin preajma, o sa avem oricum de facut cateva vizite la oameni dragi, tre neaparat sa-mi vad copilul de suflet, Sabinuta mea draga -care e in Romania cu mami (trebuie s-o urez si s-o strang in brate pt ca in Septembrie are 5 ani cancer free!!
) asa ca vom ajunge in Bucuresti probabil destul de dimineata...
Moni iubita, imi pare rau, as veni cu drag, dar n-am masina si-o sa fiu fara maini...Mie nu mi s-a parut ca te plangi
e greu, tare greu cu doi asa mici, fruntea sus, trage aer in piept se aranjeaza ele lucrurile de la sine si o sa fie mai usor pe zi ce trece.
Ca sfat asa pe di laturi, eu zic sa nu mai faci politie cu Luca, lasa-l sa-l atinga pe Alex, bebeii sunt mult mai solizi decat credem noi, trebuie sa-l impinga urat de tot pe capusor ca sa-l raneasca. Eu zic sa il implici in schimbatul de pampers, sa ii ceri sa il tina de manuta pe Alex cand il alaptazi. Ai sa vezi ca odata noutatea bebelui consumata, o sa ajunga sa il ignore, o sa redevina interesat de el cand se va putea juca cu el oleaca ![]()
Vio, bujo si alte fete care ati intrebat...m-am retras in banca mea si de acolo nu mai ies. Nu am zis pana acum pentru ca nu am vrut sa trezesc iara cine stie ce discutii. Nu am timp si nici nu-mi sta in fire sa felicit pe toata lumea, sa nominalizez si etc, si datorita acestui lucru am simtit ca sunt marginalizata. Ca atare (anko) multumirile pentru eventualele urari pt Julia sunt anticipate.
Ei si cu asta basta, o vara ideala va urez
. Cine are nevoie de mine stie pe unde sa ma gaseasca, desi nici online pe yahoo nu mai sunt. Dar ma loghez zilnic deci raspund in limita timpului daca are cineva nevoie de mine.
ariadnabr spune:
Anyway, in stilul caracteristic mai am una de spus. Mai3 nu toata lumea isi permite bone, nu toata lumea are ajutorul pe care il ai tu. Prin prisma acestui lucru, mi se pare total deplasat sa emiti pareri gen mesajul pt Moni. Am recitit mesajul Monicai si din el, pt mine, reiese ca e cu spiritul ridicat, e multumita si fericita, si desi ii e greu, e obosita, se uita la ei si ii creste inima. Nu vad unde s-a plans, auto-ironia sau spusul lucrurilor pe nume nu e "plans" in cartea mea. Nu toata lumea are copii perfecti, nu toata lumea are, repet, ajutorul in cresterea copiilor pe care il primesti tu. Iar daca intr-o zi Monica va intra aici si va spune "NU MAI POT", rolul acestei comunitati e sa ofere suport, nicidecum sa spuna "ti-o faci cu mana ta"