avort sau nu?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Pogonici, nu e bine sa exageram. Am 14 ani de teologie si chiar nu cred ca ne putem permite sa judecam noi din ce motive ingaduie Dumnezeu ca unii dintre noi sa ne nastem bolnavi sau sa ne îmbolnavim de moarte. Mie nu mi s-a parut ca Oana ar fi avortat asa, fara sa clipesca, dimpotriva, am impresia ca stie foarte bine cam ce pacat cumplit este avortul. Problema este ca o mama care se straduieste din rasputeri sa tina o familie, mai are parte si de astfel de gânduri sau ispite, cum obisnuim noi sa spunem... Se întâmpla multor femei gravide, fie sa se teama, fie sa asculte prea mult în jurul lor pareri neavenite numai bune sa le arunce sufletul în fundul iadului. Cam asa cred ca a fost cu Oana, lipsa banilor, greutatile, probabil unele sfaturi gresite din jur, au facut-o sa se gândeasca atât de departe, la un eventual avort.
Cât despre copilasii bolnavi, ia uite ce spune Domnul Hristos:

„Ioan IX, 1-38

1 Si’n timp ce trecea, Iisus a vazut un om orb din nastere.

2 Si ucenicii Sai L-au întrebat, zicând: „Învatatorule, cine a pacatuit, el, sau parintii lui, de s’a nascut orb?“

3 Iisus a raspuns: „Nici el n’a pacatuit, nici parintii lui, ci pentru ca’ntru el sa se arate lucrurile lui Dumnezeu.

4 Lucrurile Celui ce M’a trimis trebuie ca Eu sa le fac pâna este ziua; ca vine noaptea, când nimeni nu poate sa lucreze.

5 Atât cât sunt în lume, Eu sunt Lumina lumii!“

6 Aceasta zicând, a scuipat jos si a facut tina din scuipat si a uns cu tina ochii orbului.

7 Si i-a zis: „Mergi de te spala în scaldatoarea Siloamului“ - care se tâlcuieste: trimis -. Deci s’a dus si s’a spalat si a venit vazând.

Absoluta, , nu vad nimic constructiv în exprimarea ta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui pogonici1977

fetelor..nu intrati in contradictie cu biserica si religia..si maia ales nu va puneti cu Dumnezeu

e valabil ptr cele care nu cred in DUMNEZEU...e vai de tine si de urmasii tai care va plati nu acum ci la batranete..pentru necredinta voastra

oare voi nu ati fost niciodata la biserica sau va spun un preot.sa auziti cat ed de mare pacatul AVORTUL...

letitia...faptul ca voi av un bebe cu o boala genetica..e plata pacatelor a parintilor nostriii..

mai cititi si voi BIBLIA, un acatist, un psalm, un paraclis

e ULTIMA DATA CAND MAI INTRU PE AICI....SE PARE CA NU AM CU CINE VORBI...
sunetm pe alta lungime de unda...si daca nu aveti un pic de frica de Dumzeu vorbiti orice si nu stiti ce inseamna durerea fara copii...
oare noi ce ar trebui sa facem???

la revedere

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Ar trebui sa mergi la un preot si la un psiholog ca sa iti dai seama de extrem de multe lucruri pe care le-ai inteles si interpretat gresit.
Nu ma leg de avort , deja se stie care sunt pozitiile , unii sunt pro , altii contra.
Dar sa spui ca Dumnezeu este razbunator si te pedepseste pt. pacatele stramosilor este de rasul curcilor , inseamna draga mea ca degeaba ai invatat Biblia , de inteles n-ai inteles nimic.
De Judecata de Apoi ai auzit?
De chestia aia cu obrazul intors ai auzit?
Sau macar asa , ia-o logic , exista o putere acolo sus , noi o numim Dumnezeu , altii Allah , altii "o putere" ,toti vorbesc despre milostivire, cainta si altele si tu apari aici si propovaduiesti ura , razbunarea si tot ceea ce respinge credinta.
hai pa , ca oricum degeaba am pierdut energia asta si cele 50 de secunde .

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Am rugamintea sa pastram discutia la subiect. Va inteleg revolta fata de afirmatiile lui pogonici, dar cred a ignorarea e o solutie mai buna decat devierea spre discutii aprinse si care nu o sa duca la nici un rezultat.

Haideti sa revenim la a ajuta cu un sfat sau macar o vorba buna pe Oana!

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia
Un copil cere prezenta parintelui. Iar un parinte nu se poate imparti in 3, pt toti 3 in acelas timp.

Esti tu asa de sigura? Hai sa ne raspunda parintii cu 3 si 4 sau mai multi copii, sa vedem daca neglijeaza pe vreunul dintre ei. Si deact sa ma gandesc cu groaza ca ce-o sa fac cu 3 copii singura fara sprijin de la sot, mai bine fac ceva sa ii responsabilizez pe tatal lor, ca nu moare daca ajuta si el in casa cu ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucis

Citat:
Un copil cere prezenta parintelui. Iar un parinte nu se poate imparti in 3, pt toti 3 in acelas timp.

Esti tu asa de sigura? Hai sa ne raspunda parintii cu 3 si 4 sau mai multi copii, sa vedem daca neglijeaza pe vreunul dintre ei. Si deact sa ma gandesc cu groaza ca ce-o sa fac cu 3 copii singura fara sprijin de la sot, mai bine fac ceva sa ii responsabilizez pe tatal lor, ca nu moare daca ajuta si el in casa cu ceva.

Laura ne cerea mai devreme sa ramanem on-topic.

Da, parintele se poate ocupa de toti copiii pe care ii are. Dar in cazul de fata, vor fi 3 copii mici. E o mare diferenta cand ceilalti sunt mai mari si te poti intelege altfel cu ei... Si pana la urma nu era vorba aici deste cat de greu sau usor este cand ai multi copii. Eu am vrut sa subliniez ca situatia nu e tocmai roza, asa cum o prezentau unele fete. Realitatea e alta, si e cruda, si doare. Iar in legatura cu implicarea sotului, ce te faci cand el lucreaza pana seara tarziu? E usor de zis si de dat sfaturi. Daca ar fi si viata asa de usoara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ralucis

Citat:

Laura ne cerea mai devreme sa ramanem on-topic.

Da, parintele se poate ocupa de toti copiii pe care ii are. Dar in cazul de fata, vor fi 3 copii mici. E o mare diferenta cand ceilalti sunt mai mari si te poti intelege altfel cu ei... Si pana la urma nu era vorba aici deste cat de greu sau usor este cand ai multi copii. Eu am vrut sa subliniez ca situatia nu e tocmai roza, asa cum o prezentau unele fete. Realitatea e alta, si e cruda, si doare. Iar in legatura cu implicarea sotului, ce te faci cand el lucreaza pana seara tarziu? E usor de zis si de dat sfaturi. Daca ar fi si viata asa de usoara....

_

"Copilul nu datoreaza parintilor viata, ci cresterea" - Nicolae Iorga

Crede-ma ca eu am 2 copii intre care este o diferenta de 1 an si 5 luni si in proportie de 80% din timp sunt singura cu ei, sotul vine f tarziu, ba sunt zile bune cand e plecat si nu il vedem deloc, plus ca si lucrez de acasa de o gramada de timp, cu ei mici bantuind pe langa mine, fa si mancare si curatenie, de-abia la toamna o sa mearga la gradinita, ma culc pe la 2-3 noaptea si stiu cat de greu este, dar si nemaipomenit de frumos, asa ca ma gandesc la al treilea copil, sper sa vina cat de curand, ba chiar sunt dati cand ma gandesc si la al patrulea. Si nu avem vreo situatie materiala extraordinara, daca la asta te gandesti. Poate sunt eu iesita din comun, dar nicio clipa nu ma pot gandi ca sta in picioare varianta avortului pentru ca un copil ne va ingeruna viata fiind o cheltuiala in plus. Dupa ce am dat nastere la doi copii chiar nu pot concepe ca as putea sa imi omor copilul nenascut pe acest considerent, fara suparare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Oare "respectiva din poveste" ar fi trebuit sa aiba 43 de copii?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ipearina

Era o gluma, nu? Ai auzit pe vreo cineva care n-a facut nicodata un avort sa aiba atatia copii? Eu in privinta " respectivei" m-as gandi la cu totul altceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ipearina

Da , ca doar i-a dat Dumnezeu

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu cred ca v-ati pierdut in detalii si nu ati vazut ca Oana a spus ca va tine copilul daca se dovedeste a fi sarcina si nu chist sau altceva.

Adriana 29+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput