Trombofilia o cauza a infertilitatii - 26 -
Raspunsuri - Pagina 20
floaredemac spune:
Anna, imi pare sincer rau pentru pierderea ta, si nu imi pot imagina durerea prin care ai trecut si mai treci probabil. D-na dr Uscatescu a fost foarte amabila si mi-a raspuns la primul e-mail, probabil ca al doilea a fost prea mult si nu mi-a mai raspuns, sau nu a avut timp. Nici eu nu voi reusi decat in septembrie sa ajung la Bucuresti. E mare pacat ca in centre medicale importante precum Clujul sau Tg Mures nu reusim sa gasim niste medici care sa cunoasca aceasta problema! Iti doresc numai bine si putere! Sunt alaturi de tine, nu ai plictisit pe nimeni cu povestea ta. Aici sunt putine cele care au aflat de problema lor inainte sa piarda o sarcina macar, deci... te intelegem.

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
felix76 spune:
Ana, dureroasa povestea ta. Daca nici dupa dovezile pe care le ai si dupa necazul prin care ai trecut nu poate fi convins medicul ca ai nevoie de medicatie atat inainte de conceptie cat si dupa, nu merita sa-i mai iei in calcul parerea. Scrie-i d-nei. dr. iti va raspunde.
Floaredemac, acum ai vazut semnatura ta, offf.
Felix
7+
mutatie A1298C homozigota
If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile
anna_leah27 spune:
Fetelor , va multumesc din suflet !
Imediat incep sa compun un mail dragut si plin de analize pentru d-na doctor...si eu tot prin toamna cred ca o sa pot merge la bucuresti , poate ne intalnim pe acolo !
Apropo voi ati avut vreun simptom de tromoboza pana sa descoperiti problema?
Mama unui ingeras din ceruri...
Gena MTHFR mutatia C66T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot
mamutz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anna_leah27 Fetelor , va multumesc din suflet ! Imediat incep sa compun un mail dragut si plin de analize pentru d-na doctor...si eu tot prin toamna cred ca o sa pot merge la bucuresti , poate ne intalnim pe acolo ! Apropo voi ati avut vreun simptom de tromoboza pana sa descoperiti problema? Mama unui ingeras din ceruri... Gena MTHFR mutatia C66T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot |
Eu am pierdut sarcina acum trei sapt. A scazut proteina s si inainte de sarcina nu a iesit nimic in neregula, dna dr U a spus ca nu e nimic genetic, pur si simplu s-a intamplat. Dr meu ginecoloc trateaza astfel de probleme si de aceea mi-a si facut analizele acestea pe sarcina si mi-a dat si tratament dar a fost prea tarziu, a murit bb. Acum fac tratament preventiv pt ca proteina S a revenit la normal dupa ce am pierdut sarcina. Asa ca de unde sa stim dinainte daca nu se manifesta nimic. Din cate stiu sunt si fete la care se manifesta
felix76 spune:
Anna, nu am avut nici un simptom decat infertilitatea care mi-a dat batai de cap timp de 6 ani...
In schimb, daca e sa judec arborele meu genealogic, mama e hipertensiva, bunicul din partea mamei a murit din cauza unui tromb la creier, si mama si tata au varice... Despre antecedentele familiale m-a intrebat si d-na. dr., presupun ca au o foarte mare importanta in stabilirea tratamentului.
Felix
7+
mutatie A1298C homozigota
If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile
RAMONELLA spune:
Anna imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva.Si eu sunt din Cluj si te inteleg ce spui despre medicii hematologi.
Eu am fost pana la urma la doctorita Militaru,de la Blulife,si ea mai are putin habar despre trombofilie.Tu la ce ginecolog mergi???
Eu zic ca la urmatoare sarcina sa iei Clexane,nici sa nu stai pe ganduri.
Daca vrei sa mai povestim,adresa mea de mess e ramon_ramonel@yahoo.com intre ramon si ramonel e liniuta jos.
Eu zic ca va fi bine data viitoare,desi durerea va trece destul de greu...
Si eu i-am scris doamnei Uscatescu si mi-a raspuns de 3 ori.
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007)
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
anna_leah27 spune:
Da , Felix , asa e antecedentele din familie sunt foarte importante , dar uite de exemplu la mine parintii nu au nimic inca si sper sa ramana asa
, doar bunicii au hipertensiune , dar asta nu e asa grav ca oricum vine cu varsta , culmea e ca acum trebuie sa faca si parintii mei analiza pt mutatiile MTHFR sa vedem de la cine am mostenit-o si sa inceapa si ei sa ia un tratament preventiv, dar cum e destul de costisitoare mai amanam..poate totusi la un cardiolog o sa-i silesc sa mearga .Tie doctorita ti-a spus ca prob de fertilitate sunt legate de mutatia asta?
Si de curiozitate tie ce tratament ti-a dat? In prezent mai iei vreun tratament?
Ramonella , eu merg la Fulga Florescu la Gynia , initial am mers la un alt ginecolog care mi-a zis ca totul e ok , ulterior am decis sa merg la Gynia si mi-am adus aminte ca in timpul facultatii am remarcat-o pe d-ra dr florescu ca fiind una dintre cele mai bune profesioniste de la stanca(am facut medicina si acolo am facut stagiul de ginecologie ,asa ca ma avut timp sa o studiez )
.
Cand am mers la Gynia eram deja in 9 saptamani si am avut surpriza sa aflu ca am uter bicorn ceea ce primul ginecolog nici nu observase si de atunci am mers periodic la d-ra dr florescu , ne intelegem foarte bine , se poarta super cu mine si imi explica orice nelemurire am , s-a intamplat sa merg de doua ori fara programare si desi era plin de paciente si-a facut timp cateva minute si m-a primit , asa ca macar din punctul asta de vedere stau foarte linistita .La urmatoarea sarcina stiu ca o sa trebuiasca sa imi fac injectii , dar sunt dispusa sa inghit si 100 de pastile si sa-mi fac oricate injectii numai sa am un copilas sanatos !
Si mai povestim pe mail sau pe mess daca ai timp![]()
Mama unui ingeras din ceruri...
Gena MTHFR mutatia C66T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot
Ruxandrada spune:
Anna,
e cu adevarat cumplita experienta prin care ti-a fost dat sa treci, dar sunt convinsa ca ai o putere teribila, datorita careia vei reusi sa-ti tii puiul in brate.
Dragele mele, m-am intors de la Parhon ( trebuie sa trec periodic si printr-un control la endocrinolog), markerii tiroidieni sunt in regula,iar doctorita mi-a facut si o ecografie endovaginala, la care s-a vazut sacul gestational de 0,74 de centimetri( am fix 6 saptamani de amenoree si 3 saptamani de la ovulatie) . Mi-a spus ca , data fiind ovulatia tarzie, e prea devreme pentru ecourile embrionare... evident ca stau cu frica in san si ma rog la Dumnezeu sa nu patesc iarasi ca data trecuta ( desi am citit pe net ca sarcinile cu ou clar sau neembrionate sunt, de regula, accidente genetice si se intampla o singura data).
Cateodata ma simt aiurea ca trebuie sa suportati o panicoasa ca mine, dar stiu ca ma intelegeti.

R
brotacel83 spune:
dragelor va rog ajutati-ma cu o parere. am mutatie hetero C, am fost la dna uscatescu care mi-a dat tratament cu aspenter - o zi da una nu, vit E, acid folic, B^, magneziu. iau tratamentul de 3 saptamani insa de ceva timp imi amortesc mana si piciorul drept - asta fara a sta pe ele. I s-a mai intamplat cuiva asa? dr uscatescu mi-a spus sa revin la control peste 6-8 saptamani.voi ce spuneti ati patit asa?ms
tamaryllis spune:
Balanta, ai un mail de la mine!
13+
incepand cu anul 2010 voi fi
fericita de copilas sanatos!
MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.