**Capsunele-n 2007(122)** Bun Venit Elias Andrei

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

S-a nascut ELIAS ANDREI, un flacau de aproape 3 kg si lung de 53 cm!

Ckristina noastra l-a adus pe lume acum 1,5 ore, cu mari emotii din cauza cezarienei cu epidurala, dar totul e ok, se simte mai bine ca dupa prima nastere.
Bun venit, Elias, sanate si laptic mult proapetei mamici!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mi-ai luat-o inainte ..

Bun venit Elias! Sa cresti mare, sanatos si norocos!
Ckristinico, recuperare rapida, lapte garla si o viata frumoasa in 4!!

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Ce vesti bune!
Felicitari Cristina! Bun venit Elias!

Alina-Mirela 29+Maria si mami de DAVID (27.06.2007)siMATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Bun venit, Elias! Cristina, felicitari si recuperare rapida!

(apropo: Elteka, hai acasa, mai da-ne un semn!)

-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Bun venit Elias, sa cresti mare si sa o bucuri pe mamica ta!

Am venit de la cabinet, si evident ca ma enervez. Vaccinul de 1 an l-am cumparat eu, i l-a facut si evident ca i-a facut si ROR-ul deodata, de la sanepid, fara sa ma intrebe. Sunt de acord cu el, si nu am probleme ca e de la sanepid, dar putea sa imi spuna dinainte. Eu am o problema cu asta, ori is eu defecta, dar mi se pare normal sa spui dinainte ce ii faci copilului, altfel nu ma simt bine.

Am o fata mare, de 79cm si 10.800gr, cu 6 dinti.

De vaccinul de la 4 ani mi-a spus ceva de genul ca nu a iesit inca, sau nu este pe piata, nu inteleg ... madaiulia, carla, ma puteti lamuri? E vaccinul DTPa, dar nu este pe piata de la nici o firma? Mi se pare aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Betty, felicitari pentru dimensiuni! A mea are 78cm dar numai 9,5kg. Cu vaccinul de 4 ani m-ai luat pe nepregatite, nu stiu nimic, ma gandesc ca mai avem pana atunci.
Te inteleg perfect cu ror-ul facut fara sa-ti spuna, e aiurea sa faca ce cred ei pe copilul tau. In plus de asta, se stie ca este bine sa treaca macar o luna intre infanrix si ror, dar asta e acum, faptul e consumat.

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Elias Andrei Bun Venit! cu sanatate si noroc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Pepsi, ma bucur ca ai reaparut.V-am vazut pozele...sunteti o familie tare frumoasa!

Liviana, sa-ti fie de bine tunsoare, iti vine bine! si gradina imi place! te admir ca ai energie pt asta. Eu n-as fi in stare, desi m-ar tenta produse "bio" din propria gradina, n-as stii sa am grija de gradina (desi in vancante aveam grija de gradina bunicii la tara, o udam,praseam,...). Cu plita cu inductie, pai si eu sunt pt simplu si "natural" (normal), dar ce fac cu fitosu' de "colegu'", care vrea tot felul de chestii ultimul ragnet. Si cand l-am luat p-asta de-l avem acum, atat ne-am cacait, ca vrea si cu rotisor si cu nu-stiu-ce si cu d-aia,...si am luat cum a vrut el si in 5 ani n-am facut nici macar o data ceva la rotisor .

Didi, am citit articolul ala cu ordinea copiilor si drumul in cariera...sincer, mi s-a parut o prostie (parerea mea ). Eu in realitatea din jur (si experienta mea de sora mai mare) vad exact pe dos: ca al 2 copil are sanse mai mari decat primul sa fie lider. Al 2 lea se naste intr-un "mediu competitiv", exista deja fratele, deci isi dezvolta de mic "talentul" de a castiga in competitia cu fratele mai mare, de a atrage atentia parintilor (si) asupra lui. Al doilea are mai multa libertate, este mai independent si de aici, mai precoce in multe si mai curajos, pt ca, daca la primul parintii sunt speriati si il "limiteaza" pe copil de frica sa nu se loveasca, sa nu raceasca, la al doilea e relaxare (pe principiul: ce nu l-a omorat pe primul, nu-i face rau nici celui de-al doilea). Primul e un copil ..."frustrat": a fost singur la parinti, rasfatat si apare mezinul. I se mai spune si sa aiba grija de el . ba sa si renunte la ce ii place ca, deh, "tu esti mai mare si intelegi". Cum scartaie ala micu', parintii se infiinteaza imediat: "ce i-ai facut, de ce plange?" (pai, cu atatea responsabilitati de mic, credeti ca primul isi mai doreste sa fie lider cand va fi mare? nu cred ). Hi, hi, ala micu' invata mai repede sa se "strecoare", sa obtina ce vrea cu putin zgomot si putin botic . Citisem si eu la un moment dat ceva asemanator, dar nu-mi mai aduc aminte ce "rol" le revenea primului si mezinului, ci imi amintesc cazul in care sunt 3 si pozitia "ingrata" o are mijlociul: ca nu e nici "cel mai mare" (=care stie cele mai multe chestii), nici "cel mai mic" (=cel mai rasfatat din familie).

Ioana, de jucat singura, Ana mea se joaca singura doar daca se joaca "de-a mama" cu papusile si maimutoii ei...cate o ora (daca nu si mai mult) parlamenteaza singura cu "copiii" ei: ii alinieaza, ii culca, ea isi atarna muuulte genti, gentutze, plasutze de gat, umeri si zice ca pleaca la serv. Mi-e mai mare dragul sa ma uit la ea si mai ales sa o ascult cum ii cearta pe "copiii" ei . E tare haioasa (si uneori mi se pare ca ma uit in oglinda ). Mi-a spus ca ea vrea multi copii .. bine, ea vrea si multe surori..."doar" vreo 5 . DAR, nu vrea sa se joace singura daca e vorba de facut puzzle, construit, lipit, desenat...adica chiar daca le face singura, ma trage pe covor sa stau cu ea.

Si ANa zice "poezia" (ca asa suna, ca un automatism):"te rog frumos iarta-ma ca nu mai fac ASTA". Si mereu o intreb: adica care ASTA? ce ai facut? ca sa fiu sigura ca stie ce a facut gresit (si nu stie mereu ). Am inceput sa-i explic ca daca greseste/strica ceva si imi spune repede, ca sa reparam, atunci nu o pedepsesc. dar daca nu spune sau minte, atunci e pedepsita.

Betty, si eu am patit aprox. ca tine la 1 an al Anei: ma dusesem pregatita sa-i faca infarixul si sa discut cu dr. de ROR si in timp ce-mi explica de ROR cu cutia in mana, asistenta tocmai ii facea vaccinul ROR (pe care eu nu eram sigura ca i-l fac si cand). Dar i l-a facut doar pe asta atunci, nu 2 odata. Si pe mine ma enerveaza sa nu-mi spuna ce are de gand sa-i faca sau ma enerveaza ca trebuie sa fiu mereu pe faza si informata sa intreb eu, s acer detalii, lamuriri, efecte adverse, sa ii spun eu la ce sa se uite atent ... ma enerveaza ca sunt asa superficiali unii. AM fost luni cu ANa la "revizie" la pediatra ei, care e buna, daca ai o problema, dar la consult obisnuit mi s-a parut mereu superficiala. In conditiile in care nu o mai vazuse pe Ana din sept. Doar a cantarit-o si masurat-o si ascultat cu stetoscopul (nu uitat in gat, urechi, nu m-a intrebat daca a avut ceva din sept.). Luna trecuta i-am facut eu analize de sange (aveam trimitere de la dr. Palicari), alea uzuale si i le-am pus pe birou si nici nu se uita la ele. A trebui sa o rog expres sa se uite pe ele si sa-mi spuna ce parere are. Pana acum singura dr. care e foarte atenta la tot, care o consulta cum trebuie (se uita inclusiv la dinti, o palpeaza la burta, se uita la fund si la fofo,..) si de unde plec lamurita si cu indicatii (chiar si d-alea generale de genul: stat cat mai mult afara, masaj si gimnastica, frecat cu prosopul dupa baie, dusuri/bai zilnic sau cat mai des, atmosfera de multa iubire si buna dispozitie pe langa copil,mese diverse, idei de meniuri fctie de probleme: daca e constipata, daca ..., daca...) este dr. Palicari. Mergem la ea 1-2 ori/an, dar face mai mult decat toti dr. Plus observatiile pe care le face in fisa, inclusiv de dezvoltate psiho-motorie si mereu apreciaza unde sunt evolutii pozitive de la ultima vizita. Of, de ce nu sunt cat mai multi dr. asa?

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Bun venit Elias! Felicitari Ckristina!

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Andreea se mai joaca singura, adica deseneaza, dar si atunci vine si ma pune sa-i fac eu ceva, ori face mancare la pisicile ei, ori le spala la masina de spalat, daca doarme sora-sa astea-s valabile. Cand sunt amandoua e jale, nu inteleg cum zice Carla ca trebuie sa fie cu privirea pe ele, eu trebuie sa fiu cu mana pe ele. Carla esti norocoasa cu asa fete cuminti. A mele, bat cu jucarii in mobile, geamuri, usi, si se iau una dupa alta si fac tot mai tare, inchid si deschid usile, una e afara, una inauntru, Andreea oricand ii poate prinde mana sau sa o loveasca pe Alexandra ca inca nu stie asa bine sa aiba grija, se fugaresc, Andreea pe alexandra, asta mica prinde viteza si o da jos, ori intra cu capul in ceva, se urca in pat si sar amandoua, arunca cu creioane, jucarii ... andreea scoate furculite din sertar de la bucatarie ... alexandra haine din dulapuri, cos de haine ... sa mai spun? ma duc sa le culc ca nu mai rezista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Elias, bine ai venit pe lume! Ckristina felicitari!!!
Si la mamici de Cluj a fost "livrat" azi un baietel!

An@, auzi, o ora sa se joace cu papusile! Ii cumpar si eu lui Patrick niste papusi, poate le mai coafeaza, fardeaza! Sunt meserii bune astea de hair stylist si make-up artist! Ma bate tata-so sa ma vada cu papusi acasa, daca nu sunt cumva gonflabile si pentru el

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput