Licurici de ianuarie - februarie 2009 (110)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

aaa, io va rog frumos acum sa nu fugiti toate cu copchiii la test de auz, da? ca NU toti copiii zic "da-te la o parte sa trec" la 18 luni. va zice o mama al carei copchil mai mare a vorbit cu 2 luni inainte de a implini 3 ani. 3 ani, da? . de faceam nopti albe si ma dadeam cu capul de pereti ca al meu nu vorbeste. si cand a inceput.... ahahahaha. nu se mai opreste nici noaptea. emite panseuri si face rime. deci... relax.
Anna, eu am primit un servici din asta micut, nu ff fin dar funny, de la Carturesti. ei au diverse chestii deosebite. sau clasicele Sarra Blu, Mela Verde. uite Carturestii au si online: http://librarie.carturesti.ro/ceai/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Hello!

miere offf, dragii de voi! Imi pare tare rau. Eu as merge pe antibiotic. Exista sanse sa scapati de operatie nu? Daca scapa de lichid si se dovedeste ca era temporar. multi
Te rog mult nu te invinovati. Nu aveai alta solutie. El e clar mai sensibil. Eu cred ca indiferent la ce varsta il duceai tot se imbolnavea des. La fel ca ale mele.

anuc Ioana doarme cu mine in pat. Sincer, la cat de sensibila e si cate idei si frici are in cap mi s-ar parea o cruzime sa o oblig acum sa doarma separat.
Apoi si eu am dormit cu mama pana la 12 ani si nu am nicio problema psihica (zic eu ).

alinuk pare raiul pe pamant acolo la voi. Neaparat sa faci poze si sa ni le arati.
Ziceai de DVD. S-au uitat copiii impreuna? Avem si noi unul pentru Ioana dar nu stiu daca Nadia va avea rabdare sa se uite. Ea se uita maxim 2 minute la TV. Si oricum, filmele Ioanei sunt cam greoaie, nu cred ca intelege ceva.

Mai fetelor nu va mai speriati asa cu vorbitul. Stiti ca ma plangeam si eu ca e mutulica si acum vreo luna si-a dat drumul la vorba. Acum repeta orice zicem noi, leaga cuvinte.
Apropos, acum ma striga "mamu" ca asa imi zice Ioana si o copiaza.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetele
nici antonia nu zice decat mama papa nana tata
atat

dar EU AM O PRIETENA
A CAREI FETITA A VB LA 3 ANI
ACU ARE 4 ANI SI NU VB F BINE
DA E SANATOASA
TUN

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Tinem pumnii Miere sa fie totul ok! Bine ca ati depistat cauza repede si ca exista solutii. In cazul asta nu prea ai ce sa decizi tu, e bine de mers pe mana ORL-istului....antibiotic si operatie daca mai e nevoie....ca nu vorbim de un vaccin optional.

Apropo de vorbit...anul trecut in Cluj am socializat f mult cu fetita de 3 ani a unei vecine. O fetita superba, vorbareata in 3 limbi (romana, maghiara si germana)...nu-mi venea sa cred cat de bine se exprima, ce cuvinte foloseste si chiar fraze complexe. Spunea ceva de genul "sunt foarte obosita pentru ca m-am jucat mult in parc cu copiii...mie imi place sa ma joc cu ei, eu iubesc copiii si cateii...desi uneori ma enerveaza si atunci ii parasc la mama etc etc". Sau se uita la desene animate si povestea tot ce vedea, zici ca era comentatoare sportiva. In plus schimba limbile fara nicio problema (cu tata romana, cu mama germana, cu bunica maghiara)! Si acum bomba: suntem invitati la ziua ei si vad 2 lumanari......micuta implinea 2 ani, nu trei cum credeam eu:) Am fost cu adevarat socata! ......evident ca e exceptia exceptiilor! Acum are 3 ani si scrie cu litere de mana....

Mergi la inceput

MIE MI SE PARE PIERDEREA COPILARIEI dorinta parintilor de a invata exagerat de multe chestii [pe niste micuti
eu vreau ca bebele meu sa aibe copilarie
si nu sa faca scoala si in copilarie
si finul meu isi invata baiarul de 1 an si 10 luni
literele
ceea ce mi se pare aberant
dar
fiecare face cum vrea
exista insa si genii
cum e fetita descrisa de pyc
care sunt adevarate comori
dar daca bebe nu are veleitati prea mari
de ce sa il obligam
au doar 1-2 ani
pana la 6 cand tre sa scrie
si sa citeasca
mai au

SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Cami si eu il "invat" pe Paul literele :) Si bona ii invata, in fiecare zi "scrie" cate ceva. Adica printre mazgalelile lui ii scriu PAUL si ii explic ca e numele lui. Nu ma astept sa inteleaga ce sunt semnele alea, nici sa le reproduca si nu consider ca-i fur copilaria cu asa ceva:) O fac pur si simplu instinctiv, asa ne petrecem noi cel putin o jumatate de ora seara, mazgalind, desenand masinute, cerculete, scriind litera P sau PAUL sau MAMA.....fara a-l stresa sau a-l obliga. El adora asta, e un moment petrecut in "tete a tete" cu mamica lui.....ne amuzam. Stampilam foi de hartie cu parafa...are si el stampilele lui cu inimioara, cerculete....desenam conturul manutelor, pictam cu manutele si cu picioarele.....modelam diverse forme din miez de paine si apa....ii fac avioane din hartie si le coloram si se joaca cu ele (face vjjjjjj vionu us-us-us , adica sus sus)...ii fac barcute din hartie pe care le ia cu el cand face baie.

Si voi continua sa fac activitati de genul asta....daca va invata mai repede sa scrie, foarte bine zic eu! In Franta copiii merg la scoala de la 3 ani impliniti....si incep deja sa invete literele si sa aiba un program structurat si sa fie obisnuiti sa stea cu fundul pe scaun si sa se concentreze asupra unei activitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Naty, zici tu! , dar daca te duci la psiholog sigur iti gaseste o buba la cap....adica nu poti fi 'prea' normala Uite, nu e bine ca dormi cu ea in pat...mai bine nu te duce la psiholog

Ledi, offff.....sa-ti mai zic ca TE INTELEG? E cel mai nasol sa nu-ti manance...poate e de la dinti? Ca Filip a avut vreo 3 zile d-astea si eu in disperarea mea, n-am vazut ca i-au mai spart gingia 2 de jos....

Bee, deci sunteti in aceeasi situatie ca noi...infectii urinare multe si antibiotice la greu....exact asa si noi, luam 3 luni antibiotic. Azi am vrut sa-i repet uro si n-am reusit, incerc si maine. Acum trebuie sa i-o fac la 2 saptamani...

Crisspy, multumim de intrebare...mai tuseste, dar mai putin (adica doar 2 crize/noapte si trec mai repede, plus de cateva ori in timpul zilei). Azi i-am facut un exudat sa vad daca n-o fi si ceva stafilo...desi e racit, ce sa mai vorbim...Dar luam ventolin sirop, eurespal si facem nebulizari cu flixo....facem e mult spus, mai mult ne enervam si ne crizam, ca nu sta...
Da, gata cu marea. O sa stam la Modern in Mamaia. Vrea al meu sa vada cum e un allinclusive in Ro :)...
Eu as vrea sa ma vad cu fetele din C-ta, dar al meu n-o sa vrea sa faca drumuri...poate ne vedem pe plaja, la un bronz :)

Miere, Aidan statea cand ii faceai pufuri cu babyhalerul? Ca mi-ar fi mult mai usor...dar nu-l accepta nici pe asta...

Si fetelor! Copiii vostri chiar vorbesc..nu va mai faceti griji!

Pyc, Cami si eu sunt de parere ca atata timp cat copilul se joaca si e fan pentru el tot ce faci, poti sa-i arati si integrale. El o percepe ca pe o joaca si asta e important. Iar toate chestiile astea ii raman undeva in creieras. V-am zis ca Ioana la 2 ani si ceva stia literele pentru ca se juca cu un puzzle...Ii pica cate una pe sub pat si o cauta: Nu e I...unde-i I? Adica stia ce litera lipseste ptr ca i se imprimasera bine in cap. Si in loc de ABC (cum ii spuneam noi jocului), ea zicea DADEBE...adica era asa mica, nici nu pronunta corect...Acum stie demult sa scrie si sa citeasca (uneori si cuvinte grele, ma lasa masca)
Cami tu ai dreptate in cazurile in care unui copil i se impune sa invete sau sa faca ceva mult prea greu pentru varsta lui, dar cand i se IMPUNE...in rest distractie sa fie.

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Am fost cu Filip la dentistul meu sa-i vada dintele spart...denstistul a inceput sa rada si cica asa a patit cu fi-su, cand era la fel de mic...n-a avut ce sa-i faca...o sa se schimbe cand va fi cazul...

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput

pyc si la noi am inteles ca este o progra,ma super incarcata pt gradinite
fata de acum cativa ani
eu pur si simplu nu sunt de acord
dar fiecare isi creste bebele cum vrea
asa este

si mie imi place sa stie multe dar specifice varstei

dar mi-a placut ca desenati si pictati si cu manuta si cu piciorusul
ahahaha
cred ca e super
voi face si eru
ahahahaha

va pupi

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui anna-mama

Am si eu o intrebare off topic , fetele din Bucuresti, stiti unde as putea sa merg sa cumpar un serviciu de ceai complet, fin (dar nu de lux, ca am vazut unele la zeci de milioane)??? Ca vreau sa le cumpar finilor care sunt mari bautori de ceai, au un ritual zilnic, si daca as gasi si un set de desert asortat ar fi ideal. Multumesc

de baietel nazdravan (09.02.2009)

e simplu, doar sa vrei!

cauta pe la TCMuri

eu am un set,2 cani si un recipient in care se face infuzia de cei care imi place f tare;

Mergi la inceput