Primul an de scoala 2010-2011- clasa I

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Floric_ea si eu la fel
Adica am refuzat d-na cu multe teme in favoarea doamnei cu putine teme.
Avem prieteni din parc la clasa doamnei cu teme multe si temele le iau in general 2-3 ore, se intampla si 4-5 ore. Evident nu maiau timp de activitati extra si uneori nici de joaca ...
Mie mi se pare enorm de mult ... si nu sesizez beneficiul (cel putin nu la clasa I, poate mai incolo o fi).

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

mamici de viitori bobocei, nu va speriati daca nu gasiti stioluri din acelea (pilot, adica) deocamdata e criza de ele. cand va incepe scoala vor aparea si stilourile si rezervele. sunt intr-adevar foarte bune. scolarul meu le-a folosit in clasa I cu brio si am fost tare incantati. am mai incercat si cu altele, dar n-a mers .

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunajr spune:

Clau felicitari si mult, mult succes! Ce repede a trecut, sinteti scolarei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen

LalaD, la noi la scoala (Sc. Catolica Sf.Iosif) este obligatorie uniforma. La inceputul lunii iunie a venit un croitor la scoala si le-a luat masuri pentru uniforma. Costa 140 RON bucata si eu am luat doua ca sa fie de schimb... avand in vedere ca trebuie duse la curatatorie si ca baietii sant mai batausi

Sper sa nu cheltuim prea mult cu fondul clasei, la scoala asta nu se "practica".

Peste o saptamana mergem la cumparaturi pe la Metro si atunci ma voi uita de ghiozdan. Oricum nu ma arunc la preturi mari, nu-mi permit sa dau 5 milioane pe un ghiozdan (de ex. asa o comandat o colega pe net, din Germania, un ghiozdan pt. fina ei).

Ma gandesc ca mai imi trebuie camasi albe, echipament pentru sport, rechizite (caiete, creioane, acuarele etc. poate si carti)
Sper sa ne ajunga banii

Ingrid si Cristi 7 ani

Ingrid
, faptul e consumat acum, dar uniformele se spala la masina (inclusiv sacoul, dar care - sincer - nici nu se prea poarta, vara in niciun caz; doar iarna, desi baietii, chiar si iarna - se mai dezbraca de sacou in clasa, sa-i scrii nbumele pe eticheta)

eu nici nu le mai calc macar , le intind bine si gata !

spal pantalonii aproape zilnic (pina dimineata se usuca, iarna ii usuc in casa)

obligatorie era doar vesta, cu emblema scolii, restul le puteai lua de oriunde

eu am avut doar cate 1 sacou, vesta si 2 pantaloni, din care 1 pereche nici nu a fost purtata (am doi baieti)

cine are clasa I ?

fondul clasei este modic, la noi nu s-a mai platit de 2 ani, de ex., pt ca nu am avut cheltuieli in clasa; trebuie platite in schimb fondul scolii si fondul de reparatii (in fine, nu sunt obligatorii, dar lumea plateste, cel putin la clasele mici)

nu te mai arunca ccc cu cumparaturile, ca o sa cheltuiesti aiurea; o parte din lucrueile de pe lista care se va afisa in toamna le veti folosi in sem. II sau poate deloc (daca copilu' nu are nevoie de betisoare de ex.)

cu echipamentul de sport nu-i nicio mare scofala, copiii poarta diverse, mai ales cind e cald si stau afara (un tricou preferabil (dar nu obligatoriu) alb cu maneca scurta si un pantalon scurt, iarna da-i pantalon lung si la revedere!); iarna in sala le trebuie pantof de sport de interior, dar asta-i tot

parerea mea ca o poti sa anulezi o parte din comanda de la uniforme; sincer, ai sa vezi ca nu ai ce face cu 2 sacouri! sau 2 veste ! 2 pantaloni - da (mai ales ca nu au tivul cusut, si daca nu-i folosesti anul asta ii folosesti la anul), desi ti-am spus ca poti cumpara orice pantalon de uniforma de oriunde in caz de ceva; au fost situatii cind copiii au venit si cu blugi la scoala (nu ca un obicei, dar s-au mai intimplat situatii cind nu au avut pantalonii de la uniforma), nu-i o tragedie, nu-l trimite nimeni acasa

oricum, croitorul mai vine si in timpul anului scolar si mai face uniforme pentru cine are nevoie

chiar daca, presupunind prin absurd, ca ai mai avea nevoie de 1 sacou - asta se rezolva, dar iti spun ca baietii pot sa stea in clasa iarna si fara sacou, sacoul nu e obligatoriu, si oricum in scoala e cald, ei alearga, de obicei si le dau jos

in fine, ti-am zis si io parerea mea din experienta proprie !

edit: o sa ai cheltuielile obligatorii cu materialele auxiliare: niste culegeri la mate/romana, niste caiete speciale la abilitati si educatie plastica, depinde si de invatatoare dar iti spun ca ele cam toate folosesc materialele auxiliare si astea trebuie cumparate de catre parinti; mai ai manualul si caietul de engleza care e cam 50-55 ron, asa ca ai pe ce da banii; probabil la fel si pt germana, dar trebuie sa fiti un anumit nr care solicitati germana ca sa se poata face grupa; de obicei, nu prea se-ntimpla

nu te mai arunca la rechizite, ca la-nceput entuziasmul e mare si vrei sa cumperi de toate, dar ori nu le va folosi pe toate, ori nu le va folosi oricum imediat, asa ca de ce sa dai o gramada acum si sa nu le cumperi cu incetul cind va fi nevoie de ele?

mai ales ca la-nceput ei o mai fredoneaza cu chestii facute la gradi, asa ca n-o sa aiba nevoie de toate la-nceput, asa ca le esalonezi pe parcurs

nu te agita chiar nici cu stiloul; unele invatatoare au preferinte si vizavi de instrumentul de scris; una din ale mele a insistat sa aiba copilu' 2 stilouri, ca daca se strica unu' in clasa sa aiba copilu' cu ce scrie ; la noi a fost inutil si bani aruncati aiurea; acuma, depinde si de copil, ai mei sunt cuminti, n-au pierdut, n-au stricat, dar asta mai vezi tu pe parcurs

o sa aveti sedinta cu clasele I intr-o zi inainte de inceperea anului scolar, parca dupa ce luati uniformele si va zic ele atunci ce sa luati, ce sa faceti, ce sa dregeti

daca-mi permiteti, un sfat pentru toata lumea: mamicilor, relax !
parintii-s intotdeauna mai emotionati, mai nervosi, mai stresati decat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirunajr

Clau felicitari si mult, mult succes! Ce repede a trecut, sinteti scolarei

Mama de Anca-Simona

Multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Cat despre ghiozdane ... si eu le-am luat la ai mei ghiozdane de la Paris din Bazaar Hotel de Ville sau Lafayette si le-au flendurit mai repede ca pe unele luate din Bucuresti - f frumoase de altfel (si tot de import dar nu made in China), am un loc de unde cumpar lucruri faine, am dat pe ele 65 ron/buc

ghiozdanele se spala tot la masina, ori de cate ori e nevoie

oricum, 5 milioane mi se pare enorm pt 1 ghiozdan (in sensul ca nu merita), dar ma rog ...

in general, prin magazine, tot felul de chestii care-ti iau ochii, dar n-au nicio utilitate reala, gen: suport de creioane cu Batman, guma de sters cu Batman, rigla cu Batman, penar cu Batman, cutie de sandvis cu Batman, set de ascutitori cu Batman/Ben 10/Spiderman, si altii asemenea, creion cu nu-stiu-ce-in-varf, creion cu nu-stiu-ce-in capat, coperti cu nu-stiu-cine, etichete cu nu-mai-stiu-cine, toate create desigur sa faca scoala cat mai atractiva pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

teo1970, multumesc pentru sfaturi !
Chiar saptamana trecuta am fost la secretariat si am intrebat daca s-au impartit copiii pe clase, raspunsul a fost ca inca nu.
Va fi o sedinta in iulie sau august, vom fi anuntati telefonic.
Oricum nu cumpar nimic pana la sedinta ... poate doar ghiozdanul

Nu stiu cine ia clasa I-a, adica nu am retinut numele... stiu ca sant 3 clase, una din invatatoare este "sora", celelalte doua nu (sant mai in varsta, as zice ca peste 50 ani).

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui teo1970

Cat despre ghiozdane ... si eu le-am luat la ai mei ghiozdane de la Paris din Bazaar Hotel de Ville sau Lafayette si le-au flendurit mai repede ca pe unele luate din Bucuresti - f frumoase de altfel (si tot de import dar nu made in China), am un loc de unde cumpar lucruri faine, am dat pe ele 65 ron/buc

ghiozdanele se spala tot la masina, ori de cate ori e nevoie

oricum, 5 milioane mi se pare enorm pt 1 ghiozdan (in sensul ca nu merita), dar ma rog ...

in general, prin magazine, tot felul de chestii care-ti iau ochii, dar n-au nicio utilitate reala, gen: suport de creioane cu Batman, guma de sters cu Batman, rigla cu Batman, penar cu Batman, cutie de sandvis cu Batman, set de ascutitori cu Batman/Ben 10/Spiderman, si altii asemenea, creion cu nu-stiu-ce-in-varf, creion cu nu-stiu-ce-in capat, coperti cu nu-stiu-cine, etichete cu nu-mai-stiu-cine, toate create desigur sa faca scoala cat mai atractiva pentru copii

Atentie cand bagati ghiozdanelein masina de spalat sascoateti tot-tot din ele ... ca eu i-am spalat carnetul de note

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

si noi, 7 ani in august si scolari la toamna.
incerc sa n-am emotii, are el si pentru mine. de fapt ii e dor de prietenii lui de la gradi, si se simte tare singur la scoala.

fiind scoala din cartier, eu sunt sigura ca macar din vedere ii va cunoaste pe cativa, si cum si pe invatatoare o stie, ba chiar a schimbat cateva cuvinte cu ea, nu va fi foarte foarte greu.

si speram sa fim colegi cu o feita pe care o stim demult, in asta isi spune el sperantele, camacar pe alex o cunoaste...

ca se vorbeste de rechizite, noi am optat sa asteptam lista. avem acasa o multime de acuarele, pensule, plastiline, si sunt hotarata sa le epuizez pana luam altele.
avem si stilou, cu rezerve, pe care inca nu l-a stricat de cand exerseaza cu el. scrie de jos in sus, nu vrea invers si pace, dar nu ma asteptam sa supravietuiasca primelor pagini. in schimb, lace 8 lei pe care i-am dat pe ei, stiloul e ok. are chiar si forma anatomica, cum sa tii degetelele pe el.

ghiozdan... o sa-l las sa-si aleaga, sub supraveghere. dar pana la urma, e placerea copilului sa aiba un anume desen pe ghiozdan. daca isi uraste ghiozdanul, fie el cel mai anatomic, compartimentat si exceptional, va ajunge minge de fotbal si va urma curand altul...
ps: eu am avut cu alba ca zapada, rosu, ca asa am vrut. si cureluse de spate. era minunaaat... ca poza. ca altfel era oribil. dar poza conta. pe vremea aia eram intr-un sat, la tara, ghiozdanul l-au cautat ai mei special in capitala.

uniforma. inca nu avem. de la secretariat ne-au spus un pantalon negru, fara briz-brizuri, poate fi blug raiat, stofa, o camasuta alba si o vesta. vom vedea apoi. dar sa fie decent.

birou avem deja, desi cam inaltur, eu ma gandesc maimult la un scaun reglabil pe inaltime, si daca s-ar putea sa se blocheze invartitoarea de la el, sa nu se dea uta.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Salut!
Nicolas implineste 7 ani in octombrie, stam in Drumul Taberei si l-am inscris la Scoala nr. 155.
Doamna invatatoare deja ne-a convocat la o prima sedinta, ne-am cunoscut si ne-a dat si lista cu rechizite.
Uniforma (pantalon bleumarin, vestuta si cravatica) i le voi cumpara din magazin.

Eu sunt mai emotionata, el abia asteapta.

Theiuta

Mami si Nicolas

"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput