Strumfi de iulie-august 2007 (188)
Raspunsuri - Pagina 15
CarlaV spune:
'Neata! Am dormit 2 ore in patutul Sabinei, dupa ce s-a hotarat la 7 sa dea trezirea la toata casa.
Georgi, nu-mi fac griji ca nu ii supravegheaza in felul acesta, este singura gradinita unde nu am vazut copii iesiti din clasa sau educatoare pe hol. Imi fac griji ca mie, omeneste, imi este greu uneori sa fiu 100% din timp cu ochii pe ele, si tot ii mai scapa Saby un picior in cap Larisei, dar cu 35 copii cred ca ar fi dezastru.
Lachi, multumesc mult pentru interventie, imi este de mare ajutor experienta ta . Eu am vorbit cu educatoarea si mi-a spus ca a avut si 44 copii si s-au descurcat singura cu ei, deci sa nu-mi fac griji, ca permanent au activitati si nu vor avea timp de violente, proteste etc.
Si ei spun acelasi lucru despre acomodare, in prima zi aduc copilul, il schimb, il pup, il bag pe usa si plec, despartirea sa dureze cat mai putin. Sunt sigura ca problema va fi mai mult a mea decat a Sabinei, mi-e greu sa ma gandesc ca o las intr-un loc unde nu stie pe nimeni, nu merg cu ea sa-i prezint educatoarea, sa-i explic ca acolo se va juca etc. Stiu ca asta trebuie sa fac de acasa, pana in ziua respectiva, dar tot am o strangere de inima. Apoi, cu siguranta vor fi copii care sa planga dupa parinti, daca incepe unul, eu zic ca vor plange si altii, numai cand mi-o imaginez plangand dupa noi imi vine s-o tin acasa pana se marita .
Ingrijitoare sunt 2 pe etaj, din cate am inteles vin sa ajute la nevoie, cum ar fi cand se merge la baie pt wc/spalat pe maini.
Vom vedea ce va fi, Saby este foarte dornica de a merge la gradinita, mananca singura, se dezbraca/imbraca si descalta/incalta singura, nu doarme dupa-amiaza dar vreau sa o las la program scurt pana cere ea sa doarma acolo.
-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
stefania_97 spune:
Neata fetele,
Azi e ultima zi de munca Intru in prenatal de maine. Yuppyyyy!!!
Anto si aici la fel. Ii culca pe satele pe jos cu asternuturile lor fiecare pe care le spala ei acolo nu mi le da mie acasa. Dorm atata timp cat au nevoie. Ii dezbraca cat mai lejer. Doar scutec si tricou de ex. e cald si au si parchet cu incalzire iarna.
La noi Catarina a trecut de la cresa la gradinita in aceeasi institutie deci nu a fost greu si nu au cerut sa fie fara scutece sau sa se imbrace singura ca sa intre la gradinita. Nu pun conditii de acest gen.
Nu am citit la diaspora. Nu prea intru pe acolo o sa vad daca reusesc sa citesc azi.
Lachi aici te lasa si o saptamana sa stai cu copilul, sa il introduci treptat la cresa. Copiii au in jur de 1 an. Prima zi 10-20 min in vizita cu mama, a doua zi 30-60 min tot asa cu mama, a tria zi cateva ore cu tine din care daca totul decurge bine te trimite la plimbare 10-20 min si ramane copilul singur. Mie nu mi-a place sa o bag pe usa si sa plec. Bine ca e si diferenta de varsta de la 1 an la 3 ani dar totusi nu mi-ar place.
Si inca ceva important, aduc copii sa faca la revedere la plecarea parintelui asa stie ca pleaca si revine mi tarziu. Nu dispare pur si simplu.
O zi buna fetele
Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si36+ AMR 4 sap. pana la marea intalnire
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
Kariris spune:
LA MULTI ANI PETRU!! Sa cresti mare, sanatos si sa ai mult noroc si tu si Stefan! Marius, sa-ti traiasca baietii si sa va bucurati de comorile din viata voastra!
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
Kariris spune:
LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CARE ISI SARBATORESC AZI ONOMASTICA!
CarlaV spune:
Stefania, pupici pe burtica, sa te bucuri de concediu! Suna foarte bine sistemul de la voi, chiar si la 3 ani si 2 luni eu nu ma simt bine sa o las acolo si sa plec.
Lachi, eu zic sa incepi de acum inscrierile pentru plecare aiurea, ca si masina ta are capacitate limitata .
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Vivela spune:
La multi ani sarbatoritilor de astazi, multa sanatate si mult noroc sa aveti
Anca, nu-ti face atat de multe griji in privinta faptului ca o lasi pe Saby printre persoane necunoscute. copiii la varsta asta relationeaza f usor, eu cel putin ma uit la al meu, cand mergem la parc vad ca se lipeste repede de copii, intra in jocul lor chiar daca atunci ii vede pt prima oara.
iar lumea de la gradinita va fi total diferita de lumea de acasa, eu la concluzia asta am ajuns. david poate sa fie opozant si de neimblanzit acasa, la gradi e ingeras...chiar le-am tot intrebat pe "duamne" daca li se pare ceva schimbat in comportamentul lui david in ultimele saptamani, cica nu, e la fel de cuminte, mananca, se joaca, e ascultator... (probabil isi conserva energia, frustrarile si nervii pt cand vine acasa ).
de plans, uneori mai plange cand il las, dar odata intrat in clasa, printre copii, mai plange 1 minut si apoi se ia cu joaca, uita de mine. daca as sta cu el 30 de minute sau o ora, sunt convinsa ca ar plange continuu sau ar sta numai la mine in brate. deci e cu dus si intors sa faci acomodarea stand cu copilul acolo.
lachi, povestind cum e cu imbracatul/dezbracatul mi-ai trezit amintiri din perioada mea de gradinita, imi amintesc foarte clar cum aveam program de trupa - "acum ne dezbracam" / "acum ne imbracam" ...
si eram si noi 35-40 de copii in grupa(deh, atunci se faceau copii, vrand-nevrand), aveam o educatoare care se schimba la pranz, si parca mai era o persoana (educatoarele le tin minte si acum si dupa nume, pe ingrijitoare nu mi le amintesc deloc, deci nu cred ca stateau permanent cu noi). si eram toti cuminti si safe, ma rog, in limita rezonabilului...
si cu toata aglomeratia aia de copii - tot invatam cantecele, poezii, ieseam afara, faceam tot felul de lucruri - lipeam, coloram, construiam, ascultam povesti, -, organizam serbari, uneori excursii...
deci se poate, nu stiu cum, dar se poate sa lucrezi si cu 40 de copii intr-o grupa.
Lavi, , mai treci pe la noi sa ne povestesti mai multe despre Lorina ca mi-e dor de ea .
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Kariris spune:
Carla ai dreptate. Eu zic sa ne apucam sa strangem bani pentru plecatul aiurea ca la locuri ne mai descurcam. In spate am geamuri fumurii, nu ne-o opri politia tocmai pe noi! Ne inghesuim noi mai multe...
Mi-aduc aminte in primul an de viata al fetelor ma urc cu ele in microbus ca doar acolo imi incapea caruciorul si plec cu ele in herastrau. Pe drum, cald, eu in fata cu geamul deschis, ele in spatele meu, gemuri fumurii deci nimeni nu le vedea pe ele, aveai senzatia ca sunt singura si la mine in masina urla la un semafor: "ratustele mele pe apa s-au dus" si eu eram in extaz ca fetele erau cuminti si cantam si eu... dupa ceva timp am inteles de ce se uitau ca la urs niste baieti dintr-o masina de langa mine, care ascultau si ei muzica tare... dar alt gen ce-i drept! m-or fi compatimit...
Luna1 spune:
Hello,
Si eu pe aici, va citesc dar nu scriu din motive de...putina depresie.
Am intrat sa zic La multi ani celor ce s-au sarbatorit deja.
Cristina ne vedem in semptembrie? Ce ma bucur, va astept poate ramaneti si la noi o noapte sa se distreze fetele ca lumea.
Aici la gradi la pre-school (unde e Lis) e o nurse la 4 copii, sunt 20 copii in grupa si cam 5 nurses. In plus acomodarea se face la fel la orice varsta, se sta cu copilul intai o ora, apoi doua, apoi lasi copilul singur o ora, apoi il lasi toata dimineata. Daca acomodarea cere mai mult timp te sfatuiesc sa vii mai des. Depinde si de disponibilitatea parintelui, eu a trebuit sa fac acomodarea in 3 zile ca incepeam serviciul.
Adelise nu mai plange acum la gradi deloc, ba mai mult, ma pupa repede in vant si fuge in bratele Laurei (nursa ei de suflet).
Va pup, sper sa mai intru.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
X-ray spune:
ola mamici frumoase!
va multumesc din suflet de urari si imi e tare jena ca nu am mai reusit sa intru nici cum....
doresc din suflet tuturor strumfilor sarbatoriti un sincer "la multi ani" si muuuulta multa sanatate !in rest le au pe toate sunt frumosi,destepti si au parinti de milioane!
vivela felicitari pentru damian i-am admirat la un moment dat pe amandoi in poze ce parinti norocosi!of si ce rau imi pare ca te incearca atata david.asa era vecinul nostru kevin dar zau ca s-a mai linistit acum ...
am ajuns numai la pagina 5 cu cititul dar incerc sa recuperez...
noi nu am sarbatorit-o inca pe eli,doar in familie in casa a fost tare bolnavioara de ziua ei,asa viroza nu a mai facut din iarna
as avea atatea de zis de ea de noi ca nici nu stiu cum sa incep,se vede ca mi-am iesit din mana.
gradi merge bine azi am sarbatorit-o acolo tare mult i-a placut.invata fff multe lucruri in engleza toata ziua suntem intr-un "thank you""si raspunde numai in engleaza cand stie .abia astept sa vad la toamna cum acepta germana.de frau vad ca-i place..
ma duc sa mai citesc...
alina mamica bulinei Elisa(20 iunie 2007)
povestea noastra...
musso17 spune:
buna fetele
mihnea e cu muci multi,cica o viroza,ok dar sa nu faca febra,in rest acc,apa,sucuri naturale si mult soareasta cand nu ploua de inunda orasul.
cu gradinita,hmmm subiect greu de digerat pentru mine,eu as vrea sa stau cu el si sa se acomodeze,as vrea sa inteleaga ca acolo merge si se joaca,invata poezii,cantecele si mami vine apoi si-l ia,as vrea sa trec eu peste temerile mele cu nesupravegherea si cu faptul ca mananca ca un haplea si se mai ineaca,etc..paranoia scrie pe mine
la multi ani de sf petru si pavel!!!