BRAVO Rodyka ! delfinasi iulie-august 2010 (139)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina2005 spune:

Bine v-am regasit, burticute, delfinasi si delfinasa!
Felicitari Tina si Rodika, pe racusor am apucat sa o felicit. Va doresc tuturor sa aveti bebelusi sanatosi, mancaciosi si voua sa va refaceti cat mai repede. V-am vazut delfinasii si m-am topit, sunt toti frumusei si dulci.
Si eu de abia astept sa nasc, sa vad cum arata pitica si sa ma conving ca e sanatoasa.
Eu de joi sunt in Bucuresti, fac curat, calc, gatesc si n-am nicio contractie. Numai BH, dar doar cand stau pe scaun. Inainte, cum faceam putin efort, cum contractii dureroase si sangerari. E clar ca e psihic totul...
M-am pricopsit si cu o infectie cu E Coli, acum sunt pe antibiotic, bag si Polyginax sa nu reapara candida...
Vineri ma duc la control sa vedem cum se prezinta pitica, la 35 s si 5 zile avea 3000g, acum sigur e mai grasanaca, se vede ca nu mai are loc, se vieria o pauzaste si simt ca-mi plesneste burta.
Mi-am cumparat si anestezia epidurala azi, 150 lei.
Parca maine mai apare un delfinas, al lui tanti daca nu ma insel. Succes, sa fie totul bine!
Ma bucur mult ca fetele cu gemeni nu au nascut, sper sa mai stea brotaceii la clocit cateva saptamani.

Alina, 37+ cu Aida Alexandra
Fetita mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Buna fetele!

Mycya, Aelita, Laurika Nici eu nu ma simt batrana, dar precum va spuneam, cred ca mi-au bagat in cap prostioare mama si cateva rude care sunt medici...cica.

Otilia...ce pronostic sa dau oare... nici eu nu sunt prea sigura ca bebe se va intoarce in pozitie craniana, pt. ca: are circulara de cordon (am inteles ca asta poate fi un impediment) si in al doilea rand nu sunt foarte sigura ca are el loc suficient...eu sunt foarte mica in bazin.

Mirela, felicitari pentru cele 9s! Sa dea DD sa scapi de greturi cat mai curand si bebeii sa creasca frumusel la tine in burtica!

Matusa, cum te mai simti? Dar bebe este bine, a mai recuperat la greutate? Mai da-ne vesti, te rog!

Ochidut, nu mai retin, de ce trebuie sa fact tu cezariana? Ca inteleg ca nu mai e col aproape deloc, deci ai putea naste usor vaginal. Iertare!

Azi nu mi s-a intarit burta deloc pana acum, doar asta-noapte si dimineata devreme. Bebe mi-a aplicat, ca de obicei, picioare in vezica de la ora 4 in sus asta-noapte. Ma lasa sa atipesc un pic si iar incepea... Pe la 7 pot spune ca am adormit ca lumea.

Elena 32+ cu un cuminte

AMR 8 saptamani si ne intalnim cu Bebitza RADU STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

MIRELA uneori vomiti si doar de la apa..E greu la inceput..ai impresia ca nu se mai termina lunile de rau.
depinde de fiecare,vezi tu ce iti prieste,cu ce te simti bine,nu te forta cu nici o mancare acum,ca nu se intampla nimic ,asculta-ti organismul !mananca ce poti,daca te fortezi si vomiti e mai rau ,nu te speria ca nu iau bebeii ca ei iau din resursele tale.

STEFANIA pozele Rodicai sunt la un mesaj al ei,in capitolul trecut.

ELLA baga inghetata
hai ca eu inghetata nu prea ma omoram cu ea,mai mult alteleeeeee dulci,dar de cateva zile,cum vad scris aici inghetata,cum sar pe ea !!! euc are mancam una pe an!
ieri vad scris intr-un mesaj la alt subiect "am inghetat" si eu m-am dus iar cu gandul la inghetata,si m-.am dus la frigider,desi nici nu era vorba de mancare,ci de frig
ce face creierul!!!

BAMBOLETA-tu esti ca mine,daca zaci o zi,a doua zi darami casa,parca de necaz ca ai stat

DRAGAICA-

Citat:
Fetelor voi ce mai mancati, eu am pofta numai de carnati prajiti cu mustar si usturoi, mi-am exasperat barbatu cu carnatii

si eu mai stau pe spate.doar ca pozitia mea de fel e pe o parte.dar daca tu asa dormi bine,si daca lor asa le e bine,eu cred ca e ok.

FLORENTINA am mai facut si eu din astea.la prima sarcina imi amintesc ca ma ridicam cu masa pe burta uitam ca am burta,si cum o bagam sub masa...Am cazut cu scaunul cu roti la calculator,cu rotile si cracii-n sus,am bubuit pe spate .noroc ca ei acolo sunt in mediu lighid si nu patesc nimic,ca dupa noi

CARMEN cred ca la 34-35 imi fac si mie analiza aia.
cam asa se face,pe la 8 luni.

ca zicea DRAGAICA ca si acolo bebe e mereu insotit de mama sau de tati...ziceau aici la tv de niste cazuri de acum 30 de ani,cand s-au furat copii in maternitate,le-au spus mamelor ca au murit,si i-au dat familiilor fara copii...dupa 30 de ani s-au descoperit multe cazuri,dupa adn...
si spuneau ceva ce m-a facut sa ma gandesc la Ro: " pe vremea aia nu se insoteau copiii,cum se face acum de multi ani...si se puteau face multe nedreptati "..ma gandeam,ei vorbesc despre chestiile astea de acum 30 de ani,si la noi nici acum nu lasa taticii sa participe si sa fie parte din familie,din nastere si din tot ,asa cum ar trebui.iau copilul,nu il mai vezi..eu as fi stresata rau,la paranoia mea,sa nu imi schimbe copilul
aici a fost un spital care a facut zeci de vanzari din astea de copii...le luau in special mamelor singure,sau mamelor cu mai multi copii acasa,considerau ei ca "asta si asa are,sa il dam cui nu are"...sunt mame care si acum ii cauta,sunt convinse ca nu au murit,cand au aflat ce s-a intamplat in acel spital..

chestia ca aici la cezariana cred ca nu te lasa....
dar nu stiu sigur.
ce bine ca la voi,DRAGAICA,va lasa si la cezariana !

eu ma apuc sa mai fac niste paturici,am luat-o razna cu paturicile,cred ca de necaz ca nu am cui sa fac rochitze
fac acum din material ,am cumparat unele dragute,si cu impermeabil captusite sa nu treaca pishu,pt masa de infasat..
ei,mai mult ca sa imi fac de lucru cand dorm copiii...
ca defapt i le pun lui Andres sub fund,ca suntem la operatiunea fara pampersi de ceva vreme,si accidente sunt garla !

31+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)

Mergi la inceput

Carmen, eu am luat Pampers Sensitive pt. bebei de 2-5 kg si servetele umede Sanosan. Sampon si lotiune de masaj tot de la Sanosan.

Saltea inca nu am luat, inca stau in cumpana de care sa luam - de cocos sau de poliester

Nu am luat nici carucior, nici scaunul auto, nici pompa pt. sani, nici cadita de baie...offf...si mai sunt si altele mai marunte.

Vroiam sa va cer parerea...legat de pompa de muls. Vad ca toate recomandati Philips Avent. Cea manuala e in jur de 200 lei, iar cea electrica am vazut ca e aproape 600... As lua manuala, ca nu am 600 sa dau pe cea electrica. Dar am vazut pompa Nuk electrica la vreo 300 lei. Oare sunt bune? Ca in cazul asta as lua electrica... Ce ziceti?

Si inca ceva... in loc de batista bebelusului nu pot lua decongestionannt nazal (e un fel de pompita cu un varf - pipeta, cu care aspiri mucisorii. O fi buna? Asta costa in jur de 12 lei, iar batista bebelusului vreo 52 am vazut la farmacie.

Elena 32+ cu un cuminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

PUIUT mie imi spuneau ca nu mai fac odata copiii,ce astept??si acum imi zic ca nu ma mai opresc?????
tu ai timp sa ii asculti?
e chestie de obisnuinta,daca acolo e mai rar sa faci copii dupa 30-35,dar deja a crescut si acolo media de varsta fatza de acum multi ani.
acum e si avantajul acolo cu cei 2 ani de concediu de maternitate,un lucru foarte bun care a ajutat la cresterea natalitatii.
daca ar fi si aici asta,probabil s-.ar face copiii mai devreme,dar cum sunt doar 4 luni,cine se baga la douazeci si ceva de ani??ca trebuie sa ai deja casa,cariera,bani,etc ,ca altfel ce faci cu un bebelus la 4 luni daca nu ai bani?acasa bnu iti permiti sa stai la varsta aia,ca ori studiezi ori muncesti,si la cresa ai doar cateva ore,restul bani gramada,trebuie sa iti permiti.de aceeea,se fac dupa o anumita varsta cand deja poti sa ii cresti cu propriile resurse,ca statul nu da nimic,.
plus ca aici oricum se marita dupa 30 de ani.
eu cand am facut cununiala 28 de ani,se uitau la mine,ca asa devreme?????? adica sa mai copilaresc si eu,ca m-am gandit bine?? cei de aici,ma refer.si stiau ca suntem oricum impreuna de aaani de zile,deci nu era ceva rapid,dar totusi casatoria la sub 30 lor le da cu virgula...
asa ca mentalitati diferite.
ideea e ca,lasand mentalitatea de o parte,dpdv medical,fizic si ce or mai vrea ei,se fac copii absolut normali si nasteri absolut normale fara complicatii la 35-40 de ani.intamplari neplacute sunt si la 20 de ani,deci e oricum loterie!
cunosc o mamica,la 23 de ani,cu copil cu sindrom down.aici i-au spus ca are copilul sindromul,si s-a dus in Ro ca sa o vada alt medic,unde i-au spus ca nu are cum sa aiba asa ceva,e tanara,23 de ani,nu are cazuri in familie,si ca e perfect sanatos.Copilul s-a nascut cu sindrom...
deci ,loterie,varsta nu a contat in cazul asta..doamne fereste ,sa avem toti copii sanatosi si frumosi !
si devreme acasa

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui aelita

eu ma apuc sa mai fac niste paturici,am luat-o razna cu paturicile,cred ca de necaz ca nu am cui sa fac rochitze
fac acum din material ,am cumparat unele dragute,si cu impermeabil captusite sa nu treaca pishu,pt masa de infasat..
ei,mai mult ca sa imi fac de lucru cand dorm copiii...
ca defapt i le pun lui Andres sub fund,ca suntem la operatiunea fara pampersi de ceva vreme,si accidente sunt garla !

31+

Eu sunt ofticata cand merg prin magazine vad numai roz in fata ochilor, pana la urma am sa le fac reclamatie pentru discriminare.
Pentru fetite e mult mai variata si vasta oferta decat pentru baietei, inclusiv la firul pentru paturici am avut probleme in a gasi culori pentru baietei, in schimb erau toate variantele de roz posibile

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 31+ de Tudor Sébastian si Félix Alexandru

AMR 5 + saptamani de stat la caldurica, Doamne ajuta.

Mergi la inceput

Si am auzit ca unii bebelusi se sperie zgomotul aspiratorului...

Elena 32+ cu un cuminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Noi am luat pampersi New Born de la Happy,servetele umede inca nu,de fapt mai nimic
Asteptam zilele astea sa ne vina comanda de sampon/sapun cu aloe vera pt bebe,e bun pt toate.
Am mai citit ceva de glicerina pt bebe insa nu am retinut exact la ce foloseste.
Aelita doamne,am zis ca numai in Ro se practica faza cu furatul de bebei.Eu am visat intr-o noapte ca l-am nascut pe bebe Paul si mi l-a schimbat la maternitate cu o fetita iar eu nu o vroiam.Si plangeam intr-un hal in vis ca imi vreau baietelul si nu fata aia urata

37+cu Paul Christian...IUBESC 2 BARBATI
AMR 19 ZILE pana la
Mami te roaga sa stai la caldurica pana la termen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_goga spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

Carmen, eu am luat Pampers Sensitive pt. bebei de 2-5 kg si servetele umede Sanosan. Sampon si lotiune de masaj tot de la Sanosan.

Saltea inca nu am luat, inca stau in cumpana de care sa luam - de cocos sau de poliester

Vroiam sa va cer parerea...legat de pompa de muls. Vad ca toate recomandati Philips Avent. Cea manuala e in jur de 200 lei, iar cea electrica am vazut ca e aproape 600... As lua manuala, ca nu am 600 sa dau pe cea electrica. Dar am vazut pompa Nuk electrica la vreo 300 lei. Oare sunt bune? Ca in cazul asta as lua electrica... Ce ziceti?

Elena 32+ cu un cuminte

Elena eu mi-am cumparat pompa electrica de la "primii pasi" si am dat pe ea 115 lei din carffour. o prietena de a mea a folosit si a fost foarte multumita de ea. eu mi-am cumparat mai multe produse de la primii pasi, sora mea foloseste produse tot de la ei. sunt produse de
calitate la un pret accesibil.

37+ Bogdan-Andrei
AMR ~ + 2 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Astazi am schimbat si noi semnatura,cu ajutorul lui Doamne Doamne ajungem pana la termen.Acum 30 de sapt mi se confirma sarcina si auzeam pt prima oara bataile inimioarei mogaldetei mele ,iar eu plangeam mai ceva ca o curca de emotii
Mult a fost,putin a mai ramas!!!!

37+cu Paul Christian...IUBESC 2 BARBATI
AMR 19 ZILE pana la
Mami te roaga sa stai la caldurica pana la termen

Mergi la inceput