Licurici de ianuarie - februarie 2009 (110)
Raspunsuri - Pagina 11
miereamara spune:
Sa va zic ca are asta mic doua fetite la gradi care vorbesc non stop, mey, una are 18 luni si imi zice intr-o zi Da-te mai incolo, vreau sa trec (in engleza). Pai eu am ramas cu gura cascata. Da' cred ca e exceptia de la regula![]()
Si mai este una care are 24 de luni si care vorbeste aproape la fel de corect ca un adult, cu gramatica, intonatie...Fetita asta pana la 18 luni nu prea a vorbit si a avut multe otite, la fel ca A. La 18 luni i-au pus tuburi si si-a dat drumul la vorbire f f repede.
Nici eu nu stiu cum supravietuiesc americanii astia mai frate de la 3 luni la cresa, cred ca sunt mai caliti ca noi, habar nu am.
Cred ca de la hamburgeri li se trage![]()
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
IRA_LIZA spune:
Pupam cu drag!
Ne-am intors alaltaieri, luni, de la Piatra-Neamt, de atunci tot pun la loc ce-am avut prin bagaje, daca va puteti inchipui
spal rufe, calc (mai greu, k nu prea am chef) si abia azi am ajuns sa va citesc. Pe scurt, vacanta a fost cu bune si rele, maica-mea m-a enervat la maxim, mama lui Marian a fost la inaltime in privinta Elizei (ceea ce ma umple de oftica, nu putea sa fie si mama la fel??), mie mi-a venit cu vreo 2 zile mai devreme decat calculasem, vremea a fost super-ploioasa insa ne-am plimbat cat am putut de mult prin oras. In afara orasului - o singura iesire, la Manastirea Agapia. Incerc sa pun poze pe mailul comun.
Sanatate licuricilor bolnaviori, distractie maxima celor aflati in vacante.
Miere, imi dai de gandit! uite k si Eliza e lenesa la vorbire, insa am pus asta pe seama particularitatilor ei de dezvoltare - si poate k nu am facut bine, stiu eu?? In privinta miscarii evolueaza senzational, sunt deosebit de incantata, cum incantata sunt de felul in care se joaca, o vad k adopta strategii din ce in ce mai laborioase. (suna pretentios, insa ma exprim usor imbecil in seara asta). In schimb, vorbirea...de ganguri gangureste la greu, cu intonatie si mimica extraordinare, e o placere sa o vezi in toate ipostazele, de la cele de alint pana la micile momente de furie.
De ce spun k mi-ai dat de gandit? pt k, in mod straniu, in saptamana in care a facut injectiile de gentamicina si in sapt urmatoare cat a mai luat Zimat, vocabularul ei a inregistrat o evolutie destul de importanta. Imi aduc aminte cu tristete ca a inceput sa spuna "data" (adica "gata") cand ii aspiram nasul si nu mai voia sa stea iar eu o tineam cu forta. Groaznice momente! Mai apoi a spus si "mai-mai" cand il mangaia pe taica-sau si "seasss" (ceas) si "baaa" (bau) si "mooo" ((mor-mor, cum face ursul) si "pa-papa" (capacul) ori de cate ori imi fura tubul de spray si ii scotea & punea la loc capacul de 1 mil de ori. Cred k mai sunt cuvinte si nu mi le mai aduc eu aminte. Una peste alta, acum, k mi-ai spus de perioada in care Aidan a inceput sa vb mai mult, am facut legatura cu evolutia Elizei. Ma rog, e adevarat k pronunta cuvinte cand si daca are chef.
Ira, mamica Elizei
miereamara spune:
Hei nu va mai ganditi acum ...sunt sigura ca totul e ok cu licuricii vostri.
La noi au fost anumite chestii care mi-au dat de gandit: in primul rand faptul ca el nu reactiona cand vorbeam cu el, apoi faptul ca de la 12 la 15 luni nu a scos absolut nici un sunet, nici mama, nici tata, nici gangureala, nimic, era mut ca un peste.
Apoi faptul ca desi stie sa arate extraordinar de multe chestii, animale, obiecte, partile corpului nu poate/vrea sa repete denumirile.
Apoi boomul pe care l-a avut in vorbire/gangurit in perioada in care a fost sanatos si nu a mai avut probleme cu urechile (de la 15 la 17 luni)
Toate astea corelate cu problemele lui la ureche ne-au dat de gandit si din pacate s-a dovedit ca suspiciunile noastre au fost reale.
Dar e bine ca am descoperit problema si putem sa luam masuri.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Leditia spune:
Miere imi pare tare rau.Sper sa treaca cu antibiotic si sa rezoltati problema.Tu esti o persoana f tare si cu capul pe umeri asa ca sigur va fi bine,caci ii dai putere si lui.Va pupam si va imbratisam cu drag.
Mai,nu va mai ganditi acum ca au ceva licuricii pt ca nu vorbesc.Da, nepotelul meu vbeste mai mult decat David,stie mai multe si e mai mare cu o luna si un pic,insa eu nu ma stresez.Sa va zic de o fetita mai mica decat fii-miu care spunea poezioara aia cu tica tica tica m-a batut mamica?
Eu cred ca depinde de fiecare copil in parte,eu ii arat lui David diverse,ii vorbesc corect tocmai ca el sa prinda cuvintele corect si nu pocite(alintate),dar nu vrea sa repete tot timpul.El nu mai zice tata de mult,nu mai vrea si pace..
Intr-o zi eram la soacra-mea care are pisica si fugarea pisica prin casa si l-am auzit de 2 ori zicand ''pisu''.Am zis k pic jos,ca acasa n-ar repeta dupa mine cand ii zic animalele..La fel intr-o seara cand vine ta-su cu el din parc,il aude pe fii-su zicand buni si apoi bu bu bu(de la buni)..no,ca tot a mai venit buni la noi si evident a tot auzit cuvantul asta(hai la buni,te schimba buni,etc etc)Dar apoi n-a mai vrut!Eu am zis ca nu aud bine,avand in vedere ca spune ma ma pe silabe si alte chestii,...In schimb pa..ei aici e alta poveste,da si din manuta,fuge la usa de la intrare si o tine intr-un pa de dim pana seara..si daca e urat afara e nasol,ca se crizeaza copilul ca nu plecam pa:)))
El si acum la apa zice pei sau pa..si nu zice corect apa.Asta e,si-o da el drumul la un moment dat.Stiu copilasi care la 2 ani nu spuneau nimic,dar nimic..doar a a a..aratand spre lucrurile pe care le voiau,copii dusi la toti medicii si erau bine..pur si simplu unii vorbesc mai repede,altii mai tarziu,nu mereu ins ca are ceva copilul ca nu vorbeste.
La Miere e de inteles,Aidan a tot fost bolnavior,altfel gradinita ar fi fost pt el o rampa in dezvoltarea limbajului...parerea mea.Copii trebuie sa mearga la gradi,la cresa am si eu dubii,nah,ca stiu ce conditii sunt la noi in tara..dar copii trebuie sa mearga la gradi,sa socializeze,sa fie printre alti copii.
In rest,David nu mai vrea lapte..il refuza cu desavarsire si e cam in greva foamei.Nu va zic k ii gatesc zilnic mai multe feluri de mancare doar,doar o manca..Mananc eu in fata lui sa ia cateva linguri..Si parca nimic nu ma darama asa de mult decat nemancatul asta si faptul ca mi-a slabit.Ma iau toti nervii zau cand il vad k dupa 5 ore el imi impinge lingurita si urla in scaun k nu vrea nici macar sa guste mancarea aia.
Acum de cand nu mai mananca nici lapte sunt disperata,ca nush ce sa-i dau si cum sa-i dau.
o zi superba.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
Anuc spune:
Neata!
Porumbita, stai linistita (macar tu, ca eu nu stau
), ca si Filip zice fix 3-4 cuvinte si alea stalcite...in rest numai dadada, mamama, dadia, dadadi, diii, diiia, adica bebeluseasca non-stop...eu mai astept...nu cred ca sunt propleme medicale...Nu zice nici macar 'apa'...
...Iar otitele pe care le-am avut noi nu au fost cu lichid sau purulente, ci doar iritatii...ma gandesc ca atatia ORL-isti cati l-au vazut, mi-ar fi zis macar unul ca sunt posibile probleme. Acum eu stiu ca baietii (unii) sunt si mai lenesi la vorba...si asa raman toata viata
...
Miere, si noi luam antibiotic a la long pentru ca a avut infectii urinare. Am luat 10 zile ca lumea, iar acum luam mai slabe si 1/4 din doza uzuala...profilactic am inteles...vreo 3 luni o sa luam..
Stiu ca nu te consileaza, dar daca asa scapa de operatie, poate e mai bine.
Mami de Ioana&Filip
flowerbee spune:
Buna dragutelor,
Citesc ceea ce scrieti dar nu mai am prea mult timp sa scriu pt caa invatatul imi ocupa toata ziua si deja trebuie sa imi imprim un ritm ca maine poimaine e octombrie.
Miere, nu iti fie teama de efectele adverse ale antibioticilor. Alexia a luat tone pt infectie urinara, cate 3 sapt de Cedax plus tratament profilactic cu 2 antibiotice alternative timp de 3 luni. De luna asta o luam de la capat pt ca functia renala sa nu fie afectata de infectii. Sper ca Aidan sa isi revina si sa nu mai aiba probleme.
Sa stiti ca ma sperii de ce citesc. Alexia NU vorbeste inca si eu ii vorbesc f mult, ii citesc, cant, recit etc. Ea spune doar mama, tata, gata, apa, da, ou, muu, mac, ham, asta, bie (biscuit) si cam atat. In rest, vorbeste in continuu pe limba ei, stie tot, raspunde f bine la comenzi. Sa cred ca e o problema?
Patri, sa stii ca la un moment dat si Alexiuta a avut intarziere de crestere in burtica dar dupa s-au diminuat IR-urile, si-a revenit si chiar a luat-o inainte. Nu stiu cum e la sarcina asa de mica, dar e adevarat ca ovulatia poate varia.
Asteptam si noi vacanta...deja visez la Turcia, desi voi pleca tot cu cartile dupa mine. Imi place la mare, dar nu am rabdare sa stau pe plaja.
Aaaa, am fost la coafor si i-am zis coafezei sa ma tunda atat cand sunt varfurile tocite si m-a tuns mult, pana la baza gatului, ca un fel de bob. Abia ma obisnuiesc. O sa va arat...
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
roxanaz spune:
neata!
Miericico imi pare tare rau ca ti s-a confirmat banuiala si eu cred ca va fi nevoie de tubulete dar din cate stiu eu nu e problematica situatia. si se va rezolva. trebuie! 
scuze ca nu mai pot sta, am ceva trebi urgente azi si maine.
va doresc tuturor o zi excelenta!
crisspy spune:
'Neata,
Miere imi pare rau de rezultatul obtinut la test...intr-adevar cele mai grele decizii pe care trebuie sa le luam sunt legate de sanatatea copiilor nostri (eu am luat una in week-end care nu a fost prea stralucita 
). Nu stiu ce decizie sa te sfatuiesc sa iei decat sa fie una cu care sa fii impacata ca si mamica...in nici un caz nu esti vinovata cu nimic, sa nu-ti treaca niciodata gandul asta prin cap, ai facut intotdeauna ce a fost bine pentru copilul si familia ta
.
Dupa ce am vazut rezultatul testului lui Aidan m-ai pus si pe mine pe ganduri pentru ca nici Razvi nu vorbeste, nu zice nimic decat aaaa, ta-ta-ta (dar fara nici o intentie de a-l striga pe Adi) si nimic altceva, nici macar in bebelusheasca nu zice nimic.
Am citit ca si la noi se fac teste din astea si tot acolo scria ca se recomanda mai intai tratament cu antibiotice si in ultima faza operatia. Ma gandesc sa-l duc si eu la o testare din asta, chiar daca o fi degeaba (ceea ce sper din tot sufletul) decat sa descopar mai tarziu cine stie ce. Adi zice ca sunt nebuna, ca Razvi aude de la distanta considerabila cand sunt reclamele sau melodiile preferate la TV...dar, sincer m-ai pus pe ganduri.
Porumbita cum am zis mai sus, Razvi nici macar astea nu le zice...asa ca da, mai sunt licurici care nu zic nimic
...
Of Ledi asta iti mai lipsea acuma sa nu mai manance...multa putere si rabdare sa treceti peste perioada asta
.
Anuc cum mai stati cu tusea? V-ati hotarat cu cazarea la mare...scuze ca nu am fost pe faza, daca vrei iti dau detaliile garsonierei pe care am inchiriat-o noi in Mamaia, undeva pe langa Rex.
Noi suntem din ce in ce mai bine...mananca si laptic, aseara i-am combinat lapte cu lactoza cu ala fara...degeaba speram eu ca odata cu pauza asta scapam de masa de noapte, ca musiu nu vrea...la 4 ore fix cere de mancare noaptea...il las asa, daca el asa se simte bine...
gashca
Crisspy,
fericita de
Razvi
Leditia spune:
A ajuns la 11,4kg.

ps :I-am zis azi k se tot plimba pe marginea canapelei in picioare ''David cazi de pe canapea'' si el chezi chezi chezi..da chezi(chezi e cazi,da zice el mereu sau o fi zis acum de la david:))) )Daca are chef repeta sau ma imita,daca nu, nu..
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
anna-mama spune:
Fetelor, si eu zic ca nu trebuie sa ne facem griji in privinta auzului, nu toti copii vorbesc de la 1 an si cateva luni. La Aidan au existat problemele cu otita care au afectat urechea, dar la restul copiilor??? Serios, copilul face progrese mai mari intr-o latura la un momendat, probabil cei care stagneaza cu vorbitul pun accent pe dezvoltarea motricitatii. In plus ei acumuleaza permanent si vor folosii bagajul de cunostinte cand sunt pregatiti. De exemplu, Vladut la o luna fix zicea prima lui silaba "au" si cateva luni nu-i mai tacea gura din gangurit, apoi a inceput sa mearga si nu a mai zis mai nimic, nici macar ma-ma-ma sau ta-ta-ta...sotul isi face griji, dar dupa ce a incetat sa se mai concentreze la mers, a inceput sa mai zica, acum are un vocabular cam de 20 cuvinte sau interjectii pt a denumi obiecte, dar pe multe le poceste, de ex la "panda" el ii zice "tata", la "pis" ii zice "tis", dar il foloseste pt "p" in "papa", "pa"... acum cu timpul o sa se perfectioneze. Si nu mai zice "mama" 
![]()
Crisspy, asa face si Vladut, aude ce muzica e la tv din cealalta camera si daca e o melodie preferata se duce sa o vada, cu toate ca de multe ori urechea mea nu reuseste sa distinga melodia fiind sonorul dat destul de incet. Asa ca aude mai bine ca mine. Dar daca eu il strig, el ma ignora cand vrea indiferent de tonalitatea vocii mele ![]()
Am si eu o intrebare off topic
, fetele din Bucuresti, stiti unde as putea sa merg sa cumpar un serviciu de ceai complet, fin (dar nu de lux, ca am vazut unele la zeci de milioane)??? Ca vreau sa le cumpar finilor care sunt mari bautori de ceai, au un ritual zilnic, si daca as gasi si un set de desert asortat ar fi ideal. Multumesc 
de
baietel nazdravan (09.02.2009)
e simplu, doar sa vrei!