Primul an de scoala 2010-2011- clasa I

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Dar de ce nu putem posta aici situl cu hartia pt colacul de toaleta?

http://scriptump.ro/ Daca e "nepermis" ma gandesc ca-l va sterge un moderator si-mi cer scuze anticipat, nu vreau sa fac reclama nimanui. Eu le-am trimis mail si nu mi-au raspuns...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Filofteia, departe de mine sa sperii fetele, imi cer iertare de mii de ori.

Gandeste-te ca eu m-am speriat cu mult mai mult, caci eu am trecut prin unele lucruri sau chiar mi s-au spus (ce am si impartasit cu voi), iar noi mergem in continuare pe principiul expus: facem materia mai inainte cam cu un semestru (cel putin), sa avem timp de lucru mai mult in clasa a patra. Eu merg pe mana doamnei invatatoare, oricum nu am de ales. Poate fetele vor avea alta sansa, vor avea parte de un alt fel de doamna invatatoare, cu o alta pregatire.

Spunea o colega de forum ca se schimba in permanenta invatamantul si legile sale, ca asa s-a intamplat in ultimii 10 ani. Asa este, perfect de acord. Si totusi daca treaba cu portofoliu merge inainte? Adica daca chiar va conta dimploma de clasa I la un moment dat? Poate va arata sau va demonstra ceva, nu stiu. Deocamdata insa, imi pun sincer intrebarea: am de ales? Ma pot revolta la nesfarsit- pe pielea mea. Pot insa sa-mi permit o revolta impotriva sistemului pe pielea copilului meu? Adica sa hotarasc de maine ca nu-mi mai pasa de concursurile scolare, de portofoliu, de temele suplimentare de vacanta (intr-un fel ilegale se pare) samd...

In tot cazul, faptul ca am trecut in clasa a doua pe mine nu ma separa de mamicile care au puii in clasa I, am aceleasi temeri in continuare, aceeasi teama ca nu vom reusi sa facem fata sistemului, ca undeva nu ne vom putea plia cerintelor din sistem... Am aceleasi temeri in continuare privitor la colegii de clasa, daca se va intelege cu ei, daca se va intelege cu doamna, daca il va durea stomacul la afterschool cand va manca sandwich in loc de o masa calda acasa, daca va sti sa traverseze corect si nu cumva va traversa pe aiurea luandu-se dupa cei mari... Mii de intrebari si temeri. Mamicilor, eu emotional am ramas in clasa I.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si eu (ca si Iasmin) parca n-as fi trecut printr-un an de scoala ...
Si eu am incercat si voi incerca sama pliez cerintelor sistemului.
Este intr-adevar debusolant pentru toata lumea faptul ca se schimba legea de 5 ori in 5 ani.
Practic nu stii ce se va intampla pana la finalul cls IV-a, d-apoi pana intra la liceu.
Si e greu sa iti asumi riscuri pentru ca o faci pe pielea copilului tau.
Sa nu-l trimiti deloc la concursuri? Si daca va conta la portofoliu? Sa il trimiti la foarte multe concursuri? Daca il chinui si il obosesti? Cate activitati suplimentare poti sa faci? Oare sunt multe, sunt putine, oare le-ai ales pe care sunt folositoare si se potrivesc copilului? Sa nu-ti pese de note? Dar daca se obisnuieste asa si apoi va lua note mici si mai tarziu si conteaza la intrarea la liceu? Sa iti pese de note, sa-i ceri sa ia numai note mari? Dar daca in stresezi si "refuza sa mai invete" la un moment dat?

Cam astea sunt intrebarile non-stop in capul meu .... Si incerc mereu sa iau calea de mijloc si nici macar nu stiu daca asa e bine ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Legat de portofoliu si de concursuri,eu tot nu m-am dumirit cum se va face departajarea ,de exemplu,la Cangurul unde exista o plaja de punctaje intre care se ia Excelent,adica un copil cu max -25 p va avea acelasi procent cu cel care a luat 20 p-5 greseli.Nici asa nu-i corect,ba pentru unii e chiar frustrant.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Si eu (ca si Iasmin) parca n-as fi trecut printr-un an de scoala ...
Si eu am incercat si voi incerca sama pliez cerintelor sistemului.
Este intr-adevar debusolant pentru toata lumea faptul ca se schimba legea de 5 ori in 5 ani.
Practic nu stii ce se va intampla pana la finalul cls IV-a, d-apoi pana intra la liceu.
Si e greu sa iti asumi riscuri pentru ca o faci pe pielea copilului tau.
Sa nu-l trimiti deloc la concursuri? Si daca va conta la portofoliu? Sa il trimiti la foarte multe concursuri? Daca il chinui si il obosesti? Cate activitati suplimentare poti sa faci? Oare sunt multe, sunt putine, oare le-ai ales pe care sunt folositoare si se potrivesc copilului? Sa nu-ti pese de note? Dar daca se obisnuieste asa si apoi va lua note mici si mai tarziu si conteaza la intrarea la liceu? Sa iti pese de note, sa-i ceri sa ia numai note mari? Dar daca in stresezi si "refuza sa mai invete" la un moment dat?

Cam astea sunt intrebarile non-stop in capul meu .... Si incerc mereu sa iau calea de mijloc si nici macar nu stiu daca asa e bine ...

Sorana si Monica (7 ani)

Sorana, ca intotdeauna ai punctat excelent. Eu nu pot niciodata sa spun asa clar ce gandesc. Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Gandeste-te ca eu m-am speriat cu mult mai mult, caci eu am trecut prin unele lucruri sau chiar mi s-au spus (ce am si impartasit cu voi), iar noi mergem in continuare pe principiul expus: facem materia mai inainte cam cu un semestru (cel putin), sa avem timp de lucru mai mult in clasa a patra. Eu merg pe mana doamnei invatatoare, oricum nu am de ales. Poate fetele vor avea alta sansa, vor avea parte de un alt fel de doamna invatatoare, cu o alta pregatire.

Iasmin al meu are chiar o invatatoare de acest gen... deja la gramatica s-a facut tot din clasa a IV-a, iar din matematica mai sunt doar numerele romane si fractiile... la sfarsitul clasei a II-a stiau tabla inmultirii (care se face in clasa a III-a) si primeau note pe ea...
Si totusi copilul se descurca, desi este cel mai mic din clasa, are colegi cu un an mai mari, nu stia o litera si are probleme scris/citit. Mie imi este clar ca l-as fi chinuit sa invete sa scrie si sa citeasca de la 6 ani, pentru ca are alt ritm de dezvoltare din acest punct de vedere.
Una peste alta oricum la sfarsitul clasei a IV-a stiu toti acelasi lucru.

Mergi la inceput

Filofteia si Iasmin, mie personal mi se pare un lucru bun ce au facut invatatoarele voastre.
A mea a facut doar foarte putin iar clasa a patra va fi mai grea pentru ca la final avem examen de limba straina pentru clasele de intensiv.
Plus olimpiade, etc.
Daca intr-a IV-a doar vor repeta materia ... mie mi se pare ok. Copii o vor sti mai bine, nu au cum sa uite, etc.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Eu mai am o intrebare: ce mananca dimineata copii vostri si ce le puneti pachetel? Mananca in pauza sau nu?
Concret, la noi pana acum copilul a fost obisnuit cum se trezeste sa isi bea laptele (2 cani, cu ff putine cereale 400 ml lapte, 20 lg rase cu cereale), asa a mancat de cand s/a nascut, asa face si acum.
La gradi manca la 10 un sandvis plus un fruct, incet, ca nu avea motive sa se grabeasca.
Acum ma intreb daca nu ar fi bine sa ii schimb meniul dimineata, ca sa fiu eu sigura ca mananca. La scoala ma gandesc ca s-ar putea sa nu aiba rabdare sa manace sandvis ci ca o sa ii stea capul la joaca..Deci, pareri va rog..

Baietzii mei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Eu mai am o intrebare: ce mananca dimineata copii vostri si ce le puneti pachetel? Mananca in pauza sau nu?
Concret, la noi pana acum copilul a fost obisnuit cum se trezeste sa isi bea laptele (2 cani, cu ff putine cereale 400 ml lapte, 20 lg rase cu cereale), asa a mancat de cand s/a nascut, asa face si acum.
La gradi manca la 10 un sandvis plus un fruct, incet, ca nu avea motive sa se grabeasca.
Acum ma intreb daca nu ar fi bine sa ii schimb meniul dimineata, ca sa fiu eu sigura ca mananca. La scoala ma gandesc ca s-ar putea sa nu aiba rabdare sa manace sandvis ci ca o sa ii stea capul la joaca..Deci, pareri va rog..

Baietzii mei

Eunice, strengarul meu nu era obisnuit sa manance dimineata la prima ora, as aca nu l-am fortat. Mananca insa foarte bine in pazua de la ora 10. (mult mai bien decat manca la camin, de exemplu, unde lasa de multe ori cana de lapte plina si felia jumatate nemancata)
Pe urma al meu mai mananca la ora 12.00 (ca sta la afterschool) iar la 15.30 cand vine acasa are o foame de lup. Nu credeam sa traiesc sa vad asta, dupa ce ani de zile ma rugam de el sa manance.
Acum in vacanta e la fel- abia mananca, dar cand incepe scoala are foame non stop.

Din cate imi povesteste de la scoala, toti copilasii mananca foarte bine, ba inca daca unul nu are un pachetel consistent mai cere la altii care au, si am mai citit aici mamici care pun la pachet doua-trei sandwich-uri, caci stiu ca mai cer si altii dein jur.

Am mai intalnit pe drum spre servici (mergeam pe jos si treceam de doua scoli) multi scolarei fortati de mame sa pape dimineata la prima ore. Iar ei nefiind obisnuiti, varsau pe drum. Era ceva obisnuit sa vad la un moment dat in fiecare dimineata asa ceva...
Depinde de puiul tau si cum e obisnuit.

Sorana, dar are dreptate si filofteia: pana la urma ajung toti sa stie aceeasi materie. In plus, doamna invatatoare poate munceste mai mult cu baiatul meu, dar el nu se compara cu printesa ta care e atat de muncitoare si scumpa. . As vrea eu sa fie macar jumatate muncitor cat fetita ta.

Mergi la inceput

Iasmin multumim de complimente, dar nu-i chiar asa. Adica si eu trag de ea ....

Eunice parerea mea este sa-i dai de dimineata ce-i dadeai si pana acum iar la pachet sandwich + fruct (sau iaurt, napolitana, etc). Mai vezi dupa aia ce si cum mananca.
La 10 au 20 min pauza deci timp suficient.
La noi le zicea invatatoarea "scoateti pachetelul" si le aducea si ea laptele si cornul. De cand au invatat sa umble prin scoala sunt "de serviciu" cate 2 si aduc ei laptele si cornul.
Mananca toti, deci in principiu va manca si al tau

Si eu ii dau la ea ceva mai mult. Uneori un pachet de biscuiti, alteori 2 sandwich-uri sau 2 fructe.
Mai imparte cu colegii.
Si e mai bine asa decat sa-si ia de la magazinul scolii porcarii.
Dar, inevitabil, i-am mai dat si bani de mingiute de la automat sau de punga de paine uscata (scuze, am uitat cum ii zice).
Macar o bucurie am - nu-i plac chipsurile!

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput