Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***219***

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamariame
Am stat 2 saptamani cu rufele intinse pe masa de calcat si abia aseara am reusit sa le rezolv, asta pentru ca a plouat si nu am putut iesi la plimbare.

Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Imi amintesc si eu cu tristete ca ma asteapta o caruta de haine de calcat...

POVESTEA MIRUNEI
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=4912492545&albumId=98516507&ownerId=140250165" target="_blank">POZICI MIRUNICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cativ13 spune:

Bunaaaaaaa!Noi suntem tot o alergatura cu mutatul, aranjatul, cumparatul, imprumutatul si nu apuc sa mai citesc...dar indraznesc sa vin cu o intrebare: exista ceva aparatoare pt genunchii copiilor? alearga si mai cade...are genunchii praf, juliti si invinetiti. nu vrea s-o tin de mana si fuge de noi. mi-e ciuda mereu pe mine ca n-o pot prinde la timp dar... in fine, daca aveti idee de genunchiere sau altcevacu rol de protectie, va rog, spuneti-mi si mie . .. revin pe seara.mami de Silvia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Despre "intelesul" copiilor si eu tind sa cred ca pricep tot ce li se vorbesc, mai ales daca ii si arati sau indrepti degetul catre acel ceva. V-am mai povestit cum Rares "ma ajuta" sa pun rufe la spalat. Stie toate operatiunile, ma urmareste cu privirea sa vada daca am terminat de pus detergentul, balsam, etc. ca sa inchida sertarul. Sunt convinsa ca nu stie exact ce este detergent, balsam, inalbitor dar probabil stie care sunt miscarile.
Si multe altele...de aiurea intr-o zi il intreb unde ii sunt papucii lui si din priviri mi-am dat seama ca ii cauta printre jucarii. Desi eu NU i-am aratat care sunt ai lui ci doar pe ai mei (caci are placere sa ma incalte cu papucii mei). Si exemplele pot continua... Ce mai avem copii destepti...sa ne traiasca...seamana cu mamele lor, nu?

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Doamne, SIMONAPRO, ce intamplare!!!! Sa te faci bine cat mai repede! Bine ca macar sunt nevatamati copiii! Iar aia cu stalpul sunt buni de plata, sa nu-i ierti!

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Din categoria "daca nu am griji, imi caut"...Dintre mocofanii care se lasa asteptati cu mersul, (Ana, scuze, dar eu ma gandesc la Andrei, Pisik, chiar la Ana) merg pe langa voi independent?
Deja iar ma streseaza intrebarile "A, dar nu merge singurel?' "Da-i drumul la mana lu' mami si fugi singur"...Le bag un zambet larg si il laud pe Rares cu alte achizitii pe langa care mersul e ceva banal (dar nu mai eu stiu ce e in inima mea).
Deci...simt ca sunt incoerenta...Rares merge fie se tine de carucior, fie de mana mea, fie in ham (cu hamul moale, liber, dar nu mai mult de 10 pasi si apoi cade = aprpo, nu stie sa se ridice, astepta sa il ridic, daca nu, se aseaza in fund si nicica mai pleaca de acolo). Merge singur, singurel de la o persoana la alta (de la mine la Cata, sau la mama, sau invers) max 10 pasi.
Ei, atat ce ma enerveaza replici ca NU merge singur de nu mai pot.
Eu zic ca totusi copilul merge si singur dar nu vrea, sau i se pare mai comod si sigur sa ma tina de mana si sa il duc eu unde vrea el. MAi ales, ca eu il duc unde vrea si probabil se simte bine sa ii spun colo e bine colo nu e bine, etc. si atunci de ce sa imi dea drumul la mana.
Ceea ce mi se pare mie este ca oboseste foarte repede. Adica, dupa doua, trei "sedinte" de mers independent de la o pers la alta se aseaza in fata mea sa il iau in brate si gata. Daca dupa o pauza usoara mai insist cu inca cativa pasi pur si simplu i se inmoaie picioarele.
Asta e ultima gaselnitza a mea in materie de griji. V-am spus sa nu credeti ca nu mai am nici o grija. Stiu ca sunteti distrate de cate griji imi fac.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Simonapro,

asteptam sa iti revii cat mai repede, foarte nasoala faza...:(

joanna

sa ne anunti CLAR SI EXPLICIT cand vii in bucuresti, da?

Cu clonarea, ca-ntrebasi, eu nu am probleme daca e moral sau nu, nuuuuu, pana la urma avortul planificat e mai crud decat clonarea. Eu am ALTA problema la acest subiect, detaliez:

**
Stim cu totii de teoria ca omul este alcatuit din componenta materiala si spirituala. Mai mult, sunt oameni [ca or fi calugari vizionari, ca or fi bioenergeticieni, ca or fi tzacaniti] care sustin ca ei VAD concret prezenta [aura] componentei spirituale. Unii o vad prin jurul capului, altii prin jurul sternului. Si toti acesti oameni considera ca exista oameni de 3 categorii: unii cu spirit luminos, destul de pozitiv, altii cu spirit cam cenusiu, si altii... cu lipsa. Cica se vede un fel de gaura neagra acolo unde ar trebui sa se vada partea luminoasa a spiritului. Dar SI acesti oameni din ultima categorie aparent sunt normali, functioneaza normal, au servici, etc... dar sunt goliti sufleteste, si aparent pot sa fie oameni amabili, nu neaparat rai, nu, doar ca sederea lor pe pamant nu are ca target final contopirea cu divinitatea [cum ar trebuie sa fie pt veritabilii credinciosii]. Legat de clonare si de creatia artificiala in general, mult timp medicii/cercetatorii au realizat studii si filme despre evolutia pe zile a fatului in uter, dar TOTI spuneau ca dupa ce se formeaza acele prime celule, la un moment dat, FARA SA SE CUNOASCA MECANISMUL, se intampla un click si celulele cardiace au prima zvacnire... si ceasul vietii incepe sa bata. S-a considerat ca poate tocmai divinitatea determina acel prim click, si de aceea nu toate sarcinile vor beneficia de sansa acestui prim click venit de undeva, de sus. Chiar s-a asociat acest click cu suflarea peste tarana, cand s-a creat primul om... Acum, pt ca acest click a putut fi generat artificial de catre oameni, ma gandesc ca nici macar acel click nu se identifica bijectiv cu componenta spirituala, caci iata, a putut fi "suflat" si de catre altcineva decat de catre Dzeu. Si poate ca acele celule "insufletite artificial" vor putea genera, in timp, un trup aparent normal. Dar cum vom stii oare cat de mult mai este el sub "umbrela divinitatii" [expresia cu umbrela este de la societatile de asigurari ], si cat de mult este doar o existenta trupeasca? Si de aici deriva, de fapt, ADEVARATA intrebare: cat de mult credeti in varianta ca omul este invaluit/imbogatit de suflare/aura/energie/unda divina vs varianta ca omul este un simplu sistem bio-chimic, cu start si end? Si de aici se vede ca subiectul lui joanna cu clonarea este practic acelasi cu al meu cu cipul... Toata dilema se reduce la intrebarea de mai sus...

Pisik

iar revin un pic la tema data de pisik, am constat ca exista o confuzie intre ideea ca "unii parinti cred gresit ca micutii copilasi nu inteleg prea multe la aceasta varsta" si "necesitatea atentionarii fizice, in anumite momente". Adica unii gandesc ca acele mame/parinti care isi mai altoiesc copiii, nu violent, doar usor sever, o fac DOAR din convingerea ca "la aceasta varsta, copii nu inteleg prea multe etc". Si repede apar explicatii cum ca, de fapt, copiii inteleg multe. Si da, copiii inteleg multe. Daaar, asta nu este SI suficient ca acei copii sa fie si cu comportament pozitiv!!! Realitatea este ca sunt situatii cand parintii STIU exact ca ai lor copii inteleg de toate, si ce au fost rugati, si ce este rau, si ca au suparat pe cineva, etc, si TOTUSI se cramponeaza sa se poarte nasol, atunci acei parinti ajung sa fie "severi"... Deci sa nu catalogam instant un parinte care, dupa N explicatii, rugaminti, negocieri, ton sever, ajung sa dea o palmitza, drept un parinte ignorant, violent, de stil invechit, ingust la minte, si care nu crede ca un copil poate intelege variate lucruri, diverse, de toate. Dezamagirea si supararea parintelui e cu atat mai mare cu cat vede ca al sau copil a inteles tot si totusi continua cu raul!!!

Chatonel
legat de anestezie si de "confort", eu cand ti-am pledat pt rahie [similar cu denisamada] am facut-o TOT pt confortul tau, dar un confort a la long... adica sa ai cat mai multi ani o inima cat mai putin afectata, cat mai sanatoasa. Iti tinem pumnii, sa scapi usor cu genunchiul,

Aseara m-am intalnit cu gianina si donsoara. Pai, donsoara era ff eleganta, bb3 in maieu, donsoara era delicata, bb3 descult si murdarior, donsoara mi-a oferit un zambet albastru, bb3 doar s-a catarat pe ziduri. Da domne', se vede ca sunt ghiocei din aceeasi odisee

Merg in pauza de masa, daaar pap doar lapte batut, m-au stimulat skinii lui ilinca

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Floric

la bb3 a durat cam 3-4 saptamani de la primii pasi independenti pana la dorinta si putilinta de a se desprinde cu adevarat si a merge complet independent!!! Si crede-ma, ca acum chiar merge independent, poate confirma gianina. Zau ca ai drepatte ca esti in top la capitolul "cine nu are griji, isi face" , dar zau daca nu esti ffff simpatica! Cumm s-ar zice, de cand ai anuntat primii pasi, deja te asteptam la cotitura cu postarea de mai sus :))))

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

buna mamici,

pisigri - asa-i ca mai primesti niste pupici intarziati si urari de bine?

bianca - pupacim aproape-auto-intarcatul nostru drag
eu zic sa mai insisti cu tantum, poate si vre-un siropel si ceva paracetamol... dar sunt convinsa ca pana la ora asta sigur ai verbit cu pediatra si vladimir este deja mult mai bine

la bubitele aparute de la caldura nu cred ca trebuie antibiotic(baneocin) cred ca e suficienta totusi pasairea cu apa termala, pamponarea cu mixtura mentolata/lotiune cu calamina si eventual ceva gen cicalfate in zonele mai accentuate
pudra mi-a fost interzisa cu desavarsire si de dr pediatri si de dermatoloaga indiferent de context

simonapro - este graznic prin cea-i trecut; tinem pumnii stransi sa te faci repede-repede bine

aaaa... si legat de intalnirea mea de aseara cu anca , pot sa spun ca intai am intalnit margelele turquoise si apoi pe ea (ca astea mi-au atras atentia si apoi am fost precisa ca-i anca noastra)
PS: sandalele celebre nu le-am intalnit... poate data viitoare

iar cele cateva (multisoare dupa parerea lui tudor) minute cate le-am stat de vorba pot sa spun ca taaare bine mi-au facut caci anca-i asa cum o stim cu toatele

pe toata lumea ... si revin

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si-un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

cativ - din cate stiu eu nu sunt marimi asa mici la protectiile pentru genunchi
poate ar ajuta ceva fasa elastica (dupa principiul: nica-i bun/... e bun si-atat)

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si-un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

ce fac fetili?
eu nu am mai apucat sa va citesc de doua zile si sunt in urma rau de tot. o sa pun acum mesajul pe care il scrisesem intr-un note pad de acum 2 capitole.
denisa - stiu ca aberez plangandu-ma de greutatea copilului. dar stii cum e..eu stiu ca a fost bolnav si cand il vad cu abdomenul plat de fotomodel parca mi se pare si mai bolnav mama nebuna

pisik - probabil ca o sa-i treaca si frica asta de apa. mai mult ca sigur e doar o perioada, cine stie ce i s-o fi parut ei la un moment dat.

uali - woow. dar ai pus ceva in sarcina. saraca de tine cred ca a fost un coshmar pana te-ai vazut la loc. si eu credeam ca am sarit calul cu 70 si ceva ale mele. oricum dupa ce slabesti la loc parca e chiar o distractie sa shochezi oamenii spunand cat ai luat, nu? desi eu de cate ori zic cuiva am senzatia ca se uita la mine ca la cel mai mare mitoman

pisik - sa stii ca si eu m-am tot gandit cum o sa fac eu fatza la toate crizele ala fara sa aplic metodele invechite de educare a puradeiilor. si mi-am dat seama ca mai mult ca sigur nu o sa am un copil smirna pt ca nu sunt dispusa sa il ating, pt simplu fapt ca nu vreau sa inteleaga ca violenta este o cale de a convinge pe cineva sa ne asculte. sunt convinsa ca prietena ta a reusit sa il educe ok si cu cate o plama din cand in cand. eu nu arunc cu roshii nici in tine si nici in ea. pana la urma si eu am crescut cu cateva palme la fund si sora-mea la fel si nu sunt nici eu nici ea nu suntem nishte timorate...deshi poate am fi crescut altfel, mai fericite, mai libere.

nu cred ca apuc sa recuperez. tocmai am descarcat un cointainer de mobil, a fost o nebunie de neinchipuit si acum fug in casa sa imi organizez sufrageria ca daca tot au venit facem si noi nishte upgradeuri
sper ca sunt toate bune la voi, va pup si sper sa am timp maine

25 martie 2009

Mergi la inceput