Alexia vrea sa mearga,la 4 ani are6 operatiiAJUT-O
Raspunsuri - Pagina 12
ana l spune:
Sabina, daca medicii astia ar fi luminati, cu capul pe umeri si stiinta in cap, tare bine ar mai fi.
Edi nici in clasa I nu stie zilele saptaminii in ordine, si la dreptunghi zice triunghiular. Si ne chinuim de 1 an cu astea. La scoala a auzit de 2 ori o poezie si deja a retinut-o. Asa ca, las-o in ritmul ei cu cunostintele. Are timp sa le invete la gradi, nu o grabi.
In afara de puzzle, ce-i place ei sa mai faca?
hainute de vanzare
boticelina spune:
sabina, te imbratisez si-ti doresc putere, eu stiu pe pielea mea cum e sa ti se zica ca nu pretuiesti nici cat o ceapa degerata, mi-a zis pe la 19 ani un ortoped ca sunt nebuna daca imi doresc sa conduc vreodata, ca pentru oropsiti ca mine exista trenuri si tramvaie (eu am un handicap la mana stanga), sentimentul de revolta e de nedescris . Ei bine, am carnet de 12 ani si conduc zilnic
Oricum, te rog sa-mi dai adresa ta (pe privat) sa-ti trimit niste dvduri cu clubul lui Mickey Mouse in romana, fi-mea are 2 ani jumate si stie si-n somn figurile geometrice pentru ca i le-a aratat Mickey
apoi cu gradinita - ai dreptul sa o duci la gradinita, iar ei sunt obligati prin lege sa va primeasca, macar la program scurt si cu tine insotitor (daca vrei). Voi aveti carucior cu rotile? Eu sincer cred ca ar bucura-o sa mai mergeti pe la gradi din cand in cand.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
sabina.p spune:
OOf Ana ... ai dreptate stiu ...dar cand auzi atatea... la mine e mult prea mult ,eu incerc mereu sa fiu tare dar cum am spus ..cateodata nu mai pot ,clachez... si ma vede suparata si ma intreaba "mami de ce esti supalata?"si .. incerc sa nu mai fiu in fata ei ca simte si ma vede imediat ,ma ia cu manutele ei .. mici si ma pupa si pe maini pe fata pe cap .. nu stie ce sa-mi faca,de ma termina cand o vad ..asa .
Ei in afara de puzzle ii place sa coloreze ...dar cu creioane cerate nu stiu de ce nu-i plac si restul de creioane... si mai nou... ii plac si pixurile dar nu alea normale ci cele care se scrie pe cd-uri .. la fel nu imi dau seama .. alea probabil scriu continuu.. ,la calculator iar este foarte atenta si prinde imediat,ii plac animalutele foarte mult... si filmele pentru copii e topita.
Mulltumim mult Ana pentru cuvintele tale frumoase cat si celorlalte mamici.
sabina.p spune:
Am plecat spre bazin Alexia super incantata ,"mami mi-ai luat cotum de baie?" ... foarte fericita .. am ajuns acolo am schimbat-o .. am intrat cu ea in sala . si cand apare Paul ..sa intre cu ea in bazin.... incepe sa planga si se lipeste de mine ..de nu-mi mai dadea drumul... i-am spus ca eu o sa fiu acolo cu ea... nimic.. pana la urma i=am pus aripioare colac... nimic.... am bagat-o in apa .. si a inceput sa ii mai treaca dar nici macar nu se uita la Paul .. nici cu coada ochiului ... statea intoarsa .. dar mi-a placut ca il asculta ce spunea el ..ea face .. piciorusele sus.. .bicicleta etc.dar nu se uita:)
Sunt foarte entuziasmata de un lucru pe care Paul mi l-a spus ..ca nu mai e asa de spastica ca ultima data cand am fost la bazin... si ca misca piciorusele muuult mai bine ..( o veste buna in sfarsit ...)
Postez decat cateva poze cu Alexia botoasa....ca altfel nu era.
http://alexiamariapintea.blogspot.com/2010/10/la-bazin.html
sabina.p spune:
Sunt foarte multumita de Alexia ,pe partea limbajului .. a inceput sa vorbeasca mai corect ,mai avem foarte mult de lucrat dar avand in vedere ca intr-un timp atat de scurt ea a facut progresele acestea .
Am fost si la psihopedagog,si ne-a spus pe foaia de evaluare :" se inregistreaza progrese semnificative fata de evaluarea initiala pe aria cognitiva si aria de limbaj (coresp 4 ani ) .Se recomanda continuarea programului de interventie educationala (stimulare cognitiva si de limbaj).In familie se recomanda stimulare cognitiva si verbala adecvata ,dezvoltarea interactiunii cu egalii si a deprinderilor de autoservire ,masuri educationale adecvate(sistem consecvent de reguli si consecinte)."
Ne-a spus sa lucram foarte mult cu ea ,si corect ,trebuie sa cumparam materiale cat mai multe planse,carti etc.Deja am inceput sa cumparam si sa lucram pe ele .Se mai plictiseste dar .. incerc sa fiu eu mai tare si sa nu cedez in fata ei ... trebuie recompensata tot timpul cand spune corect .
A fost foarte draguta si ne-a ajutat cu recomandari , cu ce sa cumparam ,si ne-a dat si dansa diverse materiale pe care sa le printam ...si sa le plastifiem .Mai avem de luat foarte multe materiale..
Din pacate nu mai merge imprimanta ..:((cartusele de fapt ..
Pentru luni ne pregatim pentru o noua internare ,pentru scoaterea tijei .. si nu stim daca si o operatie de derotare ...
http://alexiamariapintea.blogspot.com/2010/10/vizita-la-psihopedagog.html
sabina.p spune:
Buna tuturor
Noi maine din pacate mergem la spital ,pentru scos tija ...si nu stim daca va fii si alta operatie de derotare sau nu ... nu stiu absolut nimic.
Nu stiu nici cand voi veni inapoi acasa, nu voi avea cum sa raspund confirmarilor de plata si sa trimit colete .Eu sper din tot sufletul sa nu dureze mult sa ne intoarcem cu bine acasica la noi.Deja Alexia imi spune :Mami eu nu mai vreau la spital , de ce trebuie sa mergem iar ?Te rog mami nu mai vreau .. "Incerc si ii explica sa-si faca oasele bine sa mearga si ea ..sa ii cumpar bicicleta .. sa se poata da pe tobogan.. etc... Va fii jale mare maine dimineata .. deja a crescut si stie exact ce se intampla .. de asta mi-era cel mai frica.. ca va creste si va intelege ce se intampla ...
Va pupam pe toate sa ne tineti pumnii si sa o adaugati si pe Alexia a mea in rugaciunile voastre .
http://alexiamariapintea.blogspot.com/
ancadragoman spune:
Sabina ma rog ptr voi sa fie fata bine,Doamne ajuta
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!
sabina.p spune:
Iti multumesc din inima Anca ,nu am reusit sa ne vedem ... sa iti dam salopeta si ursuletul pentru sora ta.Cand ne ntoarcem din spital sper sa ne vedem...
Pupici
Eliza spune:
Ma bucur ca ai mai scris vesti despre Alexia. Bafta multa maine!
Despre bazin...parca povestea-i de fiimea, care la fel la primele lectii de inot tipa dupa mine si nu se uita o secunda la instructor, dar executa ca un robotel tot ce-i spunea. Pupam fetle curajoase!
Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii
ancadragoman spune:
Sabina stai linistita ca nu este graba.
Unde faceti inot?
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!!