Primul an de scoala 2010-2011- clasa I
Raspunsuri - Pagina 4
Anka74 spune:
Citesc tot si bag la cap!
Ideea pt copertile cartilor e de milioane chiar ma intrebam daca astia or face coperti pt toate dimensiunile cartilor! Ma si vedeam cu cartile dupa mine la librarie sa gasesc coperti pe masura lor!
Stiloul e magic...Mi-ar folosi si mie la serviciu, chiar am sa caut!
Sfaturile despre alegerea ghizdanului sunt binevenite...piticii sigur se grabesc sa aleaga ceva gen Cars sau Ben ten...cred ca va participa mai putin la alegerea ghiozdanului, adica il voi cauta eu, il voi prezenta ca fiind cel mai tare din lume si gata! Pe principiul "eu il duc eu il aleg!"
Anka74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nona_denis Denis al meu face 7 ani pe 20 septembrie. Este inscris la scoala 30. Mami de Denisache |
Cred ca suntem vecine...noi vom merge la 31, la anul! Cel putin asa sper...
sorana spune:
Initial am avut si noi un ghiozdan cu un desen animat ales de fi-mea. Dar in octombrie am cumparat eu altul din cauza marimii, adica nu-i incapeau toate cele in ghiozdanul ales de ea.
Ghiozdanul cu tot ce trebuie in el are aprox. 5 - 6 kg deci trebuie sa fie destul de solid ...
Sorana si Monica (7 ani)
nona_denis spune:
Ma ia cu tremurat cand ma gandesc la scoala....
Tocmai ce vorbeam cu sotul dimineata ca trebuie sa mergem la cumparaturi: birou, ghiozdan, camasi, rechizite si multe altele!!!
Anka74 eu stau la Raul Colentina.
floric_ea spune:
buna,
fetita mea face acum in iulie 7 ani si din sept va merge la scoala. asa ca subiectul e tocmai bun, mai ales ca el corespunde preocuparilor din ultimul timp. tot citesc la voi despre uniforme sedinte etc si eu ma gandesc ca nu m-am invrednicit sa trec pe la scoala sa las fisele - pe cea medicala doar azi am luat-o, pe motiv ca n-o dau pana nu termina gradi.
deci, voi cum ati aflat despre intalniri? ati trecut pe la scoala sau v-au sunat ei (ma gandesc ca e putin probabil)?
cat despre emotii nu mai zic, parca m-as duce eu la scoala in clasa I.
rucsac chiar nu stiu ce as putea cumpara, pt ca eu ma gandeam la un troler - acum din experienta celor cu copii mai mari - e o idee buna?
sau pur si simplu un rucsac obisnuit?
una peste alta, visez la momentul cand vor fi dulapuri in scolile noastre cat sa nu mai care saracii copii pana la scoala ditamai rucsacul.
caiete etc cred ca vom lua din sept.
legat de penar bine "dotat" ce am vazut in diverta erau ceva la modul peste 100 ron iar eu am gasit anul acesta si l-am luat mai mult ca idee sa vad cum e - unul de la herlitz cu 20 ron care are carioci si creioane colorate etc si s-a mentinut f bine.
stiloul minune cred ca e de fapt pixul acela cu gel si se gaseste pe la toate librariile, e vreo 9-10 lei insa nu toate invatoarele sunt de acord sa-i lase cu pix cu gel din clasa I.
cat despre concurenta etco ma ingrozesc mai ales ca-i tot predic copilului sa nu se compare cu altii, ca pe mine ma intereseaza ce face ea si doar ce a inceput sa inteleaga asta si da de scoala.
despre alte "ustensile" - birou avem unul mai vechi, scaun am luat din lemn de la ikea - e pus sa vina lumina din dreapta ca am inteles ca asa trebuie - iar pana in sept o las sa se distreze, doar cu un pic de engleza si un atelier de creativitate ca activitati extra.
nu stiu si ma intereseaza daca din toamna vom mai avea timp de activitati extra...mamimcile deja "scolite" ce zic?
Anka74 spune:
citat din mesajul lui nona_denis Mami de Denisache |
Noi pe langa IOMC, Banuiesc ca stii pe unde e!
nona_denis spune:
[/quote]
Noi pe langa IOMC, Banuiesc ca stii pe unde e!
[/quote]
Suntem " abonati " la IOMC. Cunosc bine zona.
Floric_ea, pe mine m-au sunat de a scoala in legtura cu uniforma. Prima data sa ma anunte ca au hotarat sa se faca uniforme si a doua oara sa ne cheme la luat masuri. Un costum alcatuit din pantaloni, sacou, cravata si vesta ne costa 175 lei. Am platit numai avans acum, restul in septembrie cand vor aduce uniformele. Si am renuntat la ideia initiala de a cumpara mai multe uniforme.
pitzinuca spune:
buna mamici de scolarei,
claujro - merci pt structura an, chiar imi foloseste
mamici veterane, multumim de sfaturi!
eu chiar azi am luat uniforma pusa deoparte de la magazinul din colt. la noi doar fetele au sarafan/fusta rosii cu carouri, la baieti doar cravatzica si optional vestuta materialul il luam de la magazin. nu m-a sunat nimeni, m-am dus la scoala sa intreb.
rechizite din sept, desi poate ar tb sa mai cumpar unele altele din ce s-a scris, ca dupa aceea poate nu mai am timp...
referitor la activitati extrascolare, noi vom continua cu desenul, apoi un sport obligatoriu (andi desi nu e gras, are 30 kg!) si as mai vrea germana. oare e prea mic?
eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
sorana spune:
citat din mesajul lui floric_ea buna, fetita mea face acum in iulie 7 ani si din sept va merge la scoala. asa ca subiectul e tocmai bun, mai ales ca el corespunde preocuparilor din ultimul timp. tot citesc la voi despre uniforme sedinte etc si eu ma gandesc ca nu m-am invrednicit sa trec pe la scoala sa las fisele - pe cea medicala doar azi am luat-o, pe motiv ca n-o dau pana nu termina gradi. deci, voi cum ati aflat despre intalniri? ati trecut pe la scoala sau v-au sunat ei (ma gandesc ca e putin probabil)? Te duci pe la scoala in perioada 1-15 septembriela secretariat. Ca sa afli exact cand incepe,la ce ora, ce se intampla in prima zi. In prima zi va va zice invatatoarea cand e prima sedinta cu parintii sau cum va anunta (in cazul nostru biletele in penar sau capsate in caietul cufoaie velina - asta pana in mai ca dupa aceea au inceput sa scrie copiii singurei in caietul de romana) cat despre emotii nu mai zic, parca m-as duce eu la scoala in clasa I. rucsac chiar nu stiu ce as putea cumpara, pt ca eu ma gandeam la un troler - acum din experienta celor cu copii mai mari - e o idee buna? Eu n-am luat troller pentru ca e greu de purtat in spate. Pana la usa scolii i-l duc eu, la plecare i-l ia bona, tot de la usa scolii. Ea invata la et. 2 deci trebuie sa-l care doar pe scari-pentru noi e mai bun "rucsac". sau pur si simplu un rucsac obisnuit? una peste alta, visez la momentul cand vor fi dulapuri in scolile noastre cat sa nu mai care saracii copii pana la scoala ditamai rucsacul. Sunt dulapuri in clasa. Aveau acolo caietul de desen, mapa de abilitati practice, 1 sau 2 culegeri de romana si 1 caiet de mate si 1 de romana. DAR au ramas in ghiozdan la romana 1 manual + 1 caiet special + 1 caiet normal + culegere. Similar la celelalte materii. Si nu le putea lasa in dulap pentru ca avea teme pentru acasa din ele. caiete etc cred ca vom lua din sept. legat de penar bine "dotat" ce am vazut in diverta erau ceva la modul peste 100 ron iar eu am gasit anul acesta si l-am luat mai mult ca idee sa vad cum e - unul de la herlitz cu 20 ron care are carioci si creioane colorate etc si s-a mentinut f bine. Eu am luat penar simplu. Ieftin. Am pus in el 1 stilou, 1 pic, 1 creion, 6 creioane colorate. Apoi ne-a zis invatatoarea sa le dam 1 pix verde si 1 marker tabla alba. M-am felicitat pentru "penar simplu ieftin" cand am constatat ca in max. 1 saptamana arata ca dupa razboi (ca l-a infrumusetat fi-mea mazgalindu-l) stiloul minune cred ca e de fapt pixul acela cu gel si se gaseste pe la toate librariile, e vreo 9-10 lei insa nu toate invatoarele sunt de acord sa-i lase cu pix cu gel din clasa I. Nu. E ala care are guma in capatul celalalt. cat despre concurenta etco ma ingrozesc mai ales ca-i tot predic copilului sa nu se compare cu altii, ca pe mine ma intereseaza ce face ea si doar ce a inceput sa inteleaga asta si da de scoala. despre alte "ustensile" - birou avem unul mai vechi, scaun am luat din lemn de la ikea - e pus sa vina lumina din dreapta ca am inteles ca asa trebuie - iar pana in sept o las sa se distreze, doar cu un pic de engleza si un atelier de creativitate ca activitati extra. Lumina din dreapta daca e stangaci copilul. Daca e dreptaci atunci lumina din stanga. nu stiu si ma intereseaza daca din toamna vom mai avea timp de activitati extra...mamimcile deja "scolite" ce zic? In afara de scoala fi-mea mai face dans, chitara si engleza. Si are si timp sa se joace. Scoala ocupa 4 ore, temele 1 ora (hai, maxim 1 ora jumate, daca n-are chef ). Deci petrece cu scoala mai putine ore pe zi decat statea la gradi. |
Sorana si Monica (7 ani)
floric_ea spune:
Sorana, multumesc pt lamuriri, f la obiect. la troler cred ca voi renunta si eu, din aceleasi motive (tot la 2 va invata si ea), chiar nu ma gandisem pana acum la acest aspect.
despre pixul cu gel rectific - da si cu guma - cred ca le stiu, sunt cateva firme insa doar una am observat ca sterge guma ff bine. mie imi folosesc insa am observat ca nu toate invatatoarele ii lasa in clasa cu ele.
luni trec si eu pe la scoala si aflu noutati, cel mai tare ma intereseaza cum e cu uniforma.
o sa mai ma gandesc si la la varianta cu extra activitati, mai ales ca sper ca nu ii va stresa dna cu teme, mai ales ca am renuntat special la doamna din generatia ei care era renumita pt teme si teme si iarasi teme.