Primul an de scoala 2010-2011- clasa I

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Eu, din cauza ca o dau pe fetita mea la 6 ani si 2 luni la scoala, m-am cam ocupat de ea in ultimul an. Au lucrat, ce-i drept, foarte mult si la gradinita. Ea stie sa citeasca de cateva luni bune, cursiv si cu intonatie. Eu ma bucur de asta pentru ca sper sa-i fie mai usor la inceput si sa capete incredere in ea, sa surmonteze cumva dezavantajul varstei mici. Si la mate se descurca foarte bine as zice. Adica la nivel de clasa I e ok cam cu toate. Mai putin cu rabdarea de a le face pe toate frumos si ingrijit (scrie destul de uratel as zice, e si stangace...), dar asta ar fi fost la fel si peste inca un an.
Important este sa se mentina asa si sa aiba suficienta incredere in ea, ca altfel toate astea nu stiu cat de mult conteaza. Dar momentan sunt linistita din punctul asta de vedere.
Mai stresata sunt cu aspecte de genul: cum se va acomoda cu noii colegi, cum va cobori scarile cand are un val de copii mai mari in spate, cum isi va cara ghiozdanul, cum va folosi toaleta fara sa se aseze pe ea, cum va avea grija de lucrurile personale, cum va reusi sa stea cuminte in banca fara sa vorbeasca si sa se fataie o ora intreaga :) si cum va astepta cuminte in cazul in care intarziem cateva minute cand mergem s-o luam.
Astea sunt deocamdata stresurile mele cele mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui alba_ca_zapada

Fetelor, noi suntem deja in clasa a II-a si vreau sa va spun ca educatoarele nu isi depasesc atributiile pregatind copii pentru clasa I cu tot tipul de exercitii atat la romana cat si la mate.

Ca sa va lamuriti, va atasez programa sa evaluati singure ce nivel trebuie sa aiba copilasii cand pasesc in prima zi de scoala.

Eu m-am informat permanent pe site-ul ministerului educatiei ca sa apreciez in mod corect nivelul copilului atat la gradi cat si la scoala.

Din pacate, in clasa I copii nu au timp suficient sa se adapteze la cerintele programului de clasa, asa incat daca la inceputul scolii au deja ceva cunostinte de aritmetica si de limba romana le este mai usor.

Pupici pentru mamici si bobocei!!!

http://www.edu.ro/index.php/articles/10135

cineva acolo sus, ne iubeste!

Ce ai atasat tu este o "propunere" care nu se aplica in practica. Nu este lege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Anul trecut scolar, intr-un sector din Bucuresti, a fost transmisa scolilor o circulara din partea inspectoarei pt invatamntul primar, in care se spunea ca invatatorii la care se constata depasiri ale programei trebuie sa dea nota explicativa pentru asta.

Nu ai voie sa depasesti programa! Cei care o fac, o fac pe barba lor. Parerea mea e ca totul trebuie facut la vremea lor. Nu sistem de ecuatii la clasa I!

Mergi la inceput

claujro, in fapt toate invatatoarele isi stabilesc ritmul si nivelul predarii in functie de nivelul clasei. Nu stiu daca e vorba neaparat de depasirea programei, cat mai degraba de un nivel mai ridicat de dificultate al cerinietelor. Eu asa am inteles urmarind subiectul fetelor care au avut copilasii clasa I anul trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

In cazul nostru in prima zi de scoala invatatoarea le-a dat o carte si a pus fiecare copil sa citeasca pentru a evalua nivelul clasei.

Scuza-ma dar o invatatoare sa faca asta in prima zi de scoala...am serioase rezerve cu privire la cunostintele ei de pedagogie #351;i psihologia copilului.

Pe de alta parte, cred ca depinde si de parinti. Am avut o mamica la gradi care a spus ca i se pare ca, copilul ei face prea putin la gradi ca el acasa face deja ... logaritmi.

Otilia, la noi ni s-a spus clar sa lasam copii in pace, ca vor invata sa scrie #351;i sa citeasca la scoala si sa nu facem noi acasa cu ei nimic in romana in primul an pentru ca ii vom bulversa. Totusi, Petru stie de la gradi toate literele (identificare, cum a zis si Claujro)), cand are chef le si leaga, dar nu ca l-ar fi invatat cineva ci s-a prins el de la calculator, din joaca, scrie toate literele (invata tot la gradi) face adunari si scaderi simple. La voi cred ca va fi ceva mai simplu ca deduc totusi ca tu stii barem limba, dar noi nu vorbim germana deloc. Asa ca "distractia" va fi maxima.

Totusi, nu mi-a raspuns nimeni, de unde v-ati luat ghiozdane sau toata lumea a luat de pe net?

Baietzii mei

Mergi la inceput

eunice78, nici noi nu am luat inca ghiozdan, problema este ca in magazine inca nu au aparut noile importuri (stocurile vechi sunt epuizate), am inteles ca dupa 10-15 august o sa inceapa sa se gaseasca noile modele (ma rog, proaspat aduse, desi se poate sa arate la fel ca cele de anul trecut :) ).
Asadar mai asteptam putintel, apoi incepem cautarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Anemona referitor la WC - se gasesc niste pachete cu colace wc de hartie de unica folosinta. Cumperi un pachet, o inveti sa le foloseasca si ii pui cate 2 in ghiozdan.
In multe restaurante am vazut chestia asta, de fapt de acolo mi-=a venit ideea :)

Claujro fi-mea este la o scoala de cartier, mica si fara nici un fel de pretemtii. La scolile cu pretentii (in sensul de olimpici de ex.) se poate sa fie si mai mari cerintele.

Si totusi mie mi se pare ca invatatoarea a respectat cerintele - cu alte cuvinte atat in culegerea de Calugarita cat si in Mate 2000 apar exercitiile pe care le-a facut si ea, la capitolul respectiv la cls I (ba chiar si unele mai dificile decat ce a facut fi-mea in clasa).
Cele 2 culegeri mentionate sunt cele mai folosite (daca pot zice asa) pentru cls 1-4 pentru matematica.
Ambele culegeri respecta programa.
Si in manualul folosit si in caietul de lucru aferent apareau astfel de exercitii. Si si manualul si caietul respecta programa.
Asa ca nu cred ca poate fi acuzata invatatoarea pentru ca nu le-a scos din capul ei, nu le-a luat din manuale si culegeri de 3-a, a folosit doar manuale si culegeri aprobate de Ministerul Educatiei pentru cls 1.

Eunice ... ce sa zic. Trebuia sa stie cu cine are de-a face, zic eu. Nu a comentat nimic referitor la cat si cum citesc.
Ca si gluma a venit fi-mea de la scoala si a raportat ca i-a pus doamna sa citeasca. Am intrebat-o daca a citit si a zis "Da". Eu "Si ce-a zis doamna?" Fi-mea "urmatorul"

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ultima chestie si promit ca va las in pace
Singura chestie pe care oarescum i-o reprosez eu invatatoarei noastre este ca nu a acceptat sa mearga copiii la nici un concurs pe motiv ca "sunt prea mici" si "n-are rost".
La alte scoli li s-a spus deja sa pastreze toate diplomele care vor intra in portofoliu si vor conta pntru admiterea la liceu.
Un pic in favoarea invatatoarei, la ultima sedinta a zis ca la anul vor merge macar la 3 concursuri (probabil a realizat ca lipsa diplomelor de concurs poate fi un handicap ulterior).

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Sorana, ff buna ideea cu hartia pt wc, o sa o aplic si eu .

Eu am alt stres: ca o sa se imbrace la sport cu viteza melcului turbat si o sa isi uite toate hainele si chestii de astea..ii cam imprastiat baiatul meu din punctul asta de vedere ..

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

citesc si ma ingrozesc
fi-miu are 7 ani si jumatate, intra in toamna in clasa I-a, nu cunoaste toate literele si de citit ...ioc
de imbracat tot eu il imbrac, e super lenes, din partea lui ar sta toata ziua in pijama si ar iesi asa si pe strada
cred ca va fi foarte distractiv

Nici noi n-am luat ghiozdan, insa mi-a spus o colega ca a vazut la TCM in Bucuresti
Merg si eu in recunoastere zilele urmatoare

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput