PEPENASII de iul/aug'08 sarbatoresc DOI ani (189)
Raspunsuri - Pagina 8
lcazangiu spune:
Multumesc din suflet pentru toate urarile! Va pup pe toate!
David din pacate are rosu in gat, mi-a precizat pediatra ca este virala, sa nu-i dau antibiotic, insa il doare foarte rau in gat, nu mananca de 2 zile si nu prea bea nici lichide...sunt in culmea disperarii...
Cat despre Sumetrolim eu stiu ca nu este antibiotic, este doar o sulfamida.
Monalac hidronefroza lui este fara reflux, este congenitala (il mosteneste pe tata), deocamdata ii fac din 3 in 3 luni urocultura (i-a iesit sterila) si eco o data la 6 luni (inca nu e operabil).
Mai revin ca ma striga David!
Pupici
moni_or spune:
Multumesc tare mult pentru urari DANA, FLO, SUN, MAI3, ROXANA, VIO, MADA, ANA, DIA si tuturor celor care-mi vor mai ura! Va doresc si eu sa fiti fericite alaturi de familiile si copilasii vostri!
DAVID
Sa cresti mare, sanatos si sa fii lumina ochilor parintilor tai!
A venit mama pe jumate zi la mine, sa mai respir si eu un pic, asa ca mai bantui pe net, ca Luca mi-a facut cadou azi faptul ca a dormit pana la 9, asa ca am putut si eu sa dorm un pic chiar si trezita din ora in ora de Alex spre dimineata, dar macar n-a trebuit sa ma scol de tot din pat.
De sters albume si astea am vrut sa scriu dar n-am avut timp, eu nu cred sa fi sters cineva intentionat pentru ca nu vad satisfactia, mi se pare o copilarie, ca doar nu se sterg de pe hard disk, ce satisfactie poate da razbunarea asta? Asa cum la fel de copilaresc mi se pare sa venim fiecare sa ne justificam si sa spunem ca nu noi am fost. SIB, daca cineva chiar n-a trecut de nivelul de gradinita si ti-a sters albumul pt. ca nu-i convine ce scrii, cred ca modul cel mai bun de a-i raspunde e sa nici nu bagi de seama, dar asta e doar parerea mea
Oricum, tu ai fost si esti un OM atat de incercat incat stii ce conteaza cu adevarat, n-are sens sa te consumi pentru nimicuri. Sa ne pui poze cu frumoasa Anna la 2 ani!
TURTU, imi pare tare rau pentru necazul parintilor tai, sa dea Dumnezeu sa aiba cat mai curand un acoperis deasupra capului! Ce fac acum? Stau pe la rude?
SUMETROLIMUL asta nu e biseptol? Eu nu ma prea bag la discutia asta ca am si citit doar pe fuga...
MONA, multa putere cu baietii tai iti doresc!
DANA, succes la mutare! Acum ce sa zic, daca tot te muti azi, poate nu pica bine nascutul tot azi, dar eu ti-am zis,ar fi fain sa nasti de ziua mea
Astept sms-ul
ANA, offf, greu e, cred ca cu 2 baieti e combinatia cea mai grea (ma rog cu 3-4 o fi si mai greu, dar ma refer fata de 2 fete sau o fata si un baiat), mi-e groaza si mie ca pe mine nu ma caracterizeaza rabdarea, una doua imi sare tandara si deja pe seara cand sunt si obosita si eu atata strig la Luca, dupa aia imi pare rau, in fiecare seara inainte de culcare imi propun ca ziua urmatoare sa fiu o mama si o sotie mai buna si a doua zi ma trezesc ca iar nu-mi iese si iar sunt nervoasa
MADA IRL, pe 9 iulie ajungi in Ro parca? Prin Transilvania n-ai drum? Ce fac spiridusele tale?
Legat de KG - Luca iar mi-a scazut luna asta, avea 11.65 kg acum are 11.55
Cred ca facem 5 ani si tot nu ajungem la vestitul prag de 15... De masurat nu sta sa-l masor, mi se pare inaltut insa cand incerc sa=l pun langa ursuletul de masurat (de ala gen girafa, cu cm), imi arata doar vreo 88-89, e drept ca nu sta Luca locului... Cu mancarea stam cand cum, e tare mofturos...
In rest, iaca am schimbat si eu prefixul, am 30 de ani, nu-mi vine sa cred, ma uit la copiii astia 2 ai mei si imi dau seama ca ei sunt singurele mele realizari, in rest, pe plan profesional nici pe departe nu sunt acolo unde ma asteptam si unde se astepta lumea sa fiu, dupa rezultatele din scoala si facultate si daca stau sa compar cu alti fosti colegi... Dar in fond familia e principalul lucru care conteaza, eu nici nu-mi mai doresc acum o cariera sa nu apuc sa-mi vad copiii decat in somn, nu vreau decat un serviciu care sa-mi permita un trai decent si timp rezonabil alaturi de familia mea.
Si apropo ca se tot vorbea de iubire fata de copii, daca se imparte sau se inmulteste cand ai mai multi, e ciudat cum intr-adevar se inmulteste, cum parca atunci cand mai vine un copil gasesti in inima un colt de care nu stiai ca exista si care se umple de iubire.... Coltisorul pentru Luca e separat si cel pentru Alex e separat, nu pot sa compar, chiar daca pe fiecare il iubesc mai mult cu fiecare zi care trece nu inseamna ca pe Alex il iubesc mai putin pt. ca e mai mic, sunt iubiri diferite, dar la fel de puternice... Doar ca abia astept sa treaca perioada de bebeluseala la Alex, stiu ca multa lume de aici spune ca i se pare frumoasa perioada asta, si eu am crezut ca macar la al 2-lea ma voi bucura de ea si chiar in unele momente mi se pare minunata, insa totusi mi se rupe sufletul cand il vad pe Alex asa mic si neajutorat, cum il chinuie o durere de burtica sau niste mucuti in nas, abia astept sa mai creasca un pic, sa ne intelegem, sa imi poata zice daca-l doare ceva, sa se poata juca cu Luca, sa nu trebuiasca sa fiu mereu ca politia pe Luca nu cumva sa-l stranga de cap... Aaa, si nu in ultimul rand, sa dorm si eu un pic mai omeneste si sa nu mai schimb scutece noaptea![]()
Hai ca m-am intins ca o placinta cu tot felul de ganduri care nu stiu in ce masura va intereseaza, am profitat de momentul liber ca nu se stie cand mai prind.
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)
monalac spune:
LA MULTI ANI,DAVID!LORI,MA BUCUR CA MICUTUL E BINE!
LA MULTI ANI,MONI!!!!sa fii sanatoasa si sa ai multa putere!
BOBITA MICA,am citit la mai iunie ca faci parte din organizatia mame!felicitari!am trimis si eu sms si eu zic c ar fi bine sa postezi si aici nr,ca sg sunt fete care vor sa trimita sms.
ANA,la noi e la fel,cand e cris in parc si sunt copii de varsta lui,il ignora pe codrin.in casa insa,e jaaale...il alearga prin casa si codi pana la urma cade,vrea neaparat jucaria pe care o are codrin in mana ,nu suporta sa l laudam pe codrin[de ex,cand face pipi la olita],nu suporta sa l pupam pe codrin[asta desi daca l pup pe el,ma respinge],plange din orice,da cu mingea in geamuri,mi a bagat un cui in perdea si mi a rupt o,i a rupt jucaria lui codrin pe care o primise de ziua lui[intentionat],nu se joaca singur,nu vrea nici sa coloreze,nici sa deseneze,acum,de ex,se plimba cu trotineta prin casa,desi c doarme...plus ca tipa f mult,vb f tare....
monalac spune:
MONI,nici codrin n a mai luat in greutate,are aceeasi greutate pe care o avea acum 1 an,in jur de 12kg imbracat.dar nici nu mananca stralucit,tot la capitolul pasat suntem,nu vrea sa guste din nimic,sau daca gusta tine in gura si apoi scuipa,zicand''bee'.
l am trecut pe lapte tnuva,pt ca nu mai am bani de praf,imi pare extrem de rau,pt ca voiam sa i dau pana la trei ani,dar asta e...il bea la fel de bine,insa e cam constipat[face zilnic dar extrem de tare].inca bea lapte noaptea,cu toate astea de 2 nopti pampersul ramane uscat.
ziua nu face deloc pe el,cu olita am rezolvat o,am luat una ieftina de 4,5 ron,care incape in geanta[iriss,multumesc pt link,dar nu mi permit sa dau atatia bani pe o olita].
codi ma uimeste in fiecare zi,nu m am asteptat sa renunte sg la pampers,iar de at sa nu aiba nici macar un accident,nu i spun eu niciodata sa faca,spune sg''da jos tonii,caca ita''[da jos pantalonii,fac caca la olita].caca spune si la pipi si la caca.
in parc de cele m m ori nu face,rezista pana acasa.
in parc e extrem de cuminte,niciodata nu vrea jucariile altor copii,dar nici pe ale lui nu le da.daca nu i plac copiii,se aseaza la mine in brate si nu se mai da jos de acolo.
vb f mult,doar ca mai poceste cuvintele.
ma pupa,il pupa pe taica sau,dimineata cand se trezeste ,primul lucru pe care l face e sa zambeasca.
avem insa o mare probl cu suzeta,de care nu vad cum vom scapa,noaptea o tine tot timpul,daca cumva i scapa incepe sa planga,iar afara daca nu luam suzeta,o tot cere si cand oboseste sau daca se loveste,o cere intruna si plange.
