HAI Ramona!BV Anca,Simona! Liliac mai-iun2010(97)
Raspunsuri - Pagina 10
Madamar spune:
Fete dragi!
v-am citit, nu chiar in diagonala si raspund si eu cit ma pricep acolo unde arde... desi cum va spuneam mai devreme si eu ard, de ragaede, neintelegerea programului lui Mateo - parca e pus sa ma scoata din pepeni. Mi-e ciuda pe mine cind gindesc asa si repede il rog pe DD sa ma ierte - mi-e si mila de agitatia lui! Cred ca burtica e cauza...sau simplul fapt ca micutii trebuie sa plinga...sau ca nu ia suficient de la sin?! Ma tenteaza sa fac si proba suptului... dar avind in vedere ca in 4 saptamini a luat in greutate aprox 800g, cu alimentatie exclusiv la sin, ma face sa cred ca nu a fost o problema pina acum...este posibil insa sa se fi schimbat ceva acum - ramine sa vedem la urmatorul cintarit - daca se pastreaza proportiile sau necesarul lui a crescut si eu nu mai fac fata?!
Ce spuneti? Sa mai rabd si eu si sa astept sa-i treaca domnisorului moftul de stat la sin incontinuu, nu? S-apoi sa vedem...
Nicoleta: suferinta pe care o descrii la mine a durat 2-3 zile! Eu spun sa incerci sa mai suporti, sa storci! Cind va veni laptele vei sti! va curge neincetat! Si eu credeam ca am canale infundate insa nu a fost asa, pare-se!
Eu una in ziua a 3-a de la nastere inca nu aveam lapte, ci doar acele intarituri pe canale - si niste sini imensi! Si eu credeam ca mi-am pierdut sansa din start, insa am apelat la "leacuri" de tot felul! Unii spuneau ca trebuie sa dau cu ceva emolient, cum ar fi untul! Am dat!
Altii au spus miere si propolis pentru ragade (eu deja aveam ragade dupa o noapte de supt continuu, in spital) - asta a avut rezultat.
Altii au spus apa rece intre partidele de muls/stors si calda inainte de stors! Am facut tot ce am auzit in ziua a 3-a de la nastere, dupa ce m-am externat! Mateo a stat cu taticul lui si mama mea, iar eu in baie, muls/stors/masat si dormit printre timp!
a doua zi s=a instalat lactatia si a inceput laptele sa cuuurga...de nu mai era nevoie sa pompez: am stors atunci! Numai simbata nu l-am dat pe bebe la sin, de duminica, ziua in care a venit laptele i-am dat sa pape, cu acele protectii de silicon, care faceau cit de cit posibila apucarea sinului, fara sa urlu de durere. La ragadele pe care le am insa acum, urlu cu tot cu protectii... nasol!
DAR CRED CA MERITA MACAR INCERCAREA! DE LAPTELE ACELA TREBUIE SA SCAPI, ORICUM! MARE GRIJA SA NU RAMINA INTARITURI! pupici si succes!
SPER SA NU FIE SUPER TARDIV RASPUNSUL MEU!...
Marlena (Mary) mamica lui
Tudor Mateo
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
lenabum spune:
apropo de kg de la 124 acum am 115 deci cu 5 kg mai multfata de luna 0 de sarcina,poate le dau si pastea desi dupa ce ma suge bianca am o foame de lup
fericita mamica cu
mica, BIANCA MARIA
09.06.2010
Madamar spune:
VIRGI17: SI EU M-AM LUPTAT SI CU HEMOROIZII SI CU CONSTIPATIA PENTRU O VREME.
la mine nu constipatia era problema ci mai mult aparitia inca a unui minunat hemoroid...care mi-a dat mari batai de cap la 2 saptamini dupa operatie... Eu am folosit pentru linistire PROCTOGLYVENOL - insa constipatia o tin mereu sub control cu o salata de rosii seara si fructe dimineata pe stomacul gol sau compot cu cereale. Asta am descoperit ca imi face bine... poate functioneaza si la tine.
Tudor Mateo
Madamar spune:
AncutzicaB: eu citeam undeva insa acum nu mai stiu unde ca au aceste necesitati in perioadele de crestere, insa era ceva de genul: 6 zile, 10 zile, 14 zile... nu am retinut exact insa inteleg ca exista salturi la greu in cazul dumnealor!
Tudor Mateo
arturicii spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui r_ocsy Ce face Sabina Artu, tot pe burtica ta ? R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 ) |
sigur
aici, prezente amandoua

Ioana,
Philip, Yann, Sabina
r_ocsy spune:
Din 16 kg cat am pus toata sarcina, mai am 5 ... restul s-au dus usor, cele 5 imi vor da bataie de cap ; abia astept sa ma urc pe stepper ca s-a cam prafuit saracul .
Apropo : nu mai am burta aproape deloc, sunt 95% ca inainte de sarcina , mai trebuie doar sa imi reintaresc musculatura abdominala cand primesc acordul
.
R_ocsy , mami de Sofia ( 19.05.2010 )
r_ocsy spune:
| citat din mesajul lui Madamar AncutzicaB: eu citeam undeva insa acum nu mai stiu unde ca au aceste necesitati in perioadele de crestere, insa era ceva de genul: 6 zile, 10 zile, 14 zile... nu am retinut exact insa inteleg ca exista salturi la greu in cazul dumnealor! Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace! |
Si Sofia papa in ultimele 2 zile tot la 2-3 ore
arturicii spune:
Felicitari Simona! Sanatate multa!
Hai Dana! 
Eu nici nu vreau sa vb de kg in plus
Ioana,
Philip, Yann, Sabina
Madamar spune:
| citat din mesajul lui Virgi17 Pitica mea a facut niste bubite pe fata si gat, unele sunt rosii altele in relief dar fara culoare. Cred ca de la caldura. Ce imi recomandati sa ii dau? vreo crema, ceva? Pupam! Virginia si iepurasa Ioana(19.05.2010) |
Mie pediatra mi-a recomandat crema Trixera de la Avee, cu apa termala, pentru orice iritatie sau bubitza. E pentru piele uscata si fina, a bebelusilor
Tudor Mateo
r_ocsy spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui arturicii
sigur aici, prezente amandoua ![]() Ioana, Philip, Yann, Sabina |
Tot la mami pe burtica e cel mai bine
Eu luna asta am invatat o lectie majora, nu voi mai spune niciodata ca nu o sa fac una sau alta in necunostiinta de cauza ca pana acum am zis ca nu o sa dorm in camera cu fata ( si tot acolo sunt), ca nu ii dau suzeta ( dar decat degetul mai bine suzeta ) si ca nu o sa o tin in brate ca sa nu o invat cu asta ( si ghici unde doarme cel mai bine si unde ii place la nebunie ). De acum mai bine tac