BRAVO Rodyka ! delfinasi iulie-august 2010 (139)
Raspunsuri - Pagina 10
bumblebee spune:
Otilia, eu inca sper, pai da doar nu stau ca o capra toata ziua degeaba. Vreau sa vad ce o sa zica si doftora cand merg la control luni, poate se baga ea la vreo metoda de intoarcere. Metodele astea pot declansa nasterea?
In principiu, delfinasul meu daca nu va fi ajutat nu cred ca se intoarce.. ce misto ar fi sa fie deja intors, eu sa vorbesc degeaba
Alina 34+ cu
gargarita
mov_79 spune:
racusor mersi de informatii
Tanti mult succes maine , Doamne ajuta, abia astept sa ne povestesti cum a fost
37+
Creatza11 spune:
otiliav, eu cred ca nu se mai intoarce al meu brotac, sotul zice ca se intoarce, dar asta nu inseamna c-o sa si nasc natural (mai e capul mare si felul cum l-a simtit pe dr)
Insa eu cred ca michelle nu mai intra in grupul nostru, dupa felul in care a descris ea loviturile, eu zic ca bebe al ei e intors gat de atac.
Dar tu cu ce o suparasi pe bebelina de se puse ea invers?
Macar al meu e mai mototol si asa a stat toata sarcina pana acu ....
32+ cu un invingator David Gabriel
AMR 7+
paula_m spune:
Acum am vazut la stiri, ca s-au cumparat un milion de doze de vaccin anti TBC din Bulgaria, si din iulie incep vaccinarile. Se vaccineaza toti bbii care s-au nascut pana acum si nu au beneficiat de acest vaccin. Macar scapam ed un gand.
Paula, 35+ cu , Raul Codin
AMR 4 saptamani
racusor2010 spune:
am venit de la CMU, a zis dna dr ca am facut treaba buna :) bebe se prezenta bine, mai are putintel icter, e cumintel..
ce trebuie sa facem:
- sa urmarim ca ia in greutate saptamana asta 200 grame, acolo avea 2530 grame, aseara acasa avea 2510 grame...
a zis ca e posibil sa fi scazut mai mult de 10%, sub 2400 si de asta sa nu fi recuperat inca...dar daca nu ia pana saptamana viitoare mergem din nou la control sa vedem ca e totul ok cu el..
- sa ia in urmatoarele 2 saptamani 2 cm in lungime...l-au mai masurat o data si cica are 48 cm, nu 49 cum au zis la nastere...si intr-o luna tre sa ia 4 cm...
- de la o luna trebuie sa ii dam fier, ca avea hemoglobina cam mica la nastere...si eu trebuie sa iau fier in continuare si vitamine
- sa ii dau san la cerere si completare doar lapte praf...dar cat mai mult san, ca de la lapticul meu i se regleaza tranzitul intestinal...e una din doctorii de la CMU care e pro-alaptat si nu insista cu laptele praf, decat daca nu se satura si nu ia in greutate, ceea ce e bine...e Dna Doctor Dobrescu (neonatolog), mie mi-a placut tare mult de ea...Larisa, daca ai noroc sa nasti pe tura ei,sa stii ca e super mi-a povestit sotul cum s-a chinuit vreo ora dupa nastere sa il invete sa respire...
- l-a ascultat, l-a masurat, s-a uitat la caput sa fie in regula...totul parea ok. doar asta, sa urmarim cresterea in greutate, e foarte important!
si l-am dus in scoica, a stat piticul acolo si a dormit i=am dat papa inainte...bibe, normal ca nu se mai trezea, doar ca am apucat eu inainte sa pun pompita si i-am dat de la mine... acum iar astept sa se trezeasca sa pape...
OTilia mancacios nu a fost nici in burtica la mami ca de asta s-a nascut la 2700, ca alti copilasi in burtica la 36 saptamani sunt mai barosani asa e, nici mami nici tati nu erau mancaciosi cand erau mici...acuma tati e
mami de brotacel Andrei Ioan
bumblebee spune:
Da Paula, asa-i 1 mil de doze si restante au de 60 de mii de doze, clar ai nostri vor avea..
Tanti, care este prenumele tau? Larisa ne-a invatat sa ne rugam pt toate mamicile
Alina 34+ cu
gargarita
btz_ovi spune:
Super daca se face BCG-ul,sa speram ca si noi vom beneficia de el.
Fetelor v-am pus o intrebare dimineata,va rog spuneti-mi daca durerile ca la ciclu in toata burta sunt contractii dureroase.De aseara ma chinui cu asa ceva,dr mi-a dat Arefam insa ce am citit eu pe net ar fi un tip de progesteron si nu stiu cat de bine ar fi sa iau acum
37+cu Paul Christian...IUBESC 2 BARBATI
AMR 19 ZILE pana la
Mami te roaga sa stai la caldurica pana la termen
ochidut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mov_79 neatza fetelor, ela, felicitari pt bebelina, acum poti sa stai linistita fetelor, am si eu o intrebare, inainte de cezariana, cu o zi cam ce ar trebui mancat? cele care ati trecut prin cezariana...ce ati facut cu o zi inainte si cum a fost prima zi de dupa??? ma cam apuca emotiile... va 37+ |
Inainte cu o zi poti manca ce doresti tu, chiar poti sa iti faci ultimele pofte. In ziua operatiei nu ai voie sa mananci nimic si nici sa nu bei inainte. Dupa, depinde si de tipul anesteziei: daca va fi generala iti revii ceva mai greu, daca e epidurala va fi mai usor si ai voie si mai repede sa bei putina apa.
Deabia a doua zi din ce stiu eu iti da voie sa bei ceai si sa mananci ceva usor, supa strecurata (si fara ceapa), un iaurt, poate putina branzica de vaci. Poate ne mai zice Racusor ca la ea a fost cel mai recent.
In ziua operatiei, dupa, e posibil sa ai dureri, dar le rogi pe asistente sa iti faca un calmant si va fi totul bine. Sau daca ai epidurala, anestezistul poate sa iti lase cateva doze de analgezic pe care ti le bagi tu cand ai dureri.
Partea nasoala e a doua zi cand trebuie sa te ridici din pat: te va durea burta si vei ameti, cu stare de lesin. Dar o sa treci si peste asta, nu e un capat de lume. Si bineinteles, gradul de suportabilitate a durerii si de refacere depinde de la femeie la femeie, nu e o regual pentru toate.
si curaj ca va fi totul bine.
37+ cu
IT'S THE FINAL COUNTDOWN! 3 zile si pupa mama pe scumpete
racusor2010 spune:
da, a doua zi nu ai voie sa papi decat supa strecurata, iaurt si abia seara mi-au dat branzica (eu am nascut noaptea)...eu muream de foame si tot ceream de mancare
si apa cu paiul da...
important e sa nu te balonezi...sa ceri carbune medicinal in caz ca simti ca te-ai balonat si nu poti elimina gazele, ca altfel o sa ai dureri mari...
si iti fac analizele imediat dupa sa vada hemoglobina etc...sa nu pierzi prea mult sange...
mami de brotacel Andrei Ioan
Dragaica spune:
Fetelor ma bucur ca o sa aveti vaccinuri, ati scapat de un motiv de stres.
Totusi nu inteleg cu de au Bulgari si noi n-avem......de fapt ce ma mai mira, au bagat bulgarii Fiv gratuit si la noi nici gand......mama ce rau am ajuns.
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 31+ de Tudor Sébastian si Félix Alexandru
AMR 5 + saptamani de stat la caldurica, Doamne ajuta.