Strumfi de iulie-august 2007 (188)
Raspunsuri - Pagina 9
Vivela spune:
Cygni, nu e vorba ca nu trebuie sa te informezi, ci cam ce trebuie sa aplici la cazul concret. ca toata educatia asta la copii tinde sa devina filozofie, nu poti contrazice nimic, toti au dreptate si toti se inseala in acelasi timp. nu-s doi copii la fel (ce bine!), nu poti da retete universal valabile.
uite, de ex, faza aia cu "iti testeaza limitele" mie mi se pare usor exagerata. eu nu gasesc nicio ratiune pt asa ceva si nu-mi amintesc ca eu sa fi vrut sa testez vreodata limitele parintilor mei. zau, de ce as fi facut asta? imi amintesc insa furia pe care o resimteam in unele momente si-mi doream ca parintii mei sa dispara. erau sentimente de moment, dar nici prin cap nu-mi trecea sa zic "ia sa fac eu asa, sa vad, ma mai iubesc parintii mei?". eu una n-am priceput cine si cum a ajuns la concluzia asta cu testatul limitelor.
si sunt multe situatii in carti de psihologie a copilului spuse pe un ton de teorie general valabila. chiar si asta cu o palma la fund (tin din start sa precizez ca nu sunt adepta palmelor la fund!)- e vazuta ca o tragedie daca se intampla, copilul va fi umilit, cand va creste te va bate si el si isi va bate si el copiii, va fi agresiv...aiurea, fratii mei au incasat-o zdravan cand erau mici, acum sunt persoane care n-ar omori o musca si au o relatie cu parintii mei mult mai buna deca am eu, care nu am primit niciodata nici macar o palma usoara, iar eu sunt mult mai impulsiva si mai agresiva decat ei.
adica teoria esueaza lamentabil in prea multe situatii concrete.
e bine sa ne informam - dar in momentul in care aplici ceva ce nu este in acord cu ce iti spune instinctul matern, atunci n-ai cum sa ai vreun rezultat pozitiv. daca tu ramai calma si ii arati fete zambitoare copilului, ca asa spune teoria, dar de fapt gandesti ca ai matura cu el pe jos si esti extrem de nervoasa, atunci cred ca apare un conflict. cred ca mai fair e sa tipi la el si apoi sa-i zici ca ai fost nervoasa si ti-ai iesit din fire, eventual cu scuzele de rigoare. asa te cunoaste copilul mai bine, ca pana la urma, nu doar eu trebuie sa-l cunosc pe el, ci si el pe mine. mi s-ar parea nedrept ca eu sa ma ascund in spatele unei masti si sa-i arat ceva ce nu sunt.
hai ca filozofez prea mult, poate nu e nici locul, nici timpul potrivit acum.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Cygni spune:
Vivela, sunt total de acord cu ce spui referitor la acest gen de "ipocrizie", nu stiu cum as putea-o numi altfel, cand simti ceva dar faci altceva. Deci eu zic ca atunci cand sunt nervoasa decat sa tip, mai bine ies putin din scena sa ma calmez, desi nu voi fi in stare sa o fac de fiecare data, adica uneori voi mai si striga la ea, dar incerc pe cat posibil sa fac ce stiu ca e bine, daca dam curs la tot ce gandim la un moment de suparare, nu vreau sa stiu ce iese, nici nu ma hlizesc cand is suparata, dar nici nu urlu sa ma descarc pe copil. E vorba de echilibru si f corect, fiecare situatie are particularitatile ei.
Nu stiu cat vor ei sa testeze limitele, asta inconstient, sunt sigura, ca nu-si propune un copil de 2 ani hai sa vedem cat de rabdator e tata, dar ei sigur vor sa simta ca sunt in controlul situatiei, e normal, pentru ca isi doresc si e firesc sa ajunga indepedenti.
Georgi, sunt sigura ca nu e cazul tau si nici nu m-am gandit la cineva de aici, chiar se vede ca la strumfi sunt mamici deosebite si documentate, eu ziceam doar c-am citit, tot pe acest forum niste chestii care m-au pus f mult pe ganduri in privinta modului cum sunt tratati copiii.
sunflower, citisem ca dupa ce se fac cojite varicela nu mai e contagioasa dar nu am verificat informatia. lui Denis sa ii treaca rapid.
sunflower1979 spune:
am revenit cu ceva poze ce pot fi vazute... fara nudism
ce vroiam sa mai zic...
vivela imi pare tare rau ca David iti pune rabdarea la incercare; solutii nu am, mai citesc din sfaturile voastre. oricum tu esti mai rabdatoare decat mine avand in vedere ca sarcina vine si ea cu niste hormoni, iar tu te-ai stapanit foarte bine, zic eu, ai trecut si prin nastere, multe schimbari. bine ca totusi realtia dintre frati e ok (uneori).
Stefania ce putin mai ai pana nasti si tu tot pe baricade, la munca. sper sa vina bebe la 41 de saptamani cum iti doresti.
cristina ce rau imi pare de Ingridutza ta mica, sa se chinuie ea asa cu dermatita. la ceva homeopat nu ai acces? sau extractul de coacaz negru, cica are actiune precum cortizonul. poate gasiti o solutie sa scape si ea de mancarime/durere si de aplicatiile de cortizon. sanatate!
nico - nma sunt in asteptarea vestilor despre posibila ta sarcina. sa fie cum stie Dumnezeu c-o fi mai bine! succes si cu casuta, la fel si tie, georgi si oare isi mai face cineva?
hai ca iar va las, ca m-or da astia afara. vin din concediu si stau pe net si la telefon. va pup!
Cristina, cea mai mandra mama de Denisuc (30.07.2007)
Cygni spune:
Cristina, ce simpatic e Denis in apa, apoi am vazut gogosile alea.... si-apoi cand l-am vazut cu bubitele
Luna1 spune:
Karli la multi multi multi ani mamico! Sa fii sanatoasa sa poti sa te ocupi de familie cum trebuie, sa fii fericita mereu.
Cristina Adelise sufera de eczema de cand o stiu si stiu cum e. Noi am renuntat la crema cu steroizi, la ea apare pe picioare, fund, si cand mergem in Franta, datorita faptului ca este o casa veche, anul trecut a aparut pe tot corpul. Anul asta ne caram cu patut, asternuturi, perna etc dupa noi. Noi avem o crema baza doar (inodora) care e doar atat, crema parafina fara alte chestii. Cu aia o spalam pe corp (da face spuma la fel ca sapunul insa nu lasa pielea uscata). Dupa baie o dam cu o crema pe baza de ceara de albine, e foarte grasa, insa se absoarbe repede. Asa ii mai amelioram eczema, uneori dispare de tot. Alteori cand devine f urata eczema ii dau cu steroizi dar doar o zi doua pana se amelioreaza si apoi trecem iar pe crema normala. Ah, si mai e o crema lichida care o punem in cada la baita.
Va pup
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
musso17 spune:
cristina,ce poze frumoaseeee,denis e frumos si cu bubite,iar tu daca te mai plangi iti dau nana,pai arati super.
cygni,am raspuns caci m-am vazut vizata cu "instinctul"
CarlaV spune:
Vivela, Georgi, Cygni, voiam sa mai zic diverse legate de instinctul matern si educatie, dar m-am luat cu altele si a trecut timpul, acum sunt prea obosita ca sa ma exprim bine, ideea era ca sunt de acord cu voi si cu instinctul meu .
Nu stiu daca am mai zis, dar am niste chisturi pe ovar care-mi dau dureri mari si pentru ele era nurofenul forte, dar eu neluand medicamente, am reactionat nasol si l-am intrerupt, incep sa ma simt om iar.
-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
Milena, la multi ani pentru Mihnea!
Cristina, am admirat pozele, vreau la mare...! Georgi are dreptate, arati foarte bine .
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
violetan spune:
La multi ani, Karli, tot ce-ti doresti sa ti se implineasca!
Si la multi ani tuturor copilasilor care se serbeaza azi!
Pup fetele, as mai sta, da' vreau la piciulika al meu, ca mi-e dor de el!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
karligutza spune:
Ioana asa si trebuie sa ne simtim mereu, sa ne simtim copii si sa primim eventual si jucarii
Anto multumesc! cum a iesit tunsoarea? asa , asa , asa sau asa ?? sau asaaaa ??
Vivela multumesc! esti a treia pe ziua de azi care imi face urarea cu fratiorul/surioara! (si am primit cateva telefoane! ) Doamne-ajuta! ca noi vrem..
Cristina multumesc frumos, esti o dulce! referitor la Ingridutza nici nu banuiam ca aveti asa o problema sper sa ii dati de cap pana la urma, dar n-am niciun sfat util..... cand mai veniti in Romania, parca vara asta veneati? noi avem in plan si un Brasov pe langa o Constanta asa ca poate ne vedem iar daca am retinut eu bine ca veniti... kisses and big hugs pentru Ingridutza!
Carla, Cygni, Cristina, Luna si Violeta, va multumesc si voua, sunteti niste dragute!
Am vazut si eu poze in ultima vreme cu Sonia si Victor, cu Sabina si Larisa, cu Denisuc si cu bebe mic de Vivela... si nu mai stiu, daca imi amintesc va mai scriu mai tarziu...
Sonia si Victor mi-au placut ca fac "ravagii" in gradina personala, super fain Anto ca stati la casa si aveti cum sa va desfasurati asa;
Sabina si Larisa mi-au facut pofta de mare, dar ajungem si noi acusica prin iulie-august; Sabina are un par asa de lung, ii creste foarte repede cred, te mosteneste pe tine Carla asa-i?
Denis mititelul cu bubitele lui m-a facut sa ma treaca fiorii, dar te cred pe tine Cristina ca el e ok doar ce isi face de lucru cu cojitele acum;
Si am mai observat si asemanarea foarte mare dintre bebe mic Damian si "bebe mare" David! zici ca sunt frati, nu alta!
La multi ani Mihnea de Milena!!!! sa cresti mare, sanatos ca destept si frumos esti deja! Millyy poate ne mai pui si poze cu Mihnea!
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_