Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (53)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vasari
Anya, eu si acum o intreb pe Maria daca nu vrea sa aiba camera ei si-mi spune ca da, sa doarma cu mine. Ei ii place sa doarma doar la ea in patut, de cand am scos un lateral si i l-am lipit de al nostru, dar musai sa stea langa noi. Mai am prieteni care nu puteau dormi de dorul copilului, asa ca a ramas doar mobila in camera lui.

Astia suntem noi, fi-miu doarme cu noi si camera lui pe care i-am bibilit-o cu atata drag e goala, nu doarme in ea ci e loc de joaca peste zi, atat. Eu, spuneam, sunt fan AP, adica inclusiv co-sleeping. Alaptandu-l atata timp dupa 5 luni mi-a fost fff greu sa ma ridic sa merg la el in camera de 4-5 ori pe noapte cat cerea el san, l-am luat cu noi si baiatul era direct a sursa, dormea lipit de mine si se servea dupa pofta inimii. Asa m-am odihnit si eu mai bine. Acum ca am intrerupt alaptatul nu imi vine sa il duc la el in camera, mor sa dormim fara el. Mai ales ca venind bebe mic nici nu stiu cum sa fac, ma gandesc ca mai bine il culc pe puiul mic mic in camera lui in patut si Noah in continuare cu noi sa nu se simta marginalizat ca si asa mare parte din atentia mea va fi catre alt bebe.

Vasari, BraveGirl, Mirunam, Olgutzika, Anya2010, multumesc frumos pt incurajari si aprecieri!

Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum cu a doua minune (30.12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Olgutzika a fost un chin de la primele experiente cand m-au obligat in spital sa il alaptez stand pe scaun desi epiziotomia era cu probleme. Ma rugam sa termine copilul mai repede, saracutul. Apoi, cum am ajuns acasa am facut mastita, aveam galmele cat o nuca. Asa am facut cunostinta cu pompa de san. Cand era copilul treaz sugea, cand dormea foloseam pompa, de nedescris. Am continuat cu ranile si cand le-am tratat i-au iesit dintii, mai mult decat sa suga musca. De la 1 luna a trebuit sa ii dau in paralel lapte praf pentru ca, desi mancam foarte sanatos, laptele era ca ceaiul si dl se trezea din 15 in 15 minute. Chiar si asa am incercat sa ii dau cat mai mult numai sa ia anticorpii necesari, altfel as fi renuntat din prima zi.

Ral_eli la mine a fost unul prost calitativ iar copilul a fost un mancacios puturos. Ar fi mancat foarte mult, a fost si mare la nastere, dar nu avea rabdare sa suga si adormea.

MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 19 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

ana spuneai ca plangi in fiecare zi... ce se intampla cu tine? ai probleme sau e depresia de sarcina?

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Ral_eli, organismul extrage in mod normal tot este nevoie pentru a asigura un lapte de calitate, asa e natura. Asta inseamna ca este posibil ca un organism matern cu lipsa de fier sa sufere si o mai mare lipsa in utma alaptarii, sa zicem. Calitatea laptelui este perfecta pentru copilul mamei, asa este natural, asa sunt organismele facute sa functioneze. Cu cantitatea poate fi o problema, mai ales cand alaptarea este insotita de completare cu lapte formula, mai ales cand mama alege sa alapteze la ore fixe si nu la cerere...noi, in cultura moderna, am deteriorat ceva ce functiona natural si firesc.

Acum...ce ne impiedica sa avem o alimentatie de calitate, pe noi, mamele alaptatoare? Evident, pot fi cazuri serioase, in care mama este bolnava, in care alaptarea este contraindicata, dar de ce sa nu te alimentezi corect dupa nastere? Carente de vitamine pot fi suplinite de aport extern. Deci de ce trebuie sa fie asta un subiect ? Repet, nu vorbesc de cazuri medicale serioase.

Uite o cautare despre dieta mamei in timpul alaptarii: http://www.google.ro/search?hl=ro&rlz=1T4SUNC_enRO376RO376&&sa=X&ei=-d8ZTIfuL9GCOLGYgI4K&ved=0CAYQvwUoAQ&q=diet+in+breastfeeding&spell=1

Sunt multi factori care influenteaza lactatia: odihna, cantitatea de lichide ingerata, frecventa alaptarii, corectitudinea alaptarii, o sa vorbim despre toate astea.

Si inca ceva: NU EXISTA LAPTE DE CALITATE PROASTA. ba ca e incolor, ba ca e prea gras, sunt mituri. Fiecare mama are laptele potrivit pentru copilul ei. Nu exista sa NU ai lapte: nu vine la cinci minute dupa nastere, posibil. Vine la cateva zile dupa nastere, din nou adevarat, dar lapte are orice mama. Cum se pierde el pe parcurs, uneori mult prea devreme este de interes, pentru ca putem evita foarte lesne asta. Cata vreme ne dorim

Olga 18+ si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Neatza burtici! Iar am clipit si voi ati scris trei capitole deja. Nu am citit decat printre randuri ca nu prea stau bine cu timpul.
Eu am implinit ieri 20 de saptamani si parca nici acum nu-mi vine sa cred ca e totul bine si am ajuns deja la jumatatea drumului.

La mare e frig azi dar se zice ca de maine se incalzeste iar. Aseara a fost furtuna mare si azi e tare rece si inca bate vantul. Apa e oricum calda asa ca cine poate veni.... va astept.

Va pup si revin...si asa mesajul asta l-am inceput la ora 9.

Cris mami de Teodora si 19+ cu Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

calitatea laptelui matern difera de la mama la mama..dar oricat de sarac ar fii (uneori daca nu se alienteaza corect laptele este saraca in grasimi ,vitamnie etc), LM este cel mai bun pt copil si contine anticorpi-astia nu se pot gasi in LP..
in legatura cu dureri/intepaturi..am scris ieri dar cred ca iar nu a citit nimeni: durerile ca intepaturi/cutite sau cum le spneti sunt datorate intinderii ligamenteleor care sstin uteru..la o miscare mai brusca..sau ridicare de pe scaun ..sau pozitii incomode pot s aapara aceste dureri care sunt normale..trec pana la urma ..cel mai indicat e sa te intinzi putin, eventaul pe partea stanga , cu genunchii indoiti..off scriu acelasi lucru ca ieri ..anyway..dureri de ovare prea puternce poate anunta vreo infectie/raceala si e mai bine sa intrebati medicul daca nu cedeaza(oricum nu o sa cedeze la no=spa daca e vorba de vreo raceala)

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Olga, pt ca tot ai zis de medical:), ai idee cat se plateste medicalul pt sarcina cu risc? Parca 75%? Nu de alta, dar pe langa scaderea indemnizatiei, sa mai scada si din cauza asta... :( Mi-e teama ca voi fi nevoita sa stau acasa ultimele luni (pe langa prenatal).
Ral_eli, laptele de mama are niste calitati extraordinare. Si ca sa-ti dau un exemplu: laptele matern pentru un bebelus nascut prematur e diferit de cel pt un bebelus nascut la termen. Studiile au aratat ca cel pt prematuri contine o concentratie mai mare de nutrienti, totul e mai concentrat, ca pentru un stomacel mai mic si cu nevoi speciale. Mi se pare exemplul sublim despre legatura dintre mama si copil in ceea ce priveste hrana. La inceput, cand pui copilul la san, o sa vezi ca este un lapte putin mai transparent, dar care contine cele mai importante elemente; apoi urmaeaza un lapte mai alb, mai consistent, care da satietate. De-asta e bine ca la o masa sa hranesti copilul cu un san intreg. Mie pediatra imi recomanda sa ii dau Mariei din ambii sani cate 10-15 min ca e laptele cel mai important, eu am mers pe varianta mea.
Eva, si eu sunt in cautare de solutii pentru bb2. Ma intreb cum ar avea loc in dormitor patul nostru si inca doua patuturi. Sau poate ar trebui sa iau un pat mult mai mare in care sa dormim noi 3 mai mari si doar patutul pt bb mic. Nu stiu...

Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 15+
Primul orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

cele care au folosit pompa stiu ca la inceput laptele este apos (pt sete) apoi devine mai gros si mai bogat in grasimi (pt foame)..asta e la fel pt toate femeile

si 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

Citat:
citat din mesajul lui douradoudou

calitatea laptelui matern difera de la mama la mama..dar oricat de sarac ar fii (uneori daca nu se alienteaza corect laptele este saraca in grasimi ,vitamnie etc), LM este cel mai bun pt copil si contine anticorpi-astia nu se pot gasi in LP..
in legatura cu dureri/intepaturi..am scris ieri dar cred ca iar nu a citit nimeni: durerile ca intepaturi/cutite sau cum le spneti sunt datorate intinderii ligamenteleor care sstin uteru..la o miscare mai brusca..sau ridicare de pe scaun ..sau pozitii incomode pot s aapara aceste dureri care sunt normale..trec pana la urma ..cel mai indicat e sa te intinzi putin, eventaul pe partea stanga , cu genunchii indoiti..off scriu acelasi lucru ca ieri ..anyway..dureri de ovare prea puternce poate anunta vreo infectie/raceala si e mai bine sa intrebati medicul daca nu cedeaza(oricum nu o sa cedeze la no=spa daca e vorba de vreo raceala)

si 18+ cu

eu am citit, doar ca neuronul atrofiat e de vina. acum ca ai reamintit o sa retin: "repetitia este mama invataturii"

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vasari
Eva, si eu sunt in cautare de solutii pentru bb2. Ma intreb cum ar avea loc in dormitor patul nostru si inca doua patuturi. Sau poate ar trebui sa iau un pat mult mai mare in care sa dormim noi 3 mai mari si doar patutul pt bb mic. Nu stiu...

Vasari, da, e complicat si ma tot gandesc si cum sa il introduc pe puiul mic lui Noah. Cum sa fac sa fie bine, ca fi-miu e fff gelos, f posesiv, oricine vine si ma pupa vine intre noi sa ne separe si ma ia el de gat asa sa ma sufoce nu alta. Sper sa fie totul ok cand vine bebe2.
Sper sa fiu la inaltime, sa stiu sa imi gestionez timpul de asa maniera incat Noah sa nu se simta dat la o parte sau ignorat, dar ma gandesc de multe ori ca lucrurile acestea vor veni de la sine, fara sa ma agit prea tare, ca majoritatea lucrurilor firesti.

Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum cu a doua minune (30.12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput