HAI Ramona!BV Anca,Simona! Liliac mai-iun2010(97)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

.Sabina s-a facut si mai draguta

Acum sta mai mult treaza ziua si a inceput sa stea de vorba cu te miri ce; ieri a discutat cu slingul care era atarnat, complet intamplator, de patul de sus; ai, ce de treaba a avut cu el; ea statea intinsa pe picioarele mele, el atarna si ce povesti au iesit...!

Sunt momente cand o tin in brate culcata si se uita in ochii mei si incearca sa scoata sunete; si isi misca limba si gura pana iese ceva; avem in vocabular: A, Inghe, inghi, gra. Si mai scoate un sunet, zambeste apoi o ia de la capat cu efortul

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui moni_or

MARY, o fi puseul de o luna, a pus mai devreme Ioana (Arturicii) un articolas despre pusee... Atunci sunt tare agitati si stau mereu la san, isi regleaza singuri productia. Ar trebui sa dureze 2-3 zile, dar cica uneori si o sapt. Si noi am trecut printr-un puseu de asta acum cateva zile. Nu poti sa-l pacalesti cu suzeta ca sa mai ai si tu o pauza? Eu pe Alex mai pot din cand in cand, doar ca si-o scapa din 10 in 10 secunde si iar urla asa ca oricum nu pot sta intinsa... Pt. stimularea lactatiei pe langa super ceaiul de la Fares mai este Galactogil (la sensiblu ai sanse sa-l gasesti, doar ca te rupe financiar), Galafor si Nutrinatal (astea 2 sunt pastile, la plafar).Te imbratisez cu drag

Felicitari noilor mamici, scuze ca n-am mai scris dar sunt varza de oboseala, greu rau cu asa diferenta mica intre prunci, nu pot deloc sa-l las pe cel mic nesupravegheat ca vine cel mare si-l strange de cap, vrea sa-i puna mana in ochi, il trage de maini, vrea sa-l iubeasca dar nu pricepe ca e fragil, cand il alaptez il calareste mai mereu... Plus ca Alex are colici la greu, se chinuie si cate o ora sa faca kk, noaptea se scoala des tot pt. facut kk, cand nu se scoala el se scoala Luca si tot asa... Nu stiu cand am prins ultima oara mai mult de 3 ore legate de somn.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)

Si eu te imbratisez monica!
multumesc pentru raspuns dar nu gasesc postul arturicai - pesemne ca citesc in fuga, intre tzitzileli! doamne ce mai dor ragadele! E bun garmastanul, dar nu cit sa vindece ce am eu aici! Sper doar sa nu cedeze sistemul meu imunitar si sa nu se infecteze, de singerat inca nu singereaza dar dor rau! Nici copilul nu-l pot tine in brate, daca e la nivelul sinilor sau mai sus...
Pupici si tie!
Suzeta nu-i place. Avem in prbe azi una, altfel decit ortodontica, de la care se ingretoseaza si o scuipa.

Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo

Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Si dulcineea noastra invata sa scoata sunete : tocmai a descoperit ca poate sa tipe si sa vezi ce ii mai place. Incearca sa scoata si cateva sunete dar nu prea ii ies. Rade cu gura pana la urechi cand ii vorbim iar cand ii scot aerul si adoarme pe umarul meu in ciuda bataii de pe spate , rade in hohote prin somn ... treaza inca nu am auzit-o. Ieri a descoperit ca poate sa isi miste capul din gat , de la dreapta la stanga cand sta la verticala, bine-nteles tot cand ii scoteam aerul si se amuza teribil ... mai putin eu cand am realizat ce face, ca nu stiam cum sa o iau in brate mai repede ca sa nu mai repete cascadoria cu gatul, cel putin inca 2 luni !!!

R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )

Mergi la inceput

Ehe, Roxy, asa esti la primul copil, asa am fost si eu si imi pare rau acum; insa, ca multe alte situatii in viata, degeaba stii cum fac altii ca pana nu te convingi singur....

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aka

Madamar te inteleg foarte bine cu ragadele. doua saptamani dupa nastere am avut si eu, imi dadea sangele cand sugea, si niste dureri cumplite. dar am insistat cu garmastan, spalat dupa fiecare supt, unt de shea si au trecut. eu nu-s de acord cu suzeta, prefer sa fiu eu pe post de suzeta. mi se pare ca o pacalesc cu suzeta, si nici mie nu mi-ar place asa tratament. laptele tau e foarte bun pentru bebe, doar ca daca il doare burtica si d`aia e asa agitat. si oricum daca suge, lapte se produce in continuare. eu o tin in brate cand e suparata, in pozitie verticala, de fapt asa se linisteste si ne plimbam prin casa.
Gabriela "broderia" mea are mai mult de o luna si tot o simt acolo. firele sunt si ele la locul lor. ruptura de col n-am avut, dar mai e unul la suprafata si ala nu vrea sa cada.

ce mult imi place cand citesc de mamici la al doilea copilas pentru care alaptatul a devenit o placere, spre deosebire de primul copilas cand au renuntat devreme. si le doresc mamicilor de un pui sa aiba rabdare ca totul se regleaza in cateva saptamani. si atunci sa vedeti placere si la voi si la bebelus .
la mine dorm amandoua puiutele, parca nici nu-mi vine sa cred. ar trebui sa ma intind si eu.
va pup.

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si www.etickr.com] br / [img]http://www.etickr.com/ticker.php?img=4,109,126,0,CD,14740,QW5kcmVlYSBNaXJ1bmE=,TXkgc29uL2RhdWdodGVyIGFnZSBpczo=,-1[/img" target="_blank">Andreea Miruna

Multumesc de sugestie: voi incerca si eu cu untul de shea... poate, poate.
Iar legat de a fi pe post de suzeta: e o placere sau accept... daca tine putin, dar la noi fiecare supt dureaza mai bine de 2 ore, la cite 6-7 reprize de supt pe zi, daca faci un clacul, nu-mi ramine timp nici de dush sau baie, ca de mincat - maninc odata cu el, pe mine ma hraneste sotul dak e ceva mai dificil de apucat - sper sa rezist cu stocism...

Mergi la inceput

Puseele de crestere
Cei mai multi bebelusi trec prin cateva pusee de crestere in timpul primele 12 luni de viata.

Ce este puseul de crestere?
In timpul unui asemenea puseu, bebelusii alaptati la san se hranesc mai des ca deobicei (cateodata la o ora) si sunt ceva mai agitati. Marirea portiilor de lapte din timpul puseelor este temporara. In cazul bebelusilor alimentati exclusiv la san, cantitatea de lapte creste in primele saptamani de viata, apoi stagneaza intre prima si a sasea luna. Pe masura ce sunt introduse solidele, la varsta de 6 luni, cantitatea de lapte bauta de bebelus va scadea treptat. Cresterea fizica nu este singurul motiv pentru care bebelusii au nevoie sa fie hraniti mai mult. Bebelusii exhiba adesea acelasi tip de comportament (alaptat des, insotit sau nu de agitatie) atunci cand inregistreaza progrese in dezvoltare, cum ar fi rostogolirea, tararea, mersul sau vorbitul. Prin urmare, laptele matern este benefic atat cresterii fizice, cat si dezvoltarii creierului.

Cand au loc puseele de crestere la bebelusi?
Aceste pusee au loc in timpul primelor zile de viata, in jurul varstei de 7-10 zile, 2-3 saptamani, 4-6 saptamani, iar apoi mai mult sau mai putin la varstele de 3, 4, 6 si 9 luni. Bebelusii nu stiu sa citeasca in calendare, de aceea bebelusul tau se poate comporta diferit (adica de graficul de mai sus).

Puseele de crestere nu se opresc dupa primul an - cele mai multe mame pot observa puseele acestea la fiecare cateva luni in timpul copilariei si periodic dupa aceea, inclusiv in timpul adolescentei.

Cat dureaza puseele de crestere?
De obicei dureaza intre 2 si 3 zile, dar cateodata chiar o saptamana si mai mult.

Cum este cel mai bine sa procedam in timpul unui puseu de crestere?

Lasa-ti copilul sa te dirijeze! Bebelusii vor avea parte automat de mai mult lapte prin faptul ca se vor hrani mai des, iar cantitatea de lapte matern se va mari datorita frecventei alaptarilor. Nu este necesar (si nici recomandabil) sa suplementati bebelusul cu formula sau lapte muls in timpul puseului. Suplimentarea (si/sau introducerea alaptarii dupa program) interfereaza cu procesul natural de cerere si oferta pe care se bazeaza productia de milk si va opri corpul tau sa primeasca mesajul ca trebuie sa produca mai mult lapte in timpul puseului.

Unele mame care alapteaza se vor simti mai insetate si mai infometate cand bebelusul trece printr-un puseu de crestere. Asculta-ti organismul - s-ar putea sa ai nevoie sa te hranesti mai mult si sa consumi mai multe lichide in perioada in care bebelusul este alaptat mai des

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Mary, pt efortul de a alapta

Ramona, am mai zis si repet; am avut tot timpul parerea ca e mult mai greu cu copii de varste apropiate decat cu gemeni sau cu copii intre care e dif mare.

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Puseele de crestere
Cei mai multi bebelusi trec prin cateva pusee de crestere in timpul primele 12 luni de viata.

Ce este puseul de crestere?
In timpul unui asemenea puseu, bebelusii alaptati la san se hranesc mai des ca deobicei (cateodata la o ora) si sunt ceva mai agitati. Marirea portiilor de lapte din timpul puseelor este temporara. In cazul bebelusilor alimentati exclusiv la san, cantitatea de lapte creste in primele saptamani de viata, apoi stagneaza intre prima si a sasea luna. Pe masura ce sunt introduse solidele, la varsta de 6 luni, cantitatea de lapte bauta de bebelus va scadea treptat. Cresterea fizica nu este singurul motiv pentru care bebelusii au nevoie sa fie hraniti mai mult. Bebelusii exhiba adesea acelasi tip de comportament (alaptat des, insotit sau nu de agitatie) atunci cand inregistreaza progrese in dezvoltare, cum ar fi rostogolirea, tararea, mersul sau vorbitul. Prin urmare, laptele matern este benefic atat cresterii fizice, cat si dezvoltarii creierului.

Cand au loc puseele de crestere la bebelusi?
Aceste pusee au loc in timpul primelor zile de viata, in jurul varstei de 7-10 zile, 2-3 saptamani, 4-6 saptamani, iar apoi mai mult sau mai putin la varstele de 3, 4, 6 si 9 luni. Bebelusii nu stiu sa citeasca in calendare, de aceea bebelusul tau se poate comporta diferit (adica de graficul de mai sus).

Puseele de crestere nu se opresc dupa primul an - cele mai multe mame pot observa puseele acestea la fiecare cateva luni in timpul copilariei si periodic dupa aceea, inclusiv in timpul adolescentei.

Cat dureaza puseele de crestere?
De obicei dureaza intre 2 si 3 zile, dar cateodata chiar o saptamana si mai mult.

Cum este cel mai bine sa procedam in timpul unui puseu de crestere?

Lasa-ti copilul sa te dirijeze! Bebelusii vor avea parte automat de mai mult lapte prin faptul ca se vor hrani mai des, iar cantitatea de lapte matern se va mari datorita frecventei alaptarilor. Nu este necesar (si nici recomandabil) sa suplementati bebelusul cu formula sau lapte muls in timpul puseului. Suplimentarea (si/sau introducerea alaptarii dupa program) interfereaza cu procesul natural de cerere si oferta pe care se bazeaza productia de milk si va opri corpul tau sa primeasca mesajul ca trebuie sa produca mai mult lapte in timpul puseului.

Unele mame care alapteaza se vor simti mai insetate si mai infometate cand bebelusul trece printr-un puseu de crestere. Asculta-ti organismul - s-ar putea sa ai nevoie sa te hranesti mai mult si sa consumi mai multe lichide in perioada in care bebelusul este alaptat mai des

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

MULTUMESC DIN SUFLET IOANA!
Urma sa iti dau un Pm sa te intreb, daca nu gaseam! Deci rabdare si tutun... uh... ca grea-i armata! Am o stare de agitatie si eu... si asta duce in mod evident la scaderea lactatiei cred.... sau doar imi imaginez, DD stie ce are de facut cu mine si sufletelul mic, nu!?:)
si multumesc inca o data!
Mai creste nivelul curajului meu!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

Citat:
citat din mesajul lui Madamar

Buna fetelor!

Vin dupa cea mai alba noapte de cind a venit pe lume micul Mateo!
Are citeva zile de cind numai la sin ii place sa stea, spre exasperarea sinilor mei - ragadele s-au adincit si nu am speranta ca voi mai scapa vreodata. In contextul in care suge non stop, normal ca atunci cind i s=a facul realmente foame, nu a mai avut de unde sa si-o potoleasca, pentru ca laptele mincat l-a vomat in repetate rinduri...

Nu mai stiu ce sa fac si cum sa abordez situatia ... ce sa ii fac mai bine si mai intii, ca sa il linistesc: daca nu primeste tzitzi atunci cind vrea, adik continuu il scap in niste accese de plins de se intepeneste... ma intreb acum: nu mai am eu lapte, nu se satura, de asta vrea sa stea mereu la sin...sau nu e laptele satios? Nu mai stiu de mine... Mai sunt si colicii...

INTREB ACUM PE MURICA:
cum iti administrezi tu urtica urens, pentru stimularea lactatiei? Inafara ceaiurilor pe care le beau, ma gindesc sa iau si altceva suplimentar... in conditii de scepticism, recunosc... dar vreau sa incerc tot ce e posibil

Nu ai incercat sa ii inlocuiesti sanul cu suzeta ? La a mea a functionat. Dupa ce manca bine, la vreo jumatate de ora urla din nou, isi ducea manutele la gura ca si cum ar mai vrea sa pape. O puneam la san si sugea pana adormea. Ulterior m-am smecherit, nu i-am mai dat san ci i-am varat suzeta . Ne-am cam luptat cu ia suzeta , nu vreau suzeta , nici acum nu o accepta decat atunci cand vrea ea , dar macar o cere si a uitat faza cu adormitul la san. Acum adoarme tot in brate dar macar cu suzeta in gura .

R_ocsy , mami de Sofia

Rocsy: acelasi simptom il au toti bebeii nascuti pe 19? Minutzele in gura dupa ce maninca si dak prinde sinul trage cu o pofta de zici ca nu a mai mincat de 100 ani. Pina acum, suzeta ortodontica nu l-a convins ca e mai buna decit sinul - desi el tot guma foloseste in intermedierea primirii laptelui... si ma refer la protectiile de silicon.

Eu inca mai sper ca suzetele noi (din care una e ordinara, de la Primii Pasi, insa taica-su i-a luat-o pentru ca e ROSU-ALBASTRA, adica stelista - ce treaba are si el!!!) sa il convinga ca trebuie sa mai respir si eu...desi din ce am citit despre pusee se pare ca e de fapt fiziologic sa se intimple asa: prin stimulare continua sinii se vor adapta si vor produce...

Lena: imi pare rau pentru necazul avut la nastere insa venirea fetitei te-a luminat si facut sa uiti relele, sunt convinsa
Legat de atitudinea asistentelor de la copii cu aceeasi impresie am venit si eu din maternitate. Niste incompetente, ajunse acolo prin vechiul sistem PCR (pile, cunostinte, relatii). Si ce m-a mai socat, de la o tura la alta parerile si regulile erau altele, parca erau pe mosia lor, fiecare din ele, asta in legatura cu cresterea copilului...
In ultima seara bebe mic a avut parte de un program mai agitat si a venit in fuga o asistenta sa il schimbe fara insa a se spala pe miini... am invitat-o sa ma lase sa imi schimb copilul - ca de altfel nu o chemase nimeni... si cite si mai cite astfel de comportamente nasoale...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Mary, pt efortul de a alapta

Ramona, am mai zis si repet; am avut tot timpul parerea ca e mult mai greu cu copii de varste apropiate decat cu gemeni sau cu copii intre care e dif mare.

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Multumesc, dar nu merit nimic! Sa ma fi vazut dimineata - il intrebam pe un ton grav pe Mateo, de ziceam si eu ca am innebunit: "mai copilule, ce rau ti-am facut eu tie, sa imi faci tu mie asta?"

Mergi la inceput