Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (53)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Buna ziua,
Am reaparut si noi, de data asta din pat . Va spun de ce, dar sa o iau cu inceputul, pt a fi cat de cat coerenta. Dupa cum va spusesem, luni Nicholas avea febra, dureri de burtica si de cap, asa ca m-am dus cu el la Budimex, la camera de garda pe la 6 seara. Dupa ce am stat acolo 2 ore jumatate, intr-o caldura infernala, aglomeratie etc, am intrat la dr si a fost diagnosticat cu amigdalita acuta pultacee, pt care a primit tratament.Slava Domnului, de marti a inceput sa se simta bine, nu a mai facut febra si acum este chiar la gradi, desi ii fac tratamentul in continuare.
Marti dimineata m-am dus din nou la Municipal sa-mi fac eco. Am stat din nou 3 ore pana am intrat , ba in picioare, ba pe scaun. Toata dimineata simtisem o durere slaba in partea dreapta, care radia spre picior. La eco mi-a spus ca bb e bine, in grafic, inimioara bate normal, miscari fetale prezente, probabil baietel, dar....contractii prezente in partea dreapta a uterului . Asa ca dr mi-a recomandat 3 no-spa pe zi repaus fizic (adica stat in pat) sapt aceasta si sapt viit. Mi-a spus ca aceste contractii pot avea cauze diferite: canicula, deshidratare, stat in picioare, efort fizic sau de la tusea puternica pe care am avut-o atatea zile la rand si ca nu prezinta risc pt bebe daca stau linistita, in pat si iau no-spa (mai ales ca nu sunt dureroase si nu am scurgeri neobisnuite). Dar eu tot am fost foarte trista si ingrijorata pt puiutul mic din burtica. Acum stau cuminte acasa, sunt in medical si nu mai am contractii. Nu stiu daca sa mai iau 3 no-spa pe zi in conditiile in care nu mai simt burtica tare si nicio durere. O sa sun dr sa vad ce spune. Tusea m-a mai lasat cu sirop de patlagina, muguri de brad si propolis + homeogene.
Sper sa fie totul bine si bb sa se nasca la termen.
O sa va mai scriu, mai ales acum, ca stau acasa.

Claudia 18+ si Nicholas (25.11.04)
http://community.webshots.com/user/misticgirl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Hello!

La multi ani Ukume! Sarcina usoara in continuare, un bebe sanatos si nastere cat mai aproape de termen iti doresc. Si multa sanatate!

Sunset, felicitari pt cei 4 ani de casnicie! Si la multi, multi ani fericiti impreuna de acum incolo.

Imi plac mult discutiile despre alaptare, diversificare si imi pare bine sa vad mamici informate La mine a venit lapticul cam la 2-3 zile dupa nastere (probabil putin mai greu si pt ca a fost nastere declansata). Sofia a supt f bine si a luat f bine in greutate in primele 2 luni. In a 3-a luna pediatra a decis ca nu a luat "ca la carte" in greutate, sta prea mult la san si sa ii dau supliment la biberon. Eu ca o mamica naiva am facut asa cum a zis, si dragele mele, intr-o luna fata a inceput sa refuze sanul, biberonul fiind o alternativa mai facila. Nu m-am lasat batuta si am continuat sa ma mulg de 3-4 ori pe zi pana la 9 luni ale fetei. A fost greu , nu regret o clipa ca m-am muls tot acest timp insa regret tare introducerea biberonului mai ales ca eu aveam laptic destul. Sofia a beneficiat de avantajele lapticului matern si chiar si acum, cand se apropie de 2 ani, noi nu stim ce e bronsiolita, rosu in gat, otita, temperatura... a avut 3-4 raceli usoare, un episod de enteroviroza (dupa ce alaptarea era deja intrerupta), ceva dureri de la dintisori ci cam atat

Eva, , spuneai ca laptele praf ingrasa fff tare. Ei, nu e chiar asa. Depinde de tipul de lapte si de cat de corect e preparat. La fel te contrazic si cu laptele matern, care nu e neaparat "suplu". De cateva ori am intalnit copii alaptati exclusiv, grasuti as zice. Stiu ca nu exista termenul de obezitate la copiii alaptati, insa am vazut o fetita de 6 luni de 10 kg alaptata exclusiv. Desigur, e o pb care se rezolva odata cu cresterea celui mic si intensificarea activitatilor lui (mersul, joaca). Una peste alta, nu sustin alimentatia artificiala in nici un caz, ci pe cea naturala care e personalizata 100% pentru fiecare bebelus.

Victoria, mami de Anna Sofia, 17+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Am schimbat semnatura!

Astept cu nerabdare eco de luni

Victoria, mami de Anna Sofia, 18+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunset_zuzi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Joy21

Am schimbat semnatura!

Astept cu nerabdare eco de luni

Victoria, mami de Anna Sofia, 18+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

David Lloyd George

felicitari pt semnatura ...si noi avem eco tot luni

Doamne ai grija si de noi 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Incerc sa descarc niste poze din aparat, sa le pun pe picasa. Sunt de la serbarea lui Nicholas, de vineri si cu burtica mea. Dar acum mai stau putin in pat, daca stau pe scaun prea mult parca simt iar un disconfort in partea dreapta. Dupa-amiaza poate il pacalesc pe Nicholas sa dormim vreo 2 ore, am nevoie si de , sunt in urma rau cu somnul.

Claudia 18+ si Nicholas (25.11.04)
http://community.webshots.com/user/misticgirl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celesta spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunset_zuzi

neataaaa azi pentru mine este o zi speciala pentru ca implinim 4 ani de la casatorie ...frate cand au trecut asa ca dau de baut si azi

Durerile alea de burta ca si cum s-ar intinde ligamentele sunt inca prezente, nu dese, nu puternice dar sunt si...nu trec cu nospa

Doamne ai grija si de noi 17+

Felicitari la aniversarea casatoriei! Si noi tot 4 vom face, dar in iulie pe 20 si vorba ta: cand a trecut dom'le timpul?

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

joy si eu tot luni la echo

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Joy21

Hello!

Eva, , spuneai ca laptele praf ingrasa fff tare. Ei, nu e chiar asa. Depinde de tipul de lapte si de cat de corect e preparat. La fel te contrazic si cu laptele matern, care nu e neaparat "suplu". De cateva ori am intalnit copii alaptati exclusiv, grasuti as zice. Stiu ca nu exista termenul de obezitate la copiii alaptati, insa am vazut o fetita de 6 luni de 10 kg alaptata exclusiv. Desigur, e o pb care se rezolva odata cu cresterea celui mic si intensificarea activitatilor lui (mersul, joaca). Una peste alta, nu sustin alimentatia artificiala in nici un caz, ci pe cea naturala care e personalizata 100% pentru fiecare bebelus.

Joy, nu contest ca exista si exceptii de la orice regula.
Eu am zis ca laptele matern e "suplu si digest", suplu in sensul clar ca se digera fff repede si copilul cere f des din aceasta cauza. Nicidecum ca e suplu ca e slab, laptele matern e fff bogat. In plus, sunt copii care mananca extraordinar de mult lapte de san si sunt pufosi, copii care stau mult la san dar nu sug f mult neaparat ci cauta sanul ca recomfrtare si sunt slabuti, asa ca nu ai cum contoriza laptele de san decat daca te mulgi si ii dai din biberon.
Hai sa ii luam pe Noah si pe Sofia, nicunul din ei nu e slab, dar deloc slab, si ambii au fost alaptati. Dar niciunul nu e obez, eu vorbesc de obezitate infantila.
Nu vorbim de copii grasuti, ca majoritatea sunt dolofani pana la un an, vorbim de copii obezi. Pediatra mea imi spunea ca in toata experienta ei a vazut o singura fetita care la 4 luni avea 12 kg, nu stiu daca realizezi cat ar trebui sa fie acel copil, alaptata fiind. Restul copiilor cu asemenea gabarit fiind pe lapte praf.

Iar proteinele din laptele de vaca nu pot fi comparate cu proteinele din laptele uman ca mod de absorbtie in corp, ca atare laptele praf care habar nu am cum se prepara, nu am preparat in viata mea, banuiesc ca trebuie preparat cum trebuie. Dar oricum reprezinta o sursa de vitamine imbogatita artificial care aduce alt aport organismului si alte depuneri.
Ar fi interesant de facut analize de sange unui copil alaptat un an si unui copil hranit cu lapte praf, sa vedem cam cate grasimi/ colesterol gasim la unul si la altul, cam ce nivel de minerale, sa comparam tesutul adipos, etc etc. Si studiul ar fi interesant de facut cu doi frati, copiii aceleiasi mame, ca altfel bagajul genetic contribuie la diferente.

Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum cu a doua minune (30.12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Eva eu zic sa stai linistita ca lucrurile se vor rezolva de la sine. Noah este micut si va fi incantat de prezenta unui alt puiut, atata timp cat vei reusi sa te imparti intre amandoi. E mai greu cu copii mari dupa parerea mea, sunt mai greu de adaptat.

Misticgirl, ai grija de tine si ia in continuare No-Spa-ul!! Nu ii face nimic lui bebe si mai bine il iei decat sa te trezesti cu alte contractii care sigur nu ii vor placea.

Joy, si eu am patit-o cu pediatrii cand era Emanuel micut. Daca fata sugea si dormea suficient, nu conteaza tabelul cu greutatea, pana la urma fiecare copil se dezvolta altfel, pacat. Ai dreptate cu anticorpii, a fost principalul motiv pentru care am insistat cu alaptatul si a meritat, al meu pana la 3 ani nu a racit decat de 2 ori, foarte usor.

MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 19 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

aaah e si sunset..cine mai e in grupul de luni??

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 18+ cu

Mergi la inceput