Alexia vrea sa mearga,la 4 ani are6 operatiiAJUT-O
Raspunsuri - Pagina 18
sabina.p spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eseea Sabina, ma gandesc de f multe ori la voi, va doresc numai bine si implinirea marelui vis : Alexia SA MEARGA!! Mami de fetita si de baietel Everything is hard before becoming easy... |
Multumim din inima Eseea pentru gandurile frumoase
sabina.p spune:
Buna tuturor
Imi cer scuze ca nu am mai dat nici un semn ,intru destul de rar ,am un net foarte prost .. ce-i drept nici nu am avut foarte mult timp deoarece am tot umblat cu Alexia ,cu acte si nu am avut cum sa intru.
Alexia este oarecum binisor,nu vrea deloc sa mai stea ,vrea numai in picioare tot timpul,inca nu am inceput terapia ,deoarece au fost si mai urmeaza destule investigatii,pe 23 mai avem o noua programare la fizioterapeut si vom vedea ce hotareste.
Are din pacate probleme si cu infectiile urinare,destul de dese,pediatrul mi-a dat sa -i fac o ecografie si din pacate nu este un rezultat foarte bun,din cate am inteles are un rinichi mai micut,maine voi merge la pediatru sa vedem exact ce ne va spune... pe 25 mai are programare si la nefrologie(ASTA NE MAI TREBUIA , probleme la rinichi... :( )
Iar o problema ar mai fii aici se platesc vizitele medicale si pentru copii(,dupa 6 ani ) nu numai pentru adulti (ceea ce pe noi ne-a uimit ,avem destul de multe vizite de facut ...in cazul Alexiei ... )dar asta este ,incercam sa facem tot posibilul.
Inca o data mii de scuze .. si daca va mai fii ceva daca s-ar putea sa-mi dati un email.. ar fii cel mai bine ca mai intru si verific ,
Multumesc si va doresc tot binele din lume.
A am uitat sa va spun ca Alexia a inceput sa vorbeasca... in italiana numara de la 1-20 (in romaneste stia pana la 10 ),si stie destul de multe cuvintele.Pediatrul ne-a spus sa o dam la gradinita,
Vom merge sa vedem dupa ce facem vizita la fizioterpeut.
Va pupam
sabina.p spune:
Va salutam din nou ,mamici dragi
Revin cu vesti despre Alexia .. oarecum bunicele ....
Am umblat toata saptamana ,si am rezolvat cu gimnastica la centru ,a vazut-o medicul si a spus ca este un copil destept ,va trebui sa mearga neaparat la gradinita .. sa invete limba italiana, ca ii va trebui facute si niste teste neurologice,dar asta dupa ce va intelege si invata.Ne-a programat pentru 9 iunie sa incepem fizioterapia ,o data pe saptamana (mi s-a parut putin ce-i drept ).Dar vom vedea cand ne vom duce prima data ,sa intrebam daca totusi am putea sa facem si in alta parte (vom cauta probabil o clinica particulara sau ceva ,trebuie sa facem ce e mai bine pentru ea),daca ii este suficienta o singura sedinta .In septembrie,dupa turele de gimnastica ,a spus ca ii vor face noi radiografii ,si alte investigatii sa vada daca va mai avea nevoie de o alta operatie (speram sa nu din tot sufletul,si sa o ajute .... ca ne-am saturat atat noi cat si Alexia.. mai ales... )
Am avut programarea si la nefrologie cu rinichii .. a spus ca nu este ingrijorator ,ca la copii este o mica diferenta intre rinichi .. Vom reveni la control peste 3 luni.Ne-a dat sa facem o analiza ,dar nu este un motiv de ingrijorare.
Multumim tuturor pentru ajutorul care ni l-ati dat .
Va pupam si va dorim tot binele din lume
sabina.p spune:
Buna seara dragi mamici ,
Venim cu vesti din nou ... despre Alexia .De ieri am inceput fizioterapia , ieri a facut putin ca se se cunoasca cat de cat si sa nu intre "in paine" din prima .. sa se poata obisnui,cu exercitiile ,fizioterapeuta .I-a placut destul de mult deoarece era salteaua plina de jucarii ,i-a probat diverse orteze ,au spus ca ii vor face si ei dar va dura ceva timp... Ne vedem luni cu fizioterapeuta , ne-a spus ca ar trebui (daca ne permite buzunarul ) sa o duc la inot .I-am spus ca voi face tot posibilul ,aici e ceva mai scump.Vom merge sa ne interesam... la o piscina sau unde se fac cursuri (mai ales ca ne-au spus ca ii face foarte bine).
Ne-a mai spus sa incerc sa nu o mai pun in picioruse deoarece isi deformeaza laba piciorului (calca foarte urat in interior ,stramb rau ) ,pana vom face ghetute ,orteze ,etc.
I-am explicat ca oricum daca o pun in picioruse (cateva minutele) o tinem mai mult noi de antebrate ,dar deja a crescut si vrea si ea "sa mearga in picioare" cand suntem in parc ,sau in preajma copiilor.
Asa ca apelam din nou la ajutorul tuturor.
Raportul pentru aceasta luna este tot 0 lei .Nu am mai primit .
Noi multumim inca o data pentru sprijinul acordat pana acum. Orice si oricat i-au fost Alexiei de mare folos.
Va imbratisam cu mare drag !
ancadragoman spune:
Ma bucur ca sunteti bine,sa imi spui cand ai tu timp ce fac cu produsele castigate de tine...
Vad ca la bazar mai sunt doar 8 produse donate pentru ea,poate ar trebui sa mai cauti donatori..nu stiu ce sa spun
anca de fetita cu fundita Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
AJUTOR URGENT PENTRU MARIUS!!!
Doneaza 2 euro prin SMS la 874 si ajuta la reamenajarea si dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni
sabina.p spune:
Pupicei dragi mamici .
Alexia este bine, ne-au dat cateva orteze (de la alti copii )pana se vor face ale ei ,i-au dat si un scaun cu rotile de ceva timp ,si este tare incantata si mandra de el ,este independenta total,numai ca noi am tot refuzat acest lucru sa o vedem in scaun cu rotile... dar mi-au spus si fisioterapeuta si medicul neurolog ca pe ea o ajuta tare mult ,si ii prinde bine si ei un pic de libertate.... ne-am conformat situatiei... o vedem pe ea atat de fericita ca se poate "deplasa"singurica.
De la clinica ne-a mai dat un cadru cu 4 roti si are o sa .. ca la bicicleta pentru a sta ea singura in picioruse..ii place mult ca poate "dansa "cu acest cadru ,ca o "balerina".
Din pacate in luna august este inchisa clinica pana pe 29 august .
Luna iulie nu au fost banuti in cont.
Va pupam si multumiri pentru tot ce ati facut pentru noi.
sabina.p spune:
Am revenit cu vesti despre Alexia,si bune si rele... A inceput gradinita si ii place ,(numai azi a avut un moment de a plans rau dupa mine,ca o sa-i fie dor rau rau de mine,si sa stau cu ea ,in rest e ok ,mi-au spus educatoarele ca este foarte desteapta si prinde repede),Ieri am avut vizita neurologica ,a vazut-o medicul .. ce nu mi-a placut este ca a ciupit-o de picioruse ,a intepat- o si nu prea a simtit ... eu mai facusem chestia asta acasa... si mai observasem ,dar nu mereu ë asa cateodata tipa au ,dar de cele mai multe ori ,... nu ..
Ne-a spus dr ca sa ii facem un RMN la coloana , niste analize de sange ,fapt care sincer m-a dat rau peste cap ...
Am inscris-o la cursuri de inot ,si la hipoterapie (terapie cu cai ) la recomandarea medicilor,din pacate astea se platesc.
Incerc sa mi gasesc si eu ceva de lucru dar e foarte dificil ,pentru ca nu gasesti ,si trebuie sa merg mereu cu Alexia ,cand la gradi, recuperare ,inot etc...
Incepem sa apelam din nou la voi, cu cat de putin ,ca sa pot reusi sa o duc la cat mai multe sedinte de inot care ii fac foarte bine cat si la hipoterapie.
Din pacate nu am mai strans nimic.
Alexia a primit orteze noi , poate sta mai mult in picioare cu aceste orteze ,face mai multi pasi normal sustinuta ca altfel singura nu poate ,nu are muschiuleti deloc la picioruse.Sta sprijinita de pat de masa ,singura in picioruse .Sa speram ca mergem spre bine ,cu ajutorul lui Dumnezeu .
Va multumim pentru sprijin ,va dorim tuturor sanatate
sabina.p spune:
Salutare dragi mamici ,
Avem VESTI BUUUNE ,Alexia a stat pentru prima data in picioare SINGURA ,(pe picioarele ei )sambata ,am zis ca nu este adevarat ... pur si simplu ma uitam si plangeam si nu imi venea sa cred , nu am dormit in noaptea aia am zis ca visez.... ,am simtit ca suntem cei mai fericiti parinti de pe pamant (cum se bucura parintii cand isi vad prima data copilul ca sta ,incepe sa mearga ,asa am simtit noi ),pentru noi este un lucru mare, imens nu am cuvinte..... Alexia este extrem de mandra ca poate face asta.... ma uitam la ea ca vrea din ce in ce mai mult,este o fire ambitioasa si puternica.
A primit un cadru si cu ala merge in casa toata ziua ... nu mai vrea in carut ,ma ajuta ''la treaba ''La gradinita este din ce in ce mai bine.Nu mai plange dupa mine cand o las.Imi da pupicul de plecare si fuge repede la copii.
A inceput sa progreseze si la hipoterapie cu caii ,este innebunita dupa cai ...
Singura perioada neagra din timpul asta a fost o problema ca tati a fost internat in spital cu o infectie la pericard ,pentru mine .. a fost o perioada neagra ... trebuia sa fiu vesela in fata Alexiei ,si in fata lui tati ,dar eu eram terminata ... psihic ,acum multumim Bunului Dumnezeu se simte bine ,numai ca trebuie sa aibe mai mare grija de el , si-a revenit se duce la munca , ca nu il plateau ..
Multumim tuturor pentru bunatatea si intelegerea voastra .
Va imbratisam cu drag
Eliza spune:
Bravo Alexia! Stiu cat de mult v-ati dorit asta si ma bucur mult pentru voi. Va doresc numai progrese de acum incolo si multa sanatate si pentru Alexia si pentru tati de Alexia.
Eliza de Emma + (DPN 20.04.2012)
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii