BV Giorgia,roxanici!Hai Eladea ! mai-iun2010(98)
Raspunsuri - Pagina 6
veronicach spune:
Teo m-a emotionat povestea voastra. Dumnezeu a fost impreuna cu voi, si ati fost urmariti de un medic competent
Extraordinar e cum ceilalti ti-au spus ca totul este bine si de fapt nu era
Sincer parca e o mica minune, eu asa percep aceasta poveste
mamica fericita de
cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
Madamar spune:
APEL LA FETELE CARE ALAPTEAZA:
cum ma sfatuiti sa fac? sa alaptez la fiecare masa dintr-un sin sau sa alaptez din ambii? cite si cite minute? voi cum faceti?
si mai ales daca dormiti in pat cu bebe,ca in cazul meu - pentru un somn cit de cit - cum faceti noaptea?
multam feele!
a, si controlul pt displkazie desold se impune si pt bebe venit pin cezariana?
Marlena (Mary) mamica lui
Tudor Mateo
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
veronicach spune:
despre alaptat:
daca bebe nu se satura dintr-un san, sau mi se pare mie golit il mut la celalalt
in principiu nu il las mai mult de 10-15 minute la un san; oricum el se satura repede, nu dureaza atat alaptatul,(cat sunt mai mici dureaza mai mult caci nu sug eficient)
pentru a evita ragadele nu trebuie tinut mai mult de 20 de minute la un san dar trebuie sa eviti sa il muti prea devreme pentru ca laptele ce tine de foame este la sfarsit(la golirea sanului)
de asemenea alternez sanii, daca la o masa a mancat doar din sanul drept sau mai mult din el, la urmatoarea incep cu sanul stang
si noi dormim cu el in pat, din prima zi... cand scanceste si nu ii e foame ii dau suzi. eu il tin in pat cu noi pentru ca asa ma pot odihni; daca m-as intinde la patut de fiecare data cand scanceste as fi
si daca nu il pot linisti nici cu suzi il pun pe pieptul meu, cu fata in sus si adormim asa
legat de displazia de sold
din cate am citit displazia de sold este in mica masura influentata de actiunile mecanice din timpul nasterii, deci da trebuie facut controlul(dar ma gandesc ca iti va spune si medicul copilasului)
sunt insa niste semne pe care le pot observa si parintii" lungimea picioruselor este inegala, pliuri sunt asimetrice in zona feselor ori daca miscarea coapselor este ingreunata sau se aude un clic"
http://www.benessere.ro/Copilul-Tau/851/Displazia-de-sold.html
mamica fericita de
cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
arturicii spune:
hello
am facut si noi testul la audiologie si e ok totul;
Tatyana, la noi nu a fost nici o problema cu cerceii; insa cred ca daca o sa cureti des cu spirt o sa ii treaca; numa sa nu scoti cerceii ca in 24 de ore se inchide gaura; banuiesc ca i-ai pus de aur deci nu ar trebui sa fie vreo problema majora
Mary pe noi nu ne-au trimis la echo; a verificat neonatoloaga si ulterior pediatra
Hai Teo!
Baietii au terminat azi scoala asa ca e rost de party!
Ioana,
Philip, Yann, Sabina
arturicii spune:
Mary, alapteaza mai cum ti-e bine tie; eu asa fac; habar nu am care a fost ultimul; fac urgent inainte de a-i da sa manance o "evaluare" empirica si ii dau primul pe cel ce imi pare mai greu![]()
despre minute iar nu stiu; pana nu mai vrea din el; apoi scoate sau nu aerul si daca mai vrea schimbam sursa ![]()

Ioana,
Philip, Yann, Sabina
taty_ana spune:
sunt tare suparata si necajita, nu stiu ce are bebe ca nu vrea sa-mi manance mai deloc...dupa 4 ore de somn mi-a mancat doar 30 ml
dupa care a inceput sa urle din cauza burtii si n-a mai vrut sa manance...dupa alte 4 ore cat credeti ca mi-a mancat?30 ml...si astia mancati asa cate 10 ml cu pauze plimbat,tinut in brate...off
...azi am fost la med de fam ca trebuia sa vb pentru vaccin ca ne apropiem de 2 luni...ea pare sanatoasa,in greutate a luat bine pana acum...sa vedem de acum incolo....poate si faptul ca am trecut pe nan 1 de la prenan desi i-l dau amestecat nu am trecut brusc...in fine...poate ca asimileaza de la somn ca doarme la greu dimineata de la 10 sta treaza vreo 3 ore dupa care somn pana seara cu mici intreruperi,seara mai sta cu ochii beliti pe pereti vreo ora,doua si somn pana dimineata..bine ca cel putin doarme...
si mai am o dilema....artu poate ma sfatuiesti tu ca ai experienta...dupa ce mananca, la 2 ore o vad ca cauta cu gurita si e agitata,maraie,plange...eu atunci zic ca-i foame si repede sa-i dau de papa da surpriza e ca sta asa cu bibe in gura il molfaie si inghite 10ml-20 ....credeti ca-i e foame sau sa-i dau suzeta???ca mi-e frica nu cumva sa-i dau suzeta cand ei ii este foame si eu o amagesc...
grea meseria de mamica,mai ales cand nu ai experienta...sper sa reusesc candva sa descifrez ce vrea bebele meu....poate cand mi-o spune cu gurita ei![]()
fetele
taty_ana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui arturicii hello am facut si noi testul la audiologie si e ok totul; Tatyana, la noi nu a fost nici o problema cu cerceii; insa cred ca daca o sa cureti des cu spirt o sa ii treaca; numa sa nu scoti cerceii ca in 24 de ore se inchide gaura; banuiesc ca i-ai pus de aur deci nu ar trebui sa fie vreo problema majora ![]() Mary pe noi nu ne-au trimis la echo; a verificat neonatoloaga si ulterior pediatra Hai Teo!Baietii au terminat azi scoala asa ca e rost de party! Ioana, Philip, Yann, Sabina |
artu nu noi avem probleme cu cerceii,noi ne-am dus la tatuaje
taty_ana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui arturicii hello am facut si noi testul la audiologie si e ok totul; Tatyana, la noi nu a fost nici o problema cu cerceii; insa cred ca daca o sa cureti des cu spirt o sa ii treaca; numa sa nu scoti cerceii ca in 24 de ore se inchide gaura; banuiesc ca i-ai pus de aur deci nu ar trebui sa fie vreo problema majora ![]() Mary pe noi nu ne-au trimis la echo; a verificat neonatoloaga si ulterior pediatra Hai Teo!Baietii au terminat azi scoala asa ca e rost de party! Ioana, Philip, Yann, Sabina |
artu in ce consta testul de audiologie?si vroiam sa te intreb la ochisori nu-i faci control?avand in vedere ca-i nascuta prematur
melaniam spune:
Buna Nicoleta,
M-am cam mutat si eu pe-aici pentru ca incep sa citesc despre ce urmeaza dupa nastere. Mai am doua zile, vineri e ziua cea mare.
In ceea ce priveste alocatia si trusoul, eu am vorbit la sectorul 6 de care apartin si mi-au spus ca inca se depun dosare. Incearca sa depui pana nu se publica legea in Mon. Oficial. O sa incerc si eu daca intre timp nu se aproba deja.