Mamici de Sept-Oct '10 - alaturi de David (81)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maya71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pianna

Fetele, voi ce bagati in bagajul de spital in afara de hainute pt bebe, camasi de noapte si lenjerie pt mama? Nu dati cu pietre, eu v-am mai zis ca-s habarnista. Scuze daca reiau un subiect care s-a mai dezbatut!

21+ cu

Pianna, asta este o varianta... dar tu selectezi ce consideri ca/ti trebuie:

Pentru mami, la spital:

- vata – 2 pachete mari (am folosit max. 1 pachet, dupa care am trecut la tampoane, la indicatia medicului)
- tampoane mai groase (night) – 2 pachete
- bephanten sau garmastan pt. rani san (eu am folosit cu success Multi mam lanolin de la Bioclin)
- servetele (batistute, la cutie)
- sapun
- servetele umede
- pasta dinti
- perie par
- crema fata, maini, corp
- gel dus, sampon, gel intim
- hartie igienica
- elastice par, clama
- chiloti inalti – 5 buc (din bumbac)
- aparat ras unica folosinta
- sutien alaptat – 2 buc (am folosit dupa a treia zi, cand a inceput lapticul sa curga)
- tampoane sani (absolut necesare) - exista si din cele care se refolosesc, se spala la masina
- pompa san (avent)
- geanta (una mica si una mare)
- prosoape – de corp, de fata, de sani – 4-5 buc
- sosete
- camasi noapte incheiate in fata/ de alaptat (am folosit si rochite de vara mai largute, cu bretele si pijamale incheiate in fata) – cate una/zi de spitalizare
- halat/ capot
- papuci – 2 perechi (o pereche la dus, una in salon)
- comprese sterile
- burtiera (eu am cumparata Sana marimea m)
- supozitoare cu glicerina
- betadina (solutie) – in caz de cezariana
- calmante (algocalmin) – pt cazul in care spitalul nu are
- seringi de unica folosinta
- aparatori san silicon (pt cazul in care apar ragadele)
- cana, pahar, lingura, furculita
- apa plata
- ceai lactatie ( pliculete sau granule – cel granule se prepara mai usor) - ex. Humana, Milupa
- ap. foto
- telefon (incarcator)
- bani (de 5, 10, 50, 100 lei)
acte
- ci
- adev. de salariat cu contul in care plateste firma asig de sanatate
- dosar analize (analiza secretiei )
- trimitere de la medicul de familie

PENTRU BEBE LA SPITAL

- pampers new born – 1 pachet (n-am folosit pt ca ne dadeau de la spital)
- servetele umede – 1 pachet (pampers)
- paturici absorbante (aleze) – 1 pachet
- sapun copii, sampon, ulei/crema corp, crema fundulet (in spital copiii erau spalati cu Protex sapun lichid; eu am cumparat Sanosan)
- comprese sterile
- ser fiziologic
- alcool sanitar
- baneocin pudra (pt buric)
- betisoare urechi
- biberon sterilizat de acasa
- eventual, lapte praf (pt mamicile care nu au laptic) - la Polizu, bebeilor li se da glucoza cu seringa daca mamica nu are lapte; bebele meu a tipat trei zile de foame pana mi-a venit lapticul)
- prosopele – 2 buc (1 mare cu gluga, 1 mic)
- paturica
- body maneca scurta/ lunga – 5 buc.
- salopetica fara maneca (sau pantalonas) – 5 buc
- caciulite – 5 buc (pt dupa baita)
- botosei – 2 buc
- manusi – 2 buc
- scutecele din finet – 5 buc
- pentru externare – costumas
- body
- salopetica cu maneca lunga/scurta
- caciulita
- cosulet/ scaun masina
- parasolar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris26 spune:

RalucaElenaM nu stii nimic de d-na dr? o fi venit? daca nu merg la camera de garda si spun ca sunt pacienta dansului si sa ma vada careva. sunt stresata ca v-am zis si ieri zilele astea a miscat bebe foarte putin si vreau sa vad ca e totul in regula

cristina si bebe in burtica 24+sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Bebecris, felicitari pentru semnatura. Sa o tineti asa pana la 40 s. Si foarte bine ca te duci la spital. Se poate intampla sa se fisureze membranele si atunci e mai bine sa se stie pentru a se putea interveni la timp. Pentru linistea ta nu mai sta pe ganduri . Te
Imbox, felicitari pentru cuculet.Nu-i asa ca esti mai linistita acum in legatura cu placenta?
Cori, felicitari si tie pentru fetita cu buze tuguiate. Vroia si putin ruj? Si eu as opta tot pentru patut de lemn, cu o singura parte cu gratii. Sa vedem, ca-l avem deja pe cel gen tarc.
Si si la toate burticutele

mamica de Maria Lavinia si 23+ cu Elena Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebecris26

oramona pai asta am zis si eu ca nu sunt sigura ce e dar ca sa nu ma sperii si mai tare am zis ca e posibil sa fie pipi. oricum nu stau asa acum ma pregatesc si plec la dr

cristina si bebe in burtica 24+sapt

E cea mai buna decizie cris, in 5 minute dupa ce intri in cabinet afli sigur ( dc au testul respectiv ). Eu l-am facut la medlife si a costat cam 200 ron. Tinem pumnii

Cori 25+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_25 spune:

Inbox,cori felicitari!Sa va traiasca bb-eii!
bebecris sa cresteti mari si sanatosi! fii linistita si du-te la dr.
Raluca nu cred ca-ti trebuie scripete! mai bine vreo doua-trei fete sa te rostogoleasca!
Pe mine ma sunat soacra-mea sa ma duc cu ea in oras sa-mi cumpere rochite,ca a gasit ea unele faine la un magazin. Gat curatenia si fug!

Ana23+ Maia Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaElenaM spune:

Cris eu marti am programare nush daca a venit, insa o poti suna pentru ca telefonul ala eu banuiesc ca este numai pentru gravide, iar dansa in general raspunde(nu raspunde cand este la operatii sau in salile de tratament) deci apeleaza numarul vezi ce se intampla..deci eu sunt 100% ca atunci cand ii suna acel telefon ea stie ca-i o gravidutza si numai de nu poate n-o sa raspuna!
Succes!acum mi-e frica si mie

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klarisse spune:

M-am apucat sa revad dvd-urile de la nunta, nush ce m-a luat dar imi era dor sa ma uit... Nu-mi vine sa cred ca au trecut deja 2 ani..

Klarisse graviduta 23+

http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Anna, pai fugi. Si poate vedeti si ceva pentru bebita. Tu mai faci azi curatenie, dupa noaptea agitata

mamica de Maria Lavinia si 23+ cu Elena Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Va multumim frumos pentru urari .

Eu am facu mega-research pe toate subiectele ce tin de bebe: intrebat mamici, intrebat pediatrii, citit forumuri si articole cu product reviews. Si asa am hotarat cum si ce sa luam. La bibe sunt putin dezamagita ce cel pe care il doresc nu exista in romania si nici in turcia- e vorba de brastflow de la First years folosit in America pt alternarea san bibe si recomandat de pediatrii pt ca imbunatateste reflexul de supt chiar si la nou-nascuti imediat dupa nastere. Este singurul ce mimeaza perfect modul in care trage bebe laptele din san. Asa ca o sa vad cum fac sa il iau.

Cori 25+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya71 spune:

Oramona, a aparut zmeura? Macar tu ai vazut/o, eu am ochii ca la melc tot uitandu/ma dupa ea...dar si cand o sa o prind la 'cotitura'...o zmotocesc de o ia gaia cat mi/e de pofta.

Ana, cred ca ne 'batem' pe pestele de la Alexutza, si mie imi place tare mult dar nu prea ma pricep care are oase multe si care nu.

Mergi la inceput