Primul an de scoala 2010-2011- clasa I

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Otilia inteleg eu bine sau in Norvegia e altfel? Fetita ta va merge acum in clasa zero? Daca e asa, da...astea sunt cerintele, sa stie sa isi scrie numele, daca poate. Invata despartirea in silabe in clasa zero. Am vazut acasa un caiet in care au lucrat la scoala si continea si despartirea in silabe, ca exercitiu. In rest, la cele doua evaluari trimestriale au avut de decupat dupa contur, sa stie sa numere anumite lucruri si sa scrie cifrele(pana la 10), sa isi scrie numele, etc. Au avut si evaluare psihologica, motrica...Nu mai tin minte acum ce si cum...dar in principiu pe langa asta ii invata sa aiba rabdare la clasa, sa isi astepte randul sa vorbeasca prin ridicarea mainii, si alte reguli...uite am scris la acea vreme aici.
Mda, nici eu nu sunt extraordinar de multumita de scoala de aici, as vrea sa invete putin mai mult, dar nici cea din Ro nu a fost pe placul meu. Acum cea mare a mea intra intr-a 8-a si pana acum a avut tare putine teme pentru acasa, calificative abia acum dintr-a 8-a primesc...concursuri numai la clasele mai mari, cam dintr-a 5-a in sus dar si acelea de alta natura decat matematica...gen stiintele naturii. A mea nu a participat caci nu a fost cazul. In fine, asta e sistemul, cu asta jucam(exact ca si fetele din Ro)...am inteles ca in liceu incepe greul si multi renunta pentru ca nu pot tine pasul, lucreaza cativa ani, merg si vad lumea si apoi revin si fac scoala(aici exista aceasta posibilitate). Voi ramaneti definitiv in Norvegia?

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Mihaela, nu stiu daca vom ramane definitiv de aceea si sunt interesata de ce se face la scoala in Ro. Am si rugat-o pe nasa Anei sa-i cumpere ce se face la clasa I, are si ea fata de aceeasi varsta si am inteles ca parintii trebuie sa cumpere niste caiete recomandate de invatatoare.
Ana a trecut anul acesta la gradinita prin toate acele reguli de buna purtare. A mers o data pe saptamana la "forskolegrup", un fel de grupa pregatitoare. Si in primavara m-au chemat sa-mi spuna evaluarea ei si asa am aflat ca de fapt n-au facut litere si numere ci au invatat sa "fie draguti, sa se poarte frumos". Si eu ma miram de ce nu le stie cand o puneam eu acasa si repetam cu ea, pai in concluzie tot de acasa stie cifrele sa le scrie.
Iasmin, aici sunt toti la gramada mult si bine insa periodic sunt testati pentru a le evalua aptitudinile iar parintii primesc evaluarile. De concursuri inca nu se pune problema si oricum ei mizeaza pe grup nu pe individ, adica nu se stimuleaza concurenta, ambitia individuala. Concursurile daca sunt, sunt pe echipe.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 39+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ah, pai e putin diferit atunci Otilia. Aici copiii de varsta Anei incep förskoleklass adica ccc clasa zero la scoala. Te intrebam pentru ca Ana e mai mica cu un an decat Silvia si inteleg ca incepe clasa I. Abia cei nascuti in 2003(cum e Silvia) incep clasa I aici.
Sigur ca si la dagis(camin) au invatat regulile astea, le vor invata si in continuare pentru ca e esentiala aici comportarea in societate si la scoala se pune mare accent pe asta.
Noi desi nu avem ganduri de intoarcere, fetele lucreaza la romana cu profesoara. Silvia din caiete de lucru aduse din Ro. Iar Diana cate putin dupa carti de romana si mai mult literatura(din culegeri literare), putina istorie si geografie a Romaniei. Nu le strica sa stie despre tara lor natala. Iar la limba romana tinem noi tare mult.
Da, asa sunt si aici concursurile, pe echipe.

Nastere usoara, vad ca in curand apare si al cincilea membru in familia voastra .

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

buna,

revin la subiect pt ca se apropie, cu pasi repezi, scoala.

am luat ghiozdan - am gasit la lumea copiilor (1 mai) cu my little pony si nu am rezistat tentatiei (copilul e extaziat). plus penar si caiete cu cai din Plus.
despre uniforma, daca aveti bluza/camasa albe, am gasit ceva in waikiki destul de ok. plus sarafan de blugi luat tot de acolo.

vreau si eu un pm pt hartia de wc.

citind aici ce se face in clasa 1 sper sa nu gasesc o invatatoare atat de zeloasa incat sa faca eventual trigonometrie in clasa 1. nu de alta dar probabil ca pe ea nu o mai pot schimba dar alta invatatoare normala la cap sigur gasesc. nu vreau sa tratez copilul de depresie dupa 2 ani de scoala, sau pe mine .

acum sper sa fie rezonabila, pt ca a tinut sa ne spuna sa nu-i invatam sa scrie de mana, sa-i lasam in pace in vacanta etc. deja ma apuca rasu-plansu' cu cat ma gandesc mai mult...

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Am intrat sa va incurajez, ca Iasmin si Sorana v-au cam speriat... al meu nu stia o litera, cand a intrat in clasa I.. este adevarat ca nu are Fb pe linie, dar anul trectu in clasa a III-a a ajuns la nivelul celor care stiau sa scrie si sa citeasca... iar la matematica chiar i-a intrecut pe multi.

Ideala este o invatatoare ca cea a lui LalaD, dar sunt atat de putine....

In ce priveste concursurile, eu nu sunt de acord cu ele, asa ca le-am limitat... chiar daca in clasa I nu va participa sunt atat de multe, incat nu cred ca va fi un motiv de ingrijorare. Eu sunt pentru cele consacrate... cangurul, olimpiadele de stat.
Oricum acel portofoliu este format in primul rand de notele de la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

fetelor, chiar credeti ca ccc conteaza o diploma de la un concurs din clasa 1 la mate cu adunari si scaderi? sa fim seriosi. pai pe mine ma apuca plinsul. si=apoi.... cate mii de schimbari in sistemul de invatamant nu au survenit in ultimii, sa zicem 10 ani? tot atitea mii vor surveni si de acum incolo. in Romania totul e relativ. pina ajung ai nostri la liceu, cine stie cum va mai fi sistemul, si va va parea rau de timpul si nervii tociti si de voi, si de bietii copii.

eu zic ca daca noi incurajam sistemul asta atat de presant pentru copiii nostri, daca ne lasam pe mina invatatoarelor care dau enshpe teme, si exercitii, si ecuatii, si probleme, din clasa 1, nu se va schimba nimic, niciodata.
mai bine sa incercam si sa insistam ca ccc copilasilor sa li se respecte orele de miscare, sport, desen, muzica, recreerea este iomportanta, mai ales ca au o asa programa incarcata.

hai ca m-am ambalat...

mamicile de clasa a 2-a mai dati si pe la noi din cind in cind, sunt utile informatiile voastre.

bineinteles vreau si eu PM cu hirtia de wc.

problema mea este unde gasesc scaun pt birou...

eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Daca e cineva care a cerut si n-a primit sau cineva care mai vrea pm cu hartia "minune" ziceti aici sau pe pm la mine

Filofteia eu mi-am cerut o data scuze ca le-am speriat

Si am incercat sa zic ca nu-i asa de rau cum suna.

In cazul nostru invatatoarea lucreaza in clasa destul de mult iar temele pentru acasa iti ocupa 30-45 min. Cu ce mai facem suplimentar aprox. 1 ora. Foarte rar (poate de 10 ori in tot anul) am facut o ora jumatate de teme.
La o clasa paralela am inteles ca le ocupa temele 3 ore. Mie mi se pare cam mult.
Dar cred ca astea sunt limitele, mai putin de 30 min, nu cred ca se poate.

Pitzinuca - atata vreme cat se lucreaza numai dupa manuale si culegeri aprobate de MEC pentru clasa respectiva nu poti sa "descurajezi" in nici un fel. Poate doar sa faci o petitie, ceva la minister .... S-a intamplat de cateva ori ca unul din parintii sa zica cate ceva referitor la materia predata si invatatoarea sa raspunda "Si mie mi se pare aiurea dar este in programa, sunt obligata sa fac, nu fac de capul meu, daca vreti puteti face petitie la inspectorat sau minister, dar eu nu pot sa nu fac ceva ce trebuie sa fac".

Sigur, daca ar folosi vreo invatatoare material didactic pentru a IV-a la copii de a II-a i-ar putea zice parintii dar eu n-am auzit cazuri .... Cel mult (cum a fost la noi si inteleg ca si la Iasmin) invatatoarea intreaba parintii daca poate face ceva anume din clasa urmatoare dar acel ceva nu va conta la note, punctaje si nici nu vor avea teme acasa din acel ceva ... Si face doar daca majoritatea parintilor aproba, daca nu se limiteaza strict la materia anului in curs.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Foarte interesanta experienta mamicilor de scolari mai marisori.

Citind ce spuneti si cum se lucreaza in general, ma felicit ca am plecat de la prima invatatoare care parea mai rau chiar si decat cepovestiti voi pe aici .

Incurajatoare si experientele mamicilor de scolarei care nu stiau sa scrie/citesca etc. in clasa I. Chiar o sa urmaresc ce se intampla si anul asta. Ma intereseaza foarte mult subiectul pentru ca nu prea am nici o speranta ca Stefan sa invete pana va intra la scoala sa citeasca. El nu stie sa scrie decat "mama" si isi recunoaste numele, dar nu poate sa il scrie. E si genul inadaptat la gradi si Gica contra, care nu a vrut sa puna mana pe un creion pana anul trecut si abia acum numara pana la 10. Pe de alta parte, are si calitatile lui . Ma gandesc chiar sa il dau la 6 ani la scoala pentru ca gradinita nu pare un mediu bun pentru el si poate scoala il va stimula mai mult, mai ales ca am inteles ca este o invatoatoare f. buna la anul. Ma gandesc ca degeaba il mai tin un an la gradi, daca nu progreseaza deloc. Dar asta voi vedea pe parcusrul anului asta. Oricum, la 7 ani probabil ca va fi in aceeasi situatie .

Sorana, vreau si eu link-ul, te rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Cornelia eu zic ca nu vei avea prb cu Stefan, o va avea model pe Maria! Am eu datele de la Sorana, am dat un mail sa cer detalii pentru Cta, daca primesc raspuns ne cuplam la o livrare?

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Da, Crix, sunt interesata.

Sorana, nu mai e nevoie sa imi trimiti si mie datele

Mergi la inceput