**Capsunele-n 2007(122)** Bun Venit Elias Andrei
Raspunsuri - Pagina 10
lbelciug spune:
Multumesc pt aprecieri, alynta27, chiquitita!
Ckristina, nastere usoara maine si asteptam vesti!
Didi, Chiqui - eu tot ce fac, fac cu dragoste altfel prefer sa nu fac. Am crescut la bloc, dar in copilarie am mers la practica agricola ani intregi caci deh eram in plin Baragan, iar cand eram adolescenta ai mei au cumparat un loc unde au facut gradina cu livada, deci cu plantele si natura m-am tot intalnit. Totusi, acum ca le am langa casa MEA, nu pot sa-ti descriu cu cata fericire ingrijesc fiecare planta. Iar satisfactia e mai mare daca stiu ca au crescut din mana mea de la stadiul de samanta. Cele cumparate de-a gata si care doar au inflorit la mine de ex nu-mi dau aceeasi satisfactie. Dupa o zi de stat cu fundul pe scaunul, ochi in PC si aer conditionat in cap, acasa la mine ma simt in sfarsit LIBERA. Eu acolo simt ca TRAIESC si de aceea vreau sa am o apropiere cat mai mare de tot ce vine din pamant, de la natura, de la D-zeu in fond. Dau tot luxul unui apartam central de ex pt tot ce am acum. Nu ii inteleg pe cei care-si pun in curte doar gazon, ii simt saraci, ii compatimesc ca nu simt aceeasi fericire cu a mea.
Da, sotul e incantat si el, dar isi seteaza limitari. De ex duminica a rupt o vreme iarba, s-a falit ca a eliberat parcela cu pricina, apo a decretat ca "GATA, trebuie sa ma pregatesc de servici pt luni". Asta e o fraza de la soacra-mea, indusa mental cred. Pai ce pregatire ii trebuie in afara de un dush ca in rest eu fac pachetele, eu pregatesc copilul de gradi etc? In timp ce el se relaxa la TV, eu am ales sa leg si sa copilesc toate cele 100 fire (!)de rosii pe care le am. Pt mine sunt ca niste copiii, din iubire vine si energia mea in tot ce fac.
madaiulia, super, sa aveti vreme buna! Cat stati? Sa-i transmiti salutari lui Iulian, si sa-i zici ca eu ti-am recomandat vila lui.![]()
Carla, bravo, faceti f bine ca duceti copilele la plaja des, sunt in crestere si au nevoie de soare. Ce vrei sa spui cu "aproape" aveti un apartament? Uf, imi pare rau pt starea rea, pt ce iti trebuie medicamentele?
Didi, despre baieti: ai mei vor merge la aceeasi gradi in toamna, sunt curioasa cum vor reactiona cand se vor interesecta acolo avand in vedere ca vor fi la grupe diferite. Luptele lor sunt cam asa:
-"De ce imi iei jucaria?" Pac una
- "Ouaaa" Pac si el una
Vin eu: "Ce-aveti, mai?"
"Pai B m-a lovit".
"Da, si M m-a lovit"
Le fac morala, le spun cum e bine sa se poarte si pe final: "Cereti-va iertare unul de la altul"
ei: "nu vreau"
Si tot asa. Figura se repeta. E un cerc vicios din care cred ca o sa iesim doar avansand in varsta.
Le mai dau si bile negre pt comportam urat, sau rosii pt cel bun. Daca au rosii mai multe dupa o vreme, primesc un cadou.
Oricum, avem multe de invatat de la copiii nostri, de aici si experienta ta Didi cu traierile intense pe care nu le credeai posibile alta data.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
CarlaV spune:
Liviana, ducem fetele des la mare, anul trecut am mers cu cea mica de cand avea 12 zile, se cruceau babele ca am scos-o din casa, iar in toamna am stat pana la sfarsitul lui octombrie. "Aproape" avem apartamentul pentru ca am facut actele pe un avans mic si ramane de platit restul sumei, in cativa ani.
Ca medicamente iau nurofen forte, 2 tablete de 400mg pe zi, pentru ca am niste chisturi mari pe un ovar si inca alaptez. As zace continuu, ametesc si mi-e greata si ma doare capul, parca nu pot nici sa gandesc.
-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
alynta27 spune:
Carla nasol ca ai chist ovarian! Am inteles ca doare!
Alina-Mirela
29+
Maria si mami de
DAVID (27.06.2007)si
MATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
CarlaV spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alynta27 Carla nasol ca ai chist ovarian! Am inteles ca doare! Alina-Mirela 29+ Maria si mami de DAVID (27.06.2007)si MATEI (15.05.2009)POZE www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David Cum a aparut Printul! Un ingeras in viata noastra |
Doare. Am 2 de 5 cm si unul de vreo 3. Am ales sa folosesc nurofenul ca sa nu intrerup alaptatul, dar vad ca nu-l suport.
Liviana, si fetele mele sunt mai cuminti cand sunt separate.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
bettyR spune:
Fetelor, multumesc din suflet pentru urari!
Ioana, de ce sa gandesti asa? Daca e diferenta mai mare de 4 ani, am zis doar asa 4, ma gandesc ca nu sunt asa apropiati cand sunt mici, asa am fost eu cu sora-mea (diferenta de 6 ani), dar dupa 25 de ani de ex, suntem prietene, ne cerem sfaturi si ai pe cineva acolo cu care poti vorbi despre orice, uneori cu parintii parca nu esti pe aceeasi lungime de unda. Deci, merita sa incercati ca cine stie.
Madaiulia, concediu placut! Am uitat sa iti spun ca am vazut biciclistul.
Liviana, si fetele de baieti, nu stiu cum e cu ei, dar nici cu ale mele nu e tare usor. Se bat, tipa, si mai grav, ma bat pe mine, alexandrei ii ies dintii si de nervi mai da in mine, vine si Andreea si imi arde cateva, asa doar sa o imite. Si eu, sunt in pauza de idei, sau is obosita, nu mai am nervi sa le zic ceva. Am asa niste perioade, cand pot sa faca orice ca eu nu mai reactionez, voi nu patiti asa? Iertare Andreea nu cere, Alexandra nu stie...Acum o pun pe Andreea in colt la pedeapsa, dar nu sta mai mult de cateva secunde, o mai duc o data inapoi si ii explic, si gata, macar intelege si cere pupicut de la 'ghem','mot' si alexandra intelege si-i da. ploaia asta ma termina, nu rezist atat in casa, o sa caut cizme si pelerine ca mi se pare ca asa va fi toata vara.
lbelciug spune:
Groaznic CarlaV, dar greturile de la ce sunt caci parca nurofenul nu da asa ceva...
Uite si un tratament naturist daca vrei sa-l incerci:
Chisturi ovariene
Se combina in parti egale pulberi din urmatoarele plante (rasnite): napraznic, frunze de mur, salvie, seminte si flori de urzica, rostopasca si rachitan.
Se inghite cate o lingurta cu varf din aceasta combinatie de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Se tine repetat regimul cu cereale integrale (Oshawa) cate 10 zile, cu 5 zile pauza.
Se aplica pe zona ovarelor cataplasme calde cu coada calului.
Da, BettyR si pe mine ma mai loveste B, insa M niciodata, deci tot varsta e de vina. Da, bineinteles ca si eu mai renunt, imi mai amintesc de vb lui didi si-i mai las sa-si rezlve si singuri treburile.![]()
Hai ca o sa se termine o data si ploaia, e asa pt ca natura are nevoie de ea - am citat din cartea cu barbatul american de care va ziceam.![]()
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
madaiulia spune:
Liviana 7 nopti stam. Am uitat sa-ti spun, am vizionat si eu pozele si ti-am admirat noul look si draperia noua. Te admir pentru energia pe care o ai cu doi nazdravani si mai ai timp sa te ocupi si de gradina. Eu sunt mai mereu sleita de puteri, abia am timp sa gatesc in timpul saptamanii.
Betty multumim
.
Va admir cum reusiti sa va descurcati cu doi puiuti. Eu sunt in pana de idei numai pentru Andrei. Si el cum nu-i convine ceva da in mine, tipa. Daca am zis eu NU indiferent in ce context imediat vine replica lui "te bat!"
. Cu cerutul scuzelor nu stiu ce pricep ei de fapt. Andrei cand vede ca ma supar pe el mai zice "scuza-ma, nu mai fac", dar nu cred ca realizeaza de fapt despre ce e vorba.
Ckristina mai e un pic 

. Nastere usoara si un bebe sanatos si mancacios.
Of Carla aiurea cu chisturile. Nu e cam mare doza de Nurofen totusi? Posibil si de la asta sa-ti fie rau.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
Pepsi spune:
betty, la multi ani ptr Alexandra sa fie sanatoasa si fericita. ai sa gasesti multe info utile in semnatura mea pe blogul meu, si uite si aici http://www.123boutchou.com/allaitement_sevrage_biberon.html
http://www.mamanpourlavie.com/allaitement/sevrage/2602-le-sevrage.thtml
al-ma merci mult esti o draguta.
liviana, fain noul look, imi place si gradina e superba. da, se zice ca diabetul se sarcina trece, dar se poate sa reapara pe la 40 de ani. imi ramin 4 ani, in care tre sa slabesc bine si mult sport, alimentatie sanatoasa, etc. ma rog sa nu fie nimic nici la 40 de ani, si sa nu stau cu toporul deasupra capului. esti o draguta tare, mi-a facut bine imbratisarea ta calduroasa,
. nu vine nimeni nici de data asta. soacra a fost pe aici cind avea david 1 an, si la dominic cind avea 1 an. asa ca ea zice ca m-a ajutat destul, ai mei nu stiu ce motive sa mai bage sa scape de a veni sa ajute, nici nu le-am cerut, asa ca.......ne vom descurca singuri ca de obicei. ii pun la treaba pe baieti
deja se exerseaza cu leganatul pusul suzetei, pe bebelusul prietenilor nostrii. sotul fiind mai tot timpul acasa,nu e o perioada prea grea ptr el septembrie, dominic va fi la scoala, dav la garderie, nu va fi greu, ne vom creea o rutina.e clar ca putin ajutor nu ar fi stricat, macar mincare la astia mici, si curatenie, dar..........vom fi bine, sint convinsa. sanatosi sa fim.
ma bucur f mult ca ati avut vacante frumoase, tare ma recunosc in ce scrii de baietii tai, asa sint baietii, se bat se calaresc, tre sa fie testosteronii ....cu obraznicia ....si ai mei care-i vad o data la 3 ani de nu mai stiu copii cine sint, si tot li se pare ca sint prea libertin crescuti si ca se misca prea mult.......intr-un cuvint sint prost crescuti......ei facem si noi ce putem....ca doar imi aduc aminte ca bunicii mei la fel ziceau de noi....
vas, merci mult, sarcina usoara.
didi, ma bucur f mult daca sfaturile mele de alaptat au ajutat multa lume, inca si acuma dupa 3 ani fete imi multumesc.....am renuntat la liga de lapte ptr ca nu mai faceam fata, si nu mai reuseam sa ajut cum trebuie din lipsa de energie. de aia am si facut blogul ala, poate ajuta pe cineva. sint tare mindra de tine ca la rindul tau ai ajutat pe cineva, asa si trebuie, cind ai trecut prin asta poti da sfaturi bune. bravo tie.
Carla V, merci mult, da uite ca voi fi soacra cu 3 nurori, sper ca le voi iubi ca pe niste fiice!
imi pare rau sa aud ca esti obosita, dominic si-a facut prima noapte la 2 ani fix, prima noapte de 6 ore de dormit! inca si acuma se scoala noaptea.....si are 6 ani, si eu la fel zic la sot, cred ca din momentul cind am avut primul copil, nu am mai apucat nici o noapte normala de somn....si asta e pe viata, ptr ca sintem parinti ptr totdeauna....imi zicea o colega cu ai ei copilasi mari (16 ani) ca nici atunci nu dormi ca stai sa vezi daca iti vine intreg acasa de la un chef.........sau pe unde mai iese....dar......eu una zic ca merita tot efortul din lume! e o perioada mai grea ptr tine, vor veni si zile cu somn mai mult, bafta mare.ai niste frumuseti de fetite!si eu am avut chisturi ovariene, mi-au scos ovarul cu totul inainte sa ii am pe baieti, era cit o portocala mare chistul. sanatate multa iti doresc.
si ai mei baieti sint mai cuminti separati!
cristina nastere usoara
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004 si
de
(DPN 28/09/2010) POZE NOI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
sfaturi alaptat
CarlaV spune:
Betty, la multi ani pentru Alexandra, sa fie sanatoasa altaturi de parintii si surioara ei!
Pepsi, multumesc mult. Uite, fetele mele au dormit cate 8-10 ore continuu intre 6 saptamani si 7-8 luni, dupa aceea au inceput problemele, odata cu dintii. Saby doarme acum foarte bine, cate 11 ore pe noapte, Larisa se trezeste la fiecare 2 ore
.
Liviana, multumesc foarte mult pentru reteta. Stii cumva daca se poate folosi si cand alaptez? Ca asa am ceva natural foarte eficient pentru tumorile de orice natura, dar incompatibil cu alaptarea.
Madaiulia, si mie mi se pare mare doza de nurofen, dar doi doctori au zis acelasi lucru, ca in cazul unui proces inflamator, asa trebuie luat. Si sunt doctorii in care cam am incredere (mie mi se intampla rar asta)... Cel mai usor pentru mine ar fi sa nu fie sindromul ovarului polichistic, ci numai chisturi formate din cauza ca nu s-a instalat menstruatia dupa nastere, din cauza alaptarii probabil ca nivelul de prolactina este foarte mare.
Om trai si-om vedea, daca ar fi dupa capul meu as lua nurofenul numai la durere mare, nu ca terapie constanta timp de o saptamana, si-asa vad ca efectul dureaza 4-5 ore.