Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (54)
Raspunsuri - Pagina 8
ral_eli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui douradoudou hello girls..azi amfost plecata cu sotul cam toata ziua..acum am venit si eu acasa... alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si 18+ cu |
stiam eu ca umbli brambura!
16+
douradoudou spune:
merci fetelor pt grija ..miruna nu aveam azi echo..cica am luni..dar doar in capul meu luni e 28 asa ca fetelor eu nu fac parte din grupul de lunea asta....eu nu aveam habar in ce zi suntem ...
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 18+ cu
mamiralu spune:
Dragi mamici, stiu ca este o discutie luuunga oricum... dar vreti sa vorbiti si cu mine despre modalitatea de nastere? Pe scurt, la 38 de ani, prima nastere, v-ati mai gandi sa incercati sa nasteti natural? Eu sunt intr-un fel tentata, dar... nu stiu ce e mai bine / mai sigur pentru bebe. Am auzit foarte multe despre avantajele nasterii naturale; v-am mai spus ca am prietene bune, moase la Filantropia, unde nasterea naturala este destul de incurajata. Daca as avea... macar sub 35 de ani!, nici nu m-as gandi sa nu incerc sa nasc normal, dar la 38, ma gandesc ca poate corpul nu o sa se mai descurce... Mai este cineva care se gandeste la acelasi lucru?
Oricum, sunt de acord cu cine a spus ca, nastere naturala sau cezariana, important este sa stii bine la ce sa te astepti... sa poti sa anticipezi corect si sa privesti lucrurile pozitiv. O problema mi se pare cand doctorii nu iti dau corect datele de care ai nevoie pt asta.
Si nu sunt de acord cu suprimarea oricarei posibilitati de decizie a mamei.
Fara sa vreau sa va indispun, am sa povestesc legat de aceasta o nastere de la EUROCLINIC, de astazi.
Astazi a nascut la acel spital privat scump, presupus prietenos, cu un doctor cu nume fooooarte mare..., o buna prietena... care are abia peste 30 de ani. Ea vorbise toata sarcina cu dr ei ca o sa nasca natural, nu se luase in consideratie cezariana decat daca ar fi fost ceva in neregula in travaliu. Acum era exact la termen, astazi spre ziua i s-au rupt membranele, normal... dar nu avea inca contractii. Cand a ajuns dimineata la spital, cam aglomeratie... dr i-a zis ca ii face cezariana, pentru ca are colul lung si nu are nici o sansa sa nasca normal! Asa, brusc...!!? Colul, stiam eu, se scurteaza dupa ce apar contractiile... acolo nu au asteptat (ca nu aveau timp... deh, cerere mare pentru asa servicii) sa aiba si ea contractii, si nu am impresia ca au intrebat-o vreodata si pe ea ce vrea. Eu stiu ca ea nu voia cezariana. Copilul nici macar nu este mare, abia 3kg, slava Domnului ca este bine.
Mda... as vrea sa am 20 de ani si sa pot sa nasc acasa.
Pupici la mamici.
amelia_ilie spune:
Mamiralu, eu la nastere o sa am 36 de ani si doctora mea mi-a zis ca nici nu se gandeste la cezariana daca bb este in regula. Parerea mea este sa vorbesti cu doctorul tau si sa-i explici ca vrei sa incerci sa nasti natural.
Sorela mea a nascut la 38 de ani (e drept, al treilea copil, dar dupa 11 ani fata de al doilea) si a nascut natural - pe toti 3 i-a nascut natural, si toti au avut peste 4 kg. Deci nu e imposibil, stai linistita. Discuta cu doctorul tau si vezi ce-ti spune si el.
13+
beatrice75 spune:
Mamiralu, cam greu acum sa mai ajung la Filantropia, atata timp cat morfofetala tre sa o fac la inceputul lui iulie, in prima sapt.
Fetelor, aveti vreuna probleme cu reumatismul?Eu am un pui de reumatism si a inceput sa ma doara rau. Inainte luam o aspirina si gata
18+
Mami de baiat
bebelu86 spune:
Doura lasa ca mergi cu mine pe 28 la eco
atunci merg si eu pt morfo de trim 1
mamiralu eu credk dc totu e ok cu tine si bb, copru se descurca si stie ce are de facut. doctoru tau ce zice? el te indreapta spre cezariana?
http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt bb 11+
mamiralu spune:
Multumesc pentru raspuns, Amelia! Da... cred ca vreau sa incerc sa nasc normal, numai sa fie sigur pt bb... nu stiu daca dr o sa fie pentru.
Beatrice, sa vii cu vesti bune de la eco!
Heidy, succes la gasit doctor nou, daca te hotaresti intr-adevar sa il schimbi pe cel vechi! Parerea mea este ca, daca nu esti tu sigura ca iti convine, mai bine cauti pana gasesti unul cu care te simti intr-adevar OK.
beatrice75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amelia_ilie Mamiralu, eu la nastere o sa am 36 de ani si doctora mea mi-a zis ca nici nu se gandeste la cezariana daca bb este in regula. Parerea mea este sa vorbesti cu doctorul tau si sa-i explici ca vrei sa incerci sa nasti natural. Sorela mea a nascut la 38 de ani (e drept, al treilea copil, dar dupa 11 ani fata de al doilea) si a nascut natural - pe toti 3 i-a nascut natural, si toti au avut peste 4 kg. Deci nu e imposibil, stai linistita. Discuta cu doctorul tau si vezi ce-ti spune si el. 13+ |
Clubul batranelelor:si eu nasc la 35, mi-e frica de mor!Sunt cam fricoasa din fire, dar as vrea natural(cu epidurala)pt ca am inteles ca pe al doilea nu-l poti face decat dupa un an si daca faci cezariana si eu vreau sa dau drumul rapid si la cel de-al doilea copil ca si si asa sunt batranica.
18+
Mami de baiat
Dosita spune:
Ma bag si eu asa, ca musca in lapte....V-am spus ca va urmaresc din umbra!Dar scrieti atat de repede, incat eu apuc doar sa va citesc din urma, nu mai pot raspunde, ar parea aiurea...
mamiralu, de fapt tie vroiam sa iti raspund. Am aceeasi dilema (aproape). Diferenta este ca eu am 39 ani, si nu sunt la prima nastere. Dar fiul meu are 14 ani, deci a trecut o vreme...Nici eu nu stiu ce sa ma fac, cum ar fi bine sa nasc. Eu totusi as opta pt. nasterea naturala, daca este posibil (nu am vorbit inca cu medicul despre problema asta). Asa am nascut si prima data, usor nu a fost, dar a trecut, si parca totusi mi se pare mai normal. Eu mai am cunostinte care au nascut la varsta asta pe cale naturala si nu au intampinat probleme deosebite. Deci se poate...
Va pup pe toate, sunteti extra simpatice, imi face mare placere sa va urmaresc.
19+
mamiralu spune:
Bebelu, Beatrice multumesc mult!!
Si, Beatrice, imi pare rau ca am raspuns prea tarziu la intrebarea ta; uff, nu pot sa intru chiar des pe forum... Bafta multa!!