Strumfi de iulie-august 2007 (188)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Cristina, daca eu am 2 papusi, tu ai o printesa .
Ce frumos ca poti sa o dai si la balet! Aici la gradinita ti se spune ca la grupa mica poti alege maxim 2 activitati optionale, la noi vor fi limba engleza si dansuri, alte optiuni posibile fiind muzica, informatica si limba italiana.

Am ramas datoare cu povestea sedintei cu parintii. Ne-au zis ce a spus si Lachi, copilul trebuie sa se imbrace/incalte singur, sa foloseasca singur wc-ul (sunt mici, ca pt. ei), sa manance singur. Ii vor ajuta, dar un minim de ajutor. Nu ne-au cerut inca bani, dar la inceputul fiecarei luni va trebui sa aducem un sapun lichid, o hartie igienica, un pachet de servetele de masa, unul de servetele umede, o rola de prosoape de hartie. Copilul trebuie sa aiba 2 randuri de haine in dulap, usor de imbracat, fara centuri, bretele, nasturi etc., un rand de incaltaminte de interior cu talpa alba, 2 pijamale cu numele intreg cusut pe ele.
Contributia pentru hrana este deocamdata 9 lei/zi, li se dau fructe si legume, carne de pui, merg pe natural, nu se gateste cu vegeta, nu se dau mezeluri, nu se dau dulciuri din comert, nu chipsuri, sticksuri, bomboane, suc. Li se da apa plata si se face suc din lamai si miere. Meniul este discutat pe o saptamana inainte intr-o comisie cu doctor, nutritionist si altii si se afiseaza. Asta suna bine. Nu se aduce tort la gradinita de ziua copilului, se pot aduce fructe, se curata la bucatarie, se pun in forma de tort, se orneaza, se pun lumanarele si se aniverseaza copilul.
Au 20 paturi prinse in perete, care se ridica, au si paturi pliante.
Curtea se re-amenajeaza, se va pune tartan.

In vorbe totul suna frumos, ramane de vazut ce va fi concret.
Sunt 2 lucruri care ma ingrijoreaza:
1 - sunt 35 copii inscrisi, eu nu cred ca o singura educatoare poate supraveghea atatia copii.
2 - nu ne lasa sa stam deloc cu copilul in prima zi pentru acomodare, nici macar 5 minute, trebuie sa bag copilul pe usa si sa plec . Este posibil ca mie sa-mi fie mai greu decat ei.
Va mai scriu pe parcurs daca imi amintesc ceva important.

-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Sotul imi cere predictii despre evolutia cursului de schimb, ca mi-am facut lucrarea de diploma pe previzionarea acestuia in cadrul economiei in tranzitie. Pai de unde sa pot da o predictie daca economia noastra nu respecta nicio regula? Si eu am studiat economiile in tranzitie, nu cele in cadere libera...

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

buna seara
anca,bine ca ai impartasit experienta cu sedinta,ma interesa.aceeasi problema o am si eu, supravegherea.cand am fost sa depun dosarul,copii ieseau din clasa iar ingrijitoarele stateau pe trepte la tigare,na om sunt si eu plus fumatoare dar oare nu se puteau abtine pana la pranz cand venea ora de culcare sau cel putin nu o faceau asa ostentativ,mda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

mai, eu am auzit pe unii ca ziceau ca e posibil sa ajunga la 6 -7 lei per euro, consilierul lui isarescu zicea ca nu sunt semnale ca deprecierea asta va fi pe termen lung ci ca e doar o reactie la situatia din tara. si cum situatia nu mai are leac............

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Carla poate sa supravegheze si chiar sa si lucreze cu 30 de copii la gupa. Insa.... are mare nevoie de ingrijitoare. La gr mica nu lasi nici un copil nesupravegheat la toaleta. Si in mod normal ar trebui sa faca fata sa ii si ajute la masa si la imbracat/dezbracat. Dar la ce mod: fiecare copil in fata scaunelului lui; se incepe dezbracatul/imbracatul pentru somnul de dupa amiaza si educatoarea si ingrijitoarea ii ajuta nu ii dezbraca efectiv. Si uite asa treci repede pe la fiecare, il ajuti, ii azvarli hainele pe scaunel si papucii sub scaunel dupa care zdup la somn. si aici incepe panda: "pune capul jos! inchide ochii! lasa vorba!, etc"

Cum spui tu, e mai greu de supravegheat! E mult mai usor de facut diverse activitati cu asa multi copii. Ei trebuie organizati si directionate jocurile lor pentru ca daca ii lasi sa faca ce vor in 10 minute te spanzuri! Si nu e deloc educativ sa o faci in fata lor!

Sa stai in prima zi cu ea un timp pt acomodare???? No way! Nu faci decat sa strici totul. Ii faci rau micutei si nu ar accepta nici o educatoare normala la cap asta. Sorry. Acomodarea nu dureaza doar o zi. Copiii plang si fac uneori super crize fix pana ies parintii pe usa, dupa care se intorc frumos se duc intre copii si incep sa se joace. Nu iti fa griji va fi bine

Fetelor, multumesc de incurajari. Sunteti foarte haioase m-ati facut sa rad. Daca va hotarati sa fugim impreuna, acum cat mai am microbusul!

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Nu pot sa cred!!! cum sa fumeze in gradi!? E doar vina directoarei. si noi fumam si beam cafea etc dar niciodata copiii nu erau singuri.

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

am vazut ca ne-a vizitat Lorinaoo.ma bucur ca am mai aflat despre voi......si daca vreti sa fugiti impreuna, "impreunati-va" si cu mine ca si eu vreau sa plec...pe marte sau oriunde altundeva...

Mergi la inceput

cu sonor va rog: http://www.youtube.com/watch?v=zzGy0VUxLF0

Mergi la inceput

LA MULTI ANI !!!, retroactiv, pt Tudor a lu' Jadi si pt Filip de Andicu! sa creasca mari si sa le aduca parintilor numai bucurii!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Mai fetelor, ce diferenta este intre gradi din Rom si sistemul de aici. Pe cei mici ii culca pe niste saltelute puse direct pe jos, incaltati si imbracati cum vin la scoala, indiferent de anotimp, normal nu cu geaca pe ei iarna, ci cum stau in clasa. Noi nu-i dam decat ceraceaf curat lunea in ghiozdan si ni-l dau la spalat vinerea. Si-i culca numai in primul an, deci pana-n jurul varstei de 4 ani. Iar bietii copii se obisnuiesc, ca nu au ce face, aungi la concluzia ca nevoile lor nu sunt chair atat de mari. Asa e in toate scolile, nu numai in a noastra, pe unde am intrebat e la fel.

Cristina26, ti-am admirat printesa, e superba, pe zi ce trece e mai frumoasa. E frumos ca face balet , ce dulce e in costumasul ei.

Stefania, ce-mi place cum tii tu AMR-ul, nici nu-ti pui problema ca bebe ar veni mai devreme de sapt 40, bravo, asa sa fie. La diaspora punea cineva intrebari despre viata in Danemarca, nu stiu daca ai vazut sau citesti pe acolo.

Si eu am asa un sentiment de "freeedom" dupa ce pleaca piticii la scoala dimineata de nu se poate. Cred ca e natural sa te bucuri ca poti respira un pic in conditiile in care stii ca ei sunt bine ingrijiti si nu sunt nefericit sau frusitrati acolo unde-i lasi.

Somn usor,

Mergi la inceput