Bobocei de sept-oct 2008, la soare (293)
Raspunsuri - Pagina 12
iepurila spune:
hi de la moldova!
eu nu mai inteleg nimic din vremea asta. ma bucur cat de cat ca e racoare, dar aseara, dupa ce copilul meu a dormit de la 15 la 18.10, pana ne-am giugiulit, pana ne-am imbracat, pana ne-am urnit, in 5 minute a inceput ploaia....
sa va povestesc si eu cum stam la capitolul olita.
va spuneam eu mai demult ca toate plusurile stau la olita, dar elena ba. am lasat-o in voia ei. ba chiar nici nu mai aveam olita la indemana. pana cand acum vreo luna, aud copilul meu ca zice caca. eu bucataream, n-am bagat-o in seama. face copilul in scutec, schimb copilul. nimic nu-mi ring a bell. mai pe dupa amiaza iar nus ce faceam eu prin casa, copilul zice caca. eu, mama denaturata nimic. aceeasi poveste face in scutec.
ei cand am auzit-o a doua zi de dimineata caca zic "faci caca?" "da" "aduce mami olita?", "da"
si a facut la olita. nu a cerut de fiecare data. de multe ori anunta ca face caca dar nu vroia la olita. nu am insistat.
ca sa nu ma lungesc: acu vreo saptamana s-a oparit rau de tot la puta (mereu o face de la portocala). buun. o las in puta goala sa se aeriseasca fata. vreau sa va zic ca in momentul in care simtea 2-3 pic de pipi zicea mama caca. o pun la olita si face pipi. si uite asa constientizeaza si pipi.
zilele astea am lasat-o mult in puta goala. si se opreste din joaca si se duce la olita sa faca pipi.
nu o face de fiecare data, dar e din ce in ce mai constienta.
iepurila spune:
aaaa si de aseara am baietel!!!!!!!
am bagat masina de tuns in pleata fetei. am stat si m-am gandit muuult (ca in august avem nunta la frate-miu). dar tare mila mi-a fost de ea in zilele alea de canicula. si ma gandesc ca acusi incep fitzele (deja imi spune la imbracat - " asta nu pace") si nu va mai fi chip sa o tund asa de scurt.
Didididi spune:
Lumi in colectivitatea din parc intra ca nu pot si nici nu vreau sa stea departe de copii; probabil la gradi din cauza ca stau in aceeasi incapere toti si rata de "preluari" nedorite este mult mai mare. De ex acum a intrat in contact cu o fetita care a facut varicela; asteptam 21 zile sa vedem daca a ratat-o sau nu
. Acum nu stiu ce sa fac: sa il las cu copii sau nu?!
In fine,eu merg pe mana Mirunei care spunea ca pana la 4 ani se formeaza imunitatea. In plus, nu cred ca imbolnavirea determnina imunitate (poate numai la varicela et co), ci o sensibilizare a organului respectiv, care poate fi mai mica sau mai mare in functie de fiecare.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
babytza spune:
Hello mamici 
La multi ani Gargaritza !!!!! Sa fii iubita si fericita !!!!! SA ai o zi minunata alaturi de printesa ta si de cei dragi ! 
Am fost la doctor cu copiii si avem asa : Tina e cu angina (rosu in gat) , suntem de aseara pe antibiotic, luam Klacid pastile 1 la 12 ore, avem inca febra, pana maine va ceda . E o tulpina puternica si cedeaza greu bastarda
Dam si cu Bioparox cate un puf de 3 ori pe zi.
David are alergo nu stiu cum ( are o alergie care se facea tot mai urata mai ales pe spate in zona pampers-ului ) si luam Zyrtec picaturi 2pic de 2 ori pe zi si dam cu crema Nidoflor.
Am aflat cine e Mirabilandia ![]()
Niko pupici bebelinei
si voua evident 
De July ce stim ? Dar de Roxi ? Ca si ea mai are putin si vine bebe2 ![]()
Angy imi pare tare rau de micuta, sanatate multa sa scapati repede 

Lumi offf mami , ca nu mai scapati de febra, muci, otite, perfuzii .....
Sanatate maxima 

Kllemi si la noi a inceput tot cu bubite mici de la caldura si desi l-am lasat in putza goala prin casa ca s nu se frece cu hainutele sau pampers-ul, uite ca pe spate se facusera nasoale bubitele.S-au marit si sunt fff rosii si in relief. Urma sa faca infectie si rana
E plin de bubite pe burta spate si brate iar pe spate s-au facut nasol rau de pe ozi pealta. AM dat si eu cu apa termala, Trixera si Stelatopia si degeaba....
Sper sa va treaca repede si sa nu aveti probleme 
anamona si la noi a fost vijelie mare, am inchis toate geamurile s se spargeau. In curte nu era nimik lasat, totul in garaj , dar imi era frica sa nu cada vreun copac pe masini....la ce bafta avem noi....
Insa cablu si net nu am avut pana pe la 2 noaptea ...
Tin pumnii sa se linisteasca printesa si sa reusesti atunci cand te vei ecide sa o intarci , sa nu sufere prea tare
Pana atunci, jos palaria ca inca o mai alaptezi 
piolica, julax , giuli , Fce

abe scoatem agitatele pentru luni 

ramo sa imi trimiti aresa ta pe mail sa pot face simularea , ca mi-e teama ca apoi nu mai pot schimba adresa
si vin tot la mine 
Apropos de jucarii in parc, noi facem asa : daca e a lui si o vrea un alt copil il las sa faca ce vrea, eventual il intreb daca nu vrea sa faca schimb. Uneori face sau o da direct, alteori se intoarce cu spatele s refuza total sa o dea. Daca e jucaria cuiva si o vrea el, deja se duce cu ceva la schimb de cele mai multe ori si asteapta sa i-o dea copilul. Si-a luat-o de cateva ori si nu mai smulge cu japca. Daca vreau sa plecam din parc si adunam jucariile de pe la alti copii , maduc tot cu ceva la schimb din nisip, ca nu las in urma mea un copil urlator ca i-am luat jucaria din mana.
De regula nu ma bag, il las sa se descurce. Intervin numai daca se lasa cu lopatele in cap sau cu urlete.
Asa cum zicea si Miruna, nu il oblig sa dea jucaria lui din mana daca tocmai se joaca cu ea si nu vrea sa o dea si nici nu ma uit cum alt copil plange dupa jucaria lui perosnala daca e la David.I-o iau din manuta si ii explic frumos ca nu este a lui si ca plange bebe daca nu i-o dam. Din fericire , soricelul nu e un copil violent si chiar daca se oftica atunci cand ii iau ceva sa returnez altui copil, nu loveste, doar tipa
Chiar daca e lovit de un copil , nu riposteaza , mai mult se fereste .... e chiar moale fraiericiul ![]()
Nocom felicitari lui tati 
Felicitari Laura !!!!!!!!! bravo Alexia !!!!!
Lumi i-ai tuns.....
AI taiat pletele blonzilor .....ne gandeam si noi sa il mai tundem putin la ce calduri sunt aici, apoi am vb cu soacra la tel si ne-a zis ce frig e acolo...sunt 12 grade 
Asa ca doar ii scurtam putin varfurile. Baga poze 
nerantula intru eu acum pe mess si iti dau numarul ei ![]()
iepurila vrem poze cu tunsulici ![]()
Babytza si puii
Valentina
David
lala77 spune:
Stiu ca era pe blog, dar era un text vechi. Ma gandeam ca poate il inlocuieste cineva cu asta.Ca e mai general si mai complet.
Sunt fan soacra [pt ca e cea mai tare femeie pe care o cunosc si fara ea si sfaturile ei nu stiu cum as fi reusit sa-mi cresc copiii.E o femeie cu f mult bun simt si e f inteleapta.
angelynna82 spune:
Iepurila felicitari pentru olita
Babytza la noi ba se intrerupe cablu, ba lumina, ba netul...deja se stie cand e o ploaie mai puternica
eu am mai taiat ceva de pe lista...finantele astea
, poate am noroc tura viitoare sa iau mai multe
si eu as tunde-o la zero pe crina, insa nu stiu daca sta...
Mimihoo, Lumi copilasii vostri la otita isi da cu manutele peste urechi...a mea asa face, se scarpina dupa ureche si in par apoi trece cu manuta de cateva ori peste ureche, in special cea dreapta
de
Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Bobocelul este o floricica
angelynna82 spune:
uite cum uit iar ceva...

Gargaritza

, sa fii fericita si tot ce iti doresti
si eu stu cine e mirabilandia![]()
de
Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Bobocelul este o floricica
luminita2008 spune:
lala, ai noroc de asa o soacra.
daca ma lasa hunii, inlocuiesc eu pe blog, da' nu promit.
babytza, nu am mai facut otita, mai. nici perfuzii n-am avut vreodata si sper sa nici nu avem, doar branula, da' poate ne fereste DD si de asta pe viitor. Edi a facut laringita, Robi ceva febra, dar e pe trecute la amandoi.
sanatate multa puilor!
poze cu tunsulici pun maine, nu prea am apucat sa fac, Robi e putin maraici si stau cu el numa' in brate. e un lipicios si jumatate.
iepurila, felicitari, la voi merge promitator cu olita. Edi al meu tocmai a facut un pipi pe gresie, fix langa olita. cred ca vroia pe ea si eu nu l-am vazut si am ratat momentul. pfiu!
Luminita si voinicii
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
luminita2008 spune:
ange, nu, Robi nu si-a dus niciodata mana la ureche, eu cred ca nici nu l-a durut prea tare. nici cand il apasam nu dadea semne ca il doare, doar dupa ce s-a umflat urechea, deci in faza mai avansata.
babytza, cand plecati??
si cine e dom'le, mirabilandia??
Luminita si voinicii
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
clau_geo spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iepurila hi de la moldova! eu nu mai inteleg nimic din vremea asta. ma bucur cat de cat ca e racoare, dar aseara, dupa ce copilul meu a dormit de la 15 la 18.10, pana ne-am giugiulit, pana ne-am imbracat, pana ne-am urnit, in 5 minute a inceput ploaia.... ![]() sa va povestesc si eu cum stam la capitolul olita. va spuneam eu mai demult ca toate plusurile stau la olita, dar elena ba. am lasat-o in voia ei. ba chiar nici nu mai aveam olita la indemana. pana cand acum vreo luna, aud copilul meu ca zice caca. eu bucataream, n-am bagat-o in seama. face copilul in scutec, schimb copilul. nimic nu-mi ring a bell. mai pe dupa amiaza iar nus ce faceam eu prin casa, copilul zice caca. eu, mama denaturata nimic. aceeasi poveste face in scutec. ei cand am auzit-o a doua zi de dimineata caca zic "faci caca?" "da" "aduce mami olita?", "da" si a facut la olita. nu a cerut de fiecare data. de multe ori anunta ca face caca dar nu vroia la olita. nu am insistat. ca sa nu ma lungesc: acu vreo saptamana s-a oparit rau de tot la puta (mereu o face de la portocala). buun. o las in puta goala sa se aeriseasca fata. vreau sa va zic ca in momentul in care simtea 2-3 pic de pipi zicea mama caca. o pun la olita si face pipi. si uite asa constientizeaza si pipi. zilele astea am lasat-o mult in puta goala. si se opreste din joaca si se duce la olita sa faca pipi. nu o face de fiecare data, dar e din ce in ce mai constienta. Cea mai fericita mami - ELENA (21 Octombrie 2008) Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce. |
esti o fericita! felicitari multe pt reusita

noi dupa ce am facut cateva zile la olita, fara nici o insistenta din partea mea, acum nu vrea nici sa auda de olita, ba din contra ii place sa faca pe ea. Ii pun chilotei de bumbac si cum ii simte cum face un pic de pipi, Daca o intreb "mergem sa facem la olita" sau "faci caca? aduce mama olita", de fiecare data raspunsul e nu, nu, nu.Daca o iau cu mine in baie si ma asez eu pe toaleta si o invit si pe ea pe olita, nici gand , incepe sa tipe si iese ca din pusca din baie.
Acum colac peste pupaza nu mai vrea sa inghita mancarea, o tine in gura si dupa cateva minute o scuipa. asadar nu inghite la o masa decat 4-5 lingurite maxim. Asa ca eu sunt un car de nervi.
Va felicit ca ati reusit cu olita si ca ati scapat de un mare inconvenient.