HAI Ramona!BV Anca,Simona! Liliac mai-iun2010(97)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

ehe, Mary, asta nu e nimic; macar ca nu iti raspunde..

sa vezi cand o sa ii spui "fa-ti ordine in camera" si el ti-o raspunde "da ce, tu esti seful meu?? de ce sa fac ce zici tu"....

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Buna mamici si viitoare mamici,

sunt o mamica de la odiseea de delfinasi de iulie-august. am nascut la 36 saptamani la Maternitate Regina Maria si copilul a avut mici problemute de adaptare - a stat o noapte cu mascuta de oxigen, o zi la incubator cu perfuzii si abia dupa 2 zile a trecut la mancare, dar la biberon, ca nu avea forta sa traga si sa nu il obosim...

ei, desi in maternitate cu greu l-am facut sa suga putin, acum e tot pe biberon, nu mai reusesc sa il pun la san

si nici nu are reflexul de a suge la san...daca vede bibe se repede la el, daca vede sanul nici nu vrea sa apuce..am reusit doar cu protectie de silicon, dar si asa cu greu..si l-am pus doar o data pe zi cand am vazut cum oboseste, de teama sa nu slabeasca mai tare i-am dat in continuare biberon...s-a nascut cu 2680 grame, ieri avea 2496..

a mai avut cineva problema asta? mai am vreo sansa sa il trec de pe biberon pe san?

acum pe biberon suntem pe formula si pe laptic de la mine, in general cam jumate/jumate, cam asta e proportia...

va multumesc mult pentru sfaturi

mami de brotacel Andrei Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

sunt o mamica de la odiseea de delfinasi de iulie-august. am nascut la 36 saptamani la Maternitate Regina Maria si copilul a avut mici problemute de adaptare - a stat o noapte cu mascuta de oxigen, o zi la incubator cu perfuzii si abia dupa 2 zile a trecut la mancare, dar la biberon, ca nu avea forta sa traga si sa nu il obosim...

ei, desi in maternitate cu greu l-am facut sa suga putin, acum e tot pe biberon, nu mai reusesc sa il pun la san

si nici nu are reflexul de a suge la san...daca vede bibe se repede la el, daca vede sanul nici nu vrea sa apuce..am reusit doar cu protectie de silicon, dar si asa cu greu..si l-am pus doar o data pe zi cand am vazut cum oboseste, de teama sa nu slabeasca mai tare i-am dat in continuare biberon...s-a nascut cu 2680 grame, ieri avea 2496..

a mai avut cineva problema asta? mai am vreo sansa sa il trec de pe biberon pe san?

acum pe biberon suntem pe formula si pe laptic de la mine, in general cam jumate/jumate, cam asta e proportia...

Nu ca as fi experta, dar poate ar fi mai bine sa incerci sa ii dai prima dat san si apoi bibe; iar la san lasa-l pentru inceput 5 minute la unul si 5 la celalalt daca nu e prea mult si poate asa se invata si cu suptul si in final nu va mai obosi. Cu foarte multa rabdare sunt sigura ca vei reusi.

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Dulcineea nu a dormit aproape toata ziua iar acum doarme dusa ... iar am depasit timpul de baita si o sa ii facem pe la 10,11 . Partea proasta e ca la noapte nu o sa mai doarma asa de bine ca si acum si ma va trezi mai des, ca deh ... ea e odihnita ! Ce m-as mai duce sa o trezesc, abia ma abtin sa nu trezesc copilul .

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

Mergi la inceput

Racusor, felicitari pentru ca ai devenit mamica!

Sabina s-a nascut la 35 sapt si 5 zile si a stat si ea la incubator, cu perfuzie de glucoza; e drept ca nu am avut probleme cu alaptatul ptr ca am insistat eu sa o alaptez si mi-o aduceau;

am insa aceiasi parere ca si Roxy, sa incerci intai cu san si treptat sa elimini bibe; tine doar de tine si de vointa ta; dupa parerea mea nu are cum sa nu accepte sanul ptr ca ne nastem cu instinctul acesta; e vorba de supravietuire pana la urma;

vrei sa renunti la bibe? renunta; e greu, e obositor, insa vei reusi doar daca vrei

asteptam sa ne spui cum ati facut

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

eheee aceeasi pb am avut si eu, la fel nastere la 36 de sapt, bb mic de 2200g insa asisitentele de la spital au reusit cu greu sa o faca sa suga la san...ma rog pentru cateva 2-3 min ca adormea instantaneu si in continuare ii dadeau lapte praf cu lingurita.Imi este ciuda ca atunci cand am ajuns acasa n-am avut rabdarea si taria sa-i dau numai san...adevarul e ca nu-mi venise cum trebuie laptele si ea saracuta nu prea avea ce suge si urla de foame asa ca barbate-miu a dat fuga la farm a cumparat lapte si i-a bagat biberonul pe gat, dupa care 3 ore liniste si pace in casa,sotul satisfacut eu depresiva ca nu-mi pot hrani copilul...mi-a fost frica sa nu-mi scada in greutate ca era asa mica,Doamne ma uit la ea acum si-mi dau seama ce mica si slaba era atunci....eu zic sa-i dai san da sa insisti bine dupa care daca vezi ca nu-ti doarme 2 ore si maraie da-i completare....cu prematurii e mai dificil...eu mi-am luat si cantar si i-am facut si proba suptului....te ajuta psihic sa sti...eu o puneam la san dupa care ii dadem bibe si vedeam ca mananca fff putin si ma puneam pe plans ca ce fac eu ca bb nu vrea sa manance...cand i-am facut proba suptului mi-am dat seama ca de fapt ea sugea in 10 min vreo 30ml si 30 imi manca de la biberon,adica exact cat trebuia si m-am linistit....insa acum suntem mai mult pe lapte praf pt ca mananca de la san un pic dupa care urla,deh nu curge ca la biberon si asta e, renunt....in concluzie incearca sa-i dai san + completare si daca ai noroc poate renunti la bibe....asta e parerea mea...multe fete itii vor spune categoric numai san insa e greu cu un prematur care nu vrea sa suga sau care adoarme instant...

Mergi la inceput

Racusor, uite o descriere f frumoasa si adevarata a uneia dintre mamicile noastre care avea poate sansele cele mai mici dintre noi toate la alaptat. Dar a reusit! Cum? Natural. Adica a facut ce i-au spus instinctele:

(am mai scos cate ceva din ce a zis insa e postul intreg in acest capitol pe pagina 6)

Citat:
citat din mesajul lui n_a_n_a

[...]Alaptatul merge super ok, lapte este berechet, ne mai luptam cu "bransatul" corect la san cand e pitica prea flamanda sau prea maraita sa aiba rabdare sa prinda de areola, dar rezolvam problema pana la urma. Partea buna la lipsa sfarcurilor este ca n-ai pe ce face ragade , asa ca mi-am donat garmastanul unei prietene, proaspata mamica si ea . Legat de frecventa cu care alaptez, sau de cat sta boscuta mea la san, va spun un singur lucru: habar n-am si nici nu-s curioasa , ca eu una nu ma mai uit la ceas . Ce pot spune e ca in perioada de canicula s-a cerut la san des de tot, ca ii era sete; si am alaptat-o de cate ori a avut ea chef; si faza cu lapte proaspat peste lapte partial digerat e o prostie - cel putin in cazul nostru - in zilele in care suge mult si des crizele de colici sunt mult mai scurte si mai putine, in schimb e mai mamoasa - cere brate si alint, si primeste din plin ! Cand suge normal baga ca sparta aprox cinci minute (se aude cum inghite si la vecini ) si imi provoaca un reflex de ejectie a laptelui ca daca scapa sanul din gurita zici ca-i furtunul de la pompieri, asa de tare tasneste din el (o tin la inceput aproape vertical in brate, ca daca nu, se ineaca); apoi rareste ritmul sau incepe sa se joace si sa se alinte la san pana atipeste (asta nu inseamna ca si doarme pe urma ). De ragait cand cum: o tin culcata broscuta la mine pe piept, ca pe umar nu ragaia deloc; uneori ragaie imediat, alta data deloc. Tanti doctor zice ca n-are rost sa o stresez mai mult de 20 de minute, ca inseamna ca nu a inghitit aer...
O tin in brate, o pupacesc si ma joc cu ea toata ziulica, ma cert mai tot timpul cu tati pentru fetita, ca mi-o ia sa se joace si el cu ea ! Daca e maraita o culc intre noi in pat, sau pe mine ori pe tati si se linisteste mult mai repede. Nu ma tem ca s-ar obisnui: daca o pun in cosulet sta cumintica acolo, dar ador sa o simt in brate . Apropo de cosulet: trebuie sa ne cumparam patut, ca de cand ne-am lungit asa nu mai prea incapem in el ! Si eu care am crezut ca trei luni n-am treaba cu cosuletul...
Cand are episoade de colici si urla (urla frate de surzesti , ca i-am zic ca daca ma trezesc cu politia la usa ii retin amenda pentru deranjarea linistii publice din alocatie ), o tinem in brate, o plimbam si ii spunem ca trece imediat, inca un pic si trece durerea asta urata... si pana la urma se opreste ea singurica din plans si adoarme instantaneu. Plange cate doazeci de minute, se opreste, atipeste, apoi o ia de la capat; si tot asa de cateva ori: dimineata, la amiaza si seara - noaptea din fericire nu. Alte metode nu functioneaza: nici infasat, nici uscator, nici shhh, nici caldura la burtica, nici masaj, nimic! Nu-i mai dau niciun medicament pentru colici, n-are rost s-o indop cu chimicale; cu ele sau fara ele tot acolo suntem. Oricum mai avem vre-o doua luni si scapam !
Adora efectiv baita si pe canicula am imbaiat-o si de trei ori pe zi, sa se racoreasca (am avut 28 de grade in casa) - face un scandal monstru cand o scot din cadita, dar o linistesc cu tzitzi . Cat de curand vrem sa facem baie impreuna in cada mare, si mama, ce-o sa ne mai jucam !
[...]Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010

Avem si mamici care asteapta sa treaca perioada alaptatului din cauza durerilor ce le au; insa ele alapteaza, plang, alapteaza. Tot respectul pentru ele.

Avem si mamici care alapteaza, sunt vesele, alapteaza.

Deci variante sunt; sper sa reusesti si tu

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

multumesc dragelor pentru sustinere si raspunsuri...

taty_ana dar la tine vrea la san? ca la mine nu baga in gurita dau daca baga in gurita nu suge, nu face nimic...si doar cu protectie de silicon mai suge cate ceva...si doar la sanul drept...

pe la 7 jumate i-am facut baita, i-am dat 35ml de laptic de la mine, dar acum cand se trezeste o sa incerc sa il pun 15 min la san si apoi bibe...

si mai am o rugaminte, voi stiti cat trebuie sa manance un nou-nascut pe zi? 120 ml/kg?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

LENA IUBITA MEA, MA-I EMOTIONAT PANA LA LACRIMI....
imi pare asa de rau de ce ti sa intamplat, dar bine ca totul este ok acum, si ca ter bucuri de comoara ta mica si de cea mare.BUNUL DUMNEZEU A AVUT GRIJA DE VOI....SI O SA AIBA IN CONTINUARE, AI SA VEZI.
va doresc din tot sufletul multa sanatate, fericire si mult noroc.
tie mamico iti doresc refacere usoara, mult laptic, nervi de otel si sa-ti revina optimismul.....iar printesei tale ii doresc multa sanatate, sa pape mult si sa nu aibe colici babau....
va dulce, dulce si va daruiesc un brat de

MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010

http://family.webshots.com/album/577534749BrJGdy?start=24

Mergi la inceput

eu iti recomand sa nu te mai gandesti la cantitati

pune-o la san si gata; cat de des vrea, fie si ptr 5 min. Sabina in medie cam 5 min sugea

s-a nascut cu 2690, am iesit din spital cu 2415 si a crescut un kg/luna

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput