Strumfi de iulie-august 2007 (188)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Neata,

Karli, ups, era sa te las pe intuneric .

Dar macar pot sa aprind lumina, ca e gata .

o zi buna va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Neata,

Desteptarea fetele ca e o zi frumoasa cu soare si caldura

Haideti la , profitati acum ca saptamana viitoare intru in prenatal si nu ma mai trezesc asa devreme

Karli crezi ca sotii nostri vorbesc si se cunosc? E exact ce imi zice si al meu sot. O sa vezi tu cand nu o mai poti controla, ca o sa ti se urce in cap, o rasfeti, ii dai mereu ceea ce vrea, etc . Rade de mine si zice ca vai de fundul meu va fi mai tarziu ca eu ii pun coarne, cu el e un ingeras

O zi buna fetele si spor la munca

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si35+ AMR 5 sap. pana la marea intalnire
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

neata,

Anto si Stefania multumim de cafelute.. Anto, esti simpatica, dar dimineata eram treaza cand fosneai tu papucii ca sa aprinzi becul (pe la 8 deja eram pe aici, doar ca nu am scris nimic).

Stefania, s-or fi vorbit sau nu, cert e ca au si ei dreptatea lor, ei vad altfel "din-afara" pentru ca mai mult noi am stat cu copiii, si eu zic ca si el intr-o anumita masura, pana vine vorba sa nu-i rezist Adelutei la tot felul de dorinte ; atunci cand nu-mi place "critica" asta a lui ii zic sa nu-si faca griji ca pe parcurs ce Adeluta va mai creste ne vom intelege mai bine, si ca va coopera mai mult! ca doar noi doua vom fi cele mai bune prietene si incapatanarile si "problemele" pe care mi le face acum se rezolva odata cu varsta! doar nu o plange si la 18 ani ca nu vreau sa ii mai dau nush ce sau o pun sa faca nani, sau o invat "de bine" pe anumite teme (actiuni sau expresii folosite). Problema noastra la copilasi acum e ca ei nu vad "pericolul" si/sau "utilitatea" sau daca e "frumos/urat" sa faca anumite lucruri. Si in orice caz, fiecare varsta cu "pericolele" ei sau felul de a vedea lucrurile, insa clar educatia nu se opreste niciodata! asadar nici asteptarile/rezultatele. Hai ca o dau pe filosofie si mai bine ma duc sa fac ceva concret!

karligutza
sunt mamica Adelutei

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

karli si eu tot asa ma gandesc, ca vom fi apropiate si ne vom intelege. Bineinteles ca nu va face ca mine mereu ca doar o vreau independenta .

Cred ca parintii nostri nu isi puneau atatea intrebari existentiale. Cel putin nu imi aduc aminte eu sa fi negociat cu maica-mea. Ea zicea si eu faceam. Cel putin pana pe la 17-18 ani.

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si35+ AMR 5 sap. pana la marea intalnire
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

neatza
zi mohorata pe la noi.
sotul meu cand e plecat pe mare imi spune "lasa baiatul lu tata,cumpara-i jucarii",etc iar cand e acasa "vezi ca ti se urca in cap,face ce vrea el".....bine ca nu aude fii-su ca altfel ar fi la fel de bulversat ca si mine.
intr'adevar si eu simt ca gresesc in momentul in care pentru aceeasi actiune il las sa faca ce vrea iar altadata il cert,e clar ca depinde de disponibilitatea mea,a lui,de felul cum reactioneaza insa si mai e clar e,in teorie sigur,ca trebuie sa fim constanti indiferent pe ce cale o apucam..dar e greu,tare greu cel putin pentru mine caci daca urla casa ca nu-i dau cutia cu cafea nu-i bai dar daca o face in vreun magazin e o problema.
mychy,da,da iau si luna asta...de fapt cand simt ca am o zi proasta in fata mai iau niste pulsatila si parca ma ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefania_97

karli si eu tot asa ma gandesc, ca vom fi apropiate si ne vom intelege. Bineinteles ca nu va face ca mine mereu ca doar o vreau independenta .

Cred ca parintii nostri nu isi puneau atatea intrebari existentiale. Cel putin nu imi aduc aminte eu sa fi negociat cu maica-mea. Ea zicea si eu faceam. Cel putin pana pe la 17-18 ani.

O romanca in Danemarca

corect la ambele chestiuni! si cu independenta si cu "negociatul/comentatul"

si vreau sa iti mai urez de pe acum nastere usoara, vezi sa nu te apuci sa nasti tu de dragul urarii mele dar poate nu apuc eu sa iti urez la momentul potrivit si ce te faci tu fara urarea mea? no, glumesc si eu nitel, te pupic si sa mai stea bebe acolo in burtica cumintel ca e cald si bine!

karligutza
sunt mamica Adelutei

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

Karli stai linistita ca nu am de gand sa nasc pana la 41 de saptamani, imi fac singura cadou de ziua mea anul asta

O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

hello mamicilor de strumfi

mychy, chiar ma intrebam ieri unde disparusesi

karligutza, eu una cred ca ceea ce-ti spune instinctul tau sa faci, adica ce numeste sotul tau "suflat in fund" este exact ce ii trebuie copilului. nu in sensul de a permite orice oricand, ci exact ce spuneai ca explici tot timpul, oferirea de alternative s.a.m.d, aceasta apropiere si securizare afectiva sunt vitale pentru dezvoltarea copilului. si da, facand astea, sunt sigura ca acel copil va ajunge un adult echilibrat, stabil emotional si increzator in el insusi. eu nu cred nici in pedepse, nici in amenintari, cred ca rezolva doar o problema de moment si nu se ocupa de fondul unor anumite reactii. si eu m-am trezit tipand uneori la Alise sau spunand, daca nu faci cutare, nu mai putem face nu stiu ce dar nu sunt mandra deloc de asta.
comunicarea si stabilirea unor limite rezonabile, nu absurde(la noi sunt "nu iti faci rau tie", "nu faci rau altora" si eventual "nu distrugi intentionat lucruri") ajuta mult. ei nu inteleg tot ce social acceptabil si de dorit sa faca, cu putin umor si ingaduinta se rezolva multe, parerea mea desigur. intr-o situatie ca cea prezentata de tine as incerca ceva de genul: ai vrut sa vezi cat de departe poti sa arunci un ghemotoc de hartie, nu?
copiii sunt foarte inteligenti si cred ca e bine sa fim corecti cu ei, sa nu-i "amenintam" cu ceea ce nu putem sau nu vrem sa indeplinim sau cu inventii, ideea mea este ca pe cat posibil sa-i tratam asa cum ne place sa fim tratati de partener cand nu avem chef sa facem ceva, cand suntem nervosi etc. nimanui nu-i place sa fie santajat si daca noi facem asta, copiii vor urma acelasi comportament unii chiar intelegand ca numai atunci cand se comporta acceptabil sunt cu adevarat acceptati si iubiti.

foarte de folos la aceasta varsta (si mai tarziu) consider ca e sa lasi copilului responsabilitatea anumitor comportamente si consecinte, pentru ca el sa simta ca poate realiza tot felul de lucruri si ca de alegerea lui (fiindca vrea sa se simta "in charge") depinde ceea ce i se intampla, fara interventie din afara. sa dau un exemplu sa ma explic. Ne pregatim sa plecam in parc si Lis refuza sa manance. Eu as putea sa-i spun, daca nu mamanci, nu plecam in parc, am facut-o si pe asta si e o mare prostie. Am schimbat cu alte variante, de ex ii spun, uite, daca mergem in parc tu vrei sa stai mult, si eu vreau sa stai mult dar daca ti se va face foame, va trebui sa ne intoarcem mult mai devreme. Poate vrei sa mananci putin inainte si iti dau timp sa te hotarasti. A hotarat cand una cand alta, testand, in final a vazut ca sta mai mult cand e mancata si bine dispusa si in ultimul timp nu mai avem negocieri pe aceasta tema.
si ei trebuie de asemeni sa ne cunoasca pe noi si limitele noastre, sa le spunem ok, pentru mine ai intrecut masura, nu mai particip fiindca nu sunt de acord cu ce faci. si parasim putin ringul de "dans" atunci cand nervii sunt prea mari pt a lua copilul in brate si-a incerca sa-l calmam.

intr-adevar, Alise e primul meu copil dar am lucrat mult cu copii de varste diferite in timpul facultatii si oferirea alternativelor, responsabilizarea copilului in a lua propriile decizii pentru diverse actiuni reprezinta metode fericite de-a rezolva multe lucruri. ce ma deranjeaza este faptul ca nu sunt eu la fel de rabdatoare cu Alise cum eram cu alti copii care faceau mult mai multe nazdravanii, mai ales cei mai marisori si aceasta e o lectie pe care mi-o tin si mie tot timpul, sa-mi tratez copilul corect si frumos, indiferent cat m-a suparat ceva anume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefania_97

O romanca in Danemarca

eu am fost mai mereu o razvratita desi din afara paream f docila. si imi amintesc cum eram pedepsita. parintii meu au realizat anumite greseli mai tarziu. eu una nu vreau sa le repet cu propriul copil.

Mergi la inceput

Cygni ceea ce eu am inteles si am acceptat e ca nu voi fi o mama perfecta si oricat de bine as face din punctul meu de vedere Catarina cu siguranta mai tarziu va avea ceva de obiectat. La fel cum eu am niste chestii de obiecta mamei mele.

Pentru mine important e sa stiu eu ca am facut tot ceea ce pot pt a ii oferi o copilarie fericita si multa iubire bineinteles.

O romanca in Danemarca

Mergi la inceput