avort sau nu?
Raspunsuri - Pagina 10
ariel_7000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ipearina Oare "respectiva din poveste" ar fi trebuit sa aiba 43 de copii?! |
suntem in anul 2010 !!! exista mijloace contraceptive, total altele decat avortul. si spre deosebire de perioada lui Ceausescu, acum sunt disponibile in orice farmacie. un prezervativ costa 1.5 lei, deci de aproape 6 ori mai putin decat un pachet de tigari. ia verificati voi cate dintre aceste personaje de poveste prefera sa dea bani pe un pachet de tigari si cate isi iau prezervative din acesti bani.
da, accidente se pot intampla folosind orice metoda contraceptiva, insa 1 data, de 2 ori, de 3 ori, nu de 43 de ori!
mi se pare trist si patetic sa spunem ca avortul este un mijloc contraceptiv, insa in RO este!
Oana, incearca sa faci acel test de sange, este cel mai relevant.
Pot fi teste de sarcina pozitivate si pe baza de dereglare hormonala. Poti avea chist luteinic progestativ care se manifesta prin: amenoree, tensiunea sanilor,pigmentarea areolei mamare,aparitia de colostru, (pseudo sarcina).Amenoreea este urmata de o hemoragie abudenta si durabila.
Sau exista "chist de sarcina". Eu am avut la ambele sarcini si s-au resorbit.
De aceea, cel mai bine faci niste investigatii mai amanuntite (nu musai la Bucuresti, poti si la Iasi, e mai aproape de tine), ca sa vezi unde te situezi. Pe langa acel test de sange de detectare a hormonului de sarcina, ai putea sa faci si o echografie transvaginala, care iti poate depista o sarcina, uterina sau extra sau un eventual chist.
macar ai scapa de stresul nesigurantei si ai sti clar despre ce este vorba.
edit: am rectificat, ca intre timp am aflat si eu pretul unui pachet de tigari...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
XIO spune:
Ariel , pe atunci nu cred ca se gaseau. O cutie cu 3 prezervative e undeva pe la 7 lei ceea ce mi se pare absurd din moment ce se bate atat moneda pe protectie.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
pogonici1977 spune:
desi am spus ca nu mai revin la acest subiect..vreau sa fa explic ceea ce ma suparat pe mine f tare mesajul lui oana
mai bine as face avort decat sa fac un copil si sal dau spre adoptie si acel copil sai spuna unei alte femei mame...
e oare nu doare aceste cuvinte?????..eu zis ca da...ptr daca toata lumea ar gandi ca OANA atunci femeile care nu pot face copii..inseamna ca noi cele care nu puteam avea copii nu am mai putea adopta ?? nu pentru ca unii ar prefera sai omoare decat sai dea spre adoptie si sa bucure si altii de fericirea si bucuria ce tioa ofere un copil
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti
pogonici1977 spune:
CITAT si poate cu sunt egoista dar decat sa-mi abandonez copilul mai bine il avortez,nu as putea suporta sa stiu ca copilul meu e al altcuiva ,sa stiu ca undeva am un copil care numeste pe altcineva mama ,decat sa stiu ca nu-l pot tine langa mine mai bine nu-l am poate ca multe dintre voi cred ca gandesc egoist ,rau ,dar niciodata nu as face un copil ca apoi sa-l abandonez,niciodata..........sunt spusele lui OANA pe pagina 3
anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti
laureta spune:
citat din mesajul lui pogonici1977 CITAT si poate cu sunt egoista dar decat sa-mi abandonez copilul mai bine il avortez,nu as putea suporta sa stiu ca copilul meu e al altcuiva ,sa stiu ca undeva am un copil care numeste pe altcineva mama ,decat sa stiu ca nu-l pot tine langa mine mai bine nu-l am poate ca multe dintre voi cred ca gandesc egoist ,rau ,dar niciodata nu as face un copil ca apoi sa-l abandonez,niciodata..........sunt spusele lui OANA pe pagina 3 anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti |
Vezi ca judeci si asta nu este bine.
Habar n ai cat s a rugat Leditia sa aibe un copil. Daca tot vrei un copil fi mai buna si mai blanda cu cei din jurul tau.
Vorbele tale sunt ca niste cutite direct in inima mamicilor care au copii cu probleme.
XIO spune:
Pogonici draga , vrei sa intelegi ca Oana a spus asta din cauza ca NU AR PUTEA SA ISI ABANDONEZE COPILUL????????
Sunt mame care desi isi propun sa isi dea copilul spre adoptie nu pot din cauza legaturii dintre ei.oana este unul dintre acest oameni care nu ar putea sa isi abandoneze copilul din cauza motivelor financiare, in special din cauza ca ar presupune cresterea lui mai mute sacrificii si nu o situatie fara iesire .
Sunt mame care isi dau spre adoptie copiii si de la mamele alea ai putea sa primesti tu un copil.
Nu ti se pare ilogic si absurd sa o acuzi pe Oana de o situatie ipotetica si extrem generalizand pana la absurd ?
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
pogonici1977 spune:
nu mi se pare corect sa ma judecati pe mine ci sa judecati pe acele femei care spun asta
mai bine avortez decat sai dau spre adoptie si sa spuna mama altei femei....
szivarvany spune:
Popgonici, voi fi si eu offtopic, imi cer scuze, esti in curs de adoptie, ai atestatul si nu gasiti copil cu actele in regula, sau ce ai cu Oana de o acuzi de 2 zile ca nu vrea sa-si abandoneze copilul ??? ... si o acuzi degeaba strict la acest capitol.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
XIO spune:
citat din mesajul lui pogonici1977 nu mi se pare corect sa ma judecati pe mine ci sa judecati pe acele femei care spun asta mai bine avortez decat sai dau spre adoptie si sa spuna mama altei femei.... anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti |
Jeez! Da , draga , decat sa isi abandoneze copilul mai bine nu face un copil pt. ca nu ar putea trai cu gandul ca l-a dat . Ce naib a e atat de greu?
Nu te judeca nimeni , ti se tot spune de cateva pagini ca ai niste probleme destul de serioase si tu o tii una si buna.
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
oanap85 spune:
draga pogonici imi pare rau ca tea intristat atat de tare ceea ce am scris ,dar daca eu asa gandesc asta nu inseamna ca nu sunt atatea femei care gandesc altfel,ca tine ,sunt atatea femei care fac copii si apoi ii abandoneaza indiferent prin ce mijloace...
crezi ca mie nu imi este greu sa iau o decizie mai ales ca e vorba despre COPILUL MEU ?crezi ca eu nu cred in D-ZEU?
crezi ca nu stiu ca avortul este o crima ?stiu si totusi am gandit asta "mai bine avortez decat sa dau spre adoptie si sa spuna mama altei femei" poate ca am gresit atunci cand am spus "sa spuna mama altei femei" poate ca trebuia sa spun doar "mai bine fac avort decat sa-l abandonez" pt ca fiecare femeie ar trebui sa fie mama!
eu cand m-am gandit la optiunea de a alege intre avort si abandon am zis ca mai bine avortez pentru ca m-am gandit ca cu timpul voi uita ;dar asta nu inseamna ca nu sufar ,ca nu-mi pare rau sau ca nu regret ; dar sa-mi abandonez copilul ...(chiar daca poate va avea o familie care il va iubi la fel de mult ca mine )... eu ,ca mama cum as puttea trai gandindu-ma mereu cum arata ,daca seamana cu mine?cat de mare trebuie sa fie ,oare stie ca eu sunt mama lui si daca stie nu sufera si el ca l-am abandonat?oare o duce bine ,oare se simte bine? sa stiu ca el exista si nu il pot vedea ?cred ca un chin mai mare pentru mine nu ar fi
ca mama iti pui o mie de intrebari si in final iti va parea rau pt ca lai abandonat si ce folos daca e prea tarziu!?
stii ca este o vorba "numai mama sa nu fii"
pe cat de frumos pe atat de dureros este uneori sa fii mama
stii ce inseamna sa stai la capataiul copilului tau sa-l vezi cum sufera si sa nu ai cum sa-l ajuti?
sa-ti ceara ceva si sa-i spiu ca nu ai?
sa-l vezi cum este intepat de nenumarate ori ,sa-i auzi tipatul de durere si tu ca mama sa nu-l poti ajuta?
stii ce gandesti in acel moment "Doamne mai bine nu il aveam "
este minunat sa-l auzi cum spune primul cuvant,sa-i vezi primul zambet sa vezi cum face primul pas sa te amuzi de fiacare trasnaie care o face dar si suferi de fiecare data cand se inbolnaveste ,si totusi un setiment mai mare decat cel matern nu exista
eu iti doresc din tot sufletul sa ai un copil si chiar daca nu poti tu sa-l faci asta nu inseamna ca nu poti cunoaste bucuria de a fi mama ,mai ales ca tu gandesti ca fiecare copil are sansa la viata dar asta inseamna ca fiecare copil(abandonat)are nevoie de o familie(o mama)