HAI Ramona!BV Anca,Simona! Liliac mai-iun2010(97)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

azi puiuta doarme pe muzica cleopatrei stratan....geniala fetita...
ARTU tot incerc sa o pun pe piept si sa dormim asa, dar nu vrea...urla.....care e secretul?????
gata am terminat mulsul.....
care e faza cu 150ml/kg? daca are 3 kg, trebuie sa pape 450ml/zi?
printesa mea papa 60-80ml la o masadepinde cat de foame ii este....

cam liniste pe aici.....ce mamicute ocupate avem...
va doresc un week-end minunat!!!!

MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010

http://family.webshots.com/album/577534749BrJGdy?start=24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Ladies, i'm baaack

O sa incep cu felicitari pentru fetele care au devenit mamici dupa plecarea mea la spital: ioana1234 si anca16 - va doresc muuuuulta sanatate, revenire in forma cat mai repede, iar puiutilor numai bine, sanatate si mult noroc!!!
In rest, sunt cu 2 capitole in urma cu cititul, asa ca nu prea am ce comenta... Promit sa recuperez.. odata si odata

Despre noi - numai de bine
De joi suntem acasa, i-am avut 3 zile in vizita pe parintii mei(dar au stat doar ziua cu noi ziua, iar seara plecau la socri). A cam fost ceva agitatie (in sensul bun al cuvantului), insa ne-am descurcat cu totii, mama a gatit/calcat/spalat vase ( , pt ca eu eram cam nedormita), tata cu Vlad au reparat diverse chestii prin casa, iar toti impreuna stateam si ne uitam la Maria si nu ne venea sa credem ca e deja cu noi

Ufff, as avea muuuulte de povestit, insa inca trebuie sa-mi adun gandurile, asa ca voi reveni zilele astea cu povestea nasterii si tot ce s-a intamplat de atunci.

Acum vreau doar sa va anunt ca "we're back in business" : bine-sanatosi cu totii, bebe e o dulcica haioasa, linistita si cuminte, ne intram usor-usor in program, am facut deja primele 2 baite la care ne-am descurcat singuri foarte bine.
Avem laptik sa ne ajunga, a venit cam a 3-a zi, ieri sanii s-au umplut bine de tot, intarit si au devenit ceva mai durerosi, dar compresele reci dupa fiecare alaptat ajuta, deci situatia e sub control si speram sa nu se agraveze in niciun fel. Sfarcurile sunt mai sensibile, insa nici urma de ragade
Maria suge frumos inca din prima zi, iar asta ma umple de bucurie
Ieri ne-a vizitat pediatra, am stat de vorba mult, verificat copila, ne-a asigurat ca e in regula si pe calea cea buna cu toate cele (a avut o mica fisura de clavicula la nastere si icter, bineinteles).
Eu mi-am revenit aproape miraculos dupa nastere, ma mai chinui doar putin cu epiziotomia: nu am dureri in sine, dar ustura enorm in cateva puncte at cand ma misc, de mi se inmoaie picioarele. Daca va amintiti ceva remedii pt treaba asta - v-as fi enorm de recunoscatoare

Si, foarte important, vreau sa va MULTUMESC DIN SUFLET pentru toata sustinerea pe care mi-ati oferit-o zilele trecute (aici pe forum, sms-uri, apeluri)!!!
toate mamicile si burticile care ne-au incurajat si trimis un gand bun - sunt convinsa ca si acest lucru a contribuit la o experienta a nasterii pozitiva si unica pe care am trait-o, chiar daca au fost si cateva momente de ingrijorare. Dar despre toate astea - data viitoare, intr-o alta pauza de somnic dulce al broscutei noastre.

Va imbratisez cu drag,

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

buna fetele

eu raportez de 2 zile niste nopti si zile ingrozitoare cu urelete si dureri de burtica care nu trec cu nimic
am incercat si cu sab simplex si bonisan azi i am luat espumisan sa vedem cum merge si cu asta
crissy pt ce sunt acele granule care i le dai printesei? si ti le a recomandat un dr.?

e posibil din cauza coliciilor sa nu mai pape asa bine si sa o doara burtica si in timpul mesei?
adica papa tot 90ml dar nu la adevarata ei valoare
mi a zis cineva de debridat sa ii dau dar nu mi a recomandat medicul , cica ar calma colicii

fericita de printesa Karina Florentina(01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanarus spune:

salutare fetelor!
Corina, bine ai revenit!Acomodare si recuperare usoara!
Fetelor eu sunt disperata!Am fost la medic joi si puiutul meu cica are otita, partea nasoala e ca eu nu mi-am dat seama, ca nu plangea si nici nu dadea semne ca ar avea probleme, doar ca miercuri era ceva mai agitat ca de obicei si mai scancea in somn, insa eu m-am gandit ca e de la burtica!M-am dus la pediatru sa il inscriu si la control mi-a zis pediatra ca are otita, si mi-a dat antibioticsi picaturi pt ureche!Acum incep sa am indoieli ca era vb de otita si ca era nevoie de antibiotic, in conditiile in care el mananca ,doarme, nu maraie, nu plange!Eu stiu ca otita doare rau, daca il atingi in zona urechiuselor , ori el n-are nimic,adica daca il apas langa urechiuse nu urla, nici nu scanceste macar!Daca i-am dat antibiotic degeaba?!
Plus de asta m-a mai si certat ca n-a luat copilul suficient in greutate!Apropo, de la care greutate se masoara cresterea intr-o luna(ma rog la noi nu era 1 luna doar 3 sapt si 5 zile), de la greutatea de la nastere sau de la cea de la externare!
greutatea la nastere a fost de 3250 gr. , iar la externare a fost de 3000 de gr. ,iar acu la control avea 3750gr.
E adevarat, ca noaptea doarme cate 6 ore,iar in timpul zilei, manaca la 2,5-3h distanta!Oare trebuia sa-l trezesc sa mance mai des noaptea?!Nici nu mai stiu, sunt cu nervi la pamant, ma simt asa de incapabila!Acu mai e si faza cu otita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Corina, bun revenit! fetita frumoasa, sa fie sanatoasa!

Maribell, ea din prima zi a dormit asa, broscuta; si acum tot pe mine doarme; pur si simplu adoarme f frumos cand o tin pe mine; ziua in rest, daca adoarme in patut sau carucuior sau masina doarme f putin dar pe mine sau in sling, min 2 ore...

Ale, daca pe tine te-ar durea capul si ti-ar da cineva si algocalmin si paracetamol si o aspirina si niste bilute naturiste plus un nurofen si tot degeaba si acel cineva o ia de la capat apoi cu toate astea, crezi ca stomacul tau ar fi happy? Poate ti-ar trece cu un masaj usor doar si cu cuvintele linistite ale celui sde langa tine.

Personal nu sunt de acord cu administrarea atator variante de "vindecare" a colicilor; toate aceste produse sunt ptr linistea psihica a mamei, ca a facut totul pt a fi ok lui bebe; insa, fara voie, bebe bine nu primeste; ba chiar din contra; ii este organismul firav bombardat cu chimicale si te poti trezi si ca i-ai dezechilibrat/decalibrat functii din organism;

Si repet, vorbesc doar din proprie eperienta; baietilor le-am dat doar un singur produs si nu des; si am avut parte la dublu de plansete, nopti nedormite; dar au trecut;

Dupa colici urmeaza dintii; vai si ce de dinti sunt; si-s si ptr problema asta la solutii....

Aceasta este parerea mea despre toate aceste produse.

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Oana, parerea mea:
-e posibil sa fie o otita incipienta,care l-a suparat pe bebe insa a reactionat ok la prima doza de antib deci a disparut/atenuat mult durerea; nu intrerupe antib sub nici o forma chiar daca nu mai are nimic vizibil; infectia e inca acolo si va reveni;
-a luat bine in greutate; 750gr sunt f ok;
-nu il trezi ptr masa; are ceasul lui care ii spune f corect ce si cum si cand are nevoie; nu risca sa ii dereglezi atat de devreme acest mecanism;

Esti f capabila! Nu lasa "reprosurile" unui pediatru care e satul de mamici incepatoare si care trateaza pe toata lumea la fel, sa iti strice bucuria si implinirea de a fi mamica; ESTI CAPABILA!

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Aseara , sau mai bine zis ieri noapte i-am facut Sofiei baie la ora 23 ; a dormit dusa ieri dupa-masa de la ora 18 pana ls 23. Pana i-am facut baita si dat papa s-a facut ora 12 noaptea si ma pot lauda ca am dormit toata noapte 5 ore si jumatate pentru ca s-a trezit la ora 3 ( papat si culcat la 4 ) si apoi la 6:30. Acum as dormi , poate chiar am sa ma intind putin.

Maribell : cam sadici indivizii prin spitale; imi pare tare rau ca ai avut asa o experienta neplacuta!

Tigruta : hai bebe Luca !

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui siminoc

Buna!

Am intrat rapid sa va info ca am nascut pe 09.06.2010, la 14.15, o printesa de 3650 gr, 52 cm lungime si Apgar 9. Puiul e bine, papa la san! Mie mi s-a infectat operatia. Sper sa nu trebuiasca sa renunt la alaptat! Tineti-mi pumnii!

Va pup! Nastere usoara celor in asteptare si refacere rapida si crestere usoara bebeilor pentru cele care deja iti tin comorile in brate!

Imi schimb semnatura altadata!

Simona, mama Mirunei , din 13 Iulie 2007, & 40 , Raluca

FELICITARI RALUCA !

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanarus spune:

Arturici, esti o binecuvantare la casa omului!Cred ca stiam foarte bine toate aceste lucruri, insa cateodata mai ai nevoie si de o confirmare de la cineva experimentat,sa poti merge inainte! Asa ca inca odata multumesc!
Antibioticul nu-l intrerupeam ca odata inceput stiu ca nu e bine sa intrerupi,iar la faza cu luatul in greutate al lui bebe,stiu ca nu trebuie sa-l trezesc sa manance, ba mai mult,saptamana trecuta eram asa sigura ca fac ce trebuie si mandra de bebe ca si-a reglat programul! Pe de alta parte ma infurie si maedicii astia , parca vad ca marti cand merg la control, daca nu i se pare ei ca a luat bine in greutate , o sa-mi recomande sa ii dau supliment !, insa eu am laptic, si cred ca se satura,altfel n-ar dormi si ar urla de foame!

Mergi la inceput

Oana, multumesc.

Uite:
"In medie, bebelusii castiga in greutate aproximativ 1Kg pe luna in primele 3 luni, 1/2 Kg pe luna de la 3 la 6 luni, 1/3 Kg pe luna de la 6 la 9 luni si 1/4 Kg pe luna de la 9 la 12 luni.

Bebelusi nascuti la termen isi dubleaza greutatea de la nastere la 4 luni si si-o tripleaza la 12 luni"

Trebuie sa ne ferim sa ne crestem bebeii incercand sa ii indesam in statistici; De ex, ptr statisticile de aicibSabina este un copil minion insa daca as vrea sa compar cu bebelusii prematuri din Ro, ea ar fi la medie.

Cand mergi la dr zi ca ei si fa ca tine; ma refer aici la "recomandarile" de lapte formula; la "observatiile" despre cresterea in greutate si la celelalte "indicatii" pe care tu ca mama nu le simti ca vi se potrivesc.

In alta ordine de idei; ieri am mancat ceapa verde, o legatura; era sa pocnesc de lapte azi noapte; asa ca va recomand ceapa ptr productii mai mari.

Noaptea a fost happy dpdv al Sabinei insa urata dpdv al lui Yann care a facut febra, frisoane, etc. Deci raceala e din nou in zona

Azi la ora 10 s-a umplut casa; avem in total 5 nazdravani (3 romani+2 chinezi - acestia fiind invitati de catre baieti cu conditia sa nu vorbeasca in chineza intre ei ); pistoale (amicii chinezi au venit inarmati ca eu nu accept asa ceva in casa), chiote, alergari - toate astea timp de 2 ore in casa; acum au plecat cu sotul in padure in spatele blocului si e o liniste in casa.....

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput