Primul an de scoala 2010-2011- clasa I

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

CristinaH , orele de sport si de religie se fac cu profesori de specialitate, la noi la scoala sunt si ore de optional engleza care se fac cu profesor de engleza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

religie si engleza banuiam, sport nu stiam.
merci.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Da, sportul e cu prof separat, la fel religia si limba straina (in cazul nostru italiana).
Fi-mea a participat la o ora de italiana la o clasa paralela in timp ce colegii ei aveau religie.
Da, exista biblioteca, din pacate insa era inchisa fix luni dimineata, cand avea fi-mea religie. Asta cu biblioteca va fi solutia pe viitor (daca nu e inchisa, evident).
In principiu ca solutie temporara poate ramane in clasa cu invatatoarea (de ex. daca e racit si nu vrei sa faca sport in ziua respectiva).

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

din ce an e inclusa in programa scolara limba straina? Vad ca la clasa I se face ca optional, pe alocuri

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Crixia limba straina e inclusa din cls III-a. Pentru scolile care au dintr-a V-a clase de limba straina intensiv (pentru care se da examen) se poarta ca optionalul sa fie limba straina pentru a ajuta elevii sa ia acel examen.
Cu alte cuvinte fi-mea va avea o ora de limba straina intr-a II-a si 2 ore (una obligatorie + 1 optional) intr-a III-a si a IV-a.
Din ce am inteles de la invatatoare in prima sedinta (cand ne-a spus ca daca vrem se poate face alt optional, nu neaparat limba straina) aveam de ales intre "Educatie pentru sanatate" si "Literatura pentru copii".
In teorie voteaza parintii ceoptional se face, in practica il cam alege invatatoarea

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Pe situl edu, aici : http://www.edu.ro/index.php/articles/curriculum/c539+++547/

gasiti Planul cadru (cate ore din fiecare disciplina trebuie sa aiba un scolar de cls I) si Programa scolara (ceea ce vor face la fiecare materie).

Mergi la inceput

Din ce am dedus eu din subiectul de anul trecut si din ce am vazut la fi-mea acea programa este depasita de marea majoritate a invatatorilor. De ex. "ecuatia de gr. I cu o necunoscuta" este in programa de cls II-a iar noi am facut ecuatii in noiembrie in cls I si sisteme de 3 ecuatii cu 3 necunoscute de prin februarie-martie.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Din ce am dedus eu din subiectul de anul trecut si din ce am vazut la fi-mea acea programa este depasita de marea majoritate a invatatorilor. De ex. "ecuatia de gr. I cu o necunoscuta" este in programa de cls II-a iar noi am facut ecuatii in noiembrie in cls I si sisteme de 3 ecuatii cu 3 necunoscute de prin februarie-martie.

Sorana si Monica (7 ani)

Vai de mine si de mine...cum, mai fetelor, sisteme de 3 ecuatii cu 3 necunoscute la clasa I?? Ma doare mintea! Capul nu-l mai simt de mult...

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Largim si noi putin listuta scolareilor. Al meu fecior a implinit deja 7 anisori in 21 iulie.
Ne-am inscris anul trecut la o scoala de fite, la cea mai buna invatatoare dar ... dupa mai multe discutii cu doamna ne-am reorientat si am ajuns la singura clasa cu profil sportiv din oras. Nu stiu cat va invata puiul meu dar macar sport sa faca. Doamna mi-a facut o impresie buna. Am trecut cu brio de probele eliminatorii (s-au dat cu usile inchise ). Acum asteptam cu emotie prima zi de scoala.
Cumparaturi nu fac pana la urmatoarea sedinta. Vor avea uniforma facuta la scoala, in prima zi vor lua masurile. Echipamentul sportiv va fi la fel pt toti bobocii, noi parintii vom stabili doar culoarea. De rechizite/ manuale am inteles ca se va ocupa tot doamna. La ghiozdan inca nu m-am hotarat.
Bioul e comandat dar inca nu a venit.
Am uitat, inca nu stie sa citeasca dar recunoaste toate literele (cuvintele usoare reuseste sa le lege), la scris e dezastru dar mai avem timp sa lucreze. In schimb ii place matematica .
Nu are rabdare, mai mult de 15 min e greu sa ii ti la birou. Nu stiu cum va sta cuminte in banca .

poze concurs I LOVE DC www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=4" target="_blank"> nm-1, nm-2

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Bine v-am gasit.
Si noi asteptam cu nerabdare septembrie pentru ca Alex merge in clasa intai...

In septembrie abia ne intoarcem din concediu si abia atunci ne pregatim de curatenia pe care am amanat-o din mai ca altfel nu s-a putut. In pricipiu vom inchiria un apartament in care vom sta pana se va termina curatenia deci el nu va fi neaparat afectat.
Camera lui e cea care va fi supusa celor mai multe schimbari pentru ca trebuie sa gasim o solutie tonelor de jucarii... Ma rog, sper ca Ikea ne va rezolva siproblema asta. In rest, birou, scaun, dulap le avem.

La capitolul rechizite si uniforme nu stiu ce sa spun, sper sa fiu in septembrie pe aici la timp sa ajung la sedinta sa aflu ce ne asteapta...
Pana una alta Alex este foarte incantat de inceperea scolii, eu am emotii insa sper sa fie totul bine.

Intrebare la Sorana, eu vreau sa optez sa nu faca religie. Mai suntem cativa parinti cu aceeasi problema. Cum se procedeaza? Pentru ca nu vreau sa ma trezesc cu ora de religie in programa.
Problema ar fi ca la noi pe fisa de inscriere era trecuta si religia iar noi suntem ortodoxi asa ca... Ma poti sfatui cum sa procedez?

Si noua ni s-a sugerat ca e bine si de preferat sa stie sa citeasca...

Mergi la inceput