MissJJ spune:
Mona imi pare rau ca esti in pragul depresiei, este tare greu uneori e adevarat, la noi ce e bine e ca Ari merge la scoala, are cu ce isi mai ocupa timpul invata chestii diferite si mai oboseste. La ea deja se vede ca e gata de scoala ful time, iar in vacante e jale ca daca e numai o sapt mai trece cum trece da daca e ca cea de vara aproape 2 luni ea deja se enerveaza ea vrea la scoala cu, copiii si etc ca na se joaca ele doua dar ea vrea sa alerge sa se joace cu astia de varsta ei si cum acuma nu e ca pe vremea noastra ca na ii lasai afara si se jucau toti e cam jale.
Ana si eu am momente din astea cand tre sa take a deep breath cand amandoua tipa si urla, da na toate trec incet incet. Si eu incerc sa ma bag cat mai putin intre ele dar e inca greu sa se inteleaga ca Ami nu vb Ari ii zice sa faca ceva sau eu stiu ce vede ca Ami nu pricepe si se lasa cu urlete una ca nu poate alta ca de ce nu face asta mica cea zis ea.
Vio nu stiu cu guritza ce sa zic si lui Ami uneori ii mai miroase dar nu extrem de urat sau ceva, ea oricum inca sta la periat la asa putini dinti cat are ii place si incearca si ea sa pape pasta da dupa ce o spal o las sa rontaie periutza curata si ii trece.
Lcazangiu la noi a mers cu nurofen si cu mancarea si laptele a zis sa nu insistam si sa ii dam chestii usoare si mai molcutze care is mai usor de inghitit.

Moni si eu is in aceeasi oala vizavi de realizari si etc dar eu sunt genul de om care familia e pe primul loc ca degeaba am bani daca eu is 24 din 24 la birou sau busy si ma trezesc apoi pe la 50 de ani ca vai is singura sau si mai rau neglizej familia. Si eu vreau sa studiez acuma tocmai ca sa pot avea un job care sa imi aduca si ceva satisfactii dar nimic over the top, gen sa ajung ceva CEO. Multa lumea a strambat de nas la alegerile facute de mine in viata da na e a mea si e imp eu si fetele si Flo sa fim fericiti si impacati cu alegerile astea nu ei.
Ma bucur ca ai vazut cum e cum e cu iubirea, ca se inmulteste si il iubesti pe fiecare in felul lui.
Legat de noptile nedormite si eu astept ziua aia in care o sa doarma amandoua, bine cand is sanatoase ca daca is bolnave clar nu dorm cum trebuie. Si mai astept ziua cand o sa fie in stare sa manance amandoua ca oamenii normali la masa fara sa le tot bag eu in gura.
_
Stupidity is far more dangerous than evil, for evil takes a break from time to time, stupidity does not.
Anatole France
Mummy
x 2 
maitreyi spune:
neata 
moni te inteleg ca esti obosita si tracasata si fara ajutor...imi imaginez ca nu iti e usor insa din mesajele tale imi respira ca nici nu incerci sa iesi singura din starea asta...in ideea sa iti impui sa nu mai vezi lucrurile numai prin prisma oboselii. incearca sa iti revii singura si fara ajutor desi te cred ca este greu si nu incerc sa bagatelizez ce zici tu. chiar deloc. insa prin tine si copiii vor fi mai linistiti si mai veseli si vei vedea si tu lucrurile mai piersica daca nu chiar roz
cand e botezul piticului?
mona ziceai la un moment dat ca vrei sa il duci pe Cris la psiholog. ati fost? ma gandesc ca l-ar ajuta, v-ar ajuta si pe voi...in continuare mi se pare ca va trage niste semnale de alarma pe care voi nu le intelegeti si probabil nici el nu le semnaleaza constient insa ele exista si trebuiesc analizate. mergi cu ei la Impartasit? pt ca daca nu potimerge la psiholog datorita banilor poti merge la un preot cu har si dat niste rugaciuni. am un verisor de 6 ani care a avut ceva probleme in comportament si a tinut Sfantul Maslu mama lui vineri de vineri si saptamana de saptamana o perioada destul de lunga si i-a prins tare bine. minuni exista si trebuie sa credem in ele. 
fetele amadoua imi sunteti dragi, si voi si piticii vostri, si nu vreau sa va supar prin cuvintele mele. sper sa nu mi le luati in nume de rau 
sambata pleaca tati cu baby o saptamana la mare
sper sa nu imi fie la fel de greu ca atunci cand am plecat eu cu el ca macar acum stiu ca unul dintre noi e cu ea. sunt convinsa ca se vor distra 
-----
Mami de
roza +
26 s 
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE 
Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
SunSmile spune:
Buna fetele,
Asa, un salut scurt (haha) de seara.
Vazut niste teme de discutie.
- gurita nu-i miroase dar ea se spala atat de des si de mult pe dinti, incat nu ar avea cum....bine, de fapt, respiratie urat mirositoare vine din alte cauze, la varsta lor, nu de la dintisori.....dar eu nu-s medic si..oricum, la ce pareri impartite au medicii....vad ca si pt un medicament destul de cunoscut nu se pun de acord. In fine, stiu ca gurita le poate mirosi si de la viermisori. nu stiu daca ai citit, Vio, dar uite aici, poate te lamuresti cumva: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=466
- cearcane, nu, nici din astea nu avem dar, daca nu sunt asa la ordinea zilei, as spune ca sunt rezultat al oboselii; Rox, la 858, sa stii ca eu si D dam zilnic sms-uri si multi dintre prietenii nostri! Doamne ajuta!
- greutatea mare...nu, nu cred ca e alarmant sa vezi 16 kg pe cantar, e doar mai mult decat majoritatea; noi suntem cu 2 kg sub.
- cariera si etc. Eu sunt un soi de amestecatura. Iubesc ceea ce fac iara si vreau sa ajung ceea ce-mi doresc, iar asta presupune si va presupune si in viitor, anumite sacrificii. Sunt constienta de tot ce inseamna si stiu ca prefer sa am eu 40 kg dar din viata Theei nu voi lipsi. Se poate! Pe de alta parte, sunt genul foarte familist, foarte foarte, ii iubesc pe amandoi de lesin! Ma gandesc ca e important sa fac ceva pt mine, ceva ce nu-mi aduce doar niste bani acolo. Ceva care sa ma faca sa gandesc, sa ma enervez, sa-mi simt sangele fierbinte, sa simt ca evoluez, ca las si altceva in urma, in afara unui minunat copil. Si peste ani, cand T va zbura spre zarile ei, eu nu ma vad ramanand posaca si goala, doar cu iubirea pt ea si cu dorul pt ea. Trebuie sa am si o bucatica a mea, doar a mea, un colt al meu! Si...asta asa ca o paranteza, trebuie, sper si cred ca voi avea o casuta alba cu ferestre bleu, pe marginea oceanului si un balansoar in care sa-mi citesc cartile si un birou, in care sa pot petrece dupa-amiezile "scriicioase" de memorii pt nepoti! So help me God!![]()
Moni, ma bucur ca de ziua ta ai avut un moment de respiro! Ai scris foarte frumos, e emotionant. Cred ca trebuie sa incerci sa-ti si reuseasca ce-ti propui seara. Gandeste-te ca ii ai, in primul rand si ca-s sanatosi, in al doilea. Si pune biciul pe sot, calm si apasat, ca-s baietii lui si peste cativa ani o sa se mandreasca (,) cu ei! Hai, fruntea sus, stiu ca e usor din afara, dar eu stiu ca poti!
Mona oooof, multe mai duci si tu pe umeri! Si eu cred ca juniorul Cris somatizeaza cumva, ceva! Nu stiu, nu mai vreau sa ajung in punctul de a da sfaturi, mai ales ca nu ma pricep. Va tin pumnii sa reusiti sa gasiti echilibrul....voi ca si cuplu, voi ca parinti, voi ca familie cu totul!
Ana-Maria dar tu de ce nu mergi cu ei? Hai, ai doar 26 sapt, greul ala mare inca n-a inceput
. Sa aiba Alexandra vacanta placuta!
Altfel...noi bine, uzi si murdari ne intoarcem din parc. Copilul, pt ca are adidasii (da, n-am apucat sa-i iau cizme de apa) plini de detoate, imi cere sa-i scot, eu nu pot sa fac asta, ea se supara. Concluzia noastra e ca o frustram in tara asta; cum ar putea intelege ca in curte la buni, in restaurant la nana, in cabinet la dna dr poate sta desculta si in parc si pe strada nu? Nu poate, e prea mizerie ca sa poata sta, e prea mica sa poata intelege. E frustrant. E frustrant si ca s-a saturat s-o tot intrebe toate babele pamantului (iertat sa-mi fie!) cati ani are si cum o cheama si sa-i spuna ca e rusine sa stea intinsa pe jos si e frig sa stea pe ciment in fund si etc etc etc. Doamne, sa vina 2012 mai repede, sa plecam!
Ma'c sa gust si eu placinta de visine. Am scos samburii impreuna cu T si nu, nu vreti sa stiti cum aratam amandoua! Daaar...Doamneeee ce iubesc cand o am alaturi si cand fac ceva cu ea, orice! Multumescu-TI Doamne!
Pupa mama la voi!
Mamica unui MIRACOL
2+
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
maitreyi spune:
sun intru in 2 zile in 27
nu ma tine dosu' sa merg si eu din cauza drumului. Slava Domnului, ma simt f bine, greoaie dar bine
insa hartoapele de pana la mare ma iau cu ameteala
plus ca e un drum de 8-9 ore...acum ar trebui sa ajung in buc la ikea...nu ma tine
si baby a luat azi baltile la rand si m-a atentioneat un mos si nu o baba
ca cupilu e in balta. stiu nene ca doar e de mana cu mine
stie cineva de la ce varsta au voie la salina astia mici? as trimite-o si acolo o tura cu tati in august. am sa intreb si pediatra cand ne mai apropiem da' poate stie cineva ceva 
-----
Mami de
roza +
26 s 
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE 
Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
moni_or spune:
MAITREYI
, acum pe bune ca nici nu mi s-a parut ca ma plang atata in mesajul anterior, dar e a nu stiu cata oara cand imi spui ca prea ma plang si sa vad lucrurile mai in roz. Nu ma supar si nu vreau sa te superi nici tu, dar pana nu esti in situatia mea, eu zic ca nu trebuie sa imi repeti de atatea ori ca ma plang. Sfaturi teoretice cand nu esti in pantofii altora nu e greu sa dai. Nu scriu nici ca sa fiu compatimita, nici ca sa fiu incurajata, in niciun caz nu-mi plang de mila sau nu-mi imaginez ca sunt cea mai oropsita din lume, imi pare rau daca asta s-a inteles din mesajele mele, poate asa sunt eu, o persoana mai nemultumita din fire, dar stii cum e, fiecare cu personalitatea lui,cum spuneam la varsta asta greu ma mai schimb. O sa incerc pe viitor sa scriu mai la obiect, in fond e drept ca nu ma ajuta cu nimic sa-mi expun sentimentele public.
Fug ca plange micutul.
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)
violeta29 spune:
SUN, sarumana pentru sfaturi
.Pana acum ceva vreme si alexandra era campiona la spalatul pe dinti, nu stiu din ce motiv ,insa ,la un moment dat a inceput sa nu-i mai placa .Seara o mai pacalesc cumva, dar dimineata greeeu de tot.Pana la urma cred ca o sa fac programare la medic.La viermisori nu ma gandisem, o sa iau si asta in calcul.Eu am asociat momentul aparitiei respiratiei mirositoare cu ultimul episod de raceala, cand a tusit foarte tare ,a tot facut febra si a luat pentru prima data antibiotic.Ma tot gandesc sa nu aiba vreo legatura.
Te admir cat de bine reusesti sa imbini cariera cu familia, sa va ajute dumnezeu sa va vedeti visul cu ochii, sunteti o familie minunata si meritati asta pe deplin !
MADA, 
Pentru mine esti mama eroina ,nu stiu de unde gasesti atata energie sa faci atatea lucruri.Cat despre ce zic altii,sa fie sanatosi, important e sa fii tu multumita cu ceea ce ai realizat pana acum,tu iti stii mai bine decat ei prioritatile.
MONALAC, super ca ati scapat de pampers.Cu suzeta nu stiu ce sfat sa-ti dau, poate ar trebui sa incerci sa i-o scoti definitiv totusi.Stiu ca nu e acelasi lucru ,dar eu am hotarat sa o intarc pe alexandra tocmai fiindca statea toata noaptea si sugea la san (ma folosea pe post de suzeta) .Ma asteptam sa fie foarte greu dar a fost nesperat de simplu, se pare ca ea era pregatita sa renunte.Poti incerca sa vezi care este reactia lui.
MONI_OR, ce frumos ai scris, mi-au dat lacrimile.
ICAZANGIU, insanatosire grabnica lui David!
Fiindca Despre copii a devenit parte din viata noastra ,am decis sa participam si noi la concursul "I Love DC".Puteti vedea pozele in album www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=2" target="_blank">aici :vio1 si vio2
O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica binecuvantata de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008) in asteptarea unei surioare
7+