nastere cezariana
Buna ziua. Ma numesc Cristina am 23 de ani, sunt noua pe aici. Sunt insarcinata in 33 de saptamani si la sfarsitul lunii viitoare sunt programata la cezariana deoarece nu pot naste normal din cauza unei infectii care am avut-o in timpul sarcinii. Desi mor de frica abea astept sa-mi vad fetita. V-as fi foarte recunoscatoare daca vi-ati impartasi experientele dumneavoastra cu mine legat de nasterea prin cezariana. Va multumesc si astept raspunsurile voastre.
Raspunsuri
alinushca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui krysababy Buna ziua. Ma numesc Cristina am 23 de ani, sunt noua pe aici. Sunt insarcinata in 33 de saptamani si la sfarsitul lunii viitoare sunt programata la cezariana deoarece nu pot naste normal din cauza unei infectii care am avut-o in timpul sarcinii. Desi mor de frica abea astept sa-mi vad fetita. V-as fi foarte recunoscatoare daca vi-ati impartasi experientele dumneavoastra cu mine legat de nasterea prin cezariana. Va multumesc si astept raspunsurile voastre. |
sunt mii si mii de povesti ale unori femei care au nascut prin cezariana pe net, ai de unde te documenta. ca un sfat scurt iti recomand sa faci musai pishu inainte sa intri in sala de operatie. o sa imbunatateasca mult situatia. si sa te asiguri ca iti pui copilul la san cat mai repede dupa operatie (chiar si imediat daca se poate) si cat mai des dupa aceea, chiar daca nu vei avea inca lapte, pentru a asigura sanse cat mai mari alaptarii.
Mami de (28.10.2008) si bb2 18+
paulush spune:
Cezariana e singurul caz de operatie in care pacientul trebuie sa aiba grija de alta persoana dupa ec e operat: bebelusul. Nu e o joaca sa faci eczariana.
Te-ai informat despre consecintele de a o programa inainte de termen (mai putin de 40 de saptamani), si la varsta atat de tanara pe care o ai?
Ai cerut o a doua opinie unui ginecolog, care sa-ti spuna daca e vreo problema sa nasti?
Incearca sa-ti iinvingi frica documentandu-te, e cel mai bun lucru pe care il poti face saptamanile astea!
asa a fost
poze
mes p’tits riens
CorinaDani spune:
buna,
ne poti spune, te rog, ce infectie ai avut ? nu s-a putut trata in timpul sarcinii, cu medicamente permise ?
unde anume vei naste ? in ce oras, la ce maternitate, cu ce medic ?
alinushca : recomandarea cu pipi inainte de operatie trebuie completata cu ceva - sa faci inainte de a ti se monta sonda urinara; cel putin unde am nascut eu sonda se monta inainte de anestezie, asadar inainte de operatia de cezariana; problema e ca nu prea mai ai ce sa elimini, pentru ca se recomanda ca in seara dinaintea operatiei sa mananci ceva usor, iar dimineata sa nu mananci/bei nimic, sa-ti golesti intestinul, astfel incat sistemul digestiv/urinar sa fie cat mai gol inainte de operatie...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
krysababy spune:
Va multumesc mult. Eu sunt din Timisoara si nasc la Bega. Am un doctor super care ii foarte cunoscut aici in oras si nu numai pe nume Craina.
Infectia inca mai ii, cei drept nu asa de periculoasa precum a fost pe timpul sarcinii, dar nu vrem sa riscam (pana si la doctor ii frica sa nu i se intample ceva copilului sau mie daca nasc natural).
Iar nasterea va fi cam la termen caci sunt programata pe 30 iulie la nastere,iar pana atunci mi se va rupe si apa caci deja imi scade burta (am o fetita nerabdatoare).
Chiar as fi vrut sa nasc natural dar daca nu se poate asta e. Oricum stiu ca voi trece cu bine peste caci am o mama de nota 10 care va fi tot timpul langa mine, sper ca si sotul ca daca nu vede el :))
alinushca spune:
Corina asa-i, dar uite eu una mai aveam ceva ramas pe acolo si e o senzatie foarte neplacuta sa iti vina f rau sa faci pipi si sa simti ca nu poti... ceva de genul, plus frigul din tot corpul de la rahie. Ce-i drept eu mai luasem 2-3 guri de apa noaptea... era extrem de cald la spital si nu puteam sa dorm de sete.
sunt de acord cu fetele, ar trebui sa incerci mai intai sa vezi daca nu se pot face mai multe ca sa nasti natural. si de asemenea o cezariana la 37 de saptamani mi se pare o mare mare tampenie in afara de cazul cand ai o indicatie extrem de clara. ca asa se intelege din postarea ta ca faci la 37 de saptamani cezariana. deci, ce infectie este? te putem lamuri si noi.
Mami de (28.10.2008) si bb2 18+
accept92 spune:
Am cunoscut in spital o mamica careia i s-a provocat nasterea la 40 de saptamani (conform estimarilor ecografului). Bebelusul s-a nascut cu probleme...diagnosticul neonatologului...copil prematur. Uneori ecografiile astea mai dau gres, rezultatele lor tin intotdeauna cont de data ultimului ciclu menstrual dar ovulatia nu se produce mereu ca la carte. O cezariana la 37 de saptamani mi se pare mult prea riscanta. Din cate stiu mai exista un caz aici pe forum de copil nascut prematur din cauza unor calcule gresite.
szivarvany spune:
Ce fel de infectie ai ?
Nu ca suntem multe fete pe aici cu specializarea ginecologie
Si de ce a propus medicul cezariana "la rece"?
De ce nu asteapta declansarea nasterii, eventual sa fii nternata in spital pt monitorizare
Zic si eu, eu asa "am patit"
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinushca cezariana la 37 de saptamani mi se pare o mare mare tampenie in afara de cazul cand ai o indicatie extrem de clara. ca asa se intelege din postarea ta ca faci la 37 de saptamani cezariana. deci, ce infectie este? te putem lamuri si noi. Mami de (28.10.2008) si bb2 18+ |
Ei , da, mai nou nu-ti trebe o facultate de medicina absolvita, un rezidentiat pe gineco, in cazul respectivului e saracu' si conferentiar , dar toate astea nu prea conteaza , ca lamuririle pe forum si diagnosticele date aici sunt mai importante si mai exacte.
Cred ca iti dai seama ca fata asta e pacienta doctorului respectiv , ca ii stie antecedentele patologice si nu numai , ca i-a monitorizat sarcina samd , iar tu stii doar ca e insarcinata in 33 de saptamani si ca a avut o infectie. Ca sa nu mai pun ca nu esti medic ginecolog , ca nu e pacienta ta, deci si prin urmare n-ai cum Dumnezeu sa o lamuresti tu si nici nu ai cum sa o tratezi din expereinta ta de medic cu 20 de ani de practica in carca.
E super tare .
Dar eu astept sa o lamuresti , ca sunt taaaaaare curioasa de rezultat.
"Daca mamei i-a fost recomandata o nastere prin cezariana, saptamana 35 este o perioada buna pentru a discuta aceasta posibilitate cu medicul.
Incepand cu saptamana 36, nasterea se poate declansa in orice moment. Dupa saptamana 37 este considerata o nastere la termen. Plamanii fatului ar trebui sa fie complet formati, astfel incat acesta sa poata respira fara ajutor. In ultimele saptamani pe care le petrece in uter, fatul creste in greutate."
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
alinushca spune:
Mai putina aciditate nu ti-ar face rau deloc! Ajut-o tu ca am vazut ca esti oricum f voluntara de la un capat la altul al forumului !
Mami de (28.10.2008) si bb2 19+
BraveGirl spune:
Si eu cred ca Xio a fost cam acida, dar ii dau dreptate. Se poate se aiba o infectie si atuni medicul asteapta pana la 37s cd e considerat "la termen" bebele
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 20+
POZE CU PRINTESA
BEBE2