Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (55)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

felicitari ana pt casa

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunset_zuzi spune:

am venit de la eco ...fetita mea slava Domnului este bine a zis ca este normal dezvolatat dar ca e putin cam slabuta ( are 202g) cam cat ar trebui sa aibe la vastra asta?...si ca de fiecare data cand o vedem ea sta ca la plaja...acum la fel era cu o manuta la ochi si cu cealalta sub cap , colul este de 3.43 cm si inchis (a zis ca e mediu ca lungime)...placenta cu grad de maturitate 1 ( asta e bine? )...danaint legat de brida a zis ca lui nu i se pare a fi brida aia ci mai de graba marginea placentei dar ca oricum este dispusa in asa fel incat nu poate afecta copilul....ce ma speriat pe mine au fost valorile IR...cine ma poate ajuta cu un sfat pe dreapta am IR=0.56 IP=0.93 iar pe stanga am IR=0.61 IP=1.09 cat e de grav si ce implica asta?..pliul nucal=2.87mm e ok? helppp

Doamne ai grija si de noi 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunset_zuzi

am venit de la eco ...fetita mea slava Domnului este bine a zis ca este normal dezvolatat dar ca e putin cam slabuta ( are 202g) cam cat ar trebui sa aibe la vastra asta?...si ca de fiecare data cand o vedem ea sta ca la plaja...acum la fel era cu o manuta la ochi si cu cealalta sub cap , colul este de 3.43 cm si inchis (a zis ca e mediu ca lungime)...placenta cu grad de maturitate 1 ( asta e bine? )...danaint legat de brida a zis ca lui nu i se pare a fi brida aia ci mai de graba marginea placentei dar ca oricum este dispusa in asa fel incat nu poate afecta copilul....ce ma speriat pe mine au fost valorile IR...cine ma poate ajuta cu un sfat pe dreapta am IR=0.56 IP=0.93 iar pe stanga am IR=0.61 IP=1.09 cat e de grav si ce implica asta?..pliul nucal=2.87mm e ok? helppp

Ce ma bucur ca ti-a zis de bine cu brida Zi-mi si mie la cine ai fost, si unde (stiu ca ai scris undeva in urma, da nu am retinut...) ca poate merg si eu Nu e medicul care te urmareste, nu? Cum ti s-a parut?

Ce varsta are bebe pt 202 grame? Mie la 17 si 3zile parca mi l-a masurat la 200 +/-30g. Deci imi pare ok greutatea pe care ti-a zis-o...

Acum intrebare de necunoscatoare... Ce sunt IR si IP?? Mie nu mi-au fost masurate niciodata valorile astea....

s20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

seara buna!
nu am mai reusit sa intru pe la barlog; am avut cateva sesiuni de gatit si inca mult mai multe pofte... trebuie sa ajung musai la un restaurant sa imi faca niste paste cum eu acasa nu ma pricep sa fac (si nici nu am ingredientele potrivite la drept vorbind). dar am facut niste ardei umplutzi fierti in vin (ceva cu totul deosebit), cirobica radauteana (reteta noua si mai buna) si o tocanita de ciuperci. daca tenteaza pe cineva spuneti!
noi avem programare la eco abia peste 3 saptamani deci nimic nou de zis despre noi. m-am lamurit pe deplin cum e cu placenta anterioara (de care sigur am de data asta), in sensul ca bb loveste cu manutele si cu piciorusele in loc sa ii simt funduletul si tot spatele ca la sarcina precedenta.
felicitari tuturor pentru vestile foarte bune!

Mami de (28.10.2008) si bb2 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

stiu mirunam cum este sa stai in pat..mie una mi s-a luat..merg doarla baie si la masa..in rest numai in pat..nu siu cat o sa mai stau asa. maine merg la eco si sper sa fie totul bine...dr a zis ca in jur de 2 sapt numai la pat si apoi treptat sa fac miscare, dar nu exagerat....tie ti s-a inchis colul? eu am auzit ca un col deschis nu prea se mai inchide dar sper sa nu fie adevarat..am tot citit pe internet si mai mult m-am speriat...
ce sunt acelea IR?

17+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

danaint noi maine schimbam semnatura si facem 18 sapt ...deci azi avem 17sapt si 6 zile...asa mi-a zis ca e mai slabuta dar ca e perfect dezvoltata...medicul se numeste Marin Romeo...am fost la Diagnosis si toata distractia ma costat in jur de 320 ron cu poza 4D cu tot ..eu la el am vrut sa fac si morfologia dar este in concediu in perioada aia si mi-am facut la Pop dar nu sunt fff incantata ca stiu ca te cam sperie ...legat de brida astept sa vad ce zice si dr meu peste 2 sapt...dar m-am mai linistit

IR si IP sunt valori pentru rezistivitatea arterei uterine (stanga\dreapta) care sunt valorile normale nu stiu si ce implica faptul ca la mine scrie la artera stanga rezistivitate usor crescuta (IR=0.361 IP=1.09)...dar poate ma ajuta fetele care stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Buna, eu sunt la Filantropia internata pana maine ca nu mi se mai opreau contractiile. Bebe e bine, i-am vazut iar putza, deci clar ramane baiat.
Va pup si aveti grija de voi

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 20+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

offf...e ceva de speriat cu contractiile astea...multa sanatate bravegirl!!

17+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunset_zuzi

Sunset, cu cat placenta este mai matura, mai imbatranita adica, cu atat alimenteaza mai putin fatul. Si cu atat este grabita nasterea...Iata cum trebuie sa arate gradele de maturare a placentei:
Gradele de maturare placentara sunt asa:
-gradul 0 - trim I si trim II (pana la 28 sapt);
-gradul 1 - dupa 28 sapt; in 40% din cazuri se mentine pana la termen;
-gradul 2 - dupa 36 sapt; in 45% din cazuri se mentine pana la termen;
-gradul 3 - dupa 38 sapt.

Am gasit si acest tabel in documentele mele cu valorile normale IR. Acum cat de importante sunt si cu cat grabesc nasterea e destul de relativa povestea asta, trebuie vorbit in amanunt cu medicul care interpreteaza ecografia. Pe mine la prima sarcina nu prea m-au stresat cu aceste masuratori mai putin la gradul de maturare al placentei imi amintesc ca toti imagistii insistau.

Valori normale IR artera ombilicala:

Sapt 20: 0.36-0.71 (media 0.53)
Sapt 28: 0.35-0.63 (media 0.49)
Sapt 34: 0.31-0.59 (media 0.45)

Valori normale artere uterine
:

Sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
Sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
Sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)

Felicitari, eu zic ca e ff buna ecografia, partea cu gramele e hilara, e fff bine bb, iti dai seama ca nu ai de ce te ingrijora, ei estimeaza gramele in functie de lungimea cranio-caudala si de perimetrul cranian. E f bine copilul, lasa-l in pace si nu te ingrijora!

le: Bravegirl, ai grija de tine in spital!!! Mai plecati in concediu?

Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum cu a doua minune (30.12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

EvaF sa inteleg ca ar fi o problema cu placenta? ...cautand pe net am gasit idei contradictorii

Mergi la inceput