Strumfi de iulie-august 2007 (188)
Raspunsuri - Pagina 4
stefania_97 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cygni cu atat mai mult n-as proceda astfel. ce face apoi daca se enerveaza pe frate/sora si n-are papusa la indemana? nope, nu-mi suna deloc bine, chiar as fi fost curioasa ce psiholog recomanda asa ceva. e posibil si sa fiu eu exagerata "Children do not need to be made to learn about the world, or shown how. They want to, and they know how." |
Chiar imi pare rau ca nu imi aduc aminte. Papusa e ca sa nu isi bata fratele asa ca ar trebui luata peste tot
Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si35+ AMR 5 sap. pana la marea intalnire
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
musso17 spune:
buna fetele
si mihnea este in genul lui david insa merge pedeapsa si intr'adevar in momentul cand nu mai stau cu el se potoleste,deci face sa ma impresioneze,sa obtina ceva,sa ma induplece...eee dar eu nu sunt cum descrieti voi pe aici,va admir tare mult,adica in criza nu merge sa-i explici ceva,nu reactioneaza,ba mai rau face,deci nici vorba de a negocia sau de a sta o secunda sa auda asa ca aplic tactica de a pleca de langa el apoi cand se potoleste ceea ce se intampla rapid sa-l iau in brate si sa ne impacam si eu sa-i eplic pe intelesul lui de ce ne-am suparat.mihnea e foarte incapatanat,ii spui de 5 ori pe ton calm sa inceteze si el continua,apoi ridici tonul si la fel continua si atunci aplic pedeapsa pentru ca nu asculta de vorba buna,niciodata nu am reusit sa-l calmez astfel.la papusi,"stie mama ca esti suparat",etc nu ma pricep..nu am atata calm ca intr-o criza de cateva minute cand el se defasoara cu toate fortele eu sa fiu in continuare cu zambetul pe buze si sa mimez calmul,nu pot,nu-mi iese.
Antoanela23 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui karligutza [br ma intreb acum chit ca nu e cazul, dar la ora actuala, bubitele astea de la varicela nu pot fi date cu nimic pentru a elimina pruritul? totusi suntem in secolul XXI! nu au inventat nicio crema minunata minunatii producatori de toate alea in farmaceutica? karligutza sunt mamica Adelutei _ ALAPTATUL HELPLINE _ |
Ba da, exista, eu i-am dat pe copii de doua ori pe zi cu o solutie pe bubite si nu s-au scarpinat deloc. Nu mai stiu exact cum se numea, o sa caut sa-ti zic. In plus le-am mai dat Fenistil picaturi de doua ori pe zi. Chiar nu s-au scarpinat si nu au nici un semn.
Luna1 spune:
In alta ordine de ideei sa va povestesc:
Aseara Adelise spala vasele. Adica era urcata pe masuta ei sa ajunga la chiuveta, langa chiuveta erau mai multe vase spalate deja. Eu la masa citeam niste corespondenta. Ii dadusem sa spele un pahar de plastic. Si tot repeta: "I am a big girl now mommy, I am a big girl!" iar eu distrasa de ce citeam aprobam "ihi, of course, you're a big girl".Si tot repeta, pana aud "I'm a big girl mommy, I can wash the knife now!" AM alergat imediat la chiuveta, fata, desi stia ca n-are voie sa atinga cutitul, spala la el de zor. Acum rad, dar ieri mi-a stat inima.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Antoanela23 spune:
Luna, Vivela, Cygni, Musso, Stefania, Valen, mersi mult pt urari, sunteti f dragute .
Luna, nici aici nu vand display-ul de obicei, daca nu mai au iti comanda, de fapt asa e in 80% din cazuri ca astia nu au notiunea de stoc. Tocmai de aceea am fost uimita cand a luat tantita calul pe umar si mi l-a dus la casa de marcat .
Revin mai pe seara, acuma fug ca am o multime de drumuri de facut, pupez,
violetan spune:
Anto, la multi ani Soniei! multa sanatate si numai bucurii!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
mychydutza spune:
hellou....
vivela, chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc. imi aduc aminte ca am citit undeva ca , copilul ar trebui "incurajat" sa-si consume furia pe un animal de plus, jucarie, etc. cica n-ar fi nik anormal si ca in felul asta si-ar mai consuma nervii pe o terta parte si nu pe parinti/frati mai mici. acu n-am idee cum ai putea face asta...sa-i dai un ursuletz dragalash si sa-i zici: rupe-i capu!???
imi aduc aminte ca imi placea teribil sa-mi cotonogesc papusile, cand eram mica . nervi tari iti doresc si sa nu-ti moara speranta ca o sa se termine si crizele astea....
anto, la multi ani pt Sonia
eu n-am mai intrat pe DC. pt o perioada o sa stau la secretariat si n-am acces /timp de navigat pe net. nu stiu ce naiba, dar azi dupaamiaz m-am simtit tare rau, cu stare de leshin, transpiratie rece, n-am dormit azi noapte....nici acu nu mi-e somn cu toate ca ma simt ca naiba.
musso, ma bucur ca au functionat si la tine bobitele. sa le iei si luna urmatoare.
pup fetele!noapte buna
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!
Antoanela23 spune:
Michi, Violeta, mersi frumos pt urari.
Azi i-am dat calul Soniei, am facut senzatie, i l-am adus sub o paturica si ii sclipeau ochii cand l-a vazut. Pun poze dupa ce le descarcam
Vivela, si Sonia mai face din astea, nici ea nu reactioneaza nici la logica nici la explicatii, nici la sanctiuni. In general ii facem pe plac, daca se poate, altfel escaladeaza rau. Cand ma/ne loveste o pun pe scaunel la colt, urla de ne stie tot cartierul, dar o las 2-3 minute si apoi ne impacam. Insa sunt faze cand nu stiu cum s-o scot la capt, imi pierd rabdarea, ma rastesc la ea, maimutza se pune pe urlat "ca o cert", mie imi vine sa ma dau cu capul de usa, etc, etc. Sfaturi n-am insa poate te ajuta sa stii ca se mai intampla si la altii. Cred ca e modul lor de a testa limitele s de a-si afirma locul in familie. Bafta si multa rabdare iti urez.
Ma duc si eu la nani, sting lumina la strumfarie, somn usor,
karligutza spune:
bon soir! vad ca ati adus iar aminte de micile/marile crize/santajuri pe care le tot practica strumfeii nostri... nu e frumos sa dau sfaturi, dar dau si eu unul pe care il primesc chiar eu de la sotul meu... cand mi se urca Adeluta in cap, la figurat bineinteles, vina imi apartine exclusiv, chiar si atunci cand e foarte "cocolosita" (o cocolosesc zi si noapte, ca doar e puiul mamei ), "inteleasa" (ii sunt mereu aproape si ii explic MEREU ca ea sa inteleaga despre tot si despre toate) si "vorbita" (ii vorbesc non-stop si ma joc cu ea si facem diverse lucruri).... va dau un exemplu chiar din seara asta cand Adeluta si-a gasit ea sa ma supere aruncand un ghemotoc de hartie in mine - daca tot vorbim de "violente" (mare branza la urma urmei, dar na, zic, sa corectez gestul ca nu era vorba de un moment de joaca (gen "hai sa zicem ca ghemotocul e o minge si sa o aruncam de la una la alta") de ambele parti, ci ea voia sa ma "enerveze" ) ... incepuse de fapt prin a-mi lua niste hartii printre care una importanta de la banca! la care eu ii zic "Adeluta, pe hartia aia nu ai voie sa scrii, este a mea! este de la banca si este importanta.. uite scrie pe celelalte, tot de la banca... (eu oferind practic alternativa copilului, nu care cumva sa-l supar! )" la care ea, imi da hartia importanta, iar pe o alta o mototoleste si o arunca inspre mine, dar nu in mine! nu ca nu m-ar fi nimerit, doar voia sa ma testeze... eu ii zic, nu e frumos sa arunci, etc.etc... nu s-a lasat cu circ sau cu scandal; de data asta Adeluta a fost draguta si a inteles "morala" facuta insa sunt destule dati cand se lasa cu plans din partea ei sau cu replica ei "m-am shupa'at pe tine, nu ma mai joc cu tine!" Ei bine, de la noi a copiat fraza asta, va dati seama, dar cand nu tine faza cu supararea mea/a sotului pe ea, nu avem alte solutii nici noi, decat sa o lasam sa planga (lucru pe care eu una nu pot sa il suport.. nu stiu de ce nu-mi vine sa o las sa planga din niste nimicuri) si singura alternativa pe care ne-o tot servim, dar de fapt mai mult sotul mie e "sa nu ii mai suflu atata in fund" stiti ce repede intelege Adeluta cand ii spunem ca daca nu e cuminte nu va mai primi ce isi doreste ea mai mult si mai mult? ba chiar ma fac ca vreau sa il sun pe Mos Craciun de exemplu sa ii spun ca nu-i cuminte si sa nu ii mai aduca cadouri! uneori tine mult si cand spun ca il sun pe tati si ii spun ca ma supara; deci diverse tehnici si metode, ca sa ii spun ca va avea si ea de pierdut/suferit daca nu inceteaza cu 'tantrumurile' ei!
in concluzie eu aici cred ca gresim, ne e 'frica' sau mai corect spus 'nu ne induram' sa nu le mai facem pe plac, ar trebui sa ii mai conditionam nitel si cand nu asculta/fac prostioare sa isi primeasca verbal o "pedeapsa" de tip "amenintare"... ca urmatoarea dorinta a lor nu le va fi indeplita si chiar sa ne tinem de cuvant, reamintindu-le ce lucru urat au facut cand ei ajung sa isi exprime "acea dorinta" pe care le-am servit-o ca si cost al prostioarei facute.
Stiu ca teoria e buna... in orice caz, sunt sigura ca pana la urma si voi va descurcati cumva! totul e si functie de toanele in care va prind ai vostri copilasi; asa ca va doresc mult calm si mai trageti aer in piept o data si daca nu asculta si nu asculta chemati politia ca astia abia asteapta sa vina sa ii ia pe copiii obraznici!
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
karligutza spune:
Anto 3 lucruri am sa-ti spun:
1. multumesc de lamurirea cu crema minune - la nevoie o sa dau iar sfoara-n tara ca sa evitam scarpinatul.
2. super fain ca i-a placut Soniei calutul, abia asteptam si noi poze cu reactiile ei!
3. sting eu lumina in strumfarie ca eu inca n-am plecat la nani! plec acum..
pupici si floricele si vise frumusele!
noapte buna! zzzzzzzzzzz
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_