PEPENASII de iul/aug'08 sarbatoresc DOI ani (188)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Anka, in masina de inghetata pui ce ingrediente vrei tu. Defapt vorba vine masinad e inghetata, pt ca e doar un mini-congelator cu o paleta care amesteca inghetata sa nu se formeze cristale ci sa ramana cremoasa.
Eu sunt incantata de ea pt ca aceiasi reteta de inghetata facuta la masina iese mai buna decat la congelator, se simte diferenta.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Haide-ti la !

Multa sanatate celor ce au nevoie in special taticului de Sun, Monalac, Dara_d!

Alune, fistic si alte uscaturi sarate gustam din plin cand avem ocazia, bineinteles urmarit si cand se iveste o neregula interzis fara comentarii!

Anka am vazut si eu masinaria de inghetata pe un blog de bucatarie parca....e o masina care tot invarte ingredientele la o temperatura scazuta si reduce timpul de inghetare fata de congelator. E buna pt. mari mancatori de inghetata zic eu, inca un device prin bucataria mea n-ar mai avea loc....
Ce bunatati mai faci?

_

Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

LA MULTI ANI RAYAN! SA AI O COPILARIE FERICITA

LA MULTI ANI FERICITI ALEXANDRA!! SA CRESTI MARE, SANATOASA SI FERICITA SI SA ADUCI PARINTILOR NUMAI BUCURII!!

Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Maitrey, nu tine de habotnicia mea, dar eu avind experienta a doi copii (noricica si sofica) crede'ma ca tine de obisnuinta. Poate exceptiile rup obisnuintele parintesti, insa nu e regula.
Si acu' sincer decat un dulce concentrat si total nesanatos mai bine o stafida aurie.

Despre seminte nu mai zic nimic, dar si aici din experienta tine de copii, nora le inghite sofia le mesteca. E o optiune personala ca si ciocolata pentru alte mamici.

Sun, multa sanatate tatalui tau!

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Sun, Mona, Dara, Bobitamica multa sanatate tatilor vostri! Sa le dea Domnul putere si sa le intareasca organismul, sa invinga boala!

Cu mancatul noi stam bine, mananca la cresa de dimineata paine cu ceva, la 10 un mar, la 12 felul 1 si 2, dar Miruna nu prea mananca si felul 2, la 13.30 inainte de nani bea lapte, la 16-17, dupa trezire mananca un felul 2 cu carne/ou/peste si legume/paste/orez; la 20 mananca un iaurt cu cereale, sau fulgi cu lapte si banana/capsuni, gris/taietei cu lapte sau ceva de genul asta; la 21 la nani mai bea ceva lapte. Chiar ieri am cantarit-o la o farmacie si avea imbracata 11,8 kg.

Eu am tare mult de lucru, asa ca ma apuc, sa reusesc sa termin...Va o zi buna va doresc!

Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

flo, intr-adevar reduce si timpul de congelare, dar nu mi se pare asta principalul castig ci faptul ca iese mai cremoasa inghetata. Mda, eu sunt maaare mancatoare de inghetata, in orice anotimp . Cristi nu e, si a cam avut de comentat acu 3-4 ani cand ne-am luat masinaria

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

Rayan

Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

Ceau,
Pt ca vorbiti de inghetata m-am gandit sa va spun o reteta care mie imi place foarte mult, si toti cei care au mancat au spus ca este foarte buna:
Tort de inghetata
ingrediente: 12 oua, 12 lg de zahar, o cutie de 1 kg de frisca vegetala, o cana de capsuni, o cana de visine, o cana de nuca si 3 lg de zahar, 3 lg de cacao pt copii.
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu cele 12 lg de zahar(puse treptat) dupa care se adauga si galbenusurile, se amesteca si se pune pe foc mic timp de 20 min, timp in care se bate in continuu cu telul. Se ia de pe foc, si se bate in continuare cu telul pana se raceste. separat se bate frisca si se amesteca cu compozitia din oua, dupa care se imparte in 4 portii egale. in prima portie se pun 3 linguri de cacao pt copii, in a doua portie se pun capsunile taiate cubulete mici sau blenduite ( mie imi plac sa fie cubulete sa le simt mai bine), in a treia portie se pun visinele taiate marunt sau blenduite, iar pt ultima portie se taie nuca cu cutitul in bucatele cat mai mici, intr-un vas se pun 3 lg de zahar la topit, cand s-a topit zaharul se adauga nuca si se mai lasa putin pe foc pt a se praji si nuca, se lasa la racit si se piseaza bine dupa care se adauga peste a patra portie de compozitie. Se ia un vas (eu pun intr-o tava rotunda in care fac de obicei baltul de tort) se pune primul stat(cel cu cacao) si se baga la congelator iar celelalte portii se baga la frigider. Cand s-a inghetat primul strat (cam dupa vrea ora si jumatate) se pune peste cel de-al doilea stat, se baga iar la congelator sa se inghete cel de-al doilea stat dupa ce a inghetat se adauga al treilea strat.....iar in final cand sunt inghetate primele trei straturi se adauga ultimul strat cel cu nuca . Intre straturi eu pun ciocolata rasa. Cand sunt inghetate toate straturile scoateti vasul afara si dati cu apa calda pe marginile vasululpana se topeste putin inghetata, si se poate rasturna tortul pe o farurie intinsa sau pe o tava, si asa se pastreaza la cogelator. Inainte de a pune fructele ste bine sa le lasati sa se scurga bine de zeama pt a nu se ingheta foarte tare. Asa pare foarte complicat, dar nu este, dureaza vreo ora pana sunt preparate toate straturile dupa care sunt bagate la frigider, si in timp ce va faceti treaba puneti cate un strat. Este foarte bun. Sper ca am fost explicita, si ati inteles ce-am scris, pt ca stiu ca nu sunt un bun povestitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Solutia Calamile pt piele este o prostie. Nu este buna de nimic. O sa incerc sa fie cu pielea uscata si sper sa treaca o data. O mai dau cu Baneocin. Pe de alta parte la cat de cald este corpul ei reactioneaza intr-un fel.

Va doresc o zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

La multi ani Alexandra si Rayan! Sa aveti o copilarie minunata si senina, ca voi!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